Дискусије : Берза

 Коментар
Vii. to dobro napreduje
Realista
(programer)
27. јул 2016. у 10.17
Evvo ga vii.to je skocio sa 22$ na 27$, odkada sam ga ja preporucio.
Ima još vremena da se kupi, posto će uskoro da skoci na oko 34$.

Znam da će orisni da me napuca ako vii.to skoci samo na oko 33$ uskoro.
orisni
(diskutant)
28. јул 2016. у 03.37
VII.TO je odlicna akcija. Super bas sto si preporucio.

Nego, šta da radimo sad sa BNK.TO koji si takođe bio preporucio? Ti si rekao da MORA da ode na $2,2. Trenutno je na $1,98, pao od juče na ispod $2. Da li da to sad prodajemo ili da kupujemo još ili ništa da ne radimo? Znam da si bio blizu $2,20 jer je BNK.TO bio na $2,02 sto je u principu isto, samo su cifre malo permutovane. Ali daj sad neku preporuku. Nemoj da ovaj BNK.TO postane novi CUU.V.
Realista
(programer)
28. јул 2016. у 19.04
Ja sam ga kupio na 1.7$ i prodao na 2.1$.
Preporucio sam ga na 1.8$. Dohvatio je u jednom trenutku 2.15$.

I dalje mislim da će da ode na 2.2$, pošto su kinezi kupili firmu i nude 2.2$ kada se transakcija zavrsi.
Ne držim ga vise.

Sada sam ubacio sve pare ponovo u vii.to, ide dobro kada ga poredim za drugim akcijama.
orisni
(diskutant)
28. јул 2016. у 23.53
> Ja sam ga kupio na 1.7$ i prodao na 2.1$.

Odlično za tebe, mada ne znam sto nisi drzao još duže kad „mora” da skoci na $2,2. Takođe, ne secam se da si bio pisao ovde da si prodao. Sad kad je $1,98 kažeš da si bese bio bejase prodao na $2,1, ali ne znam da li se iko seca da si pisao da ga prodajes.

> Preporucio sam ga na 1.8$.

Odlično i za nas sto si nam ga preporucio da kupimo.

Ali da li si nam bio nekad preporucio kad da se proda? Jesi li bio to pomenuo na $2,1 ili $2,15? moguće je da jesi, ali ja se iskreno ne secam posto ne pratim forum stalno. Takođe, ne znam kad si prestao da ga preporucujes za kupovinu? Da li si ga preporuciovao i kad je bio preko $2? Secam se da smo imali diskusiju o tome, ali ne secam se cene.

I sad najvanzije pitanje: da li si preporucivao da je BNK.TO možda dobar za kupovinu dok si ga prodavao?! To ti je pitanje gde su Karabaja i SME bili zglajznuli. Nisi zavrsili sa zvanicnom prijavom samo zbog naše dobrocudnosti i sto je hrišćanski oprostiti neke manje grehove. Ali bilo je tu materijala da se istrazi je li greh mali ili veliki.

> Ne držim ga vise.

Ma, da, znam vazi. Pretpostavljam da ni Karabaja ni SME više ne drže CUU.V sad kad je na 12c. Steta samo sto ih nema da se jave da nam preporuce još neke dobre akcije i da nam malo poduce o investiranju.
Prerija
29. јул 2016. у 11.04
Realista,
Šta bi s naftom koju si bio preporuchio na $51 da se kupi „long”? To je bilo pre možda 3-4 nedelje ako se ne varam. Danas je nafta $40. Ako je neko kupio naftu na tvoju preporuku da će nafta „sigurica” ići na $70-$80 onda koliko je taj neko trenutno u gubitku za samo 3-4 nedelje investiranja po tvojoj preporuci? Da li uopste i znaš kako da izracunas procenat tvoje dubioze na nafti ako si ti poslushao sam svoj savet ?

Da li sada prodajes naftu kada je pala na $40? Ili još dokupljujes? Nešto si se ucutao oko saveta za naftu a mene bas interresuje.
orisni
(diskutant)
29. јул 2016. у 23.27
@Prerija
Ja se iskreno ne secam da je Realista pisao o nafti, ali ni ne pratim ozbiljno kad neko prica o nafti, zlatu, kukuruzu, svinjskim polutkama i sličnim „sigurnim” investicijama.

Ako je zaista preporucio naftu na $51 i sad je $40, onda mu procenti izgledaju ovako. Recimo da je podelio pare pola:pola na naftu i BNK.TO; za $102 je mogao da kupi jednu naftu na $51 i 30 akcija BNK.TO na $1,7. Te akcije je (kaže) prodao na $2,1, tj. $63, i na nafti ima $40, znaci ukupno $103. Dakle, sa $102 je stigao na $103, sto je manje od +1%, ali nije loše za par nedelja.

Za poredjenje, VTSMX je u proteklih mesec dana skocio +7,08% (sa $50,53 na $54,11). Naravno, to je malo „cherry picking” zbog Bregzita, ali šta da se radi, statistika nikad ne laže. Da je investirao pasivno kroz indeksni fond, Realista ne bi morao ništa da prati, radi, kupuje, prodaje, trguje a imao bi bolje rezultate!
Realista
(programer)
30. јул 2016. у 11.38
vii.to je skocio u zadnjih mesec dana sa 22$ na 27$ iako je nafta pala sa 50$ na 40$.

