Дискусије : Политика

 Коментар
Да ли је почео завршни чин?
D-Man
(Analyst)
15. октобар 2021. у 11.09
Дакле, у врло кратком времену шиптари су два пута упали на север Космета. Први пут им је изговор био реципроцитет са таблицама (и у томе су успели тако да тај њихов упад на север има смисла ако се гледа из њиховог угла) а други пут због наводног кријумчарења робе из Србије када су чак и пуцали на српски народ.

Како год да се гледа на ова два догађаја остаје чињеница да су шиптари већ два пута, наоружани до зуба, дошли тамо где не би смели да долазе тако наоружани.
Запад, наравно, стоји иза тога. САД, Енглеска и Немачка су вероватно главни кумови тог шиптарског иживљавања.

Због чега су то урадили? Ма, могуће је да су поводи за упаде биле и таблице и евентуално кријумчарење робе (није тајна да се то доле навелико ради) али је узрок много битнији у целој тој причи. Главни узрок је тестирање Србије и српског јединства и то је очигледно.

Запад нема шта да изгуби. Изгледа да су одлучили да иду на нож и тако реше тзв. косовско питање јер од преговора и договора нема ништа. Запад неће никад против шиптара јер та чудовишна новонастала држава је настала само због силе и грубог мешања НАТО пакта у унутрашње ствари Србије. Запад никад неће признати своју грешку јер они све то не виде као грешку. Све махинације су и почињене у њиховој режији; шиптари су само обичне фигуре у њиховим рукама.

Ако Србија војно реагује Запад ће то врло лако спречити уценама, притисцима и санкцијама. Али, тврдим овде јавно и отворено, Вучићу не пада на памет да на Космету било шта решава војном силом. То, наравно, зна и Запад и због тога и ове последње учестале провокације.

Е, сад, да пређемо на западну страну Дрине где се у БиХ ситуација опасно погоршава.
Додик је изгледа кренуо ђоном у кости и Република Српска (РС) је већ усвојила уредбу о непризнавању Инцковог закона а изгледа да ће ових дана у Скупштини РС, по речима Додика, РС сама вратити све надлежности које су јој одузете још од Дејтона. Срби апсолутно имају право и да негирају Инцков закон и да врате своје надлежности али је, наравно, питање колико ће им Запад то дозволити.

Да ли су последњи догађаји на Космету у директној вези са овим што се дешава у РС?
Наивно је и помислити да Додик све ово сада чини на своју руку али са Додиком се никад не зна. Он јесте и тврдоглав и својевољан и дрзак и безобразан и ништа нас не сме изненадити у вези са њим.
Али, закувавати ситуацију сада када се циркус дешава и на Космету није и не може бити случајност.

Да ли је случајно да је пре неколико дана Вучић споменуо и нешто у вези тога како ће се на пролеће тражити (вероватно од Запада) да РС нестане тј. да се утопи у унитарну БиХ?

Да ли је Запад кренуо да реши питање Космета на начин који одговора њима и шиптарима или иза свега овог, уколико гледамо и на ситуацију у РС, има нека много дубља позадина о којој можемо само да нагађамо?

Да ли је неко, јак и моћан, намигнуо и нама Србима и рекао да је сада тренутак да решимо и косметско и питање РС у исто време?

Да ли је ово и притисак на шиптаре да преговарају јер је и више него јасно да ће од Вучића добити и признање и државу уколико попусте колико толико у вези северног Космета?

Да ли је ово притиска и на муслимане у БиХ да Републици Српској врате надлежности које су јој назаконито одузете и да се на тај начин заврши и прича о БиХ и то са скоро па незавнисном РС у саставу БиХ?
Ако сте пажљиво слушали то је и Додик јуче рекао. Самостална РС у саставу БиХ! То су биле управо његове речи!

Да ли је све ово подлост Запада и провоцирање Срба? Ако је тако код Додика су онда већ успели јер то што је у последњих неколико дана речено у РС и БиХ тешко може да се реши тако да остане статус кво. Међутим, да ли би Додик било шта од овог чинио да нема залеђину неког јаког и моћног?

