Дискусије : Мој дом

 Коментар
Solarni paneli
Anka
16. март 2011. у 18.41
Ako živite u Torontu i okolini a zainteresovani ste za solarnu energiju, javite mi se, postoji način da instalirete panele na vas krov bez i jednog dolara. [email protected]
scputnik
17. март 2011. у 01.09
Imaš li recept za nas koji nismo u Kanadi ..
Anka
17. март 2011. у 08.49
Izvini nemam, ovaj program finansira Ontariska vlada
vrbapenzioner
(masinski ing.)
17. март 2011. у 10.11
Anka,
Nevidim razlog da tema bude zatvorenog tipa.
Sve sto je javno treba i javno da se objavi, pa ko ima uslove neka koristi.
Ako ti ne objavis ja ću objaviti i dati javno sve info. za sve one koje interesuje ovaj vid energije.
Međutim da je ovo Florida ili Kalifornija , ja bih predlagao ali posto je rjec o Kanadi, koja ima 6 mjeseci zimu a 6 mjeseci ljeto,
kao poznavaoc ove materije tu sam malo rezervisan, i nebi nikom prodavao maglu...???
Anka
17. март 2011. у 15.14
Ma nije nikakva tajna, nego nisam htela da davim one koji nemaju koristi od ovog programa jer vazi samo za one koji žive u Ontariju.
Evo o cemu se ukratko radi: Ontariska valda želi da pospesi ovu vrstu proizvodnje struje. Svakome ko postavi solarni panel na svoj krov, otkupljivace se struja po ceni od $ 0.82 dok mi placamo trenutno oko $0.05 za struju koju potrosimo. Cena i otkup su garantovani za 20 godina. Iako je ovo Kanada, klima je hladna ali to ne znači da nemamo dovoljno suncanih dana. Bazirano na broju suncanih dana u zadnjih 15 godina, 10kW unit ti donosi godisnje $12,000, pa ako vas interesuje vise, ja ću da objasnim.
vrbapenzioner
(masinski ing.)
17. март 2011. у 17.44
Anka;

Daj postiraj taj vazeci propis o kome pricas , da vidim jeli to ovo sto ja imam još iz 2006, koje nekaze bas tako.
Nisam nasao novu izmjenu.
Kažu da je Canada Free Contry, ali ja sam naucio da ovdje nema ništa Free, taman kad mislis da je Dzaba, a ono nadnu sitna slova koja ako nemas lupu ne možeš procitati, i tu ti je onaj jadac...
Anka
17. март 2011. у 20.04
Pa i nije djaba, taj unit kosta $70,000. Ali zato ima opcija „rent to own” odnosno ti ne ulazes ni dolara, ne pravis 12,000 godisnje ali ti ipak ostaje lepa para. Gde ti živis, ako si u Kanadi javi mi se na email [email protected]
vrbapenzioner
(masinski ing.)
18. март 2011. у 10.47
Anka,
U Torontu sam.
Volio bi da otvoreno diskutujemo, jer nevidim ničeg čega bi ja dobio vise preko emeila??
Ja imam dosta info. čak u slobodno vrjeme malo se bavim proucavanjem svih vidova alternativne energije tako da imam dosta informacija za razmjenu.
Pisali smo mi ovdje i o Solarnoj energiji a i nešto u Vjetrenjacama.
Prema tome , daj Info. ako treba postiraj link sa kojim potkreplujes svoje izlaganje, jer ovako ispada sve rekla -kazala..
Pozz
Anka
18. март 2011. у 17.40
Potrazi „Green Energy Act” od prošle godine. Tamo ti sve piše
vrbapenzioner
(masinski ing.)
18. март 2011. у 19.35


http://www.greenenergyact.ca/Page.asp?PageID=924&ContentID=1417

Gdje to piše sto ti tvrdis???
Reci mi koliko Wati daje jedna CEL panel, i koliko ti treba da dobijes 1 KW/h struje.
Hajde da malo diskutujemo?
Koliko možeš staviti na Krov, i šta uraditi nakon 15 god kad mjenjas singlu...??
Daj nešto malo vise o tome??
posmatrac10
(astronaut)
19. март 2011. у 09.59
posmatrac10
(astronaut)
19. март 2011. у 10.14
Ja iskopah gore postirani link za Ontario Power Authority , ima tu dosta informacija ali kao sto je receno gore, moras citati sitna slova jer sve sto svuci suvise dobro da bi bilo istina, obično i nije istina. Na tom sajtu u sekciji About us imaju postirani dokumenti i licence - ovo je o tom FIT programu o kojem piše Anka.

http://www.powerauthority.on.ca/sites/default/files/page/DBRS%20OPA%20Press%20Release%20July%207-10.pdf

