Дискусије : Политика

 Коментар
Обрадовић: Влада да прекине дијалог
semperaliquem
21. септембар 2021. у 07.30
https://www.politika.rs/scc/clanak/488156/Obradovic-Vlada-da-prekine-dijalog-i-ponisti-Briselski-sporazum

Лепе жеље.
Али, лако рећи али тешко спровести.
Зашто? Па зато што би смо тако остали сами и још више погоршали постојећу тешку ситуацију.

Обрадовиће тежи власти или бар повећаном утицају на исту али нисам баш сигуран да је свестан положаја и снаге Србије.

Ети, да не копирам текст из линка један клик и видећете шта тражи.
Ја бих био много опрезнији јер држава није сеоско игралиште где можеш да посејеш угажену траву.
semperaliquem
21. септембар 2021. у 07.31
И онда се питам, како да гласам за Обрадовића и поред најбоље жеље да СНС нема тако велику већину?

Једни би ратовали са Немцима други са Турцима а трећи са Американцима.
И такви траже мој глас? Никада.
K-MC
(llkktt)
21. септембар 2021. у 08.00
Sve sto ovde rece Obradovic je ispravno i logicno, slobodno glasaj

-Обрадовић: Влада да прекине дијалог и поништи Бриселски споразум
(Фото И. Милутиновић)
Председник покрета Двери Бошко Обрадовић затражио је данас од Владе Србије да поништи све досадашње Бриселске споразуме и прекине тренутни дијалог са властима у Приштини, који би по његовој оцени требало наставити у Савету безбедности Уједињених нација.

Он је у саопштењу додао и да би Влада Србије требало да затражи повратак до 1.000 припадника српског државног особља на Косово, што је предвиђено Резолуцијом 1.244 Савета безбедности УН.

Председник покрета Двери је оценио и да су досадашњи преговори у Бриселу били „само на штету српског народа”, преноси Бета.

„Најбољи пример је Заједница српских општина која никада није формирана док је Србија под влашћу Српске напредне странке пристала да се одрекне полиције, тужилаштва, судства, енергетике, телекомуникација и многих других својих надлежности на Косову и Метохији”, навео је Обрадовић.

Он је истакао и да власт не сме да дозволи да се сепаратисти обрачунавају са голоруким народом, већ мора да реагује рачунајући и употребу војске и полиције.

„Нико не жели рат и све треба учинити да превлада мир, али исто тако се не сме дозволити било какво ново страдање Срба на Косову и Метохији”, оценио је Обрадовић.
semperaliquem
21. септембар 2021. у 08.27
„Најбољи пример је Заједница српских општина која никада није формирана док је Србија под влашћу Српске напредне странке пристала да се одрекне полиције, тужилаштва, судства, енергетике, телекомуникација и многих других својих надлежности на Косову и Метохији”, навео је Обрадовић.

Да није били би истерани силом. Овако делује да је добровољно што је боље јер не мења на терену. :-)
semperaliquem
21. септембар 2021. у 08.29
Појединцима је боље када их власт „спречава” да се појављују у медијима.
Имаће бар пар гласова више.
semperaliquem
21. септембар 2021. у 08.35
Нико није сто посто погрешан па тако ни Обрадовић. Са овим делом би могао да се сложим али само као коплементу преговора са ЕУ.

„...у Савету безбедности Уједињених нација.

Он је у саопштењу додао и да би Влада Србије требало да затражи повратак до 1.000 припадника српског државног особља на Косово, што је предвиђено Резолуцијом 1.244 Савета безбедности УН.”
K-MC
(llkktt)
21. септембар 2021. у 08.39
Ici linijom manjeg otpora, nije uvek ispravan put

Imati strah od jacega, nije uvek ispravan stav

Savijati kicmu stalno nije pametno niti mudro,

Zato Obradovic ima potpuno pravu u ovom sto je rekao, a svi drugi koi se protive njegovom stavu u ovom momentu grese, a ako grese namerno onda su izadice.
semperaliquem
21. септембар 2021. у 08.44
Само знам да нико ко живи и зависи од Србије неће гласати за њега.
Држава је много озбиљна ствар. Ни једна грешка није дозвољена.
semperaliquemПорука негативно оцењена. Покажи

semperaliquem
21. септембар 2021. у 08.51
Ево објавили смо Обрадовићево мишљење. Ја сам све прочитао и опет нећу гласати за њега. Он тврди да је то зато што ми не знамо шта он мисли. Ево ја знам и ништа.
CEKAC
21. септембар 2021. у 09.20
Povratak Boska. Biti će smijeha...
D-Man
(Analyst)
21. септембар 2021. у 13.22
„Да није били би истерани силом. Овако делује да је добровољно што је боље јер не мења на терену. :-)”

Типично лелемудање из Вучићеве кухиње!

Као прво, нико не позива на рат ни са Америма, ни са Немцима, ни са Турцима па, самим тим, наравно, ни са шиптарима.

Као друго. Резолуција 1244 је још увек на снази и чак и да нисмо давали уступке шиптарима путем преговора у последњих 10-ак година ништа се не би променило што се тиче Резолуције 1244 јер би и дан данас била на стази као што и јесте.

Било какво протеривање силом би по аутоматизму значило проглашење Косова и Метохије окупираном зоном од стране НАТО пакта. Да, оно је и овако окупрано али Србија нема ни воље, ни снаге, ни амбиције да стање на терену назове правим именом али да је било тога о чему ти причаш онда избора не би било.

