Дискусије : Политика

 Коментар
Pitanje za Vantiku u vezi sa KosovA
zoxthegreat
22. април 2024. у 02.19
vantika
25. mart 2024. u 19.17

Zox, inače to sa uzajamnim priznanjem Izraela KosovA je do sada po meni najjača stvar koju je Vučić ikada odigrao na međunarodnoj sceni sa „dzuvdzonima”

Kako?
Aj kontajte

U stvari KosovA je deset puta u goroj poziciji sada posle toga nego ikad.

=========================

Evo prošlo skoro mesec dana i ja nisam skontao a verovatno i mnogi drugi nisu.
Možeš li da objasnis kako je to KosovA u goroj poziciji, osim ako to nije neka tajna od državne vaznosti? U kakvoj je poziciji Srbija, premestanjem ambasade?Obecano je ne znam da li je i ispunjeno.
kako je to Vucic odigrao?On je bio tamo negde, rekli mu sedni na stolicu, potpisi i slobodan si. Gde je tu njegova velicanstvena strategija odigravanja?
Izvinjavam se sto nisam toliko pametan :) :(.

može da odgovori i neko drugi ko je skontao o cemu se radi
BeliVuk
22. април 2024. у 04.32
Одлична тема и питање. Има један јутјубер из Србије, скоро само прави спрдње о Вучићу, малтене све му сервирано, прикаже видео Вучића, Вучић стотину пута се јавно бламирао и понашао ретардирано.
Tehnicar
(Tehnicar)
22. април 2024. у 10.22
KiM između okupacije i izdaje, sjednica u organizaciji Srpskog Nacionalnog Vijeca odrzanog u BGD Apr 21/24:

https://www.youtube.com/watch?v=S6W2octyG5Y
Ucesnici poput Pr.Cavovskog, Pr.Vesne Rakic, Pr.Kuzovica, gen. Stojanovica, pr. Mirovica, Prelevica, Vukadinovica i mnogih drugih uglednih rodoljuba i intelektualaca, čija riječ ima tezinu u javnosti, iznijeli su svoje vidjenje istorije i geneze izdaje KiM.

Dobar izvor podataka i informacija, za one koji traže istinu.
keserПорука негативно оцењена. Покажи

keser
(Тешем букве)
22. април 2024. у 12.30
Dzuvdzoni. 🤡
vantika
22. април 2024. у 17.36
KosovA se smatra islamskom zemljom
Kosovskim priznanjem Jerusalima kao glavnog grada Izraela, KosovA se svrstala među samo 5 zemalja u svijetu koje priznaju Jerusalim kao glavni grad Izrael države(USA, Papua Nova Gvineja, Honduras, Gvatemala i KosovA), a to je bio presedan u kompletnom arapskom i islamskom svijetu

Tako sto je KosovA izgubilo podrsku cijelog arapskog i islamskog svijeta(sa razlikom Turske), priznavajuci Izrael i njegov „glavni grad kao Jerusalim”
Nakon toga, KosovA mnogo losije stoji u samim arapskim zemljama i kompletnom islamskom svijetu.

Uslov uzajamnog priznanja je bio taj. Da KosovA dobie priznanje države Izrael koji bi priznanjem Jerusalim kao glavnog grada Izrael države, izraelci mogu da „ponosno” kažu (i time trljaju nos islamskim zemljama) da postoji i islamska zemlja koja Jerusalim priznaje kao glavni grad.

Time KosovA jeste dobila priznanje JEDNE zemlje(Izrael) ali je strahovito izgubila u kompletnom islamskom svijetu i arapskim zemljama, što se od tada jako osjeti. Bukvalno su upali u zamku
vantika
22. април 2024. у 18.20
Što se Vucica tiče, on je u Septembru 2020 potpisao Vasingtonski sporazum SA AMERIKANCIMA, i nikakav ugovor ili sporazum nije bio potpisan sa laznom državom KosovA.
Amerikanci su tim sporazumom se bili obavezali da će obezbijediti znatna ulaganja u jug Srbije(kao i kosova) ali posebno sa ulaganjima u zeljeznicku, putnu i energetsku infrastrukturu.

Srbija se obavezala da prizna takođe Jerusalim kao gravni grad i da prenosenje ambasade iz Tel aviva krene ako se ne varam 1 Jula ili juna 2021ve.

