Дискусије : Политика

 Коментар
??
lisabutterflay
24. септембар 2021. у 13.45
ЈОСИП БРОЗ ТИТО И КОМУНИСТИЧКА ЈУГОСЛАВИЈА-ВЕЛИКА АНТИСРПСКА ПРЕВАРА
Јосип Броз Тито није био антифашист, нити је дигао устанак против фашизма, него је као комунистички првак искористио повољне историјске и политичке околности да дигне комунистичку револуцију попут оне Октобарске у Русији и уведе лењинистичко – стаљинистички систем окрутне тираније, што му је, уз обилну помоц́ наивних и преварених нажалост и успело.После 1945. је владао методама које се ничим не разликују од фашистичких,односно нацистичких: увео је терор, отварао логоре,у којима су под нељудским условима затварани непријатељи његове власти, спроводио масовна убиства; сетимо се Голог отока и насилних откупа крајем четрдесетих година.
Биле су то методе достојне Јосифа Стаљина и Адолфа Хитлера!….СФРЈ је економски напредовала током Хладног рата јер је интерес Запада био да та држава постоји, и зато ју је финансирао. Кад су нестали СССР и Варшавски пакт, Југославија је постала непотребна и прескупа.Судбина државе Југославије била у најтешњој вези са настанком и нестанком Совјетског Савеза, али многи и даље тога нису свесни због идеолошких интерпретација историје.„Благостање” о којем многи југоносталгичари данас говоре било је позајмљено на рачун будућих генерација.Те генерације сада, уз плаћање рачуна за деструктивне ратове деведестих и интервенционистичке економске политике држава наследница бивше Југославије, плаћају и рачун краха неодрживог економског система социјалистичке Југославије.У социјализму се лепше живело, али не зато што смо ми добро радили, већ зато што смо од САД добили помоћ скоро као Немачка, која је успела да створи силу, а шта смо ми створили?
Ништа!
Задуживали смо се на све стране. И када нисмо имали чиме да враћамо кредите, све је отишао у пропаст.Последњих десет година Титове владавине,примања стрмоглаво опадају,упркос пумпању огромних количина страних средстава у земљу.Годишња инфлација се мерила двоцифреним бројевима, а неколико година пред Титову смрт убрзава и достиже 40% годишње.
Стопа незапослености се, упркос одласку преко 1.1 милион (или 20% радне снаге,од којих су стизале девизе,а то итекако одговарало Титу) Југословена на привремени рад у иностранство, од 1970. до 1980. попела са нешто испод 7% на 12%. Такав раст незапосленостии стопе економске емиграције би се у економској литератури окарактерисао као знак дубоке рецесије.Сама структура југословенске економије била је таква, да је стабилност целе економије зависила од прилива страних средстава за које није постојало покриће у домаћој производњи.Документи из архива говоре да је пред крај Титове власти било у бившој Југославији 800 хиљада незапослених,а према истраживању београдског Центра за радничко самоуправљање, трећина запослених у друштвеном сектору, око 1,8 милиона људи, само је привидно радила!Овом приликом нећемо о томе како је осамдесетих година у Титовој Југославији био мањак струје, како су домаћинства навече живела у мраку, јер је Југославија своју производњу струје извозила у иностранство, ради отплате кредита и камата.Не треба заборавити да смо возили аута пар-непар и ишли у Аустрију по кило кафе.То је, дакле, тај просперитет бивше Титове Југославије о којему данас говоре незналице, али и покварењаци и идиоти.
Југославија се суштински распала много раније него што се мисли, већ 70-тих, а оно што је уследило крајем 80-тих година, само је епилог.Михаило Ђурић је осуђен зато што је – 18. марта 1971. године – рекао да се ствара друштвено уређење које ће разорити Југославију: „Треба бити начисто с тим да је Југославија већ данас готово само географски појам, будући да се на њеном тлу или, тачније, на њеним развалинама, и то под маском доследног развијања равноправности између народа који у њој живе, успоставља неколико самосталних, независних, чак међусобно супротстављених националних држава.”После „маспока” у Хрватској и Устава из 1974, више нису могле да се сакрију националне поделе, републички и покрајински сепаратизми.На челу растурања комунистичких држава била је Америка, која нас је цело време одржавала у животу и која се није званично укључивала у растурање Југославије, већ је истурила своје сателите. Њена обавјештајна агенција ЦИА, сондирала је и припремила терен за разбијање Југославије, али и моћног СССР. Најбоље је било почети са најпрометније зоне планете Земље – са Балкана, а зацрњен круг су Срби, који су најбољи народ на свету за друге, јер губе себе дајући се другима, као неморална удавача.Тита су, све до смрти, Американци сматрати комунистом, али „нашим комунистом”.
Долазак странаца на Титову сахрану државна пропаганда је искористила максимално.Наша јавност још нема свест о реалним димензијама и значају Титове сахране и сврси постојања Југославије. И даље се претерује при оцени њеног значаја.Стране делегације нису дошле да подрже СФРЈ јер би без ње свет пропао, како је наговештавала тадашња пропаганда.У суштини, окупљени странци су одали пошту свом партнеру Јосипу Брозу. Било је то испољавање њиховог односа према човеку који је завршавао многе политичке послове и Совјетима и Британцима и Американцима.Тито није оформио покрет несврстаних зато што је био толики визионар, већ зато што је тако спречио ширење варшавског блока.Из историјских архива се види да је Запад, прије свега САД, упумпале у Титову Југославију, ни мање ни више него тачно 102 милијарде УС долара, које је Запад на овај или онај начин поклонио некадашњој тамници народа као бесповратну помоћ.Тито је био предратни, ратни и поратни злочинац.
Србију је поделио на ужу територију и две покрајине. Ништа горе није могао да уради једној држави и једном народу.На Косову и Метохији је доселио из Албаније више од 300.000 младих Албанаца,док је забранио повратак преко 200 000 Срба.
Хрватској држави Тито присаједињује српску покрајину Барању, затим Истру, Далмацију и готово целу јадранску обалу са острвима.Броз је систематски смањивао број Срба у Југославији,формирањем нових нација а све са циљем вештачког умањивања броја Срба.
Ово је новим комунистичким властима било неопходно како би доминацију Срба, њену заступљеност код гласања, у државним и другим структурама што више умањили. На бази те политике већ после завршетка Другог светског рата 1945 проглашавају се две нове нације – Црногорска и Македонска.
Македонци су хиљаду година били Јужни Срби, само се географски простор на коме су живели називао вардарски део Македоније …,а 1965 створена је и трећа новокомпонована нација „МУСЛИМАНИ”.Остало нам је тешко политичко наслеђе једног ауторитарног режима, чије се последице и данас и те како осећају.
D-Man
(Analyst)
24. септембар 2021. у 14.18
Ми Срби били већина у бившој СФРЈ а политику нам креирали првенствено Словенци и Хрвати.
Ко је за то крив? Они или ми? Броз или ми?