Да, наш народ би напустио Косово и Метохију али би држава Србија пред светом имала аргумент да је НАТО окупирао ту територију и онда су се могли чекати неки бољи дани (који можда никад не би дошли али и овако како је данас је ужасно јер нас шиптари заје6авају како хоће а наш нарцисоидни психопата не сме да учини ама баш ништа без сагласности бабе Анђе и ко зна још којих сличних, већих и мањих, западних Хитлерчића).

Дакле, Обрадовић предлаже једини могући потез који данас преостаје Србији а то је да и званично прекине било какво преговарање и да поништи Бриселске споразуме због тога што друга страна није ни за 8 година спровела једну једину тачку на коју се обавезала а Србија је испунила бројне уступке.

Вучић је испао идиот што он, у ствари, и јесте. Проблем је само што је тај идиот Председник Србије а уз идиотизам испољава и типичне симптоме нарцисоидне психопатије. Тај човек данас одлучује о свему у Србији и у Србији данас уопште не постоји ни Влада ни Скупштина јер су под апсолутном контролм једног човека. Ако се тиме поносе његови гласачи онда нека им је свима на част.

Слушам нарцисоидног психоптату јуче како кука пред новинарима како шиптари нису ништа испунили од договореног, па ово, па оно, па онда оплете, чини ми се, по новинарима истичући како ће јавности рећи ко су и шта су. Јбт, кога тај човек, у ствари, прави лудим?
Данас чујем како ћемо ми тј. он дати Приштини неко време да поништи ову одлуку о таблицама иначе следе мере. Да није трагично било би смешно али, јбг, на све те бисере смо већ навикли да нас више уопште и не погађају.

Јбт, заиста, које мере? До када ћеш претити празном пушком? Када ћеш нешто конкретно учинити?
Ах, да, сада ће дежурни чувари лика и дела врлог нам Вође почети да га бране нападајући и ово што сам ја рекао коментарима како сам, ето, и ја за рат са целим светом.

Само да не заборавим. Наш врховни ВоЏа још рече како је одбио понуду ЕУ да се РОСУ повуче пошто је ЕУ тражила као и неке уступке од Србије. Ха, ха, ха! Циркус над циркусима.
Изје6аше нам врховног ВоЏу његови западни партнери и пријатељи! И сви смо ми о томе овде причали али само још он, наш врховни ВоЏа, изгледа изненађен са оним што се дешава. Јбт, па не дешава се ништа ново! Увек иста прича с тим што су шиптари овај пут довукли и РОСУ на север Косова и Метохије.
И врховни ВоЏа ће се мало кревељити пар дана и онда, наравно, стање на терену остају онако како јесте, шиптари заузеше север Косова и Метохије без испаљеног метка док моћна, јака, никад јача и опремљенија Србија (ово су речи нашег врховног Воџа) гледа са стране.
Па на такве провокације се диже војска и доводи на ''границу'', даје ултиматум да се РОСУ повуче и онда улази и у рат са РОСУ ако то не учини. Ако НАТО пожури да спашава РОСУ онда се проглашавају агресорима, Косово и Метохија окупираном зоном, војска остаје на ''граници''.
Тако се показје снага а не Вучићевим лапрдањем.
intrigue
21. септембар 2021. у 13.51
Нема људи човека који би као председник Србије задовољио наше жеље у преговорима са Западом у вези било чега , па и КиМ .
Непостоји .
Ко јебе пицоустог , заболи ме кривак за њега , али ево питам вас ...ко је тај ко би избоксовао у тим преговорима , уговорима , договорима нешто што одговара само нама ?

Слоба , Ђинђић , Тадић , Николић ,Вучић ...ко ? Ђилас ће , Обрадовић ?
Нема ту среће , било ко да дође на власт .

Постанеш тренер и добијеш екипу неспремних и неталентованих играча , а треба да играш против НБА тима ? Играш на њиховом терену , а судија њихов , свира за њих .
И ти сад као треба да се надаш позитивном резултату , као требао би да победиш ?

Нема тог тренера , запамтите .

Зато иде реална прича о некој тактици коју можеш да припремиш , а која ће ти помоћи да не будеш понижен , да не изгубиш 60 разлике , да ти неко од играча не заврши утакмицу тешко повређен .

Пази ово , одеш , преговараш , договориш , потпишеш ...и онда друга страна каже „ма не важи то” .
А ти се онда жалиш „судији” , а судија ти каже „ама боли ме курац , ја сам ту да реагујем само кад се они жале на вас” .

Због свега овога ја искрено не обраћам претерано пажњу шта и ко преговара и шта се дешава .
Верујем само у тренутак кад ће се остварити услови да на тенковима уђемо на КиМ и вратимо оно што је наше .

Tehnicar
(Tehnicar)
21. септембар 2021. у 16.23
Intrigue,
Razumijem šta govoris i to se podrazumjeva da nas predsjednik mora biti taktican, mudar i raditi ono sto je realno u datim uslovima . . .

Međutim, mora biti neka crvena linija, prag tolerancije, šta se može ,a šta ne - inače taj predsjenik radi za ase neprijatelje.

Zar Djindjic, Tadic nisu po njima upravo radili slično, jer nisu imali drugog izbora, jer ratom se ne može?

Ovaj drugi je dosao na vlast kritikujuci njihove izdaje i obecavao zatvore, a sada nakon 10 god nastavio to što kao mora, tj, izdaju ubrzanim koracima, koju se njegovi predhodnoici nisu usudjivali, kao sto su potpisani briselski i vashingtonski sporazumi.

Dalje, kako možemo tolerisati ovakvu despotiju, u kojoj je predsjenik gospodar neba i zemlje, zatim nevjerovatan kriminal uvezan sa državnim sluzbaba, partokratiju, uzasan nemoral na javnim servisima, udjbenike nam stampaju nemci, zatvorene medije za opoziciju, netransparentne pljackaske privatizacije, nato autoputevi za Albaniju, mali sengen, prodaja svih državnih resursa u bezcjenje, dug je već porastao za 15 milijardi EU . . .

