Дискусије : Политика

 Коментар
Raste pritisak
vantika
26. март 2024. у 19.51
U zadnju nedelju dana 26 puta pojacan pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku bilo preko sigurnosnih, politickih, diplomatskih, privrednih i državnickih kanala.
Mediji još cute o tome, ali je zabiljezen strahovit pritisak prvenstveno inostranih faktora na državu Srbiju i Republiku Srpsku.

Nesta se veoma gadno sprema, vcim pritisak raste a vlada medijska blokada u vezi toga

intrigue
26. март 2024. у 20.05
А ко блокира те информације , који медији ?

Можда се чека да нам лично ПреШједик саопшти шта се дешава . Ево јавио се човек на инстаграму ...

„Teški dani su pred Srbijom. U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati... Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese, i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija”, naveo je predsednik Vučić.

Ајд чекаћемо ...
Нема места паници и страху...рече човек да ћемо победити .
:)

Tehnicar
(Tehnicar)
26. март 2024. у 20.24
Uobicajeno ujerivanja straha narodu, a on jadan žrtva, bori se ko lav, ne može da spava . . .
Mora da će kosova u savjet EU, puzajuce priznanje ili nešto slično.

Realno, onoliko hiljada dobro naoruzanih izbeglica iz avganistana, sirije, pakistana koji haraju po selima vojvodine, a ulaze nekontrolisano u Srbiju, bez zasticene granice sa makedonijom ili albanijom. Sengen, šta li je nalozio jaran soros, njemu i rami.

Kako li je samo onima na sjevernom kosovu, koje je mudrom politikom ostavio na milost i nemilost kosovarima? O, njima ni rijeci, aco?
dituartu
(eng)
26. март 2024. у 20.45
Kako li je samo onima na sjevernom kosovu, koje je mudrom politikom ostavio na milost i nemilost kosovarima? O, njima ni rijeci, aco?
-----------------
Da pozove da ih branis ti bi prvi potrcao... ali preko grane da te slučajno sankcije ne zateknu.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
27. март 2024. у 00.22
Вучићеве најаве његових следећих тешкоћа и притисака личе на оне стрипове у наставцима, или епизоде у ТВ серијама - „Наставиће се”. У таквим најављеним обраћањима јавности, после навођења притисака (на Србију = на њега), и објашњења да се притисци врше зато што „некима споља” не одговара напредовање Србије и да је то знак да је Србија на добром путу, али да се могху очекивати још већи притисци и уцене, кад довољно забрине народ, он у завршници храбри забринути народ - „Борићу се, Србија ће победити”.

После тога у штампи крећу таласи ботова, који папагајски понављају хвалоспеве Вучићу, који знају да Вучић не да на Србију, да ће Србија с Вучићем победити, који су сигурни да Вучић неће подлећи притисцима, ... Буквално виртуелна реалност.
Djenka
(La vida es corta pero no me im)
27. март 2024. у 04.23
„Biće teško, najteže do sad.”
Po koji put ?
dr-mors
27. март 2024. у 15.26
Sisarka je tragikomicni gej.
C_A_B_OПорука негативно оцењена. Покажи

C_A_B_O
27. март 2024. у 15.31
Možda al' To sad niiije bitno,NEGO ti si samo MALI,zli,krivonogi malokurcic i Ništa vise.IDI do efendije da ti OBJASNI jerBo nećeš ni u dzehenemski SVINJAC uniJti
vantika
27. март 2024. у 19.03
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
27. март 2024. у 21.01
Da zabiljezim ovo Vulinovo pa da vidim za godinu dana da li je bio u pravi, i skinem kaku. Ili ono drugo.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
27. март 2024. у 21.01
Skinem kapu.
vantika
27. март 2024. у 21.25
neće ti trebati godina dana.
Sve to šta je Vulin naveo je već pokrenuto. To da su Srbi genocidan narod je predkraj Aprila u UN.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
27. март 2024. у 22.39
SPUTNIK Србија

>>
Бивши шеф америчке посматрачке мисије у Приштини: ОВК отимала и убијала српске цивиле

Бивши шеф америчке посматрачке мисије у Приштини Шон Бернс изјавио је, у наставку суђења четворици вођа терористичке ОВК, да су током 1998. и 1999. године припадници те формације отимали и убијали српске цивиле.

Бернс је на суђењу Хашиму Тачију, Кадрију Весељију, Реџепу Сељимију и Јакупу Краснићију пред Специјалним судом у Хагу, рекао да му је генерал Сретен Лукић, шеф штаба МУП Србије на КиМ, више пута предочавао да такозвана ОВК отима и убија српске цивиле.

Док га је испитивао судија Кристоф Барте, сведок је потврдио да је његова мисија истраживала такве случајеве и покушавала да код тзв. ОВК „испослује” ослобађање отетих.

Према његовим речима, припадници тзв. ОВК су тврдили да су заробљени Срби били наоружани или да су учествовали у сукобима.
На питање судије да ли је ОВК неке од отетих Срба и убила, Бернс је одговорио потврдно.

