Дискусије : Политика

 Коментар
Cenzura zbog korone?
Popaj
15. октобар 2021. у 06.52
Cenzura zbog korone?
Umetnici koji kritikuju vladinu kampanju dobili su protiv YouTube na sudu!
Platforma u vlasništvu Google-a YouTube izbrisala je nekoliko video zapisa u kojima glumci i drugi umetnici razgovaraju sa naučnicima o koroni i kritikuju vladinu politiku pandemije.
Inicijatori su preduzeli pravne mere protiv ovoga - i bili su uspešni! Regionalni sud u Kelnu doneo je odluku da je brisanje video zapisa od strane YouTube -a nezakonito.
Shodno tome, brisanje video zapisa u kojima su umetnici intervjuisali lajpciškog profesora matematike Stephana Luckhausa (68) i neurobiologa Geralda Huthera (70) „nije opravdano”.
Sud je takođe opravdao odluku nejasnim opravdanjima sa YouTube -a. Jer: Video platforma je samo objasnila operaterima kanala #allesaufdentisch (Sve na stolu) da video zapisi „krše naše smernice o medicinskim dezinformacijama”.

„Tvrdnje o vakcinaciji protiv Covid-19 koje su u suprotnosti sa konsenzusom stručnjaka iz lokalnih zdravstvenih vlasti ili Svjetske zdravstvene organizacije (VHO)” navodno su problematične.

„Ovo su opasna zadiranja u slobodu izražavanja”, kaže šef politike BILD -a Jan Schafer o brisanju video zapisa „Sve na stolu” od strane YouTube -a. U međuvremenu, nemački sud je presudio da je ovo brisanje bilo nezakonito.
https://tinyurl.com/4wvn34f8

P.S. Lud i zbunjeni kolo vode...
kt61
(*BCM)
16. октобар 2021. у 08.23
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.