Дискусије : Мој дом

 Коментар
Miris stare kuce
Lada123
01. јул 2011. у 11.35
Hteli bismo da kupimo jednu kucu, ali se u njoj oseca neki miris na staru kucu, takve su u Kanadi drvene kuce, ako su starije, imaju neki miris... Izgleda da nema vlage u podrumu, ali se kroz celu kucu oseca taj miris, kao u antikvarnicama namestaja (mada, namestaja nema u kiuci)...Da li nešto može da se uradi da bi se taj misris uklonio?
Hvala!
mxm
02. јул 2011. у 15.22
Da se okreci (prefarba) iznutra i da se ociste svi parketi. DA se dubinski ocite svi tepisi.
Da se dobro porveri da voda negde ne curi iza siding-a (inspekcija pre kupovine).

Miris nestaje garantovano!
Lada123
03. јул 2011. у 19.50
Inspekcija pokazala da voda nigde ne curi, tepiha nigde nema, svuda harvud a u podrumu novi laminat... Šta još može da se uradi? Da li je moguće da je miris u zidovima i drvenoj konstrukciji? Videla sam neke kuglice da se prodaju, da li one unistavaju mirise ili samo uvlace vlagu iz vazduha? Da li zaista krecenje može da ponisti taj miris?
Hvala!
petrak
04. јул 2011. у 05.48
Mogu samo da potvrdim da krecenje i ciscenje podova cuda čini!
Ston
(Pfof.)
04. јул 2011. у 17.54
Da li su u kuci zivjele zivotinje (psi, macke, ptice)?
Neophodno je koristiti neutralizer mirisa mokrace koji
se uvukao u pore hardwood-a.
Mostro
(junior member)
05. јул 2011. у 04.56
a u podrumu novi laminat...
------
a zašto novi i šta je ispod ?
Lada123
05. јул 2011. у 23.20
Laminat su stavili da izbace neki stari tepison koji je stajao vise godina, a ispod je beton, zivotinja nije bilo, zidovi su, izgleda, skoro okreceni, a misris se siri...Možda je iz nekih cevi?
kako_ko
(a)
06. јул 2011. у 09.32
I mi smo primetili razne mirise gledajuci stare kuce, i jednu takvu kupili. Ovde u principu ljudi slabo provetravaju kuce, uvuku se ti mirisi u zidove. Ako zaista nema nikakvih problema, vlage, kad okrecis sve zidove, operes podove, provetris, nestace!
Lada123
06. јул 2011. у 18.39
E, pa hvala vam, pokusace mo da krecimo, a podove sam milsila da prebrisem rastvorom sirceta, možda će da pomogne malo..
Mostro
(junior member)
07. јул 2011. у 04.51
samo je vlaga u pitanju i treba dobro pogledati koliko bi kostala sanacija i izolacija.
mimozaaa
(posmatrac)
09. јул 2011. у 16.30
Ja mislim da je taj miris od tih itisona koji su prekriveni laminatom. Prekreci a ako i dalje smrdi znaj da je od toga. Nije to hermeticki zhatvoreno da ne može proćismrad od starih i prljavih itisona. Didni laminat, podigni to smece i stavi cistu podlogu ili postavi brodski pod.
Lada123
09. јул 2011. у 23.10
Mimizaa, oni su digli tepih i umesto njega stavili nov laminat, tepih bacili, tako da sad nigde nema tepiha, svuda harvud i laminat u podrumu. Samo, u podrumu na zidovima su neke platnene tapete, stare 30 godina, možda od njih smrdi?
appassionata
12. јул 2011. у 00.15
Nije mi struka, ali me interesuje i gledam često renoviranja na TV. Kada podignu gipsani zid, često nailaze na budj u onom prostoru između unutrasnjeg i spoljnog zida gde je izolacija. Da proverite vi to, a?
marijamhlc
12. јул 2011. у 06.48
Nisam iz Canade,ali sam iz struke,pa možda mogu da pretpostavim,a i gledala sam dosta emisija o renoviranju u Canadi i Americi,i sve kuce imaju isti problem.

Ja mislim da je Vlaga u pitanju,iako vam je majstor rekao da nigde ništa ne curi.Nema to veze sa curenjem vode, to ima veze sa hidroizolacijom koja postoji ili ne u kucu, t.e podrumu. Šta se u stvari desava, ako ne stavite oko temelja hidroizolaciju, vlaga će krenuti da se uvlaci u zidove i samim tim krecu zidovi da budjaju i tog mirisa se nikada necete otadasiti. Na zalost, kod vas je grade kuce kao kod nas u Evropi,nego vam je sve od drveta!:(
E sad,ja sam gledala sve one emisije,i tako sam saznala da mozete pozvati specijalizovano lice da proveri postoji li vlaga u kuci.
Naravno,ako postoji,bezite od te kuce sto dalje,jer vlaga može da vam donese mnoge bolesti i probleme,jednom kada udje u kucu,nikad je se necete otarasiti,jedino da srusite kucu pa ponovo da izgradite kako treba sve.

Moj save vam je da prvo pozovete coveka koji će utvrditi da li ima vlage u kuci,e tek kada on utvrdi da nema,onda mozete da krenete polako sa eliminacijom ustajalog vazduha.Da prekrecite,možda čak i da promenite pod u podrumu,da stvavite plocice umesto laminata/parketa.

Mi imamo vikendicu u Beogradu,koja je ustvari montazna kuca,i to što vi kazete,mirise na staro,ali to mirise vlaga u 99% slučajeva...
Jevrosim
(Nije važno ucestvovati, važn)
09. август 2011. у 22.15
Marija, savrseno si u pravu.

Ako kupujete kucu za sebe, bezite sto dalje od te kuce. Umesto da uzivate u njoj, bavicete se problemima. Osetili ste miris vlage.
Pogledajte kakav je teren oko kuce i ako mozete,proverite da li je kuca imala kakvih problema tipa poplave itd. Drugo, kakvu ventilaciju ima kuca? D ali je u pitanju gasno grejanje ili elektricno? Ako je gasno grejanje, da li svaka prostorija ima 'return duct'. Specijalno je važno da podrum ima bar jedan return duct. Uloga return duct-a je da omogućava cirkulaciju vazduha. Da li kuca ima heat exchanger? Bilo bi dobro da uzima vanjski vazduh tokom rada. Heat Recovery heat Exchanger je još bolja varijanta.

Samo da napomenem, kupovina kuce je proces koji dugo traje. Imaj par opcija pre nego se odlucite za kupovinu. Stavite na papir sve renovacije koje se moraju uraditi; kada to uracunate, možda je bolje uzeti malo skuplju i bolju kucu nego neku jeftiniju i problematičnu.

Ako je u pitanju biznis, to je nešto drugo
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.