Има ли у свему овом утицаја Русије? Или Кине? Мени је у то тешко поверовати јер циљ званичне Русије није да дође до рата на Космету тако да је просто невероватно да би Русија гурала у том правцу.

Али, сасвим је могуће, због ситуације на Космету коју највероватније форсира Запад, да је Русија дала зелено светло да, на неки начин Срби, отворе и ''фронт'' у Републици Српској.

Руси добро знају да је Запад нас Србе поразио током деведесетих тако што су нас кидали на комадиће и да су цело време тог рата избегавали да отворе више фронтова у исто време.
Највећи доказ за то је мировање шиптара у првој половини деведесетих. Њима је очигледно било речено да се стрпе јер се никако није смело дозволити да Срби створе заједнички фронт од Бенковца па све до Проклетија.

Данас, бар се мени тако чини, и Русија а и Србија знају да уколико дође до било каког рата онда се српско питање мора решити у пакету јер ћемо само тако нешто и ми Срби добити.

Због свега тога, чини ми се, расплет је почео. Да ли ће до њега доћи зависи само од спремности Запада да се још једном ставе на страну и шиптара и муслимана у БиХ и војно и политички и економски.
bezdomni
(maestro)
15. октобар 2021. у 12.10
Zavrsni cin???
Za koga?
Za naše prijatelj na zapadu bi zavrsni cin bio kada se osnuje Pomoravlje, Kolubara, Sumadija,Timok, Raska, Vojvodina... I ime Srbija potpuno ukine.
A za nas Srbe kada se konacno ujedine sve srpske zemlje.
To nije još pocelo ni za jednu stranu.
intrigue
15. октобар 2021. у 12.29
Превише опција и нагађања . Све је прилично једноставно .
На Космету се Срби провоцирају да направе непромишљен потез и војно одреагују , после чега би шиптари уз помоћ НАТО заузели Север покрајине.
Север им је од почетка трн у оку и сви они знају да без успостављања њихове власти на Северу КиМ они нису заокружили државу .
Наравно да је циљ и етничко чишћење Срба .

Ови пипају , интересује их да ли су Срби спремни и да ли ће кренути ако дође до етничког чишћења и прогона Срба са Севера .
Интересује их и како ће Руси одреаговати , наравно .
У оба случаја је порука послата тако што је на границу послата војска и тако што је Рсуки амбасадор дошао тамо .
Нико са сигурношћу не може тврдити како би Вучић реаговао , ако шипци нападну Север и потерају Србе .
Насупрот теби , ја верујем да би Вуко одреаговао слањем војске на Север.

Транге франге , признавање Косова због овог или оног уступка , то нико жив нити сме нити ће урадити .
Може да се попушта , праве уступци , али признања неће бити . (то супротну страну и јебе) .

У БиХ и Рс је слична ситуација .
Одавно већ западне свиње и мујаге желе да пониште РС (геноцидну творевину) и направе унитарну БиХ .
Стара жеља , стари дугогодишњи циљ .
Цела прича није од јуче , а озбиљно се закувало са оном Инцковом
подметачином .

Дакле , нема ту неке повезаности са КиМ , дилова , транге франге...договора са Србима , уступцима бла бла .

Западни фашисти желе да шиптарија преузме власт на целој тероторији КиМ ...и желе унитарну БиХ .
Боле их курац за жеље и интересе Срба .
D-Man
(Analyst)
15. октобар 2021. у 12.35
bezdomni,

Признајем да је ''завршни чин'' врло растегљив појам али, по мени, завршни чин за Запад је признање тзв. Косова од стране Србије и столица у УН тој истој тзв. држави.
Што се тиче БиХ, опет за Запад, завршни чин је опстанак БиХ као унитарне државе.

Запад је остварио своје циљеве у Словенији, Хрватској, Црној Гори и Македонији. Те 4 државе су под пуном контролом НАТО пакта.

Запад би сигурно волео и да види Србију још више расецкану па би Рашка област и Војводина биле међу првима на листи али даље растурање Србије, прилично сам сигуран, није у неком краткорочном плану док Косово и Метохија и Република Српска јесу.

