Дискусије : Аустрија

 Коментар
Salzburg i okolina
MAKPO
(uljar)
12. март 2011. у 22.46
Pošto sam zavrsio sa Svajcarcima i sve lepo isplanirao, rekoh da dodjem ovde samo da priupitam pitanjce, dva ;o)

Pošto planiramo iz Ciriha da idemo za Srbiju krajem Aprila, prvo stajanje nam je zamak Neuschwanstein, pa bi onda posle te posete dosli tj. prolazi se kroz/pored Salzburg-a i tu gledamo da posetimo Werfen Castle (Hohenwerfen), i ako nas svetlost dana bude sluzila još ponesto.

Interesuje me (posto dolazimo radnim danom), da li ima velike saobracajne guzve u Salzburg-u i okolini???

Planiramo da prenocimo u Fuschl i sledeći bi dan već obisli vodopad koji se nalazi u okolini Ebenau.

Da li ima još nešto po neki zamak usput da se obidje il' još neka prirodna lepota????

Znam za one ledene pecine, al' nećemo biti u mogućnosti da posetimo to za sada. Jedino ako se budem vracao nazad za Zurich mooooozda onda.

Znači da ne bude vise od sat vremena voznje od Salzburga.

Hvala vam.

Pozdrav
MarinaWien
15. март 2011. у 17.04
Nema guzve radnim danima sem srede oko pola 6 tu negde. Jedino ako nema neki sudari, baustelle... Sanse su ti da radnim danom uletis u guzvu 75 prema 45 %. par % gore dole.
Ali ako sacekas malo da se smrkne, e onda su ti sanse mnogo vece.

Zamkovi su ti uglavnom poredjani jedan do drugog sa leve strane. Ako ih nekim slučajem ne vidis, pitaj nekog, svako će te uputiti.

A od prirodnih lepota ti preporucujem cuvene lekovite gejzire. Dobri su za lecenje bolesti digestivnog trakta.

Toliko za sada, slobodno pitaj ako te još nešto zanima.
Pozdrav.
MAKPO
(uljar)
17. март 2011. у 02.25
Hvala ti Marina.

To je dobro da su zamkovi svi u blizini i da nema neke velike guzve na putevima.

Pozdrav
mirjanaa
17. март 2011. у 13.37
Vidim da Marina živi u Becu i ne bih rekla da je bas toliko upucena(Werfen je preko 300 km udaljen od Beca).Ja živim oko 30 km od Werfena pa se stoga javljam.
Guzve u popodnevnim satima znaju biti itekakve!,pogotovo ako se nadjes oko 17 casova u gradu(mislim Salzburgu jer pretpostavljam da ćete i tamo ići).Ako koristis auto put takođe može napr. zbog sudara biti zastoj i može se satima cekati.Za razgledanje okoline bolje vam je da koristite Bundesstraße,jer se sve sto vam treba(napr. i taj Burg u Werfenu koji hocete neizostavno da posetite)nalazi pored njega.
MarinaWien
17. март 2011. у 16.07
Marina ne progoni me po svim mogućim temama, nego idi vidi da ti nije gotov pasoš. Ne dolazi čovek iz šume pa da se voza po Bundesstrasse, ako tebe bude slušao stići i do konzulata da napravi termin za pasoš. Kakvi se ljudi vuku po forumima to je čudo jedno.
MAKPO
(uljar)
17. март 2011. у 20.30
Mirjana taj bundes je vise od 2 sata voznje od salzburga.

Hvala vam. Napravio sam neki plancic, taman da ubijemo vreme ;o)

Pozdrav
mirjanaa
18. март 2011. у 08.42
Da,slazem se s Marinom...cudo jedno kakvih ovde sve ima.Blago s etebi (polupismena Marina)ka dmi ni ime ne znaš procitati.I blago ti se sto toliko vremena na bacanje imaš pa se bavis tudjim problemima(mislim na moj pasos).Mogu si zamisliti koliko ti je sadrzajan zivot(čak si kao i upoznata sa okolinom o kojoj se postavljac teme raspituje)kad stignes brinuti čak i o problemima koje nadjes na diskusijama...hahaha...i još spominjes nekakvo pracenje!?!?!Prati malo sama sebe,jado i zamisli se nad svojim jadnim zivotom:-)))))))))
MarinaWien
18. март 2011. у 13.15
Mirjana samo ti nemoj o pismenosti molim te. Da si isla u neku skolu znala bi da posle tacke i zareza ide razmak. Po tome se vrlo lako može zakljuciti koliko si (ne)obrazovana.

„Blago s etebi (polupismena Marina)ka dmi ni ime ne znaš procitati.”
Verovatno pravopis iz tvog sela.

DNEVNIK UVREDA

„Ja nisam dosla u Austriju iz tamo nekog blatnjavog sela(poput tebe verovatno...dok ti takvo sto pade na pamet;ja,naime ljude ne gledam po tome odakle su ili gde žive,šta napr. tebi vredi sto živis u Becu kad si bio i ostao seljak:-)))
Dalje...ako ti je dokaz inteligencije to što znaš otici u zavicaj da dobijes pasos(i,da...kako vidim...čak se znaš i vratiti ovamo nazad:-))onda je stvarno krajnje vreme da se iskljucem sa ove diskusije jer premasuje sva moja ocekivanja ma kako ja pokusavala biti tolerantna u odnosu na ljude koji imaju inteligenciju na nivou krapinskog coveka.”

„Ako nisi znao(a vidim da ne znaš...kao sto si i mnogo puta do sada dokazao,trudis se svuda gurati nos bez obzira sto ni neke najosnovnije predstave o zivotu nemas)DECI SE PASOS IZDAJE NA 2 GODINE!!!!”

„Ovi ”pametnjakovici„koji su mi dali odgovore verovatno takođe imaju već crvene pasose,ali eto moraju (i to još dvoje pišu potpuno isto!!!...da potvrde svoju glupost,šta li drugo)reda radi da se jave i odvale glupost...i ostanu živi:-)
Uostalom,kad sam postavila temu i ocekivala sam da ću verovatno dobiti debilne odgovre kao i uvek,posto je (nazalost)na ovim diskusijama odavno praksa da dezuraju debili koji daju isto takve odgovre...naravno...nevezane za postavljenu temu!:-(”
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.