Znaci vii.to je odlicna kompanija koju sam preporucio.
I dalje mislim da će nafta da skoci u skoroj buducnosti na 60$-70$.
Čak sam sada dodao brdo naftnih kompanija u moj portfolio na oko 42$ po barelu.
BNK sam prodao za 5% manje nego planiranio, jer mi se ne ceka da se ta transakcija sa kinezima zvrsi. Oni su spori u picku materinu.
orisni
(diskutant)
30. јул 2016. у 12.35
@Realista presao si nazad na pricu o VII.TO, ali nisi odgovorio na moja ozbiljna pitanja o BNK.TO. Da li znaš da je „pump and dump” kriminalno delo? Da li u tvom pisanju ima elemenata krivicne odgovornosti? Jesi li ti sam prodavao BNK.TO dok si pisao drugima da treba da kupe?
malimx6
(KOCOBO)
30. јул 2016. у 14.13
orisni, ne s***!! nije uopste radio pump and dump. niko nije ni bio zainteresovan da kupi bnk. ti si prvi rekao da ćeš samo pratiti. bnk je čini mi se jedan dan dasao nešto na oko 2.10 i onda je polako poceo da pada. Druga stvar, on i dalje tvrdi da će otici na 2.20 ali mu se ne ceka. ni meni se ne bi cekalo :) zato nisam ni kupio bnk.

na ovoj diskusiji niko nije duzan da uradi ono sto neko napise ovde. sve to radis o svom riziku.

ako ćemo tako, i ti si nas nagovarao prije par godina da prodamo hnd kad je taurus govorio da kupujemo i cekamo. i prodali smo sa gubitkom, a da smo ostavili kao sto je taurus rekao zaradili bi brdo paro. ja bih uduplao. tako da ako ćemo da upiremo prste onda si ti ovde isto tako krivac.
Profesor-Kanada
(Profesor)
31. јул 2016. у 09.41

DISKUSIJE: BERZA

„Iskusni brokeri, trejderi, investitori, studenti i svi ostali koji želite da saznate nešto više o investicijama - kako u svetu tako i u otadžbini, dobro došli na diskusiju BERZA. Razmenjujemo ideje, znanje i iskustvo.”

Realista, slobodno objavi tvoje ideje i preporuke, zakonski
nemas odgovornosti. Treba procitati zadnju recenicu.

****************************************
„Razmenjujemo ideje, znanje i iskustvo.”
****************************************
Taurus
31. јул 2016. у 15.57
Realista, ne obracaj paznju na njegove komentare. Verovatno si mu najveci trn u oku pa pokusava da te otera.

On vecito predlaze njegove fondove, a sam je objavio da je prošle godine izgubio nekih 5%.
Kao prvo, izgubio je u vreme kada je berza isla na gore, zašto je izgubio ako mu fond prtati index?
Šta će se desiti kad berza krene na dole?
Kako to da on nije preuzeo odgvornost i objasnio ljudima koji su ga poslusali, zašto su izgubili pare?

Mislim, nemam vremena da pišem, idem da gledam Novaka Djokovica, ali ja bih imao gomilu pitanja da mu postavim, ali on to izbegava.

Tako i ti uradi i samo nastavi da nam dajes svoje preloge kao i do sada.

orisni
(diskutant)
01. август 2016. у 06.57
@malimx6
> na ovoj diskusiji niko nije duzan da uradi ono sto neko napise

To jeste tačno, ali to nema veze sa time da li je on radio „pump'n'dump”. Ako je on 1. bio kupio te BNK.TO akcije i onda 2. pisao kako je firma dobra i kako treba kupovati ackije dok je 3. u isto vreme sam prodavao svoje akcije, onda jeste radio „pump'n'dump”. To ti je definicija! Nema veze da li je neko od nas ovde zaista kupio ili nije.

Otkud ti znaš da se on ne javlja na vise foruma sa razlicitim imenima i na razlicitim jezicima da prica istu pricu? Možda on ima neki program koji prevodi na razne jezike. Profesor nekad piše postove koji zvuce kao da su izasli iz Gugl Translejt sa engleskog na srpski. Realista znamo da ima neki program za dobro predvidjanje berze (i nafte i zlata i kukuruza i svinjskih polutki). Možda ima i neki program za dobro prevodjenje.

Nije na nama da ocenjujemo da li je on prodavao akcije ili nije. To sud može tačno da nadje. Vidi se kad je šta kupovao/prodavao i vidi se ovde kad je ostavljao postove i šta je pisao, pa onda može da se odredi da li jeste ili nije radio „pump'n'dump”. Naravno, može da odbrana bude i da je neko hekovao racun i ostavljao poruke kao sto je Drejmond Grin rekao za svoju sliku.

> ti si nas nagovarao prije par godina da prodamo hnd

Jesam li ja tada kupovao HND dok sam pricao da ga treba prodati? Da li kažeš da sam radio „short'n'distort”? Sve to može sud da odredi. Zakonska odgovornost svakako postoji! Pitanje je šta je ko zaista radio dok je pisao jednu stvar na forumu. Da li je u pravom zivotu radio to što je pisao ili upravo suprotno od toga? Samo ako sud krene da istrazuje šta je ko kad radio na forumu, onda sve mora da se stavi, pa i privatne slike sa Snepceta, ako nisi već greškom poslate u javnost. :)
Taurus
01. август 2016. у 07.25
To je još jedino ostalo da se policijom i vojskom proteraju svi koji kupuju akcije na berzi.

