Дискусије : Политика

 Коментар
??
lisabutterflay
22. септембар 2021. у 12.08


ЛАЖНА ИСТОРИЈА.

ЈОСИП БРОЗ ТИТО И КОМУНИСТИЧКА ЈУГОСЛАВИЈА-ВЕЛИКА АНТИСРПСКА ПРЕВАРА
Јосип Броз Тито није био антифашист, нити је дигао устанак против фашизма, него је као комунистички првак искористио повољне историјске и политичке околности да дигне комунистичку револуцију попут оне Октобарске у Русији и уведе лењинистичко – стаљинистички систем окрутне тираније, што му је, уз обилну помоц́ наивних и преварених нажалост и успело.После 1945. је владао методама које се ничим не разликују од фашистичких,односно нацистичких: увео је терор, отварао логоре,у којима су под нељудским условима затварани непријатељи његове власти, спроводио масовна убиства; сетимо се Голог отока и насилних откупа крајем четрдесетих година.
Биле су то методе достојне Јосифа Стаљина и Адолфа Хитлера!….СФРЈ је економски напредовала током Хладног рата јер је интерес Запада био да та држава постоји, и зато ју је финансирао. Кад су нестали СССР и Варшавски пакт, Југославија је постала непотребна и прескупа.Судбина државе Југославије била у најтешњој вези са настанком и нестанком Совјетског Савеза, али многи и даље тога нису свесни због идеолошких интерпретација историје.„Благостање” о којем многи југоносталгичари данас говоре било је позајмљено на рачун будућих генерација.Те генерације сада, уз плаћање рачуна за деструктивне ратове деведестих и интервенционистичке економске политике држава наследница бивше Југославије, плаћају и рачун краха неодрживог економског система социјалистичке Југославије.У социјализму се лепше живело, али не зато што смо ми добро радили, већ зато што смо од САД добили помоћ скоро као Немачка, која је успела да створи силу, а шта смо ми створили?
Ништа!
Задуживали смо се на све стране. И када нисмо имали чиме да враћамо кредите, све је отишао у пропаст.Последњих десет година Титове владавине,примања стрмоглаво опадају,упркос пумпању огромних количина страних средстава у земљу.Годишња инфлација се мерила двоцифреним бројевима, а неколико година пред Титову смрт убрзава и достиже 40% годишње.
Стопа незапослености се, упркос одласку преко 1.1 милион (или 20% радне снаге,од којих су стизале девизе,а то итекако одговарало Титу) Југословена на привремени рад у иностранство, од 1970. до 1980. попела са нешто испод 7% на 12%. Такав раст незапосленостии стопе економске емиграције би се у економској литератури окарактерисао као знак дубоке рецесије.Сама структура југословенске економије била је таква, да је стабилност целе економије зависила од прилива страних средстава за које није постојало покриће у домаћој производњи.Документи из архива говоре да је пред крај Титове власти било у бившој Југославији 800 хиљада незапослених,а према истраживању београдског Центра за радничко самоуправљање, трећина запослених у друштвеном сектору, око 1,8 милиона људи, само је привидно радила!Овом приликом нећемо о томе како је осамдесетих година у Титовој Југославији био мањак струје, како су домаћинства навече живела у мраку, јер је Југославија своју производњу струје извозила у иностранство, ради отплате кредита и камата.Не треба заборавити да смо возили аута пар-непар и ишли у Аустрију по кило кафе.То је, дакле, тај просперитет бивше Титове Југославије о којему данас говоре незналице, али и покварењаци и идиоти.
