Дискусије : Политика

 Коментар
Кривокапићу, јадо од човека! Ђе ће ти душа?
D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 10.30
Кад Ђукановић, Абазовић или неко из оних бошњачких странака предложе нешто у скупштини ЦГ онда је то увек уперено против Срба. Тако је било и са овом разолуцијом о забрани негирања тзв. геноцида и Сребреници. Није им било довољно што су још пре донели резолуцију о геноциду већ сада доносе и резолуцију о забрани негирања!!!

Онда Кривокапић лепо предложи и да се смени министар правде због тога што се он не слаже са квалификацијама о геноциду тј. није се слагао са резолуцијом о забрани негирања.
Па онда нечојство и нејунаштво превлада и у Скупштини ЦГ па се усвоји и та срамна резолуција против Срба, још једна у низу.

Кривокапић је био тај који је однео превагу у том гласању. Чини ми се да без њега та резолуција не би могла бити усвојена.

Дакле, ето, баш то учини Кривокапић, човек који је чак од митрополита предложен да предводи просрпски блок на последњим изборима у ЦГ.

Дакле, ко је, заиста, Кривокапић? Недавно сам га бранио сматрајући да се налази у изузетно тешком положају. Разумео сам због чега не може у овом тренутку да потеже питање признања тзв. Косова од ЦГ а још више сам имао разумевања због чега не може ни да писне о чланству ЦГ у НАТО.

Међутим, шта се ово деси? Он је лично предложио смену министра правде у ЦГ који није сагласан са свакаквим резолуцијама.

Немојте ми само рећи да је морао и ово да учини! Не, није морао! Могао је лепо рећи да у ЦГ већ постоји резолуција о тзв. геноциду и да се са том оценом не слаже приличан део народа у ЦГ тако да је демократски оставити право онима који се не слажу са том резолуцијом да имају право и да је не признају. Међутим, јадо Кривокапић не рече ништа већ дода и свој глас за ту срамотну резолуцију.

И шта ћемо сада? Хоће ли Србија отказати наводно већ заказану посету Кривокапића Србији? Хоће ли се упутити протестна нота амбасади Црне Горе у Београду?

Хоће ли ико мрднути бар малим прстом поводом свега овога? Или је све отишло у 3 ПМ и полако почиње да се назире крај овој дугој игри која се, чини ми се, своди на то да се народ у Србији скува као жаба и пристане на споразум који тзв. Косову омогућио столицу у УН (а тај споразум је неминовност након што тзв. Косово, као, невољно пристане на формиранње ЗСО) те да се на Републику Српску изврши такав притисак да једноставно буде присиљена да утопи Републику Српску у федералну БиХ.

http://scradar.com/uncategorized/df-rezolucija-o-srebrenici-sramnija-od-priznanja-tzv-kosova/
Lorka
(поета)
18. јун 2021. у 10.53
Све до овог момента, Кривокапић ми је био оно 'нит смрди нит мирише'. Сад сам сигуран да смрди.
Legenda_CovicПорука негативно оцењена. Покажи

Legenda_Covic
(SAMO BAHATO)
18. јун 2021. у 11.00
Sad dolazimo do kljucne tacke...ovde su naravno ustaše ,balije,balisti i komunisti bili protiv krivokapica jer su svi bili za mila,ali avaj nije dovoljno,treba im i poneki glupi Srbin i naravno tu ne postoji deficit...duman i lorkica prvoborci...
D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 11.47
Легендо,

Ајде ти, живота ти, објасни нама глупанима о чему се ради? Ето, ми смо толико глупи па ваљда не схватамо игру, шта ли?

Наводно и сам Кривокапић је рекао да је резолуција била сасвим непотребна али је, колико ми је познато, ипак гласао за њу.

Шта је, легендо, дакле, у питању? Не разумемо се у вишу политику, је ли? Кривокапић игра на дуге стазе!? Морао је тако, шта ли?

Лако ти је рећи да смо ми глупи а не написати ни једну једну реченицу шта ми то не разумемо у вези овог поступка Кривокапића. Управо је Кривокапић сам тражио смену министра правде, зар није? Због чега? Па управо због тога што је министар правде имао своје мишљење о Сребреници.

Као што рекох, Кривокапића сам упорно бранио све до ове најновије резолуције а сада је то постало бесмислено. Имаш прилику да ми напишеш шта ја то не видим па да можда преиспитам своје мишљење.

Ја тебе нећу назвати глупим јер се тако завршава свака дискусија. Ако ти је то циљ онда ти настави са својом праксом.
Нисам ти чак дао ни минус јер то не чиним из принципа али видим ти се мени одмах ударио минус.
D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 11.49
Ах, да, заборавих да прокемнтаришем оно што си написао како су сви они који су против Кривокапића наводно за Мила.