Jadan li si !
Prerija
01. август 2016. у 09.49
Realista „ I dalje mislim da će nafta da skoci u skoroj buducnosti na 60$-70$. ”

Šta ti mislis kada će nafta da dodje na $60-70 je irelevantno za investiranje za nekog drugog iz razloga ako nafta NE dodje na $60-70 ti možeš da promenis tvoje mišljenje. Tvoje mišljenje se promenilo a dubioza na berzi ostaje ako je neko drugi ili ti ushao na $50. I šta onda?

Realista „ Znaci vii.to je odlicna kompanija koju sam preporucio.”

A da je stok otishao dole onda ne bi bila dobra? Pa da je neko shortovao a stok otishao dole i za njega bi isto bila dobra. Kao sto vidish etikete „dobra”, „losha” su promenljiva kategorija. To nash Um daje te etikete iz vrlo subjektivne tachke. A to nije bas najbolje za investiranje da se Um slusha pri svakoj kupovini/prodaji jer može da dodje do greške kod tih čestih kupovina i prodaja.

Ali ti kao da imaš neku mini stampariju u podrumu i stalni priliv novca za berzu tako kada i napravish dubiozu to nije toliko važno.
Profesor-Kanada
(Profesor)
01. август 2016. у 10.11
Profesor-Kanada
(Profesor)
23. novembar 2013. u 18.13

Jedan od mnogih mojih selekcija 'Top Picks' je bio Disney.
**********************************************************

Ko je kupio Disney na moju preporuku, kada je bio prvi
put predlozen kao 'Top Picks' sada ima ACB = $0.25.

Zeleo bih da se jave 25 najboljih portfolio 'strucnjaka'
za Index Funds da uporedimo % zarade sa zaradom na akcijama
Disney Co. Pogledajte cenu akcije za Disney Co.

Realista,
Nasi predlozi da se kupe akcije Lake Shore Gold, imaju
zaradu oko 1,000%.
Profesor-Kanada
(Profesor)
01. август 2016. у 12.16
Profesor-Kanada

Kada cena zlata krene severno, profesionalni manageri kupuju sledeće rudnike zlata: Agnico-Eagle Mines Ltd Goldcorp Inc, Franco-Nevada Corp

Datum: 21. novembar 2014. u 22.43
Taurus
01. август 2016. у 16.59
Profesore, zaboravio si tvoj predlog za DGC kada je bio
$3.50
a danas je
$35

Taurus
01. август 2016. у 17.20
Prerija, vidim da si se udruzio sa Orisnim u napadima na Realistu.

Interesuje me zašto vama smetaju njegove preporuke?
Ako vi ne trgujete na berzi i nikada ne kupujete akcije, šta je vama problem ako je neko kupio VII i izgubio pare?
Osim njega ovde verovatno niko nije ni kupio te akcije, niko se osim vas nije ni zalio.
A ako je neko nešto izgubio, ne znači da je izgubio SVE.
Ja sam gubio bezbroj puta, to je sastavni deo svakog biznisa da ponekad omanes. Omanes nekada i kod vlastite žene, pa šta? Treba li zbog toga zvati sudije, vojsku i policiju?
Taurus
01. август 2016. у 17.29
Evo nasao sam komentar Orisnog u kojem piše da je i on izgubio:

2. Oko -5,6% u USD gubitak na sve pare namenjene za penziju. Tačan procenat me mrzi da racunam posto mi imamo dosta (automatskih) uplata tokom godine. Ali taj procenat -5,6% je bio na NII portfoliju (koji ulaze u VTTHX ...

Da li je iko od nas napadao Orisnog zbog ovih rezultata?
Da li je iko pretio sudom da je orisni nešto preporucio a to izgubilo pare?

-NIJE !

To nikoga ne interesuje, neka investira kako hoće.

Mi ovde predlazemo akcije za koje mislimo da su dobre, a kako će ko investirati, kupovati i prodavati, to je licna stvar.

Ja ponekad istu akciju kupim i prodam vise puta u toku dana. Ja nemam vremena da svaki put to objavim ovde.
Zbog toga se ne uzbudjujte previse jer nemate pojma ko je šta i kad kupio ili prodao. To su prazne price i ne služe ničemu i nikome.

Profesor-Kanada
(Profesor)
02. август 2016. у 09.53

Pre nekoliko godina, akcije 'Bell Canada' su naglo otisle
juzno sa $42. na $20 do $21.

Predlozio sam da se maksimalna suma (po mogućnosti) investira
u BCE 'common shares'. Za sada, svi koji su kupili BCE imaju
dividend 'Rate of Return' preko 13.5%.

BCE Rate of Return biće oko 14.4%. Kada osoba ima 'investment'
koji isplacuje 14.4% godisnje, 'investment suma' se
duplira za 5 godina a kada dodje na 18% samo za 4 godine.

BCE akcije se krecu oko $63. a kupljene na $21.
Profesor-Kanada
(Profesor)
02. август 2016. у 10.15
Profesor-Kanada
(Profesor)

14. novembar 2013. u 13.05
***************************

Cekam BTO oko $2.00.