Zaboga, kako mozete sve ovo opravdavati nekom mudrom politikom> Dali imate ikakve kriterije, da li ste vi ili vasi možda clanovi sns i krvopije ovog naroda?

Dali vi imate

keser
(Тешем букве)
21. септембар 2021. у 16.39
Колико видим техничар и Д- ман се спремају да међу првима положе своје животе у рату за Косово. Видео ја такве мустре 90-тих
Ко вас не зна скупо би вас платио.
keser
(Тешем букве)
21. септембар 2021. у 16.41
Ни у Гламочу где сте већина ништа не смете а овамо бисте на Косово где је неколико НАТО дивизија.
D-Man
(Analyst)
21. септембар 2021. у 16.44
„ко је тај ко би избоксовао у тим преговорима , уговорима , договорима нешто што одговара само нама ?”

intrigue,

Није уопште проблем у томе што си ти све рекао тј. написао јер сви смо ми, више мање, свесни чињенице да Запад није заинтересован да случај Косова и Метохије реши на било који начин који би се чинио повољним за нас.
Ето, ми вероватно ни сами не знамо шта би то било повољно решење за нас (осим оног уласка на тенковима што си навео али које није могуће у овом тренутку).

Е, сад, има ту нешто друго што жуља мене а и многе друге људе. Видиш, тебе заболи нека ствар за Вучићем али мене брине што је један човек приграбио сву власт у Србији и што у Србији не постоји више ни Влада ни Скупштина јер једноставно морају да слушају и говоре само оно што Вучић мисли и каже.
Нико ни да покуша да каже нешто из своје главе већ сви чекају шта ће Вучић рећи а онда понављају то што је он рекао. Од тога већ боли глава.

Да Вучић бар некад зна да зачепи ону своју губицу вероватно би се многе ствари лакше подносиле.
Међутим, он не престаје своју причу о Западним пријатељима и партнерима и његова намера није само да подилази том олошу и српским непријатељима са Запада већ и да испира мозак нама Србима. Дакле, мора да се постави питање шта је, заиста, његов крајњи циљ? Тај исти Запад му омогућава опстанак на власти јер они уопште немају никаквих проблема са њим!

Његова балављења и жвалављења слабе ионако слабу позицију Србије у односу на Запад. Он својим коментарима чак диже морал и шиптарима и прилично сам сигуран да су се они толико избезобразили да многе ствари раде и на своју руку јер једноставно виде да имају посла са једним дебилом који, на жалост, контролише једну целу државу.

Када су шиптари на север Космета довели РОСУ онда је Војска Србије по аутоматизму морала бити стављења у стање приправности и одмах се морало започети са слањем трупа на ''границу''. Видиш, само једна таква одлучна акција би натерала Запад да каже шиптарима да се не заје6авају. Да не буде забуне, ја нисам рекао да Војска Србије треба да пуца на РОСУ већ да се покрене акција слања трупа и Запад би шиптаре натерао на повлачење.

Вучић такво нешто никад неће учинити јер он је у суштини кукавица. Он само лапрда и сви су га прочитали и због тога и Запад и шиптари играју на такав начин са њим.

На самом крају, обрати пажњу, ако не данас а оно сутра или за пар дана ћемо чути од њега како Србија неће реаговати јер се понаша одговорно. Резултат те ''одговорности'' је чињеница да ће тако шиптари заузети север Космета без испаљеног метка. Мене само чуди зашто ти исти шиптари то већ нису урадили раније.

Дакле, Вучић игра за Запад и плански, полако и на дуже стазе, спроводи замисао Запада да шиптари овладају и севером Космета а да Србија на то уопште не реагује.
keser
(Тешем букве)
21. септембар 2021. у 16.47
„Дакле, Вучић игра за Запад и плански, полако и на дуже стазе, спроводи замисао Запада да шиптари овладају и севером Космета а да Србија на то уопште не реагује.”

Извини али где си ову неопевану глупост сазнао? мајке ти?
Ја би реко да такви као ти играју за запад и за усташе. Дал свесно ил из глупости знаш сам да ти не причам, само да кажем да вас има и једних и других.
D-Man
(Analyst)
21. септембар 2021. у 17.02
''Колико видим техничар и Д- ман се спремају да међу првима положе своје животе у рату за Косово. Видео ја такве мустре 90-тих
Ко вас не зна скупо би вас платио.''

кесер, зар ти стварно мислиш да је неко толико наиван и да може да наседне на твоје прљаве и подле провокације?
D-Man
(Analyst)
21. септембар 2021. у 17.05
кесер, РОСУ је на северу Космета па ти размишљај ко је глуп.
Jocko4
(observer)
21. септембар 2021. у 17.22
>'На питање шта ће се урадити ако Пришитна не буде желела да повуче специјалце, а НАТО и Кфор не зеле да регују, Вучић је рекао: „Ништа”.'
- - -

!?!?!?!?