Мило је за мене један од највећих издајника српског народа откако ми Срби као народ постојимо на овом свету. Толико о том ђубрету од човека јер на њега не желим да трошим ни минут свог времена.
Legenda_CovicПорука негативно оцењена. Покажи

Legenda_Covic
(SAMO BAHATO)
18. јун 2021. у 11.57
Da na zalost ne razumete se u politiku,zato sam upotrebio ovu pretesku reč,izvinjavam se,daleko ste i ti i lorka od glupih ali mi je nestvarno koliko brzo reaguju Srbi na potpuno nelogicne stvari,nije krivi pao s marsa,polako,da vidimo ko šta i gde...već sam dole Stevinom rekao neke stvari pa da ne ponavljam,ja sam covek koji je pokojnog Mitropolita za ruku odveo na predstavu noc djenerala koju je on otplakao,znam ga i verovao sam mu neizmerno...krivi je njegov izbor...ore navidus u istoj recenici milja i abazovica e pa da znaš da je abazovic najveci neprijatelj milja ali svi ga vilama guraju njemu u zagrljaj,miljo je siftar a dritan četnik crnogorske politicke scene...da krivi pokazuje da se seknuo posle susreta u natu...a šta je tamo video i chuo možda jednom i saznamo,inače potpisan pakt sa djavolom mora da se postuje bez obzira na cenu,svako dobro i još jednom izvini...
D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 11.57
Легендо,

Тек сада приметих сличну тему коју си отворио пре мене и где ти написа ово:

''...smene li mandic i knezevic Krivokapica po vucicevom nalogu i milovoj zelji na sledećim izborima Srbi će definitivno izgubiti sve u CG,sve !''

Имаш право на своје мишљење али ти треба да схватиш да Кривокапић није морао да смени Лепосавића али је то учинио. Није морао ни да гласа за ту кукавну резолуцију а гласао је.

Има ли негде граница коју Кривокапић не сме прећи да би и ти променио мишљење о њему?
Понављам, једно је не чачкати у овом тренутку по признању тзв. Косова и чланству у НАТО а нешто сасвим друго гласање за натурену резолуцију и смењивање министра правде које је чак он сам предложио!!!

Пусти сад Вучића, ја га исто не подносим али мислити да Вучић подмеће Кривокапићу нема пуно смисла када тај исти Кривокапић сам предлаже смену министра правде.

D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 12.02
Иначе, ја никад нисам сумњао у предлог Митрополита. И ја сам веровао у његов избор. Али, Митроплит је умро, нека му је лака црна земља, а Кривокапић је ту и чини ствари које су шокантне попут његовог предлога да се смени министар правде те гласања за ту резолуцију за коју је чак и он лично, након гласања, рекао да је била непотребна.

Ја се можда не разумем у политику али ако већ сматраш да је резолуција непотребна због чега онда гласаш за њу!? Не верујем ја више да је ту некаква политика у питању јер једноставно нема логике у овом случају.
Legenda_CovicПорука негативно оцењена. Покажи

Legenda_Covic
(SAMO BAHATO)
18. јун 2021. у 12.06
Veruj mi da sam jedan od malobrojnih kome NIJEDAN politicar ne znaci ništa,jednostavno sam to „preboleo na nogama”,zabole ne ta bilo koga kad njima ceo moj narid ne znaci ništa sto bi on meni?
Ali nisam slep ako pukne ova vlada ide se na nove uzbore gde će Becic da pomete sve zivo,imam familiju dole i kao sto sam tvrdio da će miljo da izdudla sto mi je i moj cale čestitao jer je mislio da sam lud ja znam da je opcija Srpstva u teskoj defanzivi jer svi vide da Mandic iskljucivo a Knezevuc delimicno gledaju i dobijaju instrukcije od milomira marica a medojevic najbolji dinkicev djak kaže da nije Srbin pa mi to govori da gubimo već dobijenu bitku...
Legenda_CovicПорука негативно оцењена. Покажи

Legenda_Covic
(SAMO BAHATO)
18. јун 2021. у 12.16
A ovo dy vucic ne smesta krivom tek sad videh,alooo dan posle pobede u cg krivi je trebao i morao sa bude u BG,dan ili isto veche...a ti si„navodno” chuo da je pozvan,jeste al u qrcu...
D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 12.31
Разумем ја шта ти говориш. Због таквих ствари сам и рекао да је сасвим разумљиво због чега Кривокапићу не пада на памет да преиспитује признање тзв. Косова или чланство у НАТО пакту. Те две ствари остају за касније.

Разумем ја и то што кажеш да је српство присиљено на дефанзиву и вероватно си мислио рад на дуге стазе.
И рекао сам исто тако да сам био убеђен да је Митрополитов предлог био добар јер је помирио неке непомирљиве опције а довео до тога да ДПС буде збачен са власти.

Али, Кривокапић мора да разуме и да не би требао да предњачи у неким стварима попут његовог предлога да се министар правде смени. Могао је и на Скуштини ЦГ рећи оно што је рекао НАКОН гласања а то је да је резолуција била непотребна, да изазива нове потресе у региону, итд.

Јбг, буди онда бар уздржан од гласања. Буди политичар па пронађи начин да не гласаш за ту резолуцију, да нешто кажеш а да се не замериш свом српском народу.

Не заборави да је управо Кривокапић човек који није из политике. Дакле, могуће је да се не сналази. Могуће је да је наиван. Питање је колико се та његова наивности може трпети.
Да ли се од Мандића и Кнежевића уопште може и очекивати да само седе у Скупштини без икакве реакције? Да безрезервно верују у добре намере човека који је у политику ушао под старе дане?