DGC (Detour Gold Corp) i BTO treba da idu severno oko 50% za
sledećih 24 meseca.
**************************************************************

Prošle nedelje BTO akcije presle su cenu od $4.
Preporucene od Taurus-a.(dupla vrednost).

orisni
(diskutant)
03. август 2016. у 02.47
@Profesor-Kanada
> Ko je kupio Disney na moju preporuku

DIS je odlicna akcija. I ja sam se kupio. Ne samo na tvoju preporuku. Nego nastavljam da je kupujem redovno od svake plate. Na pare koje sam ulozio u DIS sam procentualno zaradio isto koliko si i ti zaradio na svoje pare ulozene u DIS.

Naravno ne kupujem DIS direktno nego kupujem kao deo indeksa. Ta akcija je tek neki mali deo indeksa. Zbog toga utice tek malo na indeks. Recimo, u proteklih godinu dana je cena DIS *pala* -20,82%, dok je VTSMX skocio +2,39%. U proteklih pet godina je cena DIS skocila +146,00%, dok je VTSMX skocio +66,59%.

Znaci, nije poetna to da li neko DIS ima ili nema. Ja je legalno posedujem kao sto je i ti posedujes. Poenta je koji deo svih svojih para je neko ulozio u DIS. Ne meri se zarada i gubitak na svakoj akciji pojedinacno nego se meri na celom portfoliju!

Procenti koje ja iznosim ovde za NII portfolio su za ceo portfolio, za sve pare. Znaci, ako ja kažem da portfolio ima $100,000 i da za godinu zaradi 6%, onda je to na sve pare i dodje na $106,000.

Za razliku od toga ti pricas samo o nekim pojedinacnim akcijama, ali ne iznosis koji deo para je u tim akcijama. Isto tako radi u Realista. Ako se portfolio od $100,000 podeli tako što $90,000 sedi u banci na prakticno 0% kamate i onda se na ostalih $10,000 zaradi i 50% za godinu dana, to je zarada od $5,000, pa ukupno dodje na $105,000, sto je i dalje manje od $106,000.

Dakle, ako hocete da vas neko uzme za ozbiljno, morate da kazete kako da se podele SVE PARE za ceo portfolio i da onda pratite to na duzi rok. Karabaja je svojevremeno bio izabrao nekih 10 akcija koje su „morale” da budu bolje od indeksa i na kraju nisu bile bolje. On se valjda od sramote povukao sa foruma i vise ni ne dolazi ovde. Ne znam gde mu je onaj pajtos SME sa kojim je bio na prs' u bulju.

Ako hoćeš da budes ozbiljan, hajde objavi portfolio unapred i prati ga godinama, kao sto mi pratimo NII portfolio.

> Zeleo bih da se jave 25 najboljih portfolio 'strucnjaka' za Index Funds

Evo javljam se ja, koji sam među 25 najboljih STRUCNJAKA na ovom forumu (gde nas sve zajedno nema 2,5 a kamoli 25 :). Šta hoćeš da uporedis? Kao sto rekoh, u proteklih godinu dana je cena DIS *pala* -20,82%, ali je VTSMX skocio +2,39%. Ili hoćeš da poredis pet godina?

Kako ne možeš da shvatis da pominjanjem samo pojedinacih akcija ne možeš nikome da ulijes poverenje? Vidis da nema nikoga da se javi da te podrzi.

Takođe pominjes ovde samo svoje uspesne savete: BCE, DIS, THIS, THAT, TRT, MRT, SMRT. Ne znam tacne tiker simbole niti me zanima da pratim. Ali kako to da nemas niti jedan jedini gubitak?! Da li ti lično nikad nisi preporucio ništa sto je palo?

Zar nisi bio eksplicitno i glasno podržavao Karabaju i SME kad su pisali kako CUU.V „mora” da skoci na 3-5 dolara dok je bio 1-2 dolara? Sad je na 12c (d-v-a-n-a-e-s-t centi)! Koliki je to gubitak u procentima, da li možeš da sracunas? Zar nisi ovde (barem implicitno) podržavao i Realistu kad je pisao kako BNK.TO „mora” da skoci na $2,2? Sad je na $1,99. Ko zna gde će ići. Ponuda i dalje postoji da možda bude kupljen za $2,2, ali izgleda da će tu ponudu odbiti. Realista je pricao da „mora” da bude $2,2 do kraja jula i to se nije desilo.

Znaci, ako hoćeš da te neko uzme za ozbiljno, moras da kažeš kako da se podele SVE PARE, da to kažeš unapred i da onda pratis godinama. Ovako je samo prazna prica tipa TRLA BABA LAN sa izborom nekih pojedinacnih akcija u koje stavis par stotina ili hiljada dolara dok ti $90,000 sedi u banci na skoro 0% kamate. (Oh da, zaboravih da tebi nije 0% nego ti imaš „garantovane” kamate od 5% ili 8% ili 10% ili koliko si već bio lupio kad je Lada pitala za osiguranje ili šta je već bese bila pitala.)

