Дискусије : Аустрија

 Коментар
Leihfirma-ne razumem
bove_
(ekonomista)
06. септембар 2014. у 16.27
Zaposlena sam u Leihfirmi za puno radno vreme. Ugovor je potpisan pre mesec dana, a dosada sam radila oko 15 dana. Firma me svaki dan telefonski obavestava koju smenu radim. Ako nisam dobila poziv, nisam radila. Zadnjih 10 dana nisam dobila nijedan poziv niti su mi poslali otkaz putem poste. Pre kad sam bila 4 dana kuci poslali su mi otkaz putem poste ali su to kasnije ponistili. Sa datumom otkaza nisam bila osigurana pa su me nekoliko dana kasnije opet prijavili kad sam ponovo pocela raditi. Ima li ko iskustva s takvim firmama i da li je to zakonski regulisano da možeš biti zaposlen za puno radno vreme a ne raditi toliko sati koliko je predvidjeno ugovorom. Hvala svima na odgovorima.
keramicar
(mrgud koji sedi)
14. септембар 2014. у 13.38
zakonski jeste dozvoljeno da radis manje sati od navedenog u ugovoru.

ugovor koji si potpisala je okvirni i odnosi se na druge stvari kao sto su na koliko si prijavljena, puno radno vreme ili pola radnog vremena.

meni su nejasna ta 4 dana kada si bila odjavljena, jer odjavom i ponovnom prijavom nisu ništa ustedeli, već su imali vece troskove.

iz ovoga sto si napisala mi se čini da tebe angazuju kao ispomoc kad je guzva, a ne za svakodnevan rad.

najbolje je da odes u sediste firme ili u kancelariju firme koja te iznajmljuje firmi u kojoj radis da razjasnis zašto te ne angazuju svakodnevno.
bove_
(ekonomista)
25. октобар 2014. у 17.32
Hvala ti, mrgude. Angažovana sam ja skoro svakodnevno. Kakve troškove imaju sa odjavljivanjem ? Očigledno nisu tako visoki čim je to normalna praksa takvih firmi.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.