Да, знам ја да се на њега врше притисци са Запада. Ко зна са чим му се све прети?

Али, прихватање свих тих захтева Запада ће дефинтивно разбити ту климаву коалицију. Све што прође у Скупштини ЦГ иде и на терет те коалиције а када се изгласавају антисрпски ставови онда се и Мандић и Кнежевић осећају и пониженим и превареним.

Шта је, дакле, решење? Зар ти мислиш да ће безрезервна подршка Кривокапићу променити нешто на боље по српски народ у ЦГ? Ја, на жалост, у то не верујем. Све ово што се дешава у Скупштини ЦГ Је против интереса српског народа и сам српски народ у ЦГ због ових ствари губи вољу да више икад и изађе на гласање. Видиш, и о таквим стварима Кривокапић мора да води рачуна ако већ има неки дугорочни план.

Дакле, постоји ли за тебе црвена линија?

Што се тиче Абазовића и његове мржње према Ђукановићу то ми је јасно. Али, тај Абазовић више ни у чему нема ништа заједничко са српским интересима већ је управо потпуно обрнуто.

Да, исто као и ти сам сматрао да треба прикочити и ићи полако ало то кочење користе они други. Можда је и време да се иде на нове изборе па шта буде буде јер и овако пролазе ствари које би прошле и да је ДПС остао на власти.
Видиш, у томе се и огледа сва лукавост оног Абазовића који користи и једне и друге да оствари све оно што је зацртано у његовом плану и програму.
D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 12.37
„A ovo dy vucic ne smesta krivom tek sad videh,alooo dan posle pobede u cg krivi je trebao i morao sa bude u BG,dan ili isto veche...”

Па да је позван одмах у Београд онда тек не би могао да спроводи свој дугорочно план (који би требао бити добар по српство а у који ти очигледно верујеш) јер би га цели Запад оптужио да је Вучићев човек, да Србија ради на разбијању ЦГ и ко зна шта све још не би слушали.

Видиш, ја сам донедавно мислио да је све игра и да намерно нема тог сусрета али изгледа да неко тера инат. Е, сад, да ли је то Вучић или Кривокапић ја, заиста, више једноставно не верујем ником.
Legenda_Covic
(SAMO BAHATO)
18. јун 2021. у 12.45
Nemoj mene da pitas šta je crvena linija,tu liniju vidim da shvatas sve podtavlja dritan...i onaj ko ne shvata da dritan gubi mnogo manje raskidom od nashe strane nek cuti,on bez nas ne može ništa al mi s njim možemo skoro sve...i zalosno je sto mandic ne ume da cita posle lokalnih izbora da gubi svuda ,gubi i miljo al zato becic kida i ladno bi im pobrao ushesa na izborima...srećno rešenje bi bilo da krivi resetuje sve,pusti ludere stranaka na mesta minista i ustera ceo mandat ali znajuci nas desice se nešto drugo ako ne i najgore da kao nekom preqrci sve to i predje kod djukaja za par milionceta pa će da pushe i krivi i mandic i meda i dritan...😷😷😷
Legenda_Covic
(SAMO BAHATO)
18. јун 2021. у 12.50
Kako neko tera inat?
Pa da bi negde disao mora da budes pozvan!
Ja ne verujem da vi mislite da su ovde svi idioti i da mozete tako prikriveno da držite nekome stranu a da to normalan covek ne primeti...lezbejka ga ne zove naravno po naredjenju djukajevog najboljeg prijatelja u Srbiji i to je to..
D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 12.50
Иначе, мало сам прогуглао у међувремену и заиста не видим да постоји позив из Београда. Моја грешка, признајем! Ту ''вест'' сам чуо од пријатеља пре неколико дана али изгледа да је и он чуо погрешно.

Да појасним мало онај инат који сам споменуо. Гледао сам један разговор са Кривокапићем где он каже да га нико није звао и да не може ићи непозван (апсолутно тачно) а на питање новинара да ли ће урадити нешто на поништењу одлуку о протеривању амбасадора Србије у ЦГ он каже да Србија треба да предложи амбасадора у ЦГ.

Да ли су у Београду очекивали да нова Влада поништи одлуку о протеривању српског амбасадора? Вероватно да! Да ли су увређени због тога што то нова Влада није учинила? Могуће је!

Кривокапићу је очигледно било важно од првог дана да отклони и сваку помисао да има било какве везе са влашћу у Београду. Сасвим је могуће да је Вучић очекивао да њега Кривокапић пита за савете. Ништа ту није 100% јасно али мени је деловало као игра за Запад а сада више не мислим тако.

Да ли Вучић подржава Ђукановића? Заиста не знам! Свашта се прича а колико је то тачно нико не зна тј. нема доказа осим нагађања.
D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 12.55
Легендо, немој ни случајно да мислиш да подржавам лезбејку. Боже сачувај! Она је само играчка у Вучићевим рукама. Оно што она ради долази од Вучића, то је јасно и малој деци.

