Дискусије : Политика

 Коментар
Наша браћа - туристи у Београду
dulebg
(posmatrach)
26. март 2024. у 15.27
Загрепчанке и Словенке откривају Београд.

Каче видео-прилоге како су обишле центар, ручале и пиле кафу на 5 места, биле на сплавовима, ноћиле у апартману..

Верујем да је за њих Србија ипак каква-таква јевтиноћа, благотворан је исти језик и јужњачка топлина. Београд је откровење, спрам њихових средњоевропских провинција. Не треба сметнути с'ума ни ноћни део приче, који даме уредно избегну да пријаве.

Мада све опет не изгледа сасвим спонтано. Ствар је углавном кренула откад су Руси кренули да добијају Украјинце, и генерално - откад постаје јасно ко је добитна комбинација. А неко је паметан у РКЦ намигнуо својим верницима „идите и мало обновите односе са Србима” као и после сваког рата.

Па шаљу дамице, нека вагинална дипломатија. Мислим то је ресурс који се не троши, није сапун.
dulebg
(posmatrach)
26. март 2024. у 15.31
Ево ти га: велики интервју Светлане-Цеце Бојковић на ХРТ-1 у ударном термину 20:00-21:00 !!
dulebg
(posmatrach)
26. март 2024. у 15.41
Мислим да ћемо стварно бити последње будале ако нашим ратним непријатељима опростимо и овај пут. Ту рачунам и Словенце, јер су се сасвим лепо определили и на томе солидно зарадили.
Simo
26. март 2024. у 16.47
Ja bih njih samo dodao među Turke, Austrijance, Nemce Aviano-Talijane ove moje iz North America, a tek Engleze i prijtelje Francuze i...
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
26. март 2024. у 16.50
Превари ме једном - срам те било;
превари ме други пут - срам ме било.
lavandal
(perpetumobile)
26. март 2024. у 18.54
Ne znam čija su oni braća / i sestre ali moji sigurno nisu!
Naslov ti je kontraproduktivan!
Kraj_Sveta
(socijala)
27. март 2024. у 00.59
„Ту рачунам и Словенце, јер су се сасвим лепо определили и на томе солидно зарадили.”
Na Slouvence treba prvo racunati. Najpodmukliji su od svih, a izgleda da smo im sve zaboravili.
zupa
(DR.MR)
27. март 2024. у 01.33
kakva braca kakvi bakraci,
naplati ko svakoj drugoj musteriji
onda dodjite nam opet,bili ste zlatni
sve to uz vestacki kez od uva do uva
CEKAC
27. март 2024. у 07.11
Simo

Ne treba. Oni su među njima. Zar ne vidis da Hrvatskom ustvari vlada zapad. Nametnuo im je svoju kulturu, a od Hrvata prave neku kvazi naciju.
Stare hrvatske vrijednosti su zapostavljene. Oni što se još uvijek osjecaju Hrvayimq ne mogu jigdje doći do izrazaja. Glaqvnu riječ u drustvu ima katolicka crkva, a znamo tko je u njoj gazda.

Privreda je totalno unistena, a i turiza zavisi iskljucivo od privatnog sektora. Ono malo hotela izgradjeno je još za vrijeme Juge i financirala je Juga njihovu izgrednju. Voznja utoputevima se naplacuje, a kreditori su stranci.

Najbolji primjer su koncerti Prijovicke. Pet koncerata u totalno rasprodanoj Areni. Hrvati su se zazeljeli da cuju melos koji nose u genima. Ne ovaj nametnuti. Melos njihovih djedova i oceva.

Zbog čega su zabrane u nekim mjestima srpskim pjevacima? Da ne podsjecaju Hrvate tko su ustvari. Hrvatska je okupirana kao i Kosovo. Samo na perfidan zapadni nacim...
dulebg
(posmatrach)
27. март 2024. у 08.43
Баш сам хтео да коментаришем концерте Пријовићке и других српских звезда у Хрватској и МХФ.

