Дискусије : Канада

 Коментар
Welfare - Ontario
ZonaSumraka
07. јул 2014. у 14.16
Da li bi neko ko zna vise mogao da mi da neki savet/informaciju o velferu/socijalnom/penziji u Ontariju? Raspitacu se normalno i na „government” vebsajtu (za sad ništa specificno nisam mogla da nađem, pa ću ih i pozvati, ali zanimaju me vasa iskustva!

Moj primer je sledeći…

Posle 10 godina rada u jednoj firmi – firma se zatvara. Znam da ostajem bez posla. Znam da ću imati pravo na unemployment maksimum 9 meseci. Ali, brine me sto mi se blizi 60. – rano je za penziju, na istom radnom mestu sam radila od našeg dolaska u Toronto i bojim se da neću moći da nađemnovi posao u ovim godinama (ne mogu ni neki mnogo mladji u ovoj „ekonomskoj situaciji”…)! Da dodam, muž mi je na „disability” penziji već 2 godine (jako niska suma, zbog moje do sad relativno visoke plate). Koje su mi opcije u tom najgorem slučaju da za 9 meseci dok primam unemployment ne uspem da nađemdrugi posao? Nikad nismo bili na „welfare-u”, koliko bih tu uopste I mogla da dobijem (ne znam nikog ko je bio da pitam!) – da li je to dovoljno za zivot dok se ne nadje posao?? Da li bi muzu automatski povecali penziju sa obzirom na to da ja vise nemam posao (sad mu nije ni pola od maksimalne penzije – mislim da je maksimum $1200 sa svim dodatcima a on prima samo oko $550)?

Zahvalna sam na svim odgovorima…
windy-chicago
(windy-chicago)
21. август 2014. у 22.32
Zao mi je vase situacije,ali mislim da si odabrala loše mesto za neki pametan savet.Ovde većinom ti niko neće dati odgovor,ljudi uzivaju prosto u tudjoj patnji.Pokusacu da te bar uputim da odes u office za disability,ili direktno u unemplointment, kad ga budes dobila,ima verovatno i besplatnih saveta advokata, samo ih treba naći,zovi, uspeces negde.Srećno.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.