...i onaj ko ne shvata da dritan gubi mnogo manje raskidom od nashe strane nek cuti,on bez nas ne može ništa al mi s njim možemo skoro sve...

Ајде, молим те, наведи ми бар две ствари шта си мислио са тим да ми са њим можемо скоро све. Мислим, наравно, на српске интересе. Али, узми у обзир и ове последње одлуке које су против интересе српског народа и како то делује на сваког Србина у ЦГ.
Legenda_Covic
(SAMO BAHATO)
18. јун 2021. у 12.58
I za mog drugara Bozovica nisi u pravu,ne postoji mehanizam da ga „pomiluju”...e sad iako mi je bio sabirac ne mislim da je jedina osoba koja je sposobna da bude tamo ambasador,posalji im nekoga ko će bas da iritira djukaja i mirna backa,ali ah da upravo se o tome i radi, ne sme siftar da se nervira...
Legenda_Covic
(SAMO BAHATO)
18. јун 2021. у 13.05
Sreća ustaše gube pa sam raspoložen za predavanje😎
Mi sa dritanom možemo da u celom mandatu rasformiramo siftara,da se spremimo za sledećd izbore,da prodisemo,ko nije bio dole nemoj da kenja,teze je bilo verovatno samo u crvatskoj i arnautiji biti Srbin negi u cg,u međuvremenu poapsimo tuzioce,mafiju i državnu i kriminalce,možda i djukaju letnu krachici...ali vucic paNti šta je Djedov zavet da će posle milja da padne i on...
D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 13.41
Ја бих био срећан да си ти у праву. Међутим, како да ми Срби продишемо у ЦГ (како ти рече) када Србин Кривокапић предлаже смену Лепосавића због речи:

„Spreman sam da priznam da se u Srebrenici desio genocid kada se to nedvosmisleno utvrdi”.

Да је предложио неко из ДПС или неки Бошњак па ајде и да разуме али Кривокапић!?

43 посланика ЗА, 27 ПРОТИВ и 10 уздржаних! Да ли би било толико ЗА да управо Кривокапић није предложио смену?

За ону резолуцију о забрани негирања геноцида 55 посланика ЗА, само 19 ПРОТИВ и 7 уздржаних!

Дакле, Ђукановићев ДПС наставља да кроз Скупштину ЦГ провлачи акте који су апсолутно на штету Срба. Обе одлуке уз подршку Кривокапића.

Легендо, нешто смрди на велико у ЦГ!

Како је могуће да део коалиције која је победила на изборима гласа за та два предлога? То никако не може бити нормално! Да је био један или два прелатача па и да разумем али прође и смена министра са 43 гласа а да не говорим о оној резолуцији где је 55 гласало за.

Пошто се понављам нећу се више јављати осим уколико не буде прилике да кажем нешто ново.
Mrgud777
18. јун 2021. у 16.09
Чим је он потрчао да гостује код Хаџифејзовића све је било јасно.
Legenda_Covic
(SAMO BAHATO)
18. јун 2021. у 16.19
Vucic?
D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 16.49
Кривокапић је био код тог Хаџифејзовића у септембру прошле године.

https://www.youtube.com/watch?v=1i4mWcJmxwc

Никако ми није јасно због чега сви трче код тог србомрсца. Иначе, Вучић му посветио цели дан за интервју. Неке су ствари просто несхватљиве.
Lorka
(поета)
18. јун 2021. у 20.16
Иначе, од почетка се могло претпоставити да ће Црном Гором управљати Дритан Абази. Ако Дританове иницијативе не подржи ДФ, подржаће га Ђукановићеви посланици. Тако је антисрбска политика у ЦГ добила свој континуитет. А Кривокапић је између части и власти, изабрао власт.
kupressrpski
(vozac)
19. јун 2021. у 03.56
Još je mnogo komunjara izaprani mozgova u cg proce dugo vremena da sve legne na svoje mjesto ali će leci..kako bi moj dedo reko cude li ti šta ono gofno komunisticko prica..imamo još veliki broj zarazeni komunjara izdajnika …
CEKAC
20. јун 2021. у 12.01
Da su Crnogorci voljeli Srbe ne bi se odvajali iz zajednicke države.'Nije to mogao sam Milo. Ipak je trebala vecina.

Sadasnji postupci crnogorslih politicara ukazuju da su uvijek Srba smateali budalama.
Mislim da bi trebale prestati price o dva oka u glavi i slično.

Samo reciprocitet. Kakva prava uzivaju srpski državljani u CG ista prava neka imaju crnogorski državljani u Srbiji. To pravilo bi trebalo uvesti za sve bivše republike...
Werba
(N/A)
20. јун 2021. у 14.55
Borice se crnogorci-slovenizovani arnauti do poslednje kapi loja da dokazu genocid u Srebrenici-baaaaznija, (Dooodin Kanton)iako se to skenjavanje maslemana nije desilo u njihovoj misijoj državi.
Odmah je iz usa/ST.dpt stigla pohvala o usvojenoj genocid rezoluciji u misijoj skupstini...