CAHJAP
21. септембар 2021. у 17.27
Kosovo i Metohija su okupirani kao i ostatak Srbije. Predsednik postupa kako mu gazda nalaže a narodu predstavlja upakovanu šarenu lažu. Takvi postupci idu na štetu Srbije ukoliko jednistrani ustupci nastave do potpune eradikacije Srbstva na KiM i integracije kosove u svim svetskim institucijama a dok dugoročno nam kupuju vreme do ppgodnog trenutka kada sile favorizuju Srbiju na štetu proameričke šiptarije.
Mi danas nismo u stanju da ratujemo sa ozbiljnijim neprijateljem, niti imamo dovoljno vojsnog kapaciteta, niti imamo javnog raspoloženja da napuste svoje televizore i rijaliti programe kako bi nazuli vojne čizma, uzeli puške i bili spremni da poginu za Srbstvo.
Svake godine u Srbiji se abortira stanovništvo Kosova. Taj problem možemo i trebali bi u međuvremenu da rešavamo, da obezbimo uslove da porodice skromno žive i da imaju 3,4 + dece. Dakle, da se omladina izleči od o e psihičke nemoralne bolesti drogiranja, napijanja, nerada, rekreativnog seksa sa nepoznatim partnerima, zatrudnjavanja i abortiranja. Umesto gluposti koje skrnjavaju ljudsku psihu, emitovati programe koje obigaćuju ljudski um. Sve se to može postići sa predsednikom koji ima viziju prosperitetne budućnosti i istinske ljubavi prema svom rodu.
terazije
(terazije)
21. септембар 2021. у 19.22
Nema pregovora bez velikih sila. Tako je uvek bilo tako je i sada.
Pitanje je samo koliko velike sile, Rusija i Kina, imaju ekonomske koristi, jer samo to se računa. Emotivno (ruska braća, sloveni i.t.d.) pripada kulturi i umetnosti ali u ekonomiji i politici to ne postoji.
intrigue
21. септембар 2021. у 20.21
D-Man
(Analyst),
У плановима Запада не постоји никакав договор или уговор који је иоле повољан за Србију . Ту је , пријатељу мој , највећи проблем .
Ако и кад се у тим мучним преговорима (којима посредује ЕУ) договори иои потпише било шта што је бар неки помак и нешто што је повољно за Србију...шиптари не јебу живу силу , кажу ма какви , не важи то .
И онда , у нормалним , неким другим преговорима којима посредује ЕУ заједно са Америком , они лепо увате за уво шипце и кажу морате да испоштујете договор . Али , то се у нашем случају не дешава ...већ ЕУ и Амери кажу „пуца нам кита” .
Јел ти јасно друже да смо Ми испоштовали сваки договор и све што је потписано ...онда кад нешто зајебемо , нас ударе по прстима .
Њих не ударају по прстима , већ их уствари саветују да не испуне договорено , ови то сами , без договора са њима , не би смели да ураде.

Где је та наша црвена линија , преко које се не би смело ићи у преговорима ?
Ваљда признање КиМ .
Мада , многи ће рећи да се КиМ може признати на друге начине , без да се стави параф на признање .
Али , опет ...параф на признање никад и нико несме да стави .

Д-ман , кажеш да је овај приграбио сву власт и да нас јебе ?
Пријатељу , опозиција није изашла на изборе , и је сад крив што нам овај држи вакелу ?
Нису хтели на изборе због лоших изброних услова ?
Ајде !?
Та прича може да прође у основној школи , до 5 разррда .
А то што си ти коњуждрина , што си био повло , преварант , што нме вредиш пола луле дувана ...то ништа , све је то ок зато што је Вучић лош , лудак итд .
Опција нам је да бирамо мање лошијег ?
Друже мој , не пије воде то што ћеш ти мени рећи да сам ја лош и да невљам . Ок је то , јесам ...а ти , какав си ти ?
Јел капираш , не вреди , не пије воде кад лоши лошем кажу да је лош .

Људи би коначно морали да свате једну ствар...то да Вучић уствари не проговара са шиптарима , већ са ЕУ , Швабовима , Енглезима и Америма.

Не ни ја пријатељу мој дао своју десну руку да су ти са Запада презадовољни са њим и да га они одржавају на власти .
Под један .
Нема запад човека са којим би га заменили .
Лумунада . Боза .
Под два .
Његова „дружба” са Русима , Белорусима , Кинезима и Арапима и не говори баш како је он њихов и како им оно баш одговара .

Постоји ту , по мени , фол и карта на коју Он игра да би остао на власти .
Верујем у причу да је он са Маркеловом ушао у ту економску причу , као компезацију за неке његове уступке око КиМ .
Дакле , Економија .
Два месеца сам провео летос у Србији .
Аутопутеви . Гасоводи . Пруге . Фабрике . Болнице . Школе .
Србија је велико градилиште . Раде људи .
Пази нешто , кренем раним јутром на пут и свратим у једну Пекару , Стара Пазова је у питању .
Чекам да ми спреме наручено , кад улази лик и поздравља са „мерхаба”!?
Мени није ништа јасно .
Узе бурек и оде .
Пита девојку која ради у пекари „ко је ово бре” ? Каже ми , Турчин бре , ради као грађевински радник на згради која се прави .
И није једини .
Има и неки црнац са њима .
Долазе из бангладеша да беру малине :))
Тамо у Срему , код свих оних силних приватника долазе људи из Баната да раде ...из Кикинде , Руског Села .
Сваки дан може на огласној табли наћи да нека фирма тражи радника .
Еја се сећам кад је било обрнуту .
Кад није било посла , нема шансе , а то није било давно .
Елем , навато је народ на чупри , на причу о економији ...ради се, гради се и све је то видљиво .
Фабрике се отварају , људи се запошљавају . Има ту и озбиљних фабрика.
Потруди се да сви сазнају како је погурао пензионере са неком парицом.
Задовљни људи како је одрадио посао са вакцинама .
Дакле , фол је врло прост ...сакријем све што неваља (бар се трудим) , пренагласим све што ваља ( не скидам се са тв -а )...причам само о економији и пројектима везаним за њу (обратите пажњу о чему највише воли да прича . Дам пензионерима (они су озбиљно гласачко тело) .
Људи желе посао , паре , повећање плате , годишење одморе , кола ...и све што више од тога имају све мање размишљају о КиМ . Једностсавно.

