Дискусије : Мој дом

 Коментар
Kupovina stana u Nemackoj - savet
Predrag_
(posmatrac)
20. март 2011. у 09.26
Pre nekoliko dana nam se pojavila prilika da od jednog poznanika kupimo stan u Nemackoj i ozbiljno smo se zagrejali za tu ideju, ali s obzirom da u tim poslovima nemamo puno iskustva najlepse bih molio one koji su kroz tu pricu već prošli da nas posavetuju da li postoji odredjene stvari na koje posebno treba obratiti paznju.
Jednostavno, ne bismo želeli da nam jedan tako važan korak u zivotu bude propracen podmetanjem smicalica i zamki samo zato što nismo Nemci ili samo zato što nemamo puno iskustva u tim poslovima.
Naravno, znamo da se prenos vlasnistva mora obaviti i da za to postoji određena taksa koja se placa državi kao dodatak na vrednost nekretnine, ali da li je neko od vas upoznat sa odredjenim detaljima na šta se obavezno mora obratiti paznja, šta se može izbeci, šta se obavezno mora eskivirati , gde je „kvaka” itd.
Unapred se zahvaljujem na svim dobronamernim odgovorima.
Pozdrav.
Backk
(Admin)
01. април 2011. у 07.04
Kupoprodajni ugovor > Notar > prenos vlasnistva.

Sve Usluge van kupoprodajnog ugovora snosite vi, notar itd...

mimozaaa
(posmatrac)
04. јун 2011. у 08.54
Ne znam da li živis u Njemackoj i kupujes li stan na kredit ili dajes kes? U svakom slučaju trebao bi uzeti nekog ko se bavi tim poslovima da ti on odradi sve ako je u pitanju kredit a ujedno on ti pravi ugovor i pribavlja sve papire te ide s tobom kod notara da se obavi kupoprodaja. Prva stvar je da moras provjeriti da li je zgrada napravljena na državnoj zemlji. Obavezno to moras provjeriti jer kupovina takvog stana gdje je državna zemlja kosta tako da se 99 godina placa najam zemlje i taj najam se produzava bezkonacno. Taj najam kosta dosta tako da ti se taj stan ne isplati jer će te izaci skupa sa rezijom kao da stanujes privatno. To ti je prva stvar koju moras provjeriti. Onda moras provjeriti u kojem kvartu je stan i ima li tu socijalnih stanova, moras provjeriti starost zgrade, da li se nešto popravljalo na zgradi i sl.
Bitno je da je kvart dobar da nema u blizini socijalnih stanova jer time ćeš dobiti na cjeni stana a i takvi stanovi dobijaju kredit od banke. Važno je da nije prestara zgrada, da je stan donekle sređen jer banke sve to gledaju i onda odlucuju o kreditu. Ako je zgrada starija i ništa na njoj nije ulagano, ocekuj da će te vrlo brzo poklopiti neko renoviranje zgrade a to placaju vlasnici stanova.
Znaci mnogo toga moras provjeriti prije nego se upustis u kupovinu stana. Moras racunati da ćeš morati imati kesa 10% od vrijednosti stana, za placanje notara i svih ostalih papira oko kupovine stana.
mimozaaa
(posmatrac)
05. јун 2011. у 03.39
Provjeri da li piše erbbauzinzsen. Ako to stoji u papirima onda ni slučajno ne kupuj taj stan jer su obično ti stanovi jeftini ali je zato najam zemlje skup i placas ga mjesecno.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.