Werba
(N/A)
20. јун 2021. у 14.57
D-Man
(Analyst)
18. јун 2021. у 10.30

И шта ћемо сада?
========

Omiljena Vuciceva postapalica...
zlatiborac
20. јун 2021. у 16.08
„Da su Crnogorci voljeli Srbe ne bi se odvajali iz zajednicke države.'Nije to mogao sam Milo. Ipak je trebala vecina.”

Kako da ne, posebno na prostorima bivše nam gde vecina odlucuje -
garantovano. Tako je vecina menjala nazive; mesta, ulica,fabrika
i još kojecega - dok vrag nije dosao po svoje.

Kad ono kapelu na Lovcenu prekrajase od iste nacinise mauzolej,
pita unuk (skojevac) djeda Vukana: 'Djede, jesi li ti Crnogorac'?
Naravno da jesam,odgovara on. Unuk i dalje uporan pa provjerava:
'a jesi li ti Djede i Srbin? Muci avetinjo jedna, a kakav bi ja bio
Crnogorac - da nijesam Srbin'.

p.s. samo lagano i sa manje strasti, vreme koje su 'pojeli skakavci'
raspalo se samo po sebi, a ono pravo tek sledi za priblizno toliko.
Werba
(N/A)
21. јун 2021. у 03.20
Avetinje ni jedne, kilave,kako će te sjutra u Podgoricu osramocena obraza pred crnogorce,
kad' ste onako sramotno izgubile od onih histericnih srpkinja???
-vikao je na svoje crnogorke trener Mitrovic...
hahahaaaaaaaaaaaaaaa...
keser
(Тешем букве)
21. јун 2021. у 10.12
„Кривокапић је био тај који је однео превагу у том гласању. Чини ми се да без њега та резолуција не би могла бити усвојена.”

Чини ти се или знаш?
Предлог смене министра је био не лочни став кривокапића већ договор да се јавно морају износити само ставови владе а не лична мишљења.
Дакле предлог није био због Сребренице већ због одступања од линије на којој почива коалиција против Ђукановића.
Толико је требало да схвати и сам министар те да не долива уље на ватру у веома тешким околностима за Србе у Ценог Гори.
А околности су тешке јер већина народа у Црног Гори једноставно не гласа за Српске странке. И још много чега другога.

Данас ево и новог Патријарха, напада Кривокапића.
Не сумњам да је добар теолог и философ али математика му слабо иде од руке.
Werba
(N/A)
21. јун 2021. у 10.29
Pre svega odakle pravo jednom verskom poglavaru da se mesa u unutrasnje stvari jedne priznate države?

Umesto da ukaze predsedniku Srbije da mu se država raspada od korupcije, laži i lopovluka,(čiji je ON sam kreator) da mu narod koji već 10-ak godinica baulja i stenje na kolenima u blatu od jarma koji im je nametnuo, mantijas k.enja o nekakvim genocidima i svim ostalim politickim pitanjimam- koja ne bi trebalo da ga se ticu...
keser
(Тешем букве)
21. јун 2021. у 10.31
„Али, Кривокапић мора да разуме и да не би требао да предњачи у неким стварима попут његовог предлога да се министар правде смени. Могао је и на Скуштини ЦГ рећи оно што је рекао НАКОН гласања а то је да је резолуција била непотребна, да изазива нове потресе у региону, итд.”

Овде се слажем али мислим да је платио данак неискуству. Друго није требао рећи након већ пре.
Како било да било, Мандић и Кнежевић јесу понижени и увређени али морају трпети. То је цена која се мора платити да би се антисрпски режим држао ван власти.
Црну Гору можемо добити само онако како смо је изгубили..
Стрпљиво чекајући виуше деценија.
D-Man
(Analyst)
21. јун 2021. у 10.44
''Предлог смене министра је био не лични став кривокапића већ договор да се јавно морају износити само ставови владе а не лична мишљења.
Дакле предлог није био због Сребренице већ због одступања од линије на којој почива коалиција против Ђукановића.''

А, тако! Значи Лепосавић одступи од договра да се јавно износе само ставови Владе а не лична мишљења а онда Кривокапић, лично он, предложи смену Лепосавића и тај свој предлог прогура кроз Скупштину тако што уђе у коалицију (у вези овог гласања) са истим оним Ђукановићем против којег је, иначе, формирана она владајућа коалиција.

Не чини ли ти се да тако нешто једноставно нема смисла!?

Лепосавић је смењен само због тога што се усудио да нешто каже против наводног геноцида у Сребреници.
Кривокапић је могао лепо да каже да је Лепосавић изнео само своје мишљење које није мишљење и Владе али он је предоложио његову смену.

Разумем да сада једноставно нема могућности да се у Скупштини ЦГ преиспита одлука о признавању тзв. Косова.

Разумем да сада једноставно нема могућности да се у Скупштини ЦГ преиспитује одлука о чланству у НАТО.

Али, никако не разумем да Кривокапић предлаже смену Министра правде због изношења у јавност свог личног мишљења, уђе у коалицију са наводном мрским Ђукановићем и смени тог истог министра а онда још и гласа за резолуцију о забрани негирања тзв. геноцида у Сребреници!!!???

За те две одлуке Кривокапић није имао мандат коалиције која га је и изгласала за Премијера.
Очигледно је да Црном Гором диригује неко други и да наређује Кривокапићу шта да ради.