Треба да се покријемо ушима и ћутимо!

Нису нама други криви што смо се поделили на партизане и четнике, на комунисте и ројалисте, на Србе који су задржали своју веру и на оне Срби који су отишли на другу или трећу страну, на Србе са источне и западне стране Дрине, на оне који су све дали од себу у ратовима током деведесетих и на оне који су тај рат гледали са стране, на оне који су данас катергорички против ЕУ и на оне који не могу за изађу из ЕУ гузице, на оне који обжавају Вучића и на оне који не могу да га поднесу па, кад већ овако наводим неке болне поделе онда да наведем и несхватљиву нетрпељивост навијача наша два најбоља фудбалска клуба.

Где се год окренеш можеш да видиш неке поделе међу нама Србима. Па ови данашњи Бошњаци нису ништа друго до потурчени Срби. Сви они Хрвати са типичним српским презименима нису ништа друго до покатоличени Срби.
Колико ли је само Срба спремно да се одрекне и Косова и Метохије и Републике Српксе; исто онако како су се одрекли и Републике Српске Крајине.

И поред свих тих поражавајућих чињеница са којима се суочавамо и дан данас ми и даље прозивамо човека који је умро пре више од 41е године!
И то је доказ наше властите неспособности, неспремности да престанемо да причамо о поделама те да коначно, на неки начин, бар утврдимо шта су наши основни национални интереси.
Ето, ми чак ни у 2021ој години немамо јасно дефинисане националне интересе!

Броз је био само једна страница у нашој историји. Време је да га потпуно заборавимо и да се окренемо будућности али тој будућности се можемо окренути само са јасно дефинисаним националним интересима. Када ће се то догодити? Ево, тврдим овде јасно и гласно - НИКАД! Последња прилика је пропуштена током деведестих. Сада је касно. Ми смо једноставно такав народ, подељен и несложан.
lisabutterflay
24. септембар 2021. у 14.50
ISTINA 100%..I JA KAžEM,STA GOD DA NAM SE DESI I DESAVA,MI SMO KRIVI.OD tITE PA NA DALJE,NIKO OD SRBA NIJE MARIO ZA SRBE I SRBIJU.NIKO.
zlatiborac
24. септембар 2021. у 15.25


„Ми Срби били већина у бившој СФРЈ а политику нам креирали првенствено Словенци и Хрвати.
Треба да се покријемо ушима и ћутимо!”

Нису нама други криви што смо се поделили на партизане и четнике, на комунисте и ројалисте,„

Ajdeeee! i dokle?

Zar nije tako u svakom totalitarnom-diktatorskom sistemu gde sacica silnika vlada nad većinom, a koje su instalirali strani faktori,kao u svakom velikom ratu.
Identicno kao u Rusiji u I sv. gde je revolucija uvezena i finansirana spolja - podelivsi ih na 'bele i crvene' - rojaliste i
komuniste. U tom haosu na povrsinu je isplivao ne Rus, već Gruzijanac koji je rasparcao carevinu stvaravsi nove buduce države
i državice iz jedne celine.
Prema tome; ostavi se otrcanih izraza iza kojih se zaklanjaju i
ovi umišljeni patriJoti u SRB skupstini kojima su dani-odbrojani,
jer 'ničija nije do zore gorela'...

Power12345
24. септембар 2021. у 17.13
moderatore zašto brišeš teme
kupressrpski
(vozac)
24. септембар 2021. у 17.34
ništa nije sve propalo srbi su se ujedinili .niko ji vise neće razvuci na dve strane ...analiza za...i ti svoje analize ako ti nije sve jasno dosada neće ni odsada svaki dan se treba ponavljti ko je bijo copavi na sred bg treba da piše najveci zločinac srpskoga naroda .ovi sto su protiv nas oni i nisu srbi i netrebaju nam ...
Bazorilo
24. септембар 2021. у 18.01
Grcko pavoslavlje koje je imalo primat na verskom polju skoro 800 god,je pripremilo put komunizmu u Srbiji,koja ga je i odrzala,jer drugi su samo znjeli i uzimali od njega,Srbija je placala onda a i daans placa posledice.Car Dusan je to shvatio,i hteo da stvari promeni,ali ga je ubio(otrovao)grcki visoki svestenik.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.