Југославија се суштински распала много раније него што се мисли, већ 70-тих, а оно што је уследило крајем 80-тих година, само је епилог.Михаило Ђурић је осуђен зато што је – 18. марта 1971. године – рекао да се ствара друштвено уређење које ће разорити Југославију: „Треба бити начисто с тим да је Југославија већ данас готово само географски појам, будући да се на њеном тлу или, тачније, на њеним развалинама, и то под маском доследног развијања равноправности између народа који у њој живе, успоставља неколико самосталних, независних, чак међусобно супротстављених националних држава.”После „маспока” у Хрватској и Устава из 1974, више нису могле да се сакрију националне поделе, републички и покрајински сепаратизми.На челу растурања комунистичких држава била је Америка, која нас је цело време одржавала у животу и која се није званично укључивала у растурање Југославије, већ је истурила своје сателите. Њена обавјештајна агенција ЦИА, сондирала је и припремила терен за разбијање Југославије, али и моћног СССР. Најбоље је било почети са најпрометније зоне планете Земље – са Балкана, а зацрњен круг су Срби, који су најбољи народ на свету за друге, јер губе себе дајући се другима, као неморална удавача.Тита су, све до смрти, Американци сматрати комунистом, али „нашим комунистом”.
Долазак странаца на Титову сахрану државна пропаганда је искористила максимално.Наша јавност још нема свест о реалним димензијама и значају Титове сахране и сврси постојања Југославије. И даље се претерује при оцени њеног значаја.Стране делегације нису дошле да подрже СФРЈ јер би без ње свет пропао, како је наговештавала тадашња пропаганда.У суштини, окупљени странци су одали пошту свом партнеру Јосипу Брозу. Било је то испољавање њиховог односа према човеку који је завршавао многе политичке послове и Совјетима и Британцима и Американцима.Тито није оформио покрет несврстаних зато што је био толики визионар, већ зато што је тако спречио ширење варшавског блока.Из историјских архива се види да је Запад, прије свега САД, упумпале у Титову Југославију, ни мање ни више него тачно 102 милијарде УС долара, које је Запад на овај или онај начин поклонио некадашњој тамници народа као бесповратну помоћ.Тито је био предратни, ратни и поратни злочинац.
Србију је поделио на ужу територију и две покрајине. Ништа горе није могао да уради једној држави и једном народу.На Косову и Метохији је доселио из Албаније више од 300.000 младих Албанаца,док је забранио повратак преко 200 000 Срба.
Хрватској држави Тито присаједињује српску покрајину Барању, затим Истру, Далмацију и готово целу јадранску обалу са острвима.Броз је систематски смањивао број Срба у Југославији,формирањем нових нација а све са циљем вештачког умањивања броја Срба.
Ово је новим комунистичким властима било неопходно како би доминацију Срба, њену заступљеност код гласања, у државним и другим структурама што више умањили. На бази те политике већ после завршетка Другог светског рата 1945 проглашавају се две нове нације – Црногорска и Македонска.
Македонци су хиљаду година били Јужни Срби, само се географски простор на коме су живели називао вардарски део Македоније …,а 1965 створена је и трећа новокомпонована нација „МУСЛИМАНИ”.Остало нам је тешко политичко наслеђе једног ауторитарног режима, чије се последице и данас и те како осећају.
Simo
22. септембар 2021. у 12.42
Nema ništa lakse do posle bitke biti general.
Poznajem jako mnogo ljudi koji perfektno znaju da analiziraju
sve svoje i tudje greške u zivotu i da objasne šta su u kojoj situaciji
trebali raditi.
Jednostavno ostaje samo da se divimo njihovoj pameti.
Međutim malo je onih koji znaju doneti odluku danas a da im buducnost
za to neće zameriti.
Sa druge strane živeo sam sa Titom 28 godina i niko me nije ucio ni primerom pokazao kako se protiv njega treba boriti jer je on nas opasni zlotvor.
Posle njega Srbija je bila opijena Slobom slobodom, danas je Vucic mali Tito, a Srbija...
Ne olajavam Broza jer sam propustio priliku, želim biti general po zasluzi.
LorkaПорука негативно оцењена. Покажи