Они који бране Кривокапића морају да схвате да је часније поднети оставку него гласати за антисрпске резолуције.
У чему је данас разлика између Ђукановића и Кривокапића што се тиче доношења антисрпских одлука?
Кривокапић овим последњим одлукама убија код Срба у ЦГ и последњу вољу за одбраном српства јер народ ће сада бити у још очајнијем положају сматрајући да нема никакве могућности да се реши те антисрпске хистерије у ЦГ.

Неко је већ рекао и сасвим је у праву: Кривокапић је код Срба изгорио к'о суви лист!
keser
(Тешем букве)
21. јун 2021. у 10.58
Мислим да је боље све од повратка ДПС-а на власт.
Ако се они врате неће оклевати у неким питањима као раније.
Срба неће бити ни 8%.
CEKAC
21. јун 2021. у 14.31
amo lagano i sa manje strasti, vreme koje su 'pojeli skakavci'
raspalo se samo po sebi, a ono pravo tek sledi za priblizno toliko.
==================================================================

Ako bismo imali deset zivota, onda bi bilo vremena za cekanje..
Rijetke su najezde skakavaca, a budale odlucuju svakodnevno...
D-Man
(Analyst)
21. јун 2021. у 14.53
''Мислим да је боље све од повратка ДПС-а на власт.''

Та реч ''све'' је прилично заје6ана, зар не!?

Какве користи Срби у ЦГ имају од ове власти када не само што нова власт не може да промени неке ствари (што је за разумети) већ очигледно наставља Миловим путем (сменом министра због изношења свог личног мишљења те резолуције о забрани негирања геноцида).

Дакле, иако је Срба по попису 30% а незванично вероватно и много више с тим што се многи не смеју изјаснити да су Срби (је6еш такву државу), Срба очигледно нема у врху ЦГ.
Кривокапић упорно доказује да је Црногорац и самим тим све је јасно.

Ево управо је данас реако (у одговору Мандићу) да он има једино одговорност према грађанима Црне Горе. Другим речима, њега српство генерално уопште не занима а изабран је првенствено српским гласовима и то као Србин којег је чак предложио покојни митрополит Амхифлохије.

Због чега је у интересу ЦГ да доноси резолуцију о забрани негирања тзв. геноцида?
Али, јасно је да је и Кривокапић стављен под контролу а они који га упорно бране можда могу да објасне како ће то он, ајде да кажем на дуже стазе, било шта променити у ЦГ што би било боље за Србе. Како? Неће ваљда гласајући за сваку резолуција која је противна интересима Срба!
Legenda_Covic
(SAMO BAHATO)
21. јун 2021. у 15.24
Zašto je „sve” zayebana reč,ne ona je sustinski tacna,bude lj se siftaf milo još jednom docepao policije i tajne sluzbe videli bi šta je represija zato je sasvim dovoljnno za prve četiri godine da se u cg istrebi kriminal i preseku kanali ogromnog novca koje dobija prva familija a posle moz i da srbujemo...
zlatiborac
21. јун 2021. у 15.47
„Ako bismo imali deset zivota, onda bi bilo vremena za cekanje..”

To 'ako' je ništa drugo do mislena imenica koja vodi pravo
u cor-sokak iz kojeg nema izlaza. Badava i jedan zivot ako nisi ništa vredno naucio stekavsi uz to i samopouzdanje.
A koje se prenosi na potomke 's kolema na koleno. Ko nema kanala za
dovodjenje fluida od blagorodnih predaka, treba ga se bojati. Taj
lako poseze za noz i organizuje rat protiv sviju.

P.s. može covek biti u sukobu sa roditeljima, ali ne može biti i covek ako zaboravi svoje roditelje - što se i dogodilo u nasm veku.
p.s.s. Nasi prethodnici šta god su radili, bilo je silom i prinudom u
ime neke pravde - kad ono JADAC. „Zlo radjenje - gotovo sudjenje”.

keser
(Тешем букве)
21. јун 2021. у 16.13
Црну Гору можемо повратити само онако како смо је изгубили.
Дакле 3-4 деценије.
D-Man
(Analyst)
21. јун 2021. у 17.20
„Црну Гору можемо повратити само онако како смо је изгубили.
Дакле 3-4 деценије.”

Разумем ја то! И због тога нико није ни тражио од Кривокапића да се покушају поништити неке Милове одлуке (тзв. Косово и НАТО).

Ми Срби бисмо требали бити јачи у ЦГ сваким даном колико је Кривокапић Премијер, слажеш ли се са том оценом? Међутим, где смо данас у односу на дан када је Кривокапић постао Премијер?

У међувремену су две штетне одлуке донешене на штету српског народа и то није мала ствар.

Јбт, па онај Дритан скоро сваки дан прети како ће се разрачунати са остатцима Миловог режима у тужилаштву и правосуђу јер ће то, ваљда, донети неке промена на боље. Прогнозе иду чак толико далеко да неки мисле да ће то бити Милов крај.

