Дискусије : Мој врт

 Коментар
Otrovano drvo duda
Nana101
24. новембар 2011. у 07.05
Toliko sam besna od nemoci da ista uradim. Moja komsinica se već par godina zalila da joj smeta drvo duda koje je posadjeno tik uz zid koji deli njeno dvoriste i naše. Njoj smeta jer privlaci ptice koje posle kake po njenom vesu, a uz to i mora često da cisiti stazicu ispod drveta kad opada dud. Odsekla je grane koje su bile na njenoj strani, ali, naravno, ptice opet dolaze i prave nered. Taj isti problem imam i ja, oko ptica i ciscenja, ali meni je zadovoljstvo sedeti i gledati pticice koje prave gnezdo na mom drvetu i raznorazne vrste koje tu dolaze da se slade vocem. Mi smo odbili da odsecemo drvo, i ona nije bila zadovoljna time, ali nije bilo nikakve svadje niti prepiranja.

I tako, primetim da već 2-3 nedelje drvo pocinje polako da se susi, da su listovi na jednoj strani skroz braon, dok ima i onih zelenih na delu drveta. Ja ZNAM da je ona to drvo otrovala, ali to ne mogu da dokazem. Imala sam i jednog adama koji je rastao pored drveta, i isto se bio osusio, ali je ponovo poceo da se zeleni pre neki dan. Zemljiste mi za nijansu ima drugaciji miris nego recimo 1,5 metar dalje, gde ona ne bi mogla da sipa otrov.

Sto je najgore, u utorak mi crkla kokoska (imala sam ih 2), i mada je bila bolesljikava i od pre, pada mi nan pamet da joj nije možda i od dudunja, posto znam da je volela da ih jede.

Nasla sam novi dom za petla, da ne bi bio sam. Mi se selimo iz zemlje u februaru, ali ćemo izdavati kucu.

Šta ja da radim?

Pošto mi ne bi palo na pamet da joj otrujem biljke, ja bih joj pre nego sto odemo sasecem elektricnu ogradu. Evo, ja sam 35-ogodisnja žena i šta mi pada na pamet. Nepravda boli.
sada
(zanimamanje)
24. новембар 2011. у 14.01
joj muke. Ovdje je na televiziji bila prikazana (bivša) žena jednog politicara kako se prikrada i puzi na sve četiri oko živice i krade iz njegovog i dvorista njegove nove žene mac//e. Bogami su je prozivali, mislim da je dobila nešto malo 'drustveno korisnog rada'.

Inače ne mora da bude. Prije par decenija u UK je posjeceno sve i jedno (ne sjecam se koja vrsta drveta) zbog nekog gljivicnog oboljenja. Sada to prijeti čini mi se i elmu zbog neke holandske gljivice, tako se zove. Ja bih pozvala tree-doktora i drvo poprskala protugljivicnim rastvorom koje on preporuci i dobro ga potkresala pa šta bude.
_ika_
(*)
21. децембар 2011. у 19.45
Gledaj da kad budeš sekla električnu ogradu nosiš klješta sa gumenim navojima kako se ne bi šlogirala. Usput budi rečeno, ubila.
Nana101
12. мај 2012. у 17.37
Iselili smo se iz zemlje i nismo joj uradili ništa.
oes123
(zubar)
05. јун 2012. у 16.12
Susetkina krava je bolesna i hoće da rikne. Bolje je reći da ne pije od nje mleko jer možeš da imaš problem sa vlastima.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.