Lorka
(поета)
22. септембар 2021. у 13.38
Одличан текст! Титоистичка деца и њихови незамењиви кадрови га неће позитивно оценити, јер они и даље држе све полуге власти, моћи и пропаганде.
Данашњи систем у Србији је у неку руку суровији од титоистичког, јер се некадашња црвена буржоазија данас преименовала о неолибералне капиталисте и тајкуне, који су приватизовали државу и усмерили је против народа.
Оно што некадашња црвена буржоазија, а садашњи капиталисти-тајкуни не желе да се открије, то је њихова веза са титоистичким моћницима чију су моћ наследили а државу приватизовали.
Тешко је рећи да ли је данашње стање боље или горе од титоистичког, јер су карактери дог стања промењени, а титоизам је имао своје фазе падова и успона, што је зависило од тога колико је Запад одвртао славину за Титово кредитирање.

Рекао бих да је Тито био способан владар и лош државник. Способност владара се огледа у томе да је ефикасно чувао своју власт, такорећи у статусу краља. Лош државник је по томе што није знао да формира и јача државу на чијем је био челу. Распала се недуго након његове смрти, и од тога нема већег доказа.

Антијугословенство је природна последица дилетантизма и политичког импровизијализма регента Александра и Јосипа Броза. Разлика између њих је била у томе што је Броз био свесни антијугословен и усташофил, с тим што без Југославије не би могао да изведе револуцију нити да дође на власт у Београду. Зато је свој поход на власт вришио под паролом братства и јединства, али је авнојевским границама, Уставом 1974. и прављењем нових народа у пракси радио све против Југославије, против Србије и против тог истог братства и јединства.

Југославија је имала шансу да постане велика, јака и стабилна држава, али то није хтео нико од унутрашњих и спољних носилаца власти и моћи. Власт се много лакше одржавала на међунационалној и верској мржњи, што је одговарало и страним факторима који су упорно радили на томе да спрече србско уједињење на Балкану и повратак Србије на Јадранко море.

Не заборавимо, титоисти су разбили Југославију у моменту кад је требало опљачкати новостворене привредне ресурсе, а себе одржати на власти под другим именом, услед спољног притиска за демократизацијом друштва.

Наш народ је и даље у јаду и сиромаштву управо због тога што земљу и даље воде титоистичка деца и унуци, навикли на сталну власт и привилегије које доноси власт, навикли да седе на грбачи народа без икаквих обавеза према народу и грађанима. У односу на титоизам, променила се само љуштура и име система, али се суштина система и менталитет власти нису нимало променили.
zlatiborac
22. септембар 2021. у 13.41
„Nema ništa lakse do posle bitke biti general.”

Upravo tako i nedvosmisleno - sogore,

Kako nam prošlo i sadasnje vreme ukazuju,doticni J.B.Tito je bio
čak šta i vise od toga: marsal,predsednik s.f.r.j, k.p.j, s.s.j,
vrhovni komadant oruzanih snaga, osnivac 'pokreta nesvrstanih'
od kojih niti jedan clan ne bejase u okruzenju od susjeda već onijeh iz bijelog svijeta - kužiš? Docim njegovi generali bejahu čak i oni od 26 god. pa nadalje tokom svih sedam neprijateljskih ofanziva. Bivša nam YU imala vise generala nego SSSR & USA ukupno'
kažu neki izvori...

U cast i zasluge 'neumrlog vodje' priredjen je ispracaj kojeg ne
pamti vaskoliki svijet, i u to ime donet zakon-povelja o zastiti imena i djela koji njegovi sljedbenici postuju i dan danas, kužiš?

To što ne olajavas Broza (kao i svaki borac za ljudska prava) nema
svrhe a još manje logike. U njegovo i za njegovo vreme je bio 'raj
u zemlji' a posle njega; 'mili moji kud koji a ja sam kud god znam'.
To sto je Srbija i dalje 'opijena' sa neumrlim vodjom, ostace i
nadalje dokle god tamo pociva - i ako pociva...

p.s. Broz pod strazom 24h - Slobo pod lipom - kod Zabele.
D-Man
(Analyst)
22. септембар 2021. у 15.12
Значи овако. Броз је био злотвор којег смо управо ми Срби подржавали и управо захваљујући нама Србима је опстао доживотно на власти. Шта то онда говори о нама као народу?

Онда смо обожавали и Слобу који, на његову несрећу, није био довољно стар да умре као Броз, већ смо га испоручили Хагу. Шта и то говори о нама као народу?

Данас имамо новог врховног ВоЏу који се по цијели дан бламира у медијима. Масе га исто обожавају а колико ће та љубав трајати остаје да се види. Трпимо нарцисоидног психопату који је приграбио сву власт у Србији. Заиста, шта тек то говори о нама као народу?

Наравно, имали смо ми и Краља којих је први збрисао у Лондон када су Немци кренули на нас. Дигао се човек и оставио народ а после се ројалисти питају како је могуће да је Броз узјахао на нашу грбачу. Никако ми није јасно како то да се не запитају како би се историја писала да је Краљ остао са својим народом у првој половини четрдесетих.
zlatiborac
22. септембар 2021. у 15.48
„Не заборавимо, титоисти су разбили Југославију у моменту кад је требало опљачкати новостворене привредне ресурсе, а себе одржати на власти под другим именом,...”