За мене би ''завршни чин'' био повратак Косова и Метохије под контролу Србије, осамостањивање Републике Српске и онда њено придруживање Србије.

За Вучића би ''завршни чин'' био подела Косова и Метохије тако да ми добијемо бар северни део Космете те Република Српска овакква каква јесте у саставу БиХ. Не, не кажем ја да Вучић можда не би волео оно што и ја али он би се политички задовољио и са мрвицама а то су север Космета и опстанак РС у саставу БиХ.

По мојој скромној оцени моја верзија догађаја је најмање могућа. Оно на шта ја мислим да би Вучић пристао је прилично могуће и то без неких великих потреса. Јавност би се већ обрадила да је то најбоље што ми можемо очекивати.

Оно што би Запад желео може само да води у нови рат или нашу потпуну капитулацију. Ако Запад стоји иза свега овог што се дешава онда је, чини ми се, тај Запад и спреман да изазове још један ратни сукоб.
D-Man
(Analyst)
15. октобар 2021. у 12.42
''Западни фашисти желе да шиптарија преузме власт на целој тероторији КиМ ...и желе унитарну БиХ . Боле их курац за жеље и интересе Срба .''

intrigue,

Слажем се ја са тобом али је врло занимљиво да се ових дана у Републици Српској увелико планира враћање надлежности. Инцков закон је већ ''протеран'' из РС а Додик јуче, са целом гарнитуром људи иза себе, каже да ће РС опет имати и своју војску. Обично Додик са бомбастичним изјавама наступа сам али јуче иза њега стоји цела Влада.

Ради ли Додик то на своју руку? Могуће али се и питам да ли му је неко са стране дао зелено светло.

Муслимани са друге стране поокрећу поступак против Цвијановићке због, како кажу, негирања геноцида у Сребреници. Дакле, тешко ће ту бити одржати неки статус кво. Због тога сам и поставио ову тему јер све ово изгледа изузетно опасно а знамо колико мало треба да се почне пуцати.
intrigue
15. октобар 2021. у 13.05
Разумем о чему причаш , али ово што се дешава са Додиком и Рс није „од јуче” , кренуло је много пре ове приче са Куртијем и КиМ .

Није Додо јуче почео са овом причом . Треба обратити пажњу на след догађаја , па тек онда на Додине ракције .
Изгласавање резолуција о геноциду у Сребреници , одлазак Инцка и његова подметачина , долазак оног швабе високог представника , нове санкције САД Додику и РС , ту су и афере са кисеоником , окупљање опозиције ...једна озбиљна ТВ (БН) отворено ради против режима , Додика .
То су углавном разлози Додиних реакција .
У сваком случају он за оно што ради има подршку пре свега од Вучића , а онда и од Руса .

Једно ствар морамо да истерамо на чистац .
Наиме , ако било ко мисли да ту има неке трговине , неког договора са Србима . У смислу , Ми ово Вама на КиМ , а Ви то и то Нама у БиХ , или обрнуто ...нема шансе бре .
Они желе шиптарску власт на целом Косову и унитарну БиХ ...и неће бити никаквих уступака за Србе или било каквог договора са њима .
dr-mors
16. октобар 2021. у 02.07
intrigue
15. oktobar 2021. u 13.05
Разумем о чему причаш , али ово што се дешава са Додиком и Рс није „од јуче” , кренуло је много пре ове приче са Куртијем и КиМ .
--------

kada se već spominje Doooodo, (remetilacki faktor stabilnosti u regionu + pronevera velike kolicine novca)pitanje je:
da li će sada da ga hapsi međunarodna zajednica ili posle izbora u Srbiji iduce godine.
sine_bane
16. октобар 2021. у 09.37
Ja, posto bolujem od hronicnog zatvora, lično ne bih voleo da je poceo zavrsni cin. Ma koji bre lexativi i cepici, samo otvorim vesti i od silnih Vucicevih SNAZNIH I MOCNIH poruka i izjava momentalno se pro*erem!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.