Али, Дритан Абазовић нема никакв интерес ни да јача српску страну јер је логично за очекивати да први просрпски парламент у ЦГ поништи одлуку о признавању тзв. Косова.
Самим тим, Дритан ће наставити да користи и једне и друге. Званичну коалицију када му треба а исто тако и ДПС када нема подршку ДФ.

Да је тај Дритан толико поштен онда не би улазио у калкулисање и надао се гласовима ДПС у ова два случаја о којима говоримо овде већ би саветовао и Кривокапића да не предлаже оно што је предложио а да се резолуција остави за неко друго време.

Оно што ја покушавам објаснити је да ја не видим како ћемо ми Срби у ЦГ ојачати у наредном периоду од 10, 20 и више година ако немамо апсолутну већину у ЦГ парламенту. То је немогуће и ја не видим како.

Ја, ево, тврдим да Срби не могу очекивати да ће се ДПС кадар бар делимично вратити српству јер је тај ДПС толико застранио да је тај повратак просто немогућ.

Како ћемо ми Срби онда, на неки начин, враћати српство у ЦГ међу део заблуделог народа ако се ниједна просрпска одлука не може провући кроз парламент?

Ако је тачно да Запад наређује и Кривокапића (што не би било чудно јер се Запад свугде понаша силеџијски) онда је исто тако тачно да тај Запад свој притисак и разноразне подлости и даље настави. Циљ је увек био одстранити Србију од мора и у томе су успели.

Иначе, ускоро се може очекивати да муслимани и Хрвати у БиХ заједнички донесу исту или сличну резолуцију без сагласности Републике Српске. И цели Запад ће подржати такву одлуку без обзира што би она била нелегална!
Ето, и због таквих ствари одлука парламента ЦГ је проблематична јер стеже обруч и око Срба и око Србије а нарочито око Републике Српске. О таквим стварима је Кривокапић, ако је Србин, морао да води рачуна.
CEKAC
21. јун 2021. у 17.22
kesere

kaže se „bolje dobre komsije nego neprijatelji zajedno”.
Nisam poznavao Crnogorce sve do dolaska u Beograd na studije. Dakle, nisam bio nicim opterecen. Čak mi je jedan Crnogorac bio ilegalac u studentskom domu. I upoznao sam ih. Možda je ovako ipak bolje...
CEKAC
21. јун 2021. у 17.32
sogore

Evo i ti i ja prekinusmo to pravilo tradicije. Ostavismo zemlju predaka,
sve manje održavama obicaje, sve vise govorimo stranim jezikom, sce tako...
Kada smo bili rođeni, onako mali i neugledni, nismo nikom pripadali. A onda su nas odneli u crkvu. Nisu nas pitali. Uvalili u vodu i rekli
dobio si srpsko ime, postao pravoslavac, Srbin si. A nitko nas nije pitao, niti smo znali kakvo nam dobro cine. Plakali smo kada smo izvadjeni iz vode, a oni su se smjesili. Evo još dvojice koji će ginuti za srpstvo i pravoslavlje.
I naj.ebasmo obojica. SAmo zato što su nas u vodu uronili i rekli novo topovsko meso. A nitko nas nije pitao i nitko ne rece izvinite za nešto sto ste propatili...
zlatiborac
21. јун 2021. у 20.29
„Kada smo bili rođeni, onako mali i neugledni, nismo nikom pripadali. A onda su nas odneli u crkvu. Nisu nas pitali. Uvalili u vodu i rekli
dobio si srpsko ime, postao pravoslavac, Srbin si. A nitko nas nije pitao, niti smo znali kakvo nam dobro cine.”

Tako nekako sogore, pa kad smo stali na svoje noge onda dosli 'oslobodiJoci' sa vodjom i rekli da nam je on Otac a majka Partija.
Udarise glazbu uz pleh-instrumente i talambase te nas povedose u nove
pobjede. I tako dan za danom sela opustese i raja nagrnu u tvornicke
hale koje nam poklonise 'saveznici' sa nešto živeznih potrebstina
da istrajemo do daljnjega. Potom otvorise kapije te poslase u bijeli
svijet kao apostole prve samoupravne zajednice među kojima se i sam
nadjoh kao dragovoljac. Sve sto sam poneo sa sobom i u sebi jeste
tradicija predaka da;'nema leba bez motike & u se i u svoje kljuse'.
I nisam se pokajao, utoliko sto mi je domovima tamo gdje imam svoj dom.

Kužiš?

CEKAC
21. јун 2021. у 20.50
Kužim sogore.
Mada iste rane, ne bole jednako. Moju su posuli soljom.
Sve izgubih nigdje ne stigoh!!!!
U moja jutra često sunce ne stize. Ni kise nema kada treba. A previse kada ne ocekujem.
Nisam vise ni borac ni bjegunac.
Cekam, ne znam sto cekam,
cekam valjda odlazim...
CEKAC
21. јун 2021. у 20.54
I da dodam:
„Ubi pane ibi patria”! (Gdje je lebac tu je domovina)

Tako nekako
D-Man
(Analyst)
22. јун 2021. у 15.11
http://scradar.com/uncategorized/bei-krivokapi-i-abazovi-jednoglasno-neprihvatljivo-je-mi-smo/

Ево Кривокапић, Бечић и Абазовић пишу саопштења.