Опозиција.
Да изабци ново име . Поштеног , паметног , харизматичног .
Да се скупе око њега .
Онда да се постави питање „одакле ти лова” . Па , да се види ко су ти мали „Вучићи” на локалу . Да се испита позадина везе са мафијом . Стефановић , она риба , како се беше зове , јел Хркловић , онда буразер .
Углавном да се удари на маливерзације , криминал , отимање , богаћење...депотизам , партократију итд .

У камампањи нек причају они који немају путера на глави , да не лажу и не измишљају , то обавезно .
intrigue
21. септембар 2021. у 20.26
Да , заборавио сам да споменем .
Д-ман .
Оклопањаци су прошлу кренули према гранци са КиМ . Екипа је спремна , чекају ко запете пушке у Краљеву .
Али , то ове западне фашисте дотиче у пм , кита им пуца .
Тако да , нема вајде од тога , нити ће то променити било шта код њих , а ни дати нам било какву предност у преговорима .
keser
(Тешем букве)
22. септембар 2021. у 03.07
„D-Man
(Analyst)
21. септембар 2021. у 17.05

кесер, РОСУ је на северу Космета па ти размишљај ко је глуп.”

А они ће да питају тебе и Вучића да ли смеју да дођу тамо.
Север КиМ-а је пао још 1970 када је издајничко српско руководство предвођено Петром Стамболићем прикључило север Митровицу и Лепосавић Косову.
Слично је и Хрушчов урадио са Кримом али ми нисмо Русија.
semperaliquem
22. септембар 2021. у 04.44
https://www.danas.rs/politika/jovanovic-dss-vreme-je-da-se-otvori-rasprava-o-jednostranoj-primeni-briselskog-sporazuma/

Кoalicija NADA koju čine Pokret obnove kraljevine Srbije (POКS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 23 udruženja građana, ocenila je danas da je potreban „sveobuhvatniji i odlučniji odgovor države zbog upada jedinice ROSU na sever Кosova i Metohije”.

Predsednik DSS Miloš Jovanović je izjavio da je vreme da se otvori rasprava o jednostranoj primeni Briselskog sporazuma, jer su njime, kako je ocenio, Albanci dobili brojne ustupke, a Srbi ništa od onoga na šta su se „privremene institucije u Prištini obavezale”.

„Sazrelo je vreme da se greška ispravi i krene putem oslanjanja isključivo na Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 SB UN”, izjavio je Jovanović koje je ranije najavio i da će biti kandidat te koalicije na izborima za predsednika Srbije.
semperaliquem
22. септембар 2021. у 04.46
Ево овде имамо мишљење председничког кандидата Милоша јовановића, ДСС, које је заиста релевантно.
Дакле кандидат за кога би се могло гласати јер је стручан и није нагао у одлукама.
MC_
(Bihilist)
22. септембар 2021. у 08.01
Ne treba biti zlurad prema pobornicima SNS-a i Vodje-Izdajnika, čak i na ovom forumu.

Ljudi su pogresili, pali su na retoriku.
Ali ljudi polako shvataju da su pogresili.
Zato ne treba revanisizam i mrznja, važno je da je sve vise ljudi prozrelo prevaru jer sada je jasno da SU Vucic, Vesic, Djilas itd iz iste ekipe.
D-Man
(Analyst)
22. септембар 2021. у 11.33
Jocko4 (observer) 21. septembar 2021. u 17.22 >'На питање шта ће се урадити ако Пришитна не буде желела да повуче специјалце, а НАТО и Кфор не зеле да регују, Вучић је рекао: „Ништа”.'
- - -

!?!?!?!?

Да, Јоцко, чуо сам и ја то и просто нисам могао да верујем. Такве ствари су управо оне о чему ја говорим и због чега би тај кретен морао да зачепи своју губицу и да престане да се појављјује пред ТВ камерама.
Лепо престанеш да излазиш пред ТВ камере, ставиш војску у приправност тј. почнеш слати трупе према Косово и Метохији па да видимо да ли ће се тако олако на Западу прелазити преко свега или ће се неке ствари брже решавати.

Његово ћутање би изузетно много помогло овој целој ситуацији али нарцисоидни психопата не може да издржи већ мора пред ТВ камере и онда онако јавно још напада и оне који му постављају питања шизофренично провоцирајући питањем ''А шта бисте ви учиничи?''. Јбт, један Председник државе цинично пита новинара шта би он урадио а онда на понновљено питање новинара каже ''Ништа''.

Па, стоко једна, ајде онда већ једном стисни петљу па и званично признај тзв. Косово као независну државу. Чему ово силно мрцварење?
intrigue
22. септембар 2021. у 13.28
Аха , Д-ман би ставио војску у приправност и послао трупе према КиМ . То би он урадио да је у Вучићевим ципелама .
А све са намером да упозори или уплаши Запад који ће се због тога замислити (можда и усрати у ћега) , неће више прелазити преко свега и почеће брже да решава ствари .
Јел тако ?
Без љутње , мени ово звучи као нека шпрдачина , зајебанција .

Једини и стварни циљ Запада је да Србија призна Косово . Сви преговори воде ка тома и то је једино што њих и шиптарију интересује .
Они , запад , су ти који аминују сваки шиптарски потез , чак их и саветују ...и сви они који мисле да као Они прелазе шиптарима преко нечега су тотланој заблуди , не могу бре прелазити сами себи преко оног што уствари они раде . Да , они , Запад су ти које апсолутно не занима „решавање ствари” , њих , као и шиптаре занима само признање Косова .

