Дискусије : Политика

 Коментар
Радован о панславизму и украјинском сукобу
Lorka
(поета)
15. мај 2022. у 12.46
https://www.novosti.rs/vesti/politika/1116427/može-svet-opstati-bez-casti-autorski-tekst-radovana-karadzica-zatvora-eng leskoj-novosti-sukobu-nato-moskvom
keser
(Тешем букве)
15. мај 2022. у 14.17
Какав црни панславизам.
(Уз ограду да поштујем све што је Председник Караџић рекао, а није о овоме.)

Зар није већ више пута доказано да није битно ко је словен а ко није већ какав је ко човек.

Зар није јасно да су нам више помогли многи народи који нису Словени од самих Словена од којих смо не мало пута доживели најгоре стври.
Мени су на пример дражи Италијани од Хрвата.
Или на пример Грци или Шпанци.
Који ће ми Хрвати иако су Словени.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
15. мај 2022. у 14.37
Zašto da ne panslavizam? Meni su Keseru podjednako drage i Hrvatice, i Poljakinje, Slovenke, bosanske... Pogotovu kada smo u četri oka i to duboko obrađujemo naš panslavizam. Da vidiš čudo, super funkcioniše. I to sa opasnošću da se mora ponavljati. A sve je to tako loše 😀
Lorka
(поета)
15. мај 2022. у 15.53
Ја мислим да Рашо управо и жали панславистичку идеју, јер су Словени несложни и окренути једни против других (подложни су западним подвалама и спремни да убијају своју словенску - православну - браћу ради западних католичко-протестантских интереса).

Подела хришћанства половином 11. века је најтрагичнији историјски моменат за православне Словене (поред моје маленкости, и Рашо је указао на овај моменат).
dulebg
(posmatrach)
15. мај 2022. у 16.54
Није се хришћанство поделило 1060-те, већ само потврдило поделу која је постојала од почетка. Од самог настанка хришћани су се делили на православне и католике, православни су били од Марока до Багдада и Трста, а а католици: Италија, Шпанија, Франуска, Ирска и касније Немачка.
Разлике постоје због културних разлика и немогуће их је превазићи.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.