E sad - koliko vidim mora prvo kod njih da se aplicira i do se dobije odobrenje kao i dozvola od vase elektro-distribucijske kompanije a to može da traje, piše da su u zaostatku sa procesiranjem aplikacija pa smatram da se pre svega treba cuvati od nekih privatnih kompanija za instalaciju solarne energije koji će se sigurno odmah namnoziti i nuditi instalacije a da kupcima obecavaju da će im vlada sve nadoknaditi...a to bas i nije sigurno - vidi ispod :

„The OPA has made a rule change that applies to all microFIT applications submitted on or after December 8, 2010. Applicants will need to obtain an offer to connect from their local distribution company before the OPA issues a microFIT conditional offer of contract. For more information, click here.

As a reminder, if you have submitted a microFIT application, it is very important for you to speak to your local distribution company about connecting your project to the grid before proceeding with your project. For more information, click here. ”

Anka
20. март 2011. у 14.03
Prvo mora da se kontaktira elektro distribucija i da se od njih dobije potvrda da mogu i hoće da otkupe struju od vas, sto obično nije problem osim u manjim mestima jel nemaju dovoljno kapaciteta. Zatim dolazi na red aplication sa OPA i taj proces traje oko 3 meseca. Izgleda komplikovano ali nije. Prošlog meseca sam prošla u Sarniji pored ogromnog polja na kome su postavljeni solarni paneli, pa sam posle čula da je to najveci do sada. Kada su paneli postavljeni na zemlji, proizvode vise struje zato što mogu da se postave pod idealnim uglom. Ranije su i njima placali $0.82 ali su skoro promenili na oko $0.60. To je to što ja znam i u ovo sam sigurna. O tehnickim stvarima pojma nemam. Garantovana je cena na 20 godina i zato je sada idealno vreme. Kad za par godina budemo videli na svakom petom krovu solarni panel sigurno neće placati ovoliko.
posmatrac10
(astronaut)
20. март 2011. у 19.33
U redu to ali sto tebi Anka treba da se jave samo ljudi koji žive u okolini Toronta? Ovo se valjda odnosi na ceo Ontario pa ako imaš neke informacije one se odnose na sve koji žive u Ontariu, zar ne. Osim možda ako zastupas neku od tih privatnih firmi koje instaliraju panele u Torontu a sto je već nešto sasvim drugo od dobre volje da se podele informacije sa zemljacima :-). To se zove marketing. Izvini ako gresim.
vrbapenzioner
(masinski ing.)
21. март 2011. у 10.22
Ma zemljce moj,
u Torontu nema sunca dok seva ne propjeva.
Ja putujem Kanadom uzduz i poprijeko, još nigdje nisam vidio solarne panele ili solarne kolektore ..
Čak ni na Floridi kad sam bio vrlo malo, a imaju sunca čitave godine
Ocito da Anka nema pojma, o ovom vidu Alternativne energije i uopste nezna kako rade solarni paneli.
Pa ni one male CEL celije -svjetiljke oko kuce, koje skupljaju suncevu energiju da svjetle po noćine rade zimi , a zima je 6 mjeseci..
Anka
21. март 2011. у 22.20
E pa gospodine inzinjeru, ti proucavaj kako rade solarni paneli, mene to ne interesuje uopste, kao sto si reko ja pojma nemam, ali sam dobila za septembrar $ 693.00, oktobar $454, novembar $198, decembar $ 195 i januar $223 a seva još nije propevala. Ti samo filozofiraj kolko hoćeš i izucavaj ovu vrstu energije. Dovidjena filozofe. Vise se ne javljam niti odgovaram na Email
gradbeo
(masinac)
22. март 2011. у 14.44
anka
znaci za februar ništa mora da i ti tamo kasne ko i ovi nasi sa penziama
šta se ljutis ima i većih ovde za@@@bancija
posmatrac10
(astronaut)
22. март 2011. у 22.50
E pa odlično Anka! Ako tako nastavis otplatices tu investiciju od 70000 $ čak i pre nego sto ti se krov pa i kuca raspadne... :-)
teksi
28. март 2011. у 13.04
Anka,

I ja sam jako zainteresovana za ugradnju slolarnih panela na krovu.

Kao prvo krov na kuci će za koju godinu morati da se mijenja i velim zašto da ne ugradim te solerne panele i rijesim se troska.

Interesuje me samo ima li nekih „disadvantages”? Objasnili su mi da su oni koji istaliraju zaduzeni za ciscenje krova od snijega zimi.

Da ne procuri? Da ne bude ljeti vruce? Ima li nešto na šta su se zalili oni koji su panele ugradili?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.