Дискусије : Политика

 Коментар
Улога Мариупоља у биолошким експериментима
Jocko4
(observer)
12. мај 2022. у 00.23
Sputnik Србија, 16:35 11.05.2022

МОСКВА: МАРИЈУПОЉ – РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА БИОЛОШКЕ ЕКСПЕРИМЕНТЕ

Министарство одбране Русије добило је нове доказе о нехуманим експериментима САД у украјинским биолабораторијама, а у амерички војно-биолошки програм умешане су и украјинске државне структуре, саопштио је у среду начелник Јединица за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије Игор Кирилов.

„Заједно с америчким фармацеутским компанијама и извршиоцима послова Пентагона у војно-биолошку делатност су умешане украјинске државне структуре, чији је основни задатак да прикрију незакониту делатност, спровођење теренских и клинчких истраживања и достављање неопходног биолошког материјала”, рекао је Кирилов новинарима.

Према његовим речима, Министарство одбране САД је, користећи полигон за извођење експеримената и тестирање високотехнолошких капацитета транснационалне компаније. који је практично ван контроле међународне заједнице, у знатној мери проширило свој истраживачки потенцијал, не само у области стварања биолошког оружја него и за добијање података о резистентности на антибиотике и антителима за одређене болести код становника конкретних региона.

Нехумани експерименти у украјинској психијатријској болници

„Добили смо нова сведочанства која откривају детаље о нехуманим експериментима Пентагона над грађанима Украјине у психијатријској болници у селу Стрелечје у Харковској области. Главна категорија учесника у експериментима је била група пацијената мушког пола од 40 до 60 година у високом стадијуму физичке исцрпљености”, рекао је Кирилов.
Он је навео да су ради прикривања повезаности са САД експерти који су водили биолошка истраживања долазили с територија трећих земаља.
Према његовим речима, САД су у Украјини проучавале могућности изазивања контролисаних епидемија на конкретним територијама, а специјална војна операција Русије спречила је ширење војно-биолошког присуства САД у Украјини и зауставила злочиначке експерименте над цивилима.

Маријупољ – регионални центар за биоексперименте

Као регионални центар за експерименте с узрочником колере САД су, како је рекао Кирилов, користиле Маријупољ, односно две лабораторије у том граду.

„Добили смо сведочанства о хитном уништавању докумената који потврђују сарадњу с америчким војним ресором. Прелиминарна анализа сачуване документације сведочи о томе да је Маријупољ био регионални центар за прикупљање и евидентирање узрочника колере”, рекао је Кирилов и додао да су узорци отпремани у Центар за јавно здравље у Кијеву, који је тај биоматеријал слао у САД.

Део документације преостао је у ветеринарској лабораторији у Маријупољу, која због журбе није била уништена. Одатле су руски стручњаци преузели 124 узорка и проучили их.
Према речима Игора Кирилова, забринутост изазива то што у колекцији узорака има узрочника болести које нису карактеристичне за животиње, као што је, рецимо, трбушни тифус.

Кирилов је истакао да Министарство одбране Русије наставља да анализира материјал о војно-биолошким програмима САД и НАТО-а у Украјини, а да до сада добијене информације доводе у сумњу тврдње америчких стручњака да Украјина нема капацитете за развијање и производњу биолошког оружја.

Пољска умешана у америчка истраживања у Украјини

Према његовим речима, заједно са САД у истраживањима вируса беснила у Украјини учествовао је и пољски Институт за ветеринарску медицину.
„Карактеристично је то што су дата истраживања вођена заједно с америчким институтом Бетел, једним од кључних сарадника Пентагона”, рекао је Кирилов и додао да су добијени и документи о томе да је Пољска финансирала Лавовски медицински универзитет у чијем је саставу Институ за епидемиологију и хигијену, а чије су биолошке пројекте финансирале САД.

Немачка независно од САД изводила експерименте у Украјини
Представник Министарства одбране Русије је, такође, упозорио на то да и Немачка, независно од САД, реалузије своје војно-биолошке пројекте у Украјини.