Наслов теме би могао да асоцира једино оно што би наша влада могла да уради ...а то је да прекине дијалог , да прекине преговоре и да на глас каже да је ЕУ и остала говна највећи кривац за то .
Наравно , зато што није учинила ама баш ништа да би приморала шиптарске стране на поштовање оног што су потписали .

Каква К војска и трупе ? Па ено покренуо је , били снимци како наши оклопњаци крећу према Косову . Касарна у Краљеву је пуна као око , сви су у приправности . То запад зна , и ето престравили су се због тога , унередили се .

Понављам , сваки наш представник у преговорима , био то Вучић или Ђилас , је у мат позицији ...без и мало шанси да извуче било шта позитивно за Србију .
Једноставно , услов свих услова је признање Косова , све док се то не деси шиптари неће испунити ама баш ништа од договореног .
А у томе имају безрезервну подршку Запада .

Један једини излаз имамо , а то је да се прича одлаже све до тренутка кад се стекну прави услови да се уз подршку Русије и Кине тенковима уђе на КиМ .
D-Man
(Analyst)
22. септембар 2021. у 15.00
„Каква К војска и трупе ? Па ено покренуо је , били снимци како наши оклопњаци крећу према Косову . Касарна у Краљеву је пуна као око , сви су у приправности . То запад зна , и ето престравили су се због тога , унередили се.”

Не буди смешан! Оно што Запад зна је да Вучићу ни у сну не пада на памет да пошаље војску ни близу ''границе'' са тзв. Косовом.
Слике из касарне у Краљеву су за домаћу јавност и употребу. Запад добро зна да Вучић неће ни малим прстом да мрдне што је много пута и јавно рекао. Због тога сам милион пут споменуо његова балезгања пред камерама. Боље је ћутати и на тај начин бар донекле противник може да се запита да ли се дошло до фамозне црвене линије него појављивати пред камерама и прдити о свему и свачему а највише о нашим фамонзним Западним ''пријатељима и партнерима'', о томе како Србија нипоште неће ризиковати мир. Јбт, понављам, боље је ћутати али Вучић је болестан човек и он не може без појављивања пред камерама. Он чак мора јавно да каже, у инат онима који га питају, како НИШТА неће учинити поводом ове ситуације. Ето о каквом се кретену ради.

„Један једини излаз имамо , а то је да се прича одлаже све до тренутка кад се стекну прави услови да се уз подршку Русије и Кине тенковима уђе на КиМ.”

Ах, да! И када ће се то десити? Кад на Космету више не буде ниједног Србина или када се тзв. Косово уједини са Албанијом са којом Вучић, је ли, успоставља слободни проток људи и средстава.
Не можеш ти базирати своју економију на зависности од Запада а онда очекивати да ти Кина и Русија помогну да тенковима уђеш на Космет. Не можеш седети на две столице и надати се да ће ти они који су ти отели Космет било шта вратити. Окрећеш се на другу страну и тамо тражиш савезника. Само тако ћеш га можда и наћи и моћи се надати да ћеш једног дана ослободити Космет.
Овако, вирити из гузице Западу и надати се да нећеш бити њихов испрдак је садомазохизам у режији Александра Вучића.
intrigue
22. септембар 2021. у 18.52
ок , а ти имаш неко име , неког човака са мудима који би послао трупе на КиМ ? ко је тај ?
ето Вучко није тај , а ко јесте ?
јебо човече Вучка , опет ти кажем да он није битан . ко га јебе , бацим му каку на главу .
јел разумеш ти то , једноставно је .
небитно је ко је на месту председника Србије ...због подељених карата , не постоји тај који би послао војску на КиМ .
можда Шешељ , он није нормалан .
дакле , није проблем у Вучићу , Ђиласу , Обрадовићу , њиховој политици према КиМ . проблем је оно што је запад намерио , а то је признање Косова .
ту друже мој не помаже војска . можеш само да добијеш по ушима .(са обзиром да војно иза нас још увек нису спремни да стану ни Руси ни Кинези)
једино што можеш да урадиш је да цинцулираш , да одлажеш , попушташ по мало , или да „ћутиш и пушиш” .
можеш и да покушаваш да окренеш њихову политику (политику запада) наопако . да их некако придобијеш , окренеш на своју страну .
како , не знам ?
можеш и да чекаш промену власти у кључним државама , Немачкој нпр. , можда нови који дођу на власт радије уђу у причу са намам него са њима .
или , да им (западу) више КиМ не буде интересна сврера , да одустану од Косова као од Авганистана ономад .
то ти је одговор кад и до кад ће се чекати .
убеђен сам да кад би Амери одустали од Косова , Европа не би ни прстом мрднула , још кад би Рујке стале иза нас .
semperaliquem
23. септембар 2021. у 05.09
Неко је овде написао да нације могу бити или радничке или ратничке.
Вероватно се мислило на Немце и јапанце.
D-Man
(Analyst)
23. септембар 2021. у 10.41
„ок , а ти имаш неко име , неког човака са мудима који би послао трупе на КиМ ? ко је тај ?”

Јбг, intrigue, не ради се толико о томе да ли неко има моода да шаље трупе на КиМ већ о чињеници да је један човел узурпирао и Владу и Скупштину и сам одлучује о свему!

Ја управо о томе говорим. Не може се једна држава озбиљно схватити када немаш јаке инситуције система и то Запад врло добро зна па и због тога може да нас заје6ава колико хоће.

Шта тек рећи о циркусанту који има сву власт у Србији и који се на питање новинара инати одговорајући му са ''Ништа''!? Да ли је то један нормалан и озбиљан Председник државе?