Neozbiljan si. Vidis da nema NIKOGA na forumu ko se prikljucio i krenuo da trguje kao ti po tvojoj „strategiji”. MalimX6 to sigurno nije uradio, a drugih kandidata ni nemas. Ako se neko i javi ko je pre aktivno trgovao, čak se i ti promene, npr. Stef je presao da pasivno investira kroz indekse. To je zato što tvoja strategija ni ne postoji. Ne može da se jednostavno objasni kad i šta da se radi. Sve je neka alanfordovska mudrost tipa „Ako kanis pobijediti, ne smijes izgubiti”. Steta. Mogao si da pomognes forumu konkretnim savetima za Kanadu. Ali izgleda ne umes ili ne želiš to da uradis.
Taurus
03. август 2016. у 06.56
Copper Fox Announces Results of Permitting Analysis on the Van Dyke Copper Deposit‏

VANCOUVER, BRITISH COLUMBIA--(Marketwired - Aug. 3, 2016) - Copper Fox Metals Inc. ('Copper Fox' or the 'Company') (TSX VENTURE:CUU)(OTC PINK:CPFXF), through its wholly owned subsidiary Desert Fox Van Dyke Co., is pleased to provide the results of an analysis prepared by NV5 Inc. related to the permitting process for the Van Dyke in-situ leaching copper project located in Miami, Arizona.

The Preliminary Economic Assessment („PEA”) for the Van Dyke project (see News Release dated November 25, 2015) recommended completion of a pre-feasibility study that included a five well pilot in-situ leach („ISL”) program. The permitting process is managed by the United States Environmental Protection Agency („USEPA”) and the Arizona Department of Environmental Quality („ADEQ”). The main permits required to complete the five well test are:

Aquifer Protection Permit („APP”) for leaching operations and surface impoundments; ADEQ; and
Underground Injection Control Permit („UIC”) for injection wells; USEPA.

Mr. Elmer Stewart, President & CEO, said „The analysis by NV5 has demonstrated that, on two separate occasions, a Ground Water Quality Protection Permit (”GWQPP„, predecessor to the APP) and UIC permits were issued to Occidental Minerals Corporation (”Occidental„) and Kocide Chemical Corp. (”Kocide„) for in-situ leaching operations on the Van Dyke project. The possibility of using the historical information from previous in-situ testing significantly reduces the estimated cost and the amount of additional data required to support the permit application process.”

Highlights of NV5 Review:

The cost to acquire the APP and UIC permits is now estimated to be $US425,000, compared to the $US1.0 million as stated in the PEA;
The information for the Van Dyke project on file at ADEQ can be used to build the APP and UIC permit applications if the proposed in-situ leach test is located in the area of historical operations; and
The historical information on file at ADEQ will assist in summarizing discharge activity, surface and subsurface geology, description of all wells, aquifer characteristics including permeability, depth, hydraulic conductivity, transmissivity, and existing water quality of the aquifers underlying the site as required by Arizona Statutes.
Realista
(programer)
04. август 2016. у 13.14
Javi mi se orisni u Septembru-Oktobru i postavi kolika je vrednost akcija bnk.to.

Ja sam spreman da se kladim da će do kraja godine 100% da vrednost bnk bude 2.2$.

Upravo sam kupio OAS i WPX i idu dobro.

Taurus
04. август 2016. у 21.03
E sad si se upecao, ne znam šta ti je to trebalo.
Bez obzira gde ode cena te akcije, on će uvek naći nacina da te zayebava. Njega se ne možeš tako rešiti.
orisni
(diskutant)
05. август 2016. у 03.39
Realista, javicu ti se u septembru-oktobru ako budemo živi (i ne budemo u zatvoru).

Ali javi ti meni sad odmah da li si barem u jednom trenutku pisao da treba kupovati BNK.TO dok si ga ti sam prodavao. Ako odmah to priznas kao grešku, može ti se uzeti kao olaksavajuca okolnost u slučaju tuzbe. Ja ne znam da li ti svestan koliko je „pump and dump” ozbiljan prekrsaj i da ljudi zbog toga zavrsavaju u zatvoru.

> Ja sam spreman da se kladim da će do kraja godine 100% da vrednost bnk bude 2.2$.

Stavi pare u to šta pricas. Ako tvrdis da će BNK.TO da skoci, ulozi u te akcije. Pricao si isto tako da „mora” da bude $2,2 do kraja jula i nisi bio u pravu. Sto je još gore, ti si prodavao akcije BNK.TO. Ne znam samo da li postoji neki trenutak kad si pisao ovde da treba kupovati BNK.TO dok si ih ti sam prodavao. Bolje je da to priznas nego da sud mora da upoređuje datume prodaje sa pisanjem ovde.

> Upravo sam kupio OAS i WPX i idu dobro.

Ma super su te akcije. Nego hajde odgovori na ozbiljno pitanje koje ti je postavljeno već vise puta: koji deo SVIH svojih para obično investiras u akcije, je li to 5%, 10%, 20%, 50%, 80%, 90%, 95% ili ides sa pozajmljenim parama i investiras preko 100%?
Taurus
05. август 2016. у 13.08
A s'kim ćeš da diskutujes ako nas sve potrpas u zatvor?
Profesor-Kanada
(Profesor)
06. август 2016. у 15.13
Realista
(programer)
28. jul 2016. u 19.04

„I dalje mislim da će da ode na 2.2$.”
***************************************

'mislim', Realista svaka osoba ima pravo da 'misli' i
nema zakona koji može da osudi osobu bazirano na ličnim
mislima.

Realista, nastavi da predlazes akcije koje ti mislis da
imaju sansu da idu severno.
orisni
(diskutant)
06. август 2016. у 16.31
> nema zakona koji može da osudi osobu bazirano na ličnim mislima.

Naravno da zakon ne osuđuje na osnovu toga šta neko misli (zato što misli ne možemo ni da vidimo, barem ne još), ali zakon osuđuje na osnovu toga sto neko radi, prica ili piše. Konkretno, „pump and dump” zakon osuđuje kad neko prica/piše da akcije treba kupiti dok ih sam prodaje.