Amerikanci su tako htjeli da dobiju triple-whammy
-da dodje do priznanja još jedne zemlje kosovA
-da kad se to desi, KosovA kao islamska pretezno zemlja prizna Jerusalim kao glavni grad a Izrael dobije narativ da postoji i islamska zemlja koja priznaju Jerusalim kao glavni grad
-i da zayebu Srbiju potpisivanjem sporazuma sa kosovA sto bi nekako dalo legalitet KosovA od Srbije kao državu. Sa laznim ulaganjem u Srbiju a za koje će se i Srbija svrstati u 'priznavace' Jerusalima i da progutaju Jevrejsku izdaju.

Vucic je sve to diplomatski i odradio a taj Vasingtonski sporazum u Vasingtonu ODBIO da potpise sa siptarima nego SAMO sa amerikancima,... iskoristio politicku naivnost kosovske delegacije koja se ponadala da će u Vasingtonu sa Srbijom potpisati nekakav međudržavni sporazum i dobiti čak priznanje Izraela.

Međutim, Vucko prozreo i siptare i Izrael i Trampa, otisao je u Vasingtom, ispotpisivao sa Amerima „ta ulaganja”(koja su samo magla za budale), odbio da potpise sa sipcima,...a naravno Srpska ambasada je i dan danas u Tel Avivu
Sipci priznali Jerusalim i tako izgubili ogroman komad podrske velikog dijela ovog svijeta koji cine muslimani i arapi.

Dakle,...

vantikaПорука негативно оцењена. Покажи

vantika
22. април 2024. у 19.05
...dakle...mislim da bi se trebali malo osvrnuti na sopstvena lupetanja i narative antiSrpske regionalne i opozicione kolone.

Gledam imena koja nabrajaju ova dva standardna glupana ipod tebe ...nije ni cudo sto ste zaglupljeni i dezinformisani

ps
nije bruka biti glup, ali je bruka sopstvenu glupost prodavati kao pamet i biti ubjedjen da si pametan
Tehnicar
(Tehnicar)
23. април 2024. у 09.13
Aca majstor, veliki sibicar i srbenda prevrio i trampa i kurtija.

Bravo, 15;0!

U stvari, kakav debakl i poniženje?! Malo Gazivode na upravljanje SAD, malo demontaza kineskih 5G mreža, osuda Hezbolaha umjesto naših terorista siptara, dusebriznicka dekriminalizacija homoseksualnosti, malo moratorijuma na borbu protiv nezavisnosti KosovA.

I to sve za 15 minuta sa Trampom u ovalnom kabinetu. Dobro sto nije duže trajalo, za 30 minuta, dao bi Vranje i sve do Niša.

Ovaj vasingtonski blam, koji je posluzio, pre svega, trampovoj kampanji, a na drugom mjestu, Izraelu, koji dobija još dve ambasade u neutralnom Jerusalimu (prst u oko muslimanima).

KosovA je dobila tretman države i važno priznanje Izraela...„. Srbija je ovim sporazumom dobila neviđenu međunarodnu bruku, blam i poniženje, zbog kojeg nam se smijao cio svijet.”
zoxthegreat
23. април 2024. у 13.52
Tehnicar
(Tehnicar)
23. април 2024. у 20.49
Zoxthegreat, ovo izdvajam:

In fact, the deal — which is part of an unusual tripartite agreement with the US and Serbia — raises two key questions: Is Israel no longer worried that recognizing Kosovo would give impetus to the Palestinians’ unilateral statehood bid? And can the Kosovo-Serbia situation be compared to the Israeli-Palestinian conflict?

Nastavak snimka sjednice Srpskog Nacionalnog Vijeca i relevantnih intelektualaca o izdaji KiM:

https://www.youtube.com/watch?v=MsSavZqAUGw
vantika
24. април 2024. у 13.25
Zox, to što si postirao nicim ne ponistava ono šta sam ti odgovorio ranije.
Ne glupiraj se
vantika
24. април 2024. у 13.38
Dakle, čitaj do kraja sopstveni link tupane

There is just one big problem with this argument: Belgrade isn’t buying it, with the Serbs insisting they never agreed to Israel recognizing Kosovo, despite the US administration’s claims to the contrary.