Titoisti stvarali YU pod izgovorom;'u ime drustvene pravde 'bratstva -jedinstva' pretvarajuci privatnu svojinu u drustvenu, pa kad su istu doveli do prosjackog stapa, pretvarali u ličnu a ostatak stranim belosvetskim profiterima.

Do 1943-e kada je poraz sila osovine bio tkr. ocigledan,za ime J.B. nije znalo-čulo u narodu. Iz Srbije je proteran krajem 1941-e radi odmazda nad neduznim narodom,a tek posle napada Nemacke na SSSR. U njemu je Cecril prepoznao dobrog i pravog saveznika da se suzbije sovjetski izlaz na Mediteran. Čak šta vise poslao sina jedinca kao izaslanika uz mnostvo vojne opreme pa čak viskija i cigara. Po kapitulaciji Italije naređeno da sve naoruzanje predaju'saveznicima' u BiH. Krajem rata sastao sa Ccercilom i 'svetom stolicom' u ITA potvrdivsi svoju lojalnost,a pri cemu je ostao dosledan do kraja.
Tipican hohstapler kojem treba skinuti kapu, a njegovim naslednicima gace i proterati gomnjivom motkom iz kokosinjca.
A to su uostalom i bili;nesvrseni-propali djaci,losi radnici
zabusanti, gradski dzeparosi-sibicari i naravno seoske jajare
sa kojima se nije oskudevalo - izrazito u ratno doba i bezvlasce.

Ali samo lagano, sve ima svoj početak i kraj,samo je pitanje dana.
zlatiborac
22. септембар 2021. у 16.16
„Наравно, имали смо ми и Краља којих је први збрисао у Лондон када су Немци кренули на нас.”

Naravno, imali smo maloletnog Kralja koji je krunisan-izmanipulisan
na vrat na nos na dan puca 27 marta 1941 u 17-oj godini - po naredbi
iz Londona - izvrsitelj; general D. Simovic = britanski obavestajac.

Istovremeno formirana nova YU vlada koja posle 6-og aprila odlazi u Kairo a potom u London. Isti kralj je bio sto i pajac u pozoristu lutaka za malu decu - kao uostalom i kod ostalih naroda u okruzenju.

Od tada pa do danas po istim arsinima u SRB se ništa nije poromenilo
osim; sto je isti svinjac - samo se svinje menjaju - do daljnjega...
Power12345
22. септембар 2021. у 16.50
Šupci ostaju šupci...Tito je isklesan , figura a vi ..kao i ja i kad se nekad istči sa kritikom , komentarom

Setite se ex Yu i zakona da je svako mogao imat 10 hek.zemlje
setite se Banki i kamate od 4,5% pa do 10%
Setite se školstva, zdravstva, studija..
Setite se Radničkih prava, odmarališta, vožnji, pijanki, lumpovanja, kradje državne imovine,

i da ne nabrajam šta je taj čovjek pokušao, dao, predlagao..

Setite se ko je sačinjavao K-partiju, formu i postavljanje na noge..

Ideologiju, ideju ...
pokret napravit, startovat nije lako a pogotovu i sa ljudima koji nisu imali osećaj ...
i šta znači domaćinstvo, domaćin..

Proleteri kao danas i u svetu .. dok država, krava muzara, daju, daje je sve za ljude ok..super...
Stakor, stakori su 99 % u sastavu društva.

Sad će gospoda Vi, Mi, Ja da kritikujemo Vodju, vodje i što rulja nije radila, kućila...

Tadašnje drżavne firme, fabrike, šume , poljane su bile u rukama radnika i naroda SFRJ
aaaaa
Zgrade, soliteri, vozovi, brodovi i po kojima se šaralo, sralo su za neke i kao tretirano, smeće..nije moje i šta me briga..