Као, Влада не сме пасти! Реално, свака коалициона влада би логично требала аутоматски да падне када се коалициони партнери разиђу у гласању. Али, јбг, у ЦГ део коалиционих партнера изгласаше антисрпске одлуке са тим што су гласали заједнички са опозицијом!!! Јбт. како се само сви лако удруже када треба нешто изгласати против Срба! И сада ова тројица запенушали како Влада не сме пасти. Па, господо, о томе сте требали размишљати пре него што сте попустили ко зна чијим притисцима и гласали против интереса српског народа.
Уважавам мишљење појединих дискутаната како би ми Срби изгубили највише нових изборима али ја не мислим тако јер ни у овој коалиционој Влади Срби немају никакав утицај и чему онда фарса са наводном коалицијом!?

Као, у ЦГ се мора водити рачуна о разнородности (чини ми се да баш ту реч искористише) а заборавише да се то изгледа не односи само на Србе.

И на крају саопштења, наравно, три мускетира кажу како је мешање из иностранства неприхватљиво. И малом детету је јасно да мисле на Србију а крајње је време да усмере своју пажњу на мешање Запада те Хрватске, тзв. Косово, дела БиХ и других антисрпских елемената.
zlatiborac
22. јун 2021. у 16.33
„Kužim sogore.
Mada iste rane, ne bole jednako. Moju su posuli soljom.”

Tako je to sogore, sve ima svoju cijenu i svoje zašto, So je mnogo
jeftinija od znoja, docim krv nema cijenu.

p.s. drugovi su dijelili i poklanjali (tudje) kapom i sakom,a njihovi
potomci polagali pravo na legitimitet- nmasledje & imunitet...

'tT je nama nasa borba dala' - njojzi hvala...
D-Man
(Analyst)
22. јун 2021. у 17.15
Кад Кривокапић или било који други званичник Црне Горе опет кажу како резолуција о негирању тзв. геноцида у Сребреници није уперена против народа или државе већ против појединаца онда нека прочитају најновију изјаву Бакира Изетбеговића:

„Vučić se vraća samozavaravanju u kom bilo koji Srbin i Srbija nikad ne mogu biti krivi i odgovorni za počinjeno zlo. A krivi su”, kazao je lider SDA

Зар ти, Кривокапићу, још увек није јасно због чега су Срби против тога што је Скупштина ЦГ усвојила!?
CEKAC
22. јун 2021. у 17.31
Vidim sogore da ti je dusa sva izrovsns kao Kraljevica Marka drumovi.
Neke rane arastu, ali ne prestaju da bole.
Valjda je i to zivot. Sastavni dio zivota. Ili?
Ne znam. Puno pitanja, bez odgovora.
Ili? Jesmo li poput Jesenjin stali ispred ogledala?

Umro je mesec,
Svitanje u oknu drema.
Ah, ti, noći!
Šta isprede, kao ala?
Pod cilindrom sam.
Nikoga sa mnom nema.
Sam sam…
I parčad ogledala…

Sergej Jesenjin
zlatiborac
22. јун 2021. у 18.51
Sergej Jesenjin tragicna licnost - najtragicnijeg vremena koje je
ikad zadesilo Rusiju...

p.s. i mi imamo po nekog i svog Jesenjina - da ne citiram...
CEKAC
22. јун 2021. у 22.05
Brana Crncevic?
CEKAC
22. јун 2021. у 22.10
možda jovan Ducic?
keser
(Тешем букве)
24. јун 2021. у 07.05
„D-Man
(Analyst)
21. јун 2021. у 14.53

''Мислим да је боље све од повратка ДПС-а на власт.''

Та реч ''све'' је прилично заје6ана, зар не!?”

Све је добро јер је Мило и ДСП најгори. Ни шиптари нису стартовали укидање СПЦ али ДПС јесте.
И то ради се на жалост о кадровимна који потичу из генерације Срба која је хтела у свему да предњачи, користећи титову владавину да угњетава Србе посебно Шумадинце и Крајишнике ( Неготинске).
Зашто је Титу и осталим Хрватима баш то одговарало није тешко предпоставити.
Дакле подржимо Кривиг да не бисмо подржавали Мила.
keser
(Тешем букве)
24. јун 2021. у 07.08
D-Man
(Analyst)
22. јун 2021. у 17.15

Кад Кривокапић или било који други званичник Црне Горе опет кажу како резолуција о негирању тзв. геноцида у Сребреници није уперена против народа или државе већ против појединаца онда нека прочитају најновију изјаву Бакира Изетбеговића:

„Vučić se vraća samozavaravanju u kom bilo koji Srbin i Srbija nikad ne mogu biti krivi i odgovorni za počinjeno zlo. A krivi su”, kazao je lider SDA

Зар ти, Кривокапићу, још увек није јасно због чега су Срби против тога што је Скупштина ЦГ усвојила!?„

Човече ово су лажне вести.
”криви„ никада није подржао резолуцију. Она је донета мимо њега.
Друго Срби немају већину а ти кажеш како су Срби против.
Па ко пита Србе кад су у мањини?
О бре шта вам је!!!”
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.