Србија је једина држава у свету, убеђен сам у то, где тетка Ција уопште не мора да има своје људе на терену како би анализирали Председника Србије. Због чега? Па због тога што Вучић не силази са медија, од првог дана показује симптоме изразите нарцисоидности и поремећености, јавно открива ствари какве би, реално, морале бити државна тајна и, самим тим, константно слаби ионако слаб положај Србије на светској политичкој сцени.

Ја сам за то да се Председник Србије, ма ко он био, врати у оквире својих надлежности, да Владом руководи Премијер и да Скупштина озбиљно и у складу са законом доноси одлуке.

На жалост, у Србији и чланови Владе и скупштински одборници чекају шта ће Вучић рећи и онда као папагају понављају његове речи. То је већ постао такав циркус да се не може поднети. Обрати пажњу када Вучић каже нешто како онда сви након њега користе те исте његове речи када им се постави неко питање.

Оваква власт је катастрофална по Србију без обзира на све те економске резултате о којима се говори а за које сам ја прилично сигуран да немају реално покриће већ да се нека чудна мешавина страног капитала, политичких интервенција и уступака крије иза свега што ће тек доћи на наплату.

Да завршим са овим коментаром наводећи једну интересантну чињеници. Пре 10-ак или колико већ година и Хрватска је била велико градилиште. Аутопутеви су се правили на све стране и, хтели ми то признати или не, та иста Хрватска је данас испреплетена са модерним аутопутевима.
Али, од тих путева обичан хрватски грађанин нема велике користи. Концесију на те путеве, колико ме сећање служи, има Аустрија тј. аустријске банке, обичан грађанин у Хрватској чак не може ни да плати путарину или како ли се већ зове наплаћивање вожње тим путевима.
Хрватска би већ одавно банкротирала да је не спашава Немачка и Аустрија (стари пријатељи из два светска рата).
Да ли ће та иста Немачка и Аустрија сутра спашавати и Србију? Хоће док буду имали економске користи од Србије али са Германима се никад не зна.

Дај Боже да се Србија гради на здравој економији и реалном економском препороду али мени то све мало превише бајковито изгледа да бих прихватио здраво за готово.
keser
(Тешем букве)
23. септембар 2021. у 11.10
Релативно је.
Пошто има већину у скупштини може неформално да утиче на одлуке свих.
као краљица у Енглеској.
Нема власт а у ствари ако хоће може да утиче на много тога.
Једноставно позове кога треба и каже, ја бих волела да гласате овако и овако..

Треба мало разумети живот па ће се сгхватити како то ради...
intrigue
23. септембар 2021. у 12.54
Д-ман ,
овај пут би се сложио са оним што си написао .
не са свим , али углавном је то то .

једино што се тиче скупштине , није он главни кривац за то ...има ту и до јалове опозиције .
нисам баш ни сигуран у то да би се нешто крупно променило , што се тиче односа са западом и преговора , ако би све било како си написао . уцењују , руке и уши зврћу , не поштују потписано . сила је то , пријатељу и силеџиство , на које се може одговорити једино силом , а ми за то нисмо спремни .
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
25. септембар 2021. у 14.19
Malo su leteli helikopteri, malo orlovi koje izvestaci prekrstise u Mig-ove, malo krenuli tenkovi. Sve je to predstava, na obe strane idu izbori i narod se lozi. Cik nek neki tenk predje na KIM odmah bi doleteli avioni iz namam „prijateljskih država” kao sto je bilo 1999, svi zaboravljaju da je na KIM najveca USA baza
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
25. септембар 2021. у 17.16
Igre bez granica. Zabava za narod.

Lete avioni?

Ima jedna poslovica: ne vadi pistolj ako nećeš pucati.
dr-mors
26. септембар 2021. у 18.05
Zapad zna da je Ludak na celu srbije.Ludak je Ludak i sa takvima nikad se ne zna.

Ali sada znaju, da je i najveca pederska picusta pi.cketina, kada je Jeremic onomad dosao da ga bije u njegovu kucu na Andricevom vencu.
dr-mors
27. септембар 2021. у 05.46
>'На питање шта ће се урадити ако Пришитна не буде желела да повуче специјалце, а НАТО и Кфор не зеле да регују, Вучић је рекао: „Ништа”.'
======

To Ludakovo *ništa* -znaci, da mora i dalje da ga pusi.
dr-mors
27. септембар 2021. у 05.53
Да није били би истерани силом. Овако делује да је добровољно што је боље јер не мења на терену. :-)
--------

Ovo je tipican odgovor tamo nekog Kebare ili Suzane sns kadrova, koji su nekako zavrsili dvomesecni kurs u Zemunu kod sizofrenicnog Seselja, koji uzgred, vodi spoljnu politiku Srbije.
semperaliquem
01. октобар 2021. у 04.32
https://tinyurl.com/erpne6dm

Ево још једног доказа зашто би Бошков предлог био опасан за Србију.
Из линка:
„Kako je rekao SAD su dale Prištini za pravo da sprovede reciprocitet prema Srbiji, ali da je dodao da najnoviji potez Prištine u vezi sa registarskim tablicama za njih bio iznenađenje.”

Значи Курти све ради у договору са Америком.
Једино је овога пута повукао једна потез вишка за који није имао њихово одобрење.