@Profesor, da li ti tvrdis:

1. Da „pump and dump” zakon ne postoji i da svako može za akcije da prica šta hoće dok radi suprotno?

2. Da „pump and dump” zakon postoji, ali da ga Realista nije prekrsio (kako ti možeš znati kad je on šta prodavao ili kupovao)?

3. Da „pumo and dump” zakon postoji i da ga Realista možda jeste prekrsio (jer sad kaže da je prodao BNK.TO a pre je pricao da to treba kupovati)?

Nema četvrto. Odaberi jedno od ova tri. Inače možeš i ti sam da postanes saucesnik u zločinu.
Profesor-Kanada
(Profesor)
06. август 2016. у 19.17
Ovo misle profesionalne osobe.

Sociopaths and psychopaths both suffer from antisocial personality disorder.

Psychopath can NOT be treated.

Oni su obično neuspesni u investiranju na berzi.

Razlog: Psihologija utice oko 56% na kretanje berze.

orisni
(diskutant)
06. август 2016. у 22.10
@Profesor can you please translate everything in English so that we can understand what you're talking about? Your writing in Serbian is often hard to understand.

I'll also translate my question for you so that you can clearly understand it. Do you think that:

1. There's no law against „pump and dump” in Canada so anyone can legally urge people to buy some stock while actually selling the same stock?

2. There's a law against „pump and dump”, but Realista did not break it?

3. There's a law against „pumo and dump”, and Realista may have broken it?

There's no fourth option. You have to choose one of these three. Otherwise, you could become complicit in a crime.
Mrco
07. август 2016. у 08.41
Ti si orisni kreten. Ako realista preporuci akcije i one odu severno , ti ga optuzis za pump i dump.

Ako Karabaja izgube sve pare na CUU.V i navuce naše ljude da izgube pare, to je OK.

Orisni popusi ga.
Profesor-Kanada
(Profesor)
07. август 2016. у 14.47
Realista,
Kada bi ovaj raport za krertanje cena kompanije (koju si preporucio), 'IT/he/she' koja te napada predao/predala
'Commissioner-u'on bi pozvao ambulantu da se 'IT' ovdede
na pravo mesto.

Aug 5, 2016 1.98 1.99 1.97
Aug 4, 2016 1.97 1.99 1.97
Aug 3, 2016 1.98 1.99 1.97
Aug 2, 2016 1.96 2.00 1.96
Jul 29, 2016 1.97 2.02 1.97
Jul 28, 2016 1.97 1.98 1.94
Jul 27, 2016 2.00 2.01 1.98
Jul 26, 2016 2.00 2.01 1.98
Jul 25, 2016 2.01 2.02 1.98
Jul 22, 2016 2.03 2.03 2.01
Jul 21, 2016 2.04 2.04 1.97
Jul 20, 2016 2.05 2.06 2.04
Jul 19, 2016 2.04 2.06 2.04
Jul 18, 2016 2.04 2.06 2.04
Jul 15, 2016 2.04 2.06 2.03
Jul 14, 2016 2.04 2.06 2.04
Jul 13, 2016 2.04 2.05 2.03
Jul 12, 2016 2.05 2.05 2.03
Jul 11, 2016 2.05 2.06 2.03
Jul 8, 2016 2.06 2.07 2.04
Jul 7, 2016 2.07 2.08 2.04
Jul 6, 2016 2.05 2.07 2.00
Jul 5, 2016 2.05 2.08 2.04
Jul 4, 2016 2.07 2.07 2.03
Jun 30, 2016 2.08 2.09 2.06
Jun 29, 2016 2.08 2.10 2.08
Jun 28, 2016 2.07 2.09 2.07
Jun 27, 2016 2.07 2.08 2.06
Jun 24, 2016 2.04 2.10 2.03
Jun 23, 2016 2.07 2.11 2.05
Jun 22, 2016 2.01 2.07 2.01
Jun 21, 2016 1.99 2.00 1.99

Profesor-Kanada
(Profesor)
07. август 2016. у 14.58
He/she nema pojma kakav je proces za 'pump and dump'.

Tvoj broj akcija nema uticaja na kretanje cena na berzi,
posto ti nemas ni 1/10,000 % od 1% 'issued & outsanding
common shares'. Mislim da je ta osoba izlapela.
Taurus
07. август 2016. у 22.42
To su gluposti, niko ništa nije kupio ni izgubio.
Orisni jedini preti, a on ne da nije kupio, nego ne zna ni kako se to radi.
Da zna kako se to radi nebi davao svoje pare drugima da umesto njega to kupuju i prodaju.
Primetio je da sa tim fondovima neće daleko stici pa je malo nerovozan, to je sve.
Profesor-Kanada
(Profesor)
08. август 2016. у 11.10
Taurus, razlika između Index Funds i robne kuce/radnje.

Index Funds je kao radnja koja prodaje 'unit' koji se
sastoji od kape/sesira, kaput #44, kosulja #16 -17, masna,
pantalone #38, carape i cipele #11. Nemas prava da kupis
pojedinacno nego si primoran da kupis sve stvari kao paket.

Isti paket kupujes za:

babu od godinu dana
dete od 9 god
mladica od 18 god
studenta od 23 god
sluzbenika od 35 godina
Lekara/Dr. od 46 god
Ing. od 57 god
pezionera od 66, 77, 88 i 99+ godina

Cena je ista za 'unit'.