Tito je bio surov , to znate..
Nažalost tim , ljudi kao iz kamena doba, nedorasli ili u pogrešnoj zemlji i sa pogrešnim pogledima.

pital se neko od vas danas ... šta znači Kapitalstičko društvo..., ogradjehe njive, šume itd...
Power12345
22. септембар 2021. у 17.10
nema više narod od koga maznuti kamion drva ili zjalat kao nekad.
Evropa svet su Tita vezali kao i što danas EU veže Vučića
Daje lovu gospoda i ponovo ili slično vrti se u krug i ko će da priča
Lorka
(поета)
22. септембар 2021. у 18.15
Вучић је као и Тито - способан владар али лош државник (способан да себе одржава на власти, али неспособан да унапреди државу и подигне стандард њених грађана). Но, није он једини. Такви су сви владари у бившим братским републикама. Узрок је јасан - владајућа (бивша титоистичка) елита је променила дрес, али не и менталитет. Тај менталитет се огледа у ове две премисе:
- мени и само мени,
- да влада мој и само мој (без обзира на способност).
zlatiborac
22. септембар 2021. у 18.32
„Tadašnje drżavne firme, fabrike, šume , poljane su bile u rukama radnika i naroda SFRJ
aaaaa”

Takooo jeeee - zvijooo govorniiik!

Place, rida, busa se u prsa Cigo na Titinom grobu pa kaže:
'Druže Tito, ti kad si bijo ziv imali smo svega i svačega, udjes u
radnju uzmes šta os i kolko os. A danas; kamera vamo,kamera onamo.
U tvoje vreme bilo; benzin,prasak za pranje, sapun, secer, kafa,
ulje, ama imalo sve breee...a sad nis` nemamo'.
Dosadilo ovo jadikovanje strazaru, pa procedi kroz zube;'begaj bre
Cigo odavde, sad ću te kundakom'. Cigo; 'eto vi`s druže Tito, ni municiju nemaju'.
lisabutterflay
22. септембар 2021. у 20.00
Da li je Njegoš sebe smatrao Crnogorcem ili Srbinom?

Ovaj mi se čini kao Crnogorac ?
Lorka
(поета)
22. септембар 2021. у 21.43
Најбоље одговоре по овој теми даје професор доктор Владимир Димитријевић. У овом тексту се објашњава како је титоистичка елита, заправо Удба, још од седамдесетих година радила на пљачки народне и државне имовине преко представништава у иностранству, како је руководила распадом Југославије и како данас и тајних центара моћи управља државом финансирајући политичке странке и постављајући своје људе на владајуће позиције. Један цитат из текста 'Напомена за необавештене: наравно да Србијом данас не управља и не влада Александар Вучић. Он је само стављеник „дубоке државе”, која је код нас била и остала једино УДБА'.
https://pravda.rs/2021/9/22/vladimir-dimitrijevic-za-pravdu-tajne-udbaske-ekonomije/
Power12345
23. септембар 2021. у 00.49
Na vrhu i od Firmi

Energoinvest, Ina, Iskra,Jugometal, Centrotekstil, Geneks, Ineks i dr..ko je sjedeo, upravljao, praćen budnim očima nečim ...kao i kompletna tvorevina države SFRJ je u rukama i pojedinaca Mafije..
Šta vredi jedan Vodja ili 10 vodja sa timom lopova...
Seoskim, Opštinskim, Gradskim , Republičkim, Državnim ...
Ako seljak na 10 lit. mlijeka krkne, uspe, naspe 1l vode i njega optuže ili uporede sa onim što je napravio transakciju računa ..od 1 mil. dolara
( stvarna vrednost 500 000 ) gdje je razlika i kod koga na računu se znalo...
Sa tim i takvim ljudima počev od malih pa do velikih je satkano Yu drušvo ...
Članovi KP SFRJ i kad dodju na vrh nekog OOURa su bili (piši Kumovi klana ) ti i takvi počev od Komesara partije, Saveznog vijeća, Centalnog komiteta, Narodnih heroja su birali u redove svoje sitne i igrače a sve pod velom Titove Yugoslavije

Tito je to znao video ...ali njegova moć kao i što je došao na vlast je bila revolucija , rat ..a da nije bilo rata on bi i dalje tokario i šetkao Evropom
Popaj
23. септембар 2021. у 05.30
Power12345
23. septembar 2021. u 00.49

Na vrhu i od Firmi

Energoinvest, Ina, Iskra,Jugometal, Centrotekstil, Geneks, Ineks i dr..ko je sjedeo, upravljao, praćen budnim očima nečim ...
*******************************************************************
Prvomajska Zagreb, nekad najveca tvornica alatnih strojeva na Balkanu je danas Coca-Cola skladiste...

Petoletka, Prvomajska
https://www.youtube.com/watch?v=l1UGGZMuMTw
dr-mors
23. септембар 2021. у 10.21
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.