Дискусије : Мој врт

 Коментар
Ove diskusije zamrle
wildflower
30. јул 2011. у 09.36
Pozdrav svima,

Ovo je po svemu sudeci sezonska diskusija. Odavno nema nikoga, valjda ste svi u bastama i radite, uzivate...a i sezona je odmora.

Cime se bavite ovih dana i imate li kakvu fotku vase omiljene biljke, ili vrta? Bilo bi interesantno vidjeti kako ste sredili.

Ja sam zaokupljena mojim sobnim biljem.
Mostro
(junior member)
30. јул 2011. у 16.42
ja navracam po koji put, ali nema novih postova.
Valjda su ljudi na moru :)

evo fotke, ovakve su mi bile tresnje ove godine (početak juna): http://img546.imageshack.us/img546/6678/11786326.jpg
inače je drvo dosta visoko, zao mi da ga kratim, pa je ostalo u vrhovima bar 50 kila neobranih.

i pri ruci mi je i slika kajsije, mogla je da se bere i sa terase, biće i za rakiju ovih dana :) http://img36.imageshack.us/img36/6343/17254069.jpg (početak jula) i kad sam je obrao, sutradan udari grad i pomlati mi grozdje, kruske, sljive... i malo je šta ostalo :)) srećom ne živim od toga, samo održavam da ne zaraste u korov.

lilibert
(penzos)
31. јул 2011. у 03.38

konacno da se i ovde neko javi!


divlji cveticu,
pitas da li ceprkamo po basti i uzivamo,nema ove godine toga ovo vreme
unisti sve,
prošle nedelje sam morala da cistim sneg sa mojih ruza a ove godina kao izinata najlepse cvetale,
sneg se istopio i posla oko korova koji raste ko lud,
zato sam i ja sada presla na sobno cvece koje leti uvek zanemarim zbog baste,

da ti se pohvalim kupila sam sago palmicu i još puno toga,ovde rasprodaja sobnog cveca od 3-5€
vise nemam ni mesta prozori mi puni orhideja,sve cvetaju u raznim bojama,moram ovako da ti opisem posto nemam foto.

mostro ,
osecam miris tvojih kajsija,posalji koju,
kuvala marmeladu od uvezenih italijanskih nema mirisa i ukusa kao naše,
zavidim ti ,pruzis samo ruku i beres i jedes,mogu samo da sanjam.
wildflower
31. јул 2011. у 09.51
Pozdrav narode,

I ja sam tako gledala ima li koja nova tema, a onda rekoh da postavim ja nešto, ne bi li se ko javio. Rekoh nije moguće da bas niko ne dolazi ovamo.
Mostro super su ti tresnje a kajsijevaca je zaista posebna rakija. Domaću nisam još imala prilike da probam, a do prije nekoliko godina nisam ni znala da se rakija i od kajsija pravi.
Lilibert, drago mi je za sago palmu. Mojoj još nisu rasli novi listovi ove godine, možda bih trebala da je presadim. Gdje živis ako nije tajna, kada je snijeg bio prošle nedelje?
Ja volim orhideje, ali ih još nisam nabavila. Čula sam da su jako osjetljive. Kako često cvjetaju, koliko puta godisnje? Kakve uslove vole?
Mostro
(junior member)
31. јул 2011. у 12.21
i trešnje i kajsije su ove godine bile odlične i delio sam ih rodjacima i prijateljima i ostalo je i za jedan kazan rakije. Inače rakiju bih trebao ovih dana da destilujem jer to je već spremno, dovoljno je 10-15 dana da odstoji. Ne pravim prepečenicu, samo je ostavim na 42-43 stepeni i to ima jako lep miris. One rakije u radnjama imaju ubačen veštački miris i ko zna od čega su smućkane.
Na slici se ne vide baš najbolje, ali se vidi da još nisam završio taj objekat (terasa nije okrečena iznutra), sada imam oko njega još posla na uredjenju enterijera, pa ću sledeće godine imati više vremena da posvetim biljkama. Tu mi je okućnica 1700 m2, pa ima posla.
wildflower
(Your attitude, not your aptitu)
31. јул 2011. у 15.00
Eh to je raj. Jednog ću dana i ja imati svoju basticu, nadam se. Neka si bar obrao kajsije prije grada. Znam ja da kupovna rakija ne može ni da se poredi sa domaćom, mada ne pijem. Ja koliko se razumijem u rakiju, Viljamovka je najbolja, a onda mislim kajsijevaca. Čula sam da se pravi i od dunja, e tu moram da probam.
Mostro
(junior member)
31. јул 2011. у 16.17
nema od dunja, lažu, sipaju extract u jabukovaču. Ne pijem ni ja uopšte, jedino što je probam da osetim ukus i miris, ali mojima se svidja i potroši se.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.