Mi investiramo u pojedinacne akcije kada želimo, potpuna
sloboda izbora i kupovine.

Kolika je razlika u MER između kupovine Index Funds i
pojedinacnih akcija.

Taurus
08. август 2016. у 12.04
Ha, ha, interesantno poedjenje za index !

Ti troskovi transakcija kod kupovine/prodaje akcija mene nikada nisu interesovali jer su toliko mali da je bespotrebno pricati o njima.

Ja smatram da je taj MER namerno naglasen da bi ovi sto stede u fondovima imali o cemu da pricaju. Bolje da apricaju o MER (ko uopste zna šta je to) nego da pricaju o zaradama na fondovima.
Ovako neobavesteni kao dobiju fond koji ima mali MER, a o maloj zaradi niko ne prica, kao ne može bolje, to je to :)
orisni
(diskutant)
08. август 2016. у 14.15
@Mrco, ko si, bre, sad ti? Nikad te nisam pre video na forumu!

> Ako realista preporuci akcije i one odu severno , ti ga optuzis za pump i dump.

Nije pitanje da li su akcije otisle „severno” (zapravo je BNK.TO otisao „juzno”!) nego je pitanje da li je on BNK.TO prodavao dok je pisao da te akcije treba kupovati. Mi znamo da on jeste pisao da ih treba kupovati. Mi ne znamo da li je on prodavao ili nije. On sam kaže da jeste prodavao. Ali kao sto rekoh, sud sve to može da odluci.

Ja samo cekam da Profesor potvrdi da li u Kanadi postoji zakon protiv „pump and dump”. Ako se ne javi, onda je potencijalni saucesnik u zločinu, te i on može biti prijavljen kanadskoj komisiji za trgovanje akcijama.

@Profesor

> Isti paket kupujes za [sve]

Tačno je da je jedan individualni fond isti za sve, ali ljudi uzimaju vise fondova i sami odluce kako da podele pare između tih fondova. Pisao sam ti već o 10 „faktora” kako odluciti. Jedan od osnovih ti je kako podeliti pare između obveznica i akcija. To sigurno nije isto za dete od 9 godina ili za stariju osobu od 99 godina. Ne treba ti vise od 3-4 fonda da bi bio dobro diversifikovan i imao garantovane natprosecne rezultate.

> Mi investiramo u pojedinacne akcije kada želimo, potpuna
sloboda izbora i kupovine.

Ne brani vama niko da trgujete kako god hocete. Sto vi aktivni trgovci imate vise aktivnosti, to je bolje za nas pasivne investitore. Drugim rečima, sto vi vise gubite, to mi vise dobijamo. Neki od vas će biti bolji od indeksa, ali neki će biti znatno losiji. U proseku ste losiji nakon troskova trgovine, ukljucujuci tu i MER za koji si pitao. Kolika je razlika između troskova kupovine i prodaje (ne samo drzanja) Index Funds i pojedinacnih akcija?

Ali to što vam niko ne brani da trgujete kako hocete ne znači da mozete da pišete šta hocete bez ikakve odgovornosti. Ako neko piše da nešto treba kupovati dok sam prodaje, onda je to „pump and dump”. Tebi sam postavio pitanje na engleskom gore da vidim šta ćeš odgovoriti. Ako se sve ovo svede na „bila je mala greška” ili „nije bilo velikih problema”, onda ne treba prijavljivati. Ali ako dodje do prijavljivanja, onda ćeš verovatno i ti biti prijavljen kao i Realista.
Taurus
08. август 2016. у 22.32
@Mrco, ko si, bre, sad ti? Nikad te nisam pre video na forumu!

Orisni, poceo si opet da pricas tj. diskutujes sam sa sobom :(
Realista
(programer)
09. август 2016. у 07.50
VII.TO je sada već preko 30$. Ja sam ga preporucio na 22$.

Evo na primer moja preporuka za VII u Roku od mesec dana je vrednija
nego orisnijevi indexi za 6 godina investiranja.

orisni
(diskutant)
10. август 2016. у 05.35
@Realista
VII.TO je odlicna preporuka. Hvala ti „k'o bratu” sto si nam na to ukazao. Jesi li ti bio stavio 100% svih svojih para u tu jednu akciju, ili si bio stavio još vise od 100% tako što si pozajmio neke pare? Ali, pazi, to te sve neće spasiti ako si zabrljao na BNK.TO!

Hajde lepo priznaj ovde da li je bio neki trenutak kad si pisao da BNK.TO treba kupovati dok si ti sam prodavao akcije koje si imao? Ako ti kažeš da se nije preklapalo, navedi tacne datume kad si prodao. Mi ovde možemo da vidimo kad si šta pisao.

Ako ne navedes datume ili ako nastavis da ignorises pitanje, stvarno možeš upasti u probleme sa „pump and dump”. Da ponovim, izgleda mi da ti nisi svestan kakav je to prekrsaj. Jasno ti je valjda da sud može traziti od vlasnika ovog foruma da daju tvoje privatne podatke i da posle dalje mogu da vide kad si tačno šta kupovao i prodavao, a šta si na forumu pisao.
orisni
(diskutant)
11. август 2016. у 01.02
@Profesor ne rece nam ti ima li u Kanadi neki zakon protiv „pump and dump”? Da li ne poznajes kanadske zakone u vezi investiranja? Ili ne odgovaras na moja pitanja? Vidim da na drugoj temi komentarisem moje pisanje znaci nemas me na „ignore”.
Mrco
11. август 2016. у 09.21
Orisni, popusi ga malo.
Profesor-Kanada
(Profesor)
11. август 2016. у 10.33
Jeguljo vidim da se tebi TO desilo od tvog partnera.