Помишљам да је и ти део сценарија о „помирењу”. Ти ове кориснике друштвених мрежа можеш да наговориш на шта ти душа иште. Запад ће да плати шта има, а Хрвати нек остану извидница, „предзиђе кршћанства”, у новој словенској заједници. Дај још једном „шта је било - није било!”
CEKAC
27. март 2024. у 09.24
dule

Kao so sam već ranije u nekoliko navrata pisao da sam rođen u Hrvatskoj, zavrsio gimnaziju i nekoliko godina nakon studija vratio se da radim i živim u Hrvatskoj. Zbog toga prisvajam si pravo da najbolje poznajem Hrvatsku i mentalitet hrvatskog naroda. Odrastao sam među njima i znam sto koji misli čim progovori.

Dok u Srbiji se postuje izvorna narodna kultura, u Hrvatskoj je to ttalno zaboravljeno. Ne mogu da osporim da još uvijek postije iskrice i pokusaji obnove, kao sto je ecimo muzicki festival Slavonije i jo festival Melodije Istre i Kvarnera. Dok Festifal Istrei Kvarnera zadržava duh i melod tog kraja, za slavonski to se već ne može reci. Iako su tekstovi pisani ikavicom, mada u Slavoniji ima dijelova ijekavskog i ekavskot govora, zbog čega već to ukazuje da tvorci tih tekstova ne potjecu iz Slvonije.
Zanimljivo je da HRT nije htjela prenositi festival Melodije Istre i Kvarnera, za sto je po mjom mišljenju razlog koji sam naveo u prethodnom postul

Ili recimo pjevac Kico Slabinac potpuno je pao u zaborav u Hrvatskoj, iako njegove pjesme su nešto najljepse u muzikologiji Hrvatske.
zoxthegreat
28. март 2024. у 07.56
oni su ucenici i to dobri, dzuvzona
CEKAC
28. март 2024. у 07.58
Običan narod nije ničiji ucenik...
dulebg
(posmatrach)
28. март 2024. у 17.25
Они су Срби, прекомпоновани у анти-Србе. Наравно да имају проблема са идентитетом. Са једне стране: хтели би да буду било шта, само не Срби; а са друге - носе у крви дивљење за српске вредности.
CEKAC
28. март 2024. у 17.47
Djed mi je prica da za vrijeme vladavine Marije Terezije nitko nije mogao raditi nq nekim javnim poslovima ako nije bio katolik...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
29. март 2024. у 08.04
„Djed mi je prica da za vrijeme vladavine Marije Terezije nitko nije mogao raditi na nekim javnim poslovima ako nije bio katolik...”

Za vrijeme komunizma bio je „kljuc”: toliko Srba, Hrvata, Muslimana, Albanaca... Ali u kljucu nije bilo toliko onih koji nisu clanovi partije.

Direktore koji nisu bili u KPJ, kasnije SKJ mogao si na prste jedne ruke izbrojati.

Danas isto, osim što se ime partije promijenilo. ;)
CEKAC
29. март 2024. у 12.36
Pjer

To je istina. Ali samo kada se radilo o popunjanju rukovodecih funkcija u federaciji...
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
30. март 2024. у 11.45
Cekac,
„Kljuc” se primjenjivao i na Radnicke savjete, koji su formalno upravljali firmama. Znam jednog Hrvata ovdje koji je kao jedini Hrvat u firmi bio „stalni clan RS”.
U 80-tim sam promjetio opadanje vaznosti ravnopravnog ucesca naroda.
Na nivou SFRJ balans je bio ravnopravnom u ucescu republika. Ne sjecam se u kom procentu je recimo bilo neslovenaca iz Slovenije.

Poenta je da svaka vlast promovise, gura... svoje ljude. Bilo to zbog religije, jezika, nacionalnosti.
CEKAC
31. март 2024. у 10.14
Pjer

Tocno je bilo onako kako sam napisao u prethodnom postu.l..
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.