Дискусије : Мој дом

 Коментар
Cork-pod
plazma
(danguba)
02. април 2011. у 17.53
Šta mislite o ovoj vrsti podova može li se stavljati u kupatilo dali mu smeta vodao kao parketu.
gradbeo
(masinac)
03. април 2011. у 09.04
Pazi voda mu smeta sigurno, jer ga ne možeš uraditi da voda neide na sastavima-vodonepropusno..
kod normalne kupaonice mislim na klasicna kupatila keramika je svetinja..
međutim ako ti imaš neko veliko kopatilo , onda se sa cork podom da takvo kupatilo fino dizajnirati i da izgleda odlično.
znaci u principu može , ali ipak bogastvo kupatilu daju detalji keramike i poneka mermerna ploca ako imaš para da to fino uradis.
to će ti ston sigurno objasniti jer on je tu tata mata..ako zaviri na ovu rubriku..
pozz
Backk
(Admin)
03. април 2011. у 18.05
@plazma

Ja ću malo da se nasalim , pa kaže: I losem q..ću i dlake smetaju:-)

E tako i losem parket smeta voda:) Dobrom parketu voda ne smeta ali nije preporucljivo. A što se corka tiče , lično sumnjam da će ti ga iko preporuciti za kupitalo kao sto će ti lekar za uvo-grlo-nos reći da uvo ne smes cackati nicim tanjim od lakta :D
No bez obzira ...ti ga uvek možeš uraditi ako ti se dopada bez obzira na posledice zar ne!? :-)


Iskreno ne znam. Zna msamo da će ti voda 100% ostavlajti fleke na corku. Da ih kod profisonalnih sanitarnih prodavaca nema u ponudi osim kod parketara , dolazim do zakljucka da od toga nema ništa ...no...valjda će se javiti neko ko radi sanitariju i to strucno razjasniti.
mxm
05. април 2011. у 10.06
Cork je odlično rešenje za pod u kupatilu.

Može da se vidi relativno često na TV kad rade ona luksuza kupatila na HGTV i sl.

Vodootporan je, prijatan i topao pod nogama i ne treba da se dodatno greje. Otporan je na budj. Ne mora da se lepi pri postavljanju (može „floating”).

Mana: oni koji ga nikad nisu videli „na delu” misle da ne valja, posto u glavi imaju sliku kork table za pribadace na zidu.

Dragi moji, kork pod nije ni nalik tabli za pribadace ciju sliku vi imate u glavi kada se spomene kork. U svakoj bolje orpemljenoj prodavnici možeš naći barem 5-6 razlicitih vrsta (i boja) kork plocica. Cena je od oko $1.5/sqf do preko $10/sqf. Razlike su u debljini, kvalitetu, nacinu spajanja, pozadini (npr plasticni subfloor sa nehanizmom za spanjanje sa susednim plocicama)...

Evo citat strucnjaka: „Cork offers a soft, warm feel on bare feet. Both cork and bamboo are naturally resistant to mold, mildew and bacteria, and both naturally repel moisture, excellent qualities in bathroom floors. ”

vrbapenzioner
(masinski ing.)
05. април 2011. у 11.09
mxm;
potpuno se slazem sa tobom ali kao sto rece i BG to je samo za velika i raskosna kupatila.. tako da se može dizjnirati u razlicitim bojama.
Za mala kupatila ipak keramika.
Nije vodonepropusan sto je pitao postavljac teme.. u slučaju poplave procurice.. ali da je udoban jeste, a da rjesava grijanje ne rjesava sigurno pogotovo u kupaonicama koje se griju na 22-24„C
Udobniji je od hladne keramike..za hodati bos, ali malo ko ide vise bez papuca po kuci ili kupatilu tako da je svejedno šta je dolje.
Mislim da će strucnjaci ipak dati svoj sud , i da je keramika sa detaljima mermera ipak bogatija a na kraju sf je daleko skuplji, jer samo ugradnja kosta kolko kosta Kork parket, kojeg može svako postavljati...”
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.