И сада. Шта да применимо Бошково решење? Изађемо из преговора, игноришемо Америку и Брисел и радимо оно што мислимо да имамо прааво.
Па врло брзо би се нашли у позицији Србије за време Милошевића.
Да ли има нормалног Србина који то воли?
D-Man
(Analyst)
01. октобар 2021. у 12.23
„Ево још једног доказа зашто би Бошков предлог био опасан за Србију.
Из линка: ”Kako je rekao SAD su dale Prištini za pravo da sprovede reciprocitet prema Srbiji, ali da je dodao da najnoviji potez Prištine u vezi sa registarskim tablicama za njih bio iznenađenje.„ Значи Курти све ради у договору са Америком.”

Кључна реч у том што си написао је ''реципроцитет''.
Дакле, није ни оно што си после написао (у стилу ''Има ли нормалног Србина који би ушао у сукоб са Америком'') ни то да Курти ради у договору са Америком већ баш та реч ''реципроцитет''.

Након целог тог циркуса могли смо да сазнамо да је договор о таблицама постигну још 2011е и требао је да се спроведе у дело 2016е па су онда продужили на још 5 година па је и тај продужени рок истекао.

Какав закључак можемо извући из тога? Вучић и компанија (нису бољи ни они преговарачи пре њега) су испотписивали све и свашта а, чини ми се, јавност у Србији још увек не зна пуну садржину тих договора.
Чињеница је да уколико ти пристанеш на косовске таблице тим фактички признајеш и ту државу. Међутим, Србија је тзв. Косово ''признала'' на још много начина.
Најупечатљивији начин признања је пристанак на ГРАНИЦУ! Да, кажем баш да се ради о граници а ми то можемо да крстимо како хоћемо попут административни прелаз јер свако ко је био тамо зна врло добро да се ради о правој државној граници где постоји и полицијска и царинска контрола.

Овим последњим чином Курти је заиста отвори очи многима у Србији. Вучић и компанија су пристали на све и свашта а тражили само заједницу српских општина коју нису добили.
Јавност у Србији се обмањује већ годинама, да не кажем деценијама јер би и то било тачно.

Коначно, Амери су очигледно наредили Куртију да повуче РОСУ јер је он пребрзо истрчао са тим што је учинио. Курти је заиста оголио до коске и Вучића и наше преговарача али Америма то још није био циљ јер то чувају за крај баладе када Вучића буду требали да руше. Овако, треба им још па Курти мора да се повуче.

Све оно што ми слушамо од Вучића је гомила лажи за нашу јавност. Народ гута те лажи из више разлога. Један је да у Србији реално не постоји довољно заинтересованих да Косово и Метохију бране по сваку цену.

Знам да ће сада дежурни пљувачи да оплету по мени и кажу како је лако мени да причам из Канаде. Не, господо, мени је још теже јер сам далеко а тамо у отаџбини ми живи сва родбина.
Мене боле лажи наших политичара. Једно је рећи да смо немоћни али нешто сасвим друго кљукати домаћу јавност са хвалоспевима о успешној економији, јакој војсци, како смо на светској политичкој сцени поштовани а са друге стране, скоро свакодневно, гледати како нас и шиптари заје6авају и вуку за нос.
Знам, знам, рећи ћете да они не би могли ништа без Амера али, јбг, шта нам то значи или помаже, ништа, зар не!?
intrigue
01. октобар 2021. у 16.10
Да , кључна реч је реципроцитет .
Тад , 2011 је потписан тај споразум о слободи кретања .(дакле , јасно је да пре те 2011 шипци нису могли у Србију са Косовским таблицама)
Мењају се таблице на обе стране и стављају пробне .
Ми смо се држали потписаног , а шипци су кренули па из неког свог разлога одустали (административни разлози , велике гужве на граници...шта ти ја знам).

Кад би шипци прелазили на српску страну више би их клало осиграње , него те привремене таблице које су коштале 5 евра за два месеца .
Плаћање осигурања се укида 2015 , тако да је остало само тих 5 евра за пробне табле .

Било је ту још карањеа са наше стране ...типа , ако немаш срспку возачку , мораш вадити папирче са којим можеш возити на територији Србије ...или писмо уместо личних докумената које су шипци морали да изваде (јер им Србија није признавала косовска документа) .

Има ту још заврзлама тип..
Споразум из 2016 где стоји да Срби морају да замене своје српске таблице са косовским ...што су и урадили Срби са Југа КиМ , али ови са севера нису .

Какве таблице су на аутима имали Срби са Севара КиМ ? Срби из 4 општине са Севера су раблице вадили у СРбији и издавало их је МУПС .

Мислим да су те 2016 и Срби са Севера требали да промене таблице на РКС КС ...али је та одлука продужена на још 5 година .
А то је требао да буде септембар 2021 .

Дакле , да се вратимо на почетак и савет Амера шипцима да примене ресипроцитет .

Питање свих питања је да ли је довођење РОСУ на границу имало за циљ примене реципроцитета (сидаш таблицу ти мени , скидам је ја теби) ...или је иза тога стајало нешто крупније .
Зар није могло без тих РОСУ и да се прича о тим таблама ?
Зар се Срби са Севера нису могли прво обавестити о закону и скидању таблица ? (нису појма имали)

Зашто РОСУ тамо где не треба да буде ?
1 . избори ће па се Курти курчи ?
2. шипци би и на Север Косова ?
или нешто треће .

Да ли Курти ради у договору са Америма , наравно да да .
Зашто је онда одједном за њих потез Куртија изненађење ?
1. зато што је будала факат помислила да ће са извођењем РОСУ на границу факат ућарити поене за следеће изборе ?
или
2. Или је „изненађење” због тога што је Србија на гранциу послала војску ...и то што је амбасадор Рисије дошао на границу да се поздрави са екипом :) ? (то је мало необичајно и носи неку поруку , зар не ?)
keser
(Тешем букве)
01. октобар 2021. у 17.25
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.