Дискусије : Политика

 Коментар
Медени месец ХР-ЕУ ближи се крају?
semperaliquem
13. мај 2022. у 08.03
https://tinyurl.com/5auk5txn

ако је судити по овој вести, медени месец између ЕУ и Хрватске завршиће се раније него што је планирано.
Наиме, сасвим је јасно да Хрватска неће задржати постојеће границе јер су оне резултат губитака територија од стране АУ монархије пре 100 година.
Ево једна држаа већ покреће питање а за њом ће вероватно кренути и други.
Power12345
13. мај 2022. у 09.42
da je ex Yu to se nebi spomenuti smelo...
Hrvati su čudni ljudi..
sa odcepljenjem su počeli utrkavat se šta nijemcima ponudit mogu ...
Faktično sve je u rukama nijemaca
semperaliquem
13. мај 2022. у 10.14
Драги паур,
Мени није жао.
То море нама Србима ништа не користи.

Друго зашто бих се бринуо за хрватско здравље када је очигледно да су Хрвати увек против наших интереса.Било где, било када.

А у евентуалном конфликту увек бих био на страни Мађарске. Бар овакве каква је данас.
bezdomni
(maestro)
13. мај 2022. у 12.47
Ja bih dao Italiji Istru i „otoke” a Rijeku Madjarima i Austrijancima..
Nama Zadar a RS sve ispod Trebinja.
Koliko se Hrvati iseljavaju i izumiru ovo nije uopste nemoguće samo lakopo tiha voda bregove valja..
D-Man
(Analyst)
13. мај 2022. у 14.41
„Oni koji imaju more i luke, mogu doneti naftu na tankerima. Da nam nisu uzeli more, i mi bismo imali luku - naveo je Orban u radijskom intervjuu, aludirajući na hrvatsku obalu koja je nekada pripadala Austrougarskoj.”

Како је аутор ове теме, због ове реченице коју сам издвојио из тог текста, закључио да се медени месец између Хрватске и ЕУ ближи крају?

Прво, какав црни медени месец? Хрватска је ушла у ЕУ само захвљаљујући својим нацистичким савезницима Немцима. Немци једним метком убили два зеца! Осветили се Србима и наградили Хрвате њиховом ''тисућљетном'' жељом да имају државу. Да си се од Хрватске тражили исти услови за пријем као што се траже од Србије, Хрватска никад не би ни примирисала ЕУ!

Друго, Хрватска је преко реда ушла и у НАТО и то само због једног разлога. Они добро знају да су отели српске вековне територије и да би се кад тад могло десити да неко потегне то питање. Али, ушли су у НАТО и сада су зацементирали те своје сасвим неправедне границе док год та злочиначка организација постоји.

Треће, Хрватска се ништа не пита ни у ЕУ ни у НАТО. Тамо су до попуњавају број и да служе интересима Немачке у ЕУ та САД у НАТО.

Четврто, само највећи идиот у Хрватској не може да схвати крајње неозбиљну и трагичну ситуацију у којој се Хрватска данас налази. На једном страни прича о некаквом ''обрамбеном домовинском'' рату а са друге стране губитак свог суверенитета у ЕУ.
Јбт, ето, као бориш се за независност да изађеш из једне заједнице (СФРЈ) где си фактички ведрио и облачио и радио шта хоћеш а онда утопиш ту своју независност у ЕУ где си буквално нико и ништа и где немаш ама баш никакву моћ.
Међутим, Хрватска је, морам признати, ипак остварила свој циљ. Добили су територије које им никад пре кроз историју нису припадале а све на штету Срба. Њих ништа друго и не занима јер наношење штете Србима је њихов основни циљ.

Пето, то што је рекао Орбан ни по чему на може да води закључку да је, као, нешто готово између Хрватске и ЕУ.
Нико, на жалост, званично не тражи било какву територију од Хрватске и то се никад неће ни десити јер Хрватском влада Немачка и то је данас фактички све Немачко. Ако Италија и Мађарска у некој далекој будућности почну нешто да траже онда ће то моћи само уколико дође до пропасти Немачке а то се, наравно, неће десити.

Дакле, превише бомбастичан назив теме због једне Орбанове реченице.
sirchulleПорука негативно оцењена. Покажи

sirchulle
(CAD Designer)
13. мај 2022. у 16.30
Postoji par stavova sa kojima se ne bih slozio...