„Diplomatic relations with Kosovo are one thing, recognition as an independent country is another thing entirely. This would destroy the Israel-Serbia relationship,” a Serbian source close to his country’s president, Aleksandar Vučić, told The Times of Israel this week.

A car passes by a billboard reading: „Kosovo is the heart and soul of Serbia” placed on a street in front of the government building in Belgrade, Serbia, September 2, 2020. (AP Photo/Darko Vojinovic)
„This could end up being a real mess, unless there is a compromise on what sort of relationship Israel will end up having with Kosovo.”

Belgrade will not honor its commitment to relocate its embassy from Tel Aviv to Jerusalem if Israel recognized Kosovo, the source warned after speaking with Vučić about the matter.

At Friday’s White House signing ceremony, the Serbian leader himself hinted that he would only move the embassy to Jerusalem if the Israelis refrained from fully recognizing Kosovo’s independence.

„We also told Israel that if they respect Serbia, then our country will move the embassy to Jerusalem,” he said.

President Donald Trump listens to Serbian President Aleksandar Vucic speak during a signing ceremony with Kosovar Prime Minister Avdullah Hoti, in the Oval Office of the White House, Friday, Sept. 4, 2020, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
„Vucic said that Israel’s decision to recognize Kosovo isn’t connected to the agreement [signed at the White House] and is Israel’s own decision, and also that Serbia’s transfer of its embassy to Jerusalem is conditioned on Israel’s respecting Serbia’s interests,” Koll, the former Israeli envoy to Belgrade, noted.

„This is a big hint that they won’t transfer their embassy at all.”

Israeli officials point out that they never said that they would formally recognize Kosovo’s independence — in public statements they merely spoke about establishing diplomatic relations — but this is of course a semantic maneuver that will fool no one.

If Israel wants to celebrate the first Muslim nation’s embassy in Jerusalem, it will have to establish full diplomatic relations with Kosovo, and that obviously includes recognition of Kosovo as a sovereign state. And while that may not have direct implications for the Palestinians’ quest for statehood, it will likely have severe negative repercussions on Israel’s relationship with Serbia.
zoxthegreat
24. април 2024. у 14.24
ma šta imam da čitam!
originalne dokumente i šta je vucic potpisao to nemam pa ne mogu da ocenjujem sa velikom tacnoscu šta se stvarno desava
znam šta pišu novine i objavljuju razni mediji

a to je da je izrael priznao kosovo i kosovo priznalo izrael
a da mi trebamo da premestimo ambasadu u jerusalem

i šta je tu dobro?!pa dobro je samo za jehbene dzesse i za kosovo

kosovo je dobilo nezavisnost pomoću nato zemalja a ne pomoću islamskih,
znaci evropa i amerika + jevreji sveta

i šta će sad tvoje muslimanske zemlje da urade? zabole kosovo za islam
oni će uskoro da predju na katolicanstvo, uzece nam sve manastire i i celokupnu srpsku kosovsku kulturu

dzessovani sveta nas uptuzuju da smo ubijali muslimane u srebrenici
samo zato što su muslimani a sada oni to mogu da rade do mile volje.
doduse jedan deio sveta se buni malo vise nego pre ali dzesovane zabole ona stvar za to sve dok imaju svoje dzesse koji upravljaju amerikom i evropom a potajno upravljaju i rusijom a možda čak i kinom

vantika ne zmajavaj me sa nekim „sahovskim potezima” 17 koraka predvidjenih unapred kada je sve jasno posle prvog ili drugog

vantika
24. април 2024. у 19.49
Čitaj link do kraja koji si sam postirao toljago. To sam ti rekao da pročitaš.

Link koji si sam postirao nije u koliziji sa onim šta sam ti odgovorio..a ti u stilu trola...volio bi da si u pravu,..ali..i lupis link koji potvrdjuje šta,sam ti napisao. Čak sam ti to na engleskom izdvojio sto nisi ni procitao a postiras mi ko kontraargument🤣

zoxthegreat
25. април 2024. у 02.29
pa i ja sam ti odgovorio bambusu. ti nemas pojma kako funkcionise zapadno drustvo a kako dzuvzoni.
vantika
25. април 2024. у 12.16
Kad nemam pojma, sto me onda pitas da ti objasnim posle 2 mjeseca
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.