„У одређеном броју прилика, видео сам српске заробљенике. Били су то сточари и сељаци које су само покупили”, рекао је Бернса и додао да су у рукама тзв. ОВК нестајали и Албанци означени као колаборанти са српским властима, пренела је Срна.
. . .

https://sputnikportal.rs/20240327/bivši-sef-americke-posmatracke-misije-u-pristini-ovk-otimala-i-ubijala-srpske-civ ile-1170401408.html
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
27. март 2024. у 23.00
Нема сумње да је ово што је говорио Вулин истина. Остаје да се надамо да Вучић у предстојећем обраћању јавности неће лавирати и да то неће бити говор за унутрашње потребе.

Било би добро да се сарадници ЦИА-а из Вучићевог окружења издвоје, укине им се имунитет и против њих покрене истрага.

С обзиром да је Србија окружена НАТО земљама и да постоји план Немачке и Руанде да се на Генералној Скупштини УН Србија, Република Српска и српски народ прогласе геноцидним, важно је да је Русија захтевала и да је објављено да ће 28. марта (у 15:00 по времену Источне Обале Северне Америке, одн. у 20:00 по времену у Србији) у СБ УН бити брифинг и дебата о агресији НАТО-а на СРЈ, одн. Србију.
Русија намерава и да се на свакој седници СБ УН говори о агресији на СРЈ.
На тај начин би могла да се осујети намера Немачке и Руанде да изманипулишу гласање у Скупштини УН.

https://sputnikportal.rs/20240327/zaokret-u-njujorku-agresija-na-srj-stalno-pred-savetom-bezbednosti--osujecene-name re-zapada-1170396272.html
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
27. март 2024. у 23.16
Уколико би Србија и Република Српска биле егзистенцијално угрожене, Србија би морала да напусти политику војне неутралности и хитно уђе у Савез ОДБК.

https://webtribune.rs/general-ivasov-velikom-ruskom-svetu-su-potrebni-srbi-kao-primer-i-kao-slika-buducnosti/
CEKAC
28. март 2024. у 16.23
Mislim da vam je sada jasno kako izgleda nalicje demokracije.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
28. март 2024. у 19.06
„neće ti trebati godina dana.
Sve to šta je Vulin naveo je već pokrenuto. To da su Srbi genocidan narod je predkraj Aprila u UN.”

Ne iskljucujem. I ima smisla: vi i Rusi podsjecate na naše zločine nad civilima 1999-te. E onda ćemo i mi vas opet prozivati za Srebrenicu.

No ipak ću sacekati. ;)
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
28. март 2024. у 23.26
Pjer,

Није баш тако како си рекао.

О масовној гробници у близини Сребренице Америка (М. Олбрајт) је говорилла пре бомбардовања сроских снага у Босни. У заоадној медији је кружила фотографија наводног сателитског снимка терена и околини гробнице, али је касније, на конференцији за штампу у Швајцарској, М. Олбрајт одговорила новинарима да су снимци изгубљени (!?) - шатро изгубио их неки официр у Италији.

Неколико месеци пре агресије НАТО-а на СР Југославију 1999, западна медија је преносила изјаве западних политичара о наводном геноциду у Сребреници и припреман је изговор за напад на СРЈ.

После смене Милошевића (2000.) појачавала се кампања да се у Сребреници десио геноцид, понављана цифра 8000 „стрељаних муслимана” и, као по команди, у западним земљама усвајане декларације о геноциду у Сребреници и доношени закони о забрани негирања тог „геноцида”. Тражено је да и Србија донесе такав закон.

Године 2015. Британија је покушала у СБ УН да прогласи Србију и Републику Српску за геноцидне творевине, али су Русија и Кина уложиле вето.

Свих година од престанка агресије и доношења Резолуције СБ УН 1244 нису престајали притисци на Србију.

Тужба СРЈ (Србије) пред Међународним Судом у Хагу против НАТО-а је одбијена с образложењем да тај суд није надлежан ...
НАТО не признаје ни да је коришћењем муниције са ОУ починио тежак злочин против човечности, који испуњава елементе геноцида.

С обзиром да се на све приговоре и тужбе због агресије НАТО силеџијски оглушује, треба их гањати у међународним организацијама, а УН су најважније.

Ова иницијатива Немачке и Руанде треба:

1. Да појача притисак на Србију и Републику Српску, да би им се натоварила измишљена кривица и ратна одштета околним „геноцидираним народима”;
2. Да би се изазвала нова криза на Балкану и развукла пажња Русије од Украјине.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
29. март 2024. у 06.10
„2. Да би се изазвала нова криза на Балкану и развукла пажња Русије од Украјине.”

Nema te krize bilo gdje u svijetu koja će odvuci paznju Rusije od Ukrajine. Ruski interes je da dokazu da je NATO taj koji je PRVI prekrsio međunarodno pravo bombardovanjem YU. I da je njihovo pravo da zastite SVOJ narod vece od „prava” NATO da stiti Albance.

Slonovi se igraju a mravi budu zgazeni.
C_A_B_O
29. март 2024. у 14.23
A ZABORAVI rodendanske pakatice po rapublici srpskoj od koji ni mojih ni tvojih ispisnika NEMA nijednoga DANAS,

DrUže PEEEEro smanjuj ribu, nemeHre unic u aVtobus za Hrvacane
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
29. март 2024. у 15.31
Pjer,

Нисам рекао да 'одвуче', него да 'развуче' пажњу Русије.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.