„Не само САД, него и низ њихових савезника из НАТО-а, реализује своје војно-биолошке пројекте на територији Украјине. Руководство Немачке је одлучило да од 2013. године независно од Вашингтона реализује национални програм биолошке безбедности. У том програму је ангажовано 12 земаља, међу којима је Украјина”, рекао је Кирилов.
Он је додао да у програму учествује Институт за микробиологију Оружаних снага Немачке из Минхена, Институт „Роберт Кох” из Берлина, Институт Лефлера из Грајфсвалда и Институт за тропску медицину Нохта из Хамбурга.

Нови документи откривају да су од 2016. до 2019. војни епидемиолози из Института за микробиологију Бундесвера извели 3.500 тестова крвног серума житеља 25 области Украјине.

Начелник је прецизирао да умешаност установа које су блиске Бундесверу у експерименте потврђује војно усмерење истраживања вођених у украјинским лабораторијама и да покреће питање о циљевима немачких оружаних снага које прикупљају биолошки материјал у Украјини.

Пронађено десет дронова за распришивање сумњивих течности

Кирилов је, такође, упозорио на то да је десет дронова с течношћу укупне запремине 30 литара и опремом за распршивање пронађено у области насеља Каховка крајем априла.

„Деветог марта на територији Херсонске области пронађене су три беспилотне летелице за распршивање течности. Крајем априла смо пронашли још 10 таквих у области Каховке”, рекао је Кирилов.
Он је подсетио на то да је Украјина раније тражила од произвођача информацију о могућности опремања беспилотних летелица „Барјактар” аеросолном опремом.

Он је додао да Министарство одбране располаже информацијама о припреми провокација на основу којих би Русија била оптужена за коришћење оружја за масовно убиство, према сиријском сценарију. О томе сведочи и податак да кијевска администрација тражи испоруку средстава за индивидуалну заштиту коже и дисајних органа од токсичних хемикалија и биолошких агенаса.

ОН ЈЕ ДОДАО ДА ЈЕ ОТКРИВЕНО ДА СУ ЖИТЕЉЕ СЛАВЈАНОСЕРБСКЕ ОБЛАСТИ ЛУГАНСКЕ НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ 2020. ГОДИНЕ ПОКУШАЛИ ДА ЗАРАЗЕ ТУБЕРКУЛОЗОМ.

„ЛЕЦИ, НАПРАВЉЕНИ У ОБЛИКУ ФАЛСИФИКОВАНИХ НОВЧАНИЦА, ЗАРАЖЕНИ СУ УЗРОЧНИКОМ ТУБЕРКУЛОЗЕ И ДИСТРИБУИРАНИ МЕЂУ МАЛОЛЕТНИЦИМА У СЕЛУ СТЕПОВО. ОРГАНИЗАТОРИ ОВОГ ЗЛОЧИНА СУ ИМАЛИ У ВИДУ ДА ДЕЦА ИМАЈУ НАВИКУ ДА СВЕ СТАВЉАЈУ У УСТА И УЗИМАЈУ ХРАНУ НЕОПРАНИМ РУКАМА”, РЕКАО ЈЕ КИРИЛОВ.
ПРЕМА ЊЕГОВИМ РЕЧИМА, АНАЛИЗИРАНИ СУ МАТЕРИЈАЛИ КОЈИ СВЕДОЧЕ О НАМЕРНОЈ УПОТРЕБИ УЗРОЧНИКА МУЛТИРЕЗИСТЕНТНЕ ТУБЕРКУЛОЗЕ ЗА ЗАРАЗУ СТАНОВНИШТВА СЛАВЈАНОСЕРБСКОГ ОКРУГА ЛНР ТОКОМ 2020. ГОДИНЕ.

https://tinyurl.com/3sya3ta5
Lorka
(поета)
12. мај 2022. у 19.33
А био-хемијски тероризам звани 'корона' и кемтрејлс се још увек сврставају у теорију завере. Можда нам Руси отворе очи па да коначно схватимо да је у питању завера, а не теорија.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.