On te prvo 'pump' a sada 'dump'. Uzmi advokada. Morace da
nastavi da te izdržava, tako da više ne kukas na ovim
diskusijama. Ima zakon za to.
orisni
(diskutant)
11. август 2016. у 18.03
@Profesor nekulturan si, ali to nije protivzakonito. Nisi i dalje odgovorio da li je „pump and dump” akcija protivzakonit u Kanadi. Izgleda zasluzujes da budes prijavljen komisiji za trgovinu. Znaš li koja im je adresa da ih sad ja ne guglam? Ako nisi ništa kriv, pretpostavljam da ti nije problem da ostavis adresu.
orisni
(diskutant)
12. август 2016. у 03.59
Nisi ostavio adresu, ali ko nema u vuglu ima u guglu. Nasao sam da vi u Kanadi ni nemate federalnu kontrolu trgovanja, nego svaka provincija ima svoju. Ovaj slučaj spada pod ingerenciju Ontario Securities Commission. Znaš li koja je njihova adresa?
Profesor-Kanada
(Profesor)
12. август 2016. у 17.34
Taurus, pre kratkog vremena, objavio sam komentar da umesto
knjige koja se ovde reklamira kupio sam 100 akcija LSG.

100 akcija LSG = ceni knjige.

orisni
(diskutant)
13. август 2016. у 02.34
100 akcija CUU.V = $12 danas

A koliko si bio platio te akcije?

BNK.TO danas pao na $1,84, znaci:

100 akcija BNK.TO = $184

@Realista šta sad da radimo sa BNK.TO akcijama? Da li i dalje „moraju” da dodju od $2,2? Da li kupujemo još? Da li prodajemo ovo sto imamo? Da li držimo ovo sto imamo ali ne da kupujemo vise? Ja držim sve sto imam i cekam tvoj savet.
Taurus
14. август 2016. у 10.02
Taurus, pre kratkog vremena, objavio sam komentar da umesto
knjige koja se ovde reklamira kupio sam 100 akcija LSG.
----------------------------------------------------------

Svaka cast Profesore, upravo sam proverio i vidim da je cena u roku od 6 meseci otisla preko 100%.
Ovo me već stvarno tera da ponovo pocnem da aktivnije pratim i kupujem po tvojim predlozima.

Taurus
15. август 2016. у 06.25
Profesore,
Ti kad primetis neku dobru akciju, ti je samo preporuci !
Ja ću sam da odlucim kad ću da je kupim i kad da je prodam !
Profesor-Kanada
(Profesor)
25. август 2016. у 10.03
Top 10 Holdings (69.91% of Total Assets)

Company Symbol & % Assets

BARRICK GOLD CORPORATION: ABX.TO 13.99%
Newmont Mining Corporation: NEM 12.82%
Goldcorp Inc: GG.TO 8.18%
FRANCO-NEVADA CORPORATION: FNV.TO 7.54%
AGNICO EAGLE MINES LIMITED: AEM.TO 7.09%
RANDGOLD RESOURCES LD ADS (EACH GOLD.L): 5.90%
Anglogold Ashanti Ltd ADR: AU.JO 4.84%
Kinross Gold Corp: KGC.TO 3.54%
Royal Gold, Inc.: RGLD 3.03%
Yamana Gold Inc AUY.TO: 2%

Taurus, saljem ti ovu informaciju/za sada.

XGD.T (ETF za rudnike zlata; holding danas).

Cena zlata je u 'korekciji' ovih dana.
Realista
(programer)
26. август 2016. у 10.27
Evo ga BNK.TO opet preko 1.9$.

Buducnost je u nafti, barem u sledećih godinu dana.
orisni
(diskutant)
01. септембар 2016. у 23.24
BNK.TO je danas na $1,94.

@Realista, da li mislis da sad (opet) svi treba da svoje pare stave u BNK.TO? Zašto nisi to predlozio pre koji dan kad je bio na $1,84 (12-og avgusta)? Zašto stavljati pare sad kad je skocio? I odakle uopste pare? Šta treba prodati da bi se imalo para da se kupi BNK.TO?

Da li ti sam prodajes ili kupujes BNK.TO dok ovde pricas da treba raditi nešto drugo? Nisam još nasao vremena da posaljem tuzbu Ontarijskoj Komisiji za Hartije od Vrednosti, ali poslacu kad nađemvremena osim ako ti ili potvris da greha nije bilo ili ne priznas greh i ovde se javno pokajes.
Taurus
02. септембар 2016. у 17.07
Da samo napred. Ovi nemaju šta da rade, samo tebe cekaju da ti rese tvoje probleme. Imaš veću sansu na Kosovu kod Hasima Tacija da uspes nego u Kanadi. Možda vi to tako dole radite, ali Kanada je ozbiljna država i ne juri budale i budalastine.
A i tebi bi bilo bolje da se opametis ili brate idi kod svojih siptara i tamo njih strasi, ovde ti to neće proći
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.