Prvi stav o ulasku Hrvatske u EU. Izgleda da se isplati biti na nemackoj strani jer oni svoje saveznike ne zaboravljaju za razliku od ostalih, zar ne? Od Srbije možeš da trazis šta hoćeš ali i u SFRJ Slovenija i Hrvatska su bile isped Srbije po svim pitanjima. Jedini deo Srbije koji je parirao je bio Vojvodina. Razlog je poznat. Ne može se uporedjivati neko ko je bio pod Austrougraskom sa nekim ko je bio pod Otomanima. Čak i u Hrvatskoj je to vidljivo gde je ko i kako vladao. Imam utisak da svet nema pametnijeg posla nego da napakosti Srbima. Srbija nikada neće ni blizu EU. Mislim da se EU pokajala i zbog Madjara jer kome treba ruski trojanski konj u sred EU? Jedino stoji da Rumunija i Bugarska nisu mogle u EU nikako ali to je politika visih interesa.

Drugo, vekovne teritorije su veoma relativan pojam jer su Srbi naseljeni na prostore koje im „vekovno” pripadaju pa su odatle proterani. To su migracioni procesi kao sto smo se i naselili u Vojvodinu zar ne? Ako ćemo da vracamo film unazad onda i sve velike seobe Srba treba proglasiti kao okupaciju a zatim crnogorske seobe isto tako u Srbiju i tako dodjemo do Rima ili još pre njega.

Treće, slazem se da se u EU malo ko pita osim Nemacke i Francuske. Pogotovu ne neka Hrvatska ili slična zemlja...

Pod četiri i pet i jeste i nije. Dzaba ti sve te teritorije kad ode narod. Mi se uporno borimo za nekakve teritorije a bas nas briga ko je i gde je. Eto Hrvati nezavisni pa opustese nacisto. Nas još drzi to što nismo u EU. U suprotnom Srbija bi se prepolovila.
zoxthegreat
13. мај 2022. у 20.39
hrvatskom vladaju dzuvzoni, kakvi nemci
semperaliquem
14. мај 2022. у 07.45
Да одмах нагласим.
И ја сам за демократију и за слободно тржиште. Тако да је ово питање можемо прескочити или отворити нову тему.

Зашто медени месец?
ЕУ и Запад уопште чинили су бројне уступке Хрватској од 1991. када је одлучено да добије независност. Кршење међународних закона, људских права и основних права националних мањина никада није било на дневном реду демократских држава. Знамо, међутим, како се поступа када су у питању државе које нису савезнице.
Пример који помаже да се разуме ово питање може бити поређење односа према Саудијској Арабији са једне и Ирану са друге стране.
У првој влада мрачњаштво и тоталитаризам незабележен ни у средњем веку у Европи, док је у Исламској држави ипак могућ избор. Није потпун али ипак неки избор. Рођењем се не постаје владар већ се то мора зарадити на председничким и скупштинским изборима.
Дакле постоји демократија иако октроисана немогућношћу партија које не одобри Исламски савет да учествују на изборима.
Међутим ако погледамо притисак је само према Ирану. СА је савезник, купац и пословни партнер западних земаља и она не подлеже никаквим казнама. Чак нигде нећете у главним државним медијима пронаћи било какво зрно критике очигледно више него диктаторског режима. Разлог је новац и савезништво. (за вашу информацију врло брзо се ућуткају политичари који проговоре о овој теми. Испостави се да се ради о милијардама којима је СА везала већину држава)

Дакле нешто слично и са Хрватском мада се она ипак не може поредити са СА бар када су у питању права Хрвата и осталих који нису Срби.
У последње време поправља се положај Срба мада је то више резултат еволуције и замора Хрвата него неке свесне акције. (другима се не дозвољава оваква еволуција)

Ево сада имамо ситуацију да је неко изговорио нешто што је највероватније у мислима политичара из Немачке, бивше АУ и Италије.
Мада то делује некако случајно и помало банално али није. Тако почињу већина дешавања која су се после показала као велика, а понекада и тектонски поремећаји.
Због тога мислим да је ово почетак нечега што можда неће доћи тако брзо али је сигурно на путу. Колико брзо не зна се.

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.