Дискусије : Политика

 Коментар
Православни круг
dulebg
(posmatrach)
16. јун 2021. у 03.49
Каже се да су Словени наследници Аријевског народа (ово не треба мешати са Хитлеровим теоријама права на ширење). Имали су своју веру, која се може звати многобожачком, мада се врховно божанство појављивало у 3 вида и под 3 имена, некада чак и представљано са 3 главе.

То становништво и вера раширили су се до Северне Индије, па тако сад имамо у индији државу Аријану, а већина најгорње индијске касте носи словенски ген. Аријевско име је и у називу Ирана, као и Јерменије, а њихови језици спадају у групу „индо-европских”.

Тврди се да је иранска религија зоро-астризам директни наследник аријевске, и да су је Јевреји прихватили током свог ропства у Персији. Из јеврејске вере развило се хришћанство, тако да су га Словени лако прихватили када им јер закуцало на врата.

Сада имамо поделу: да је православље махом код Словена и, понекад у измењеном облику - код блискоисточних и кавкаских народа, католичанство код Латина, а протестантизам код Германа. То је и логично, јер свака нација тумачи веру сагласно својим особинама и традицији. Ми тврдимо да је православље остало верно изворном хришћанству, што је вероватно истина - јер је од нас и потекло.
Popaj
16. јун 2021. у 05.23
dulebg
(posmatrach)
16. jun 2021. u 03.49

Јевреји прихватили током свог ропства у Персији
**********************************************************************
Ko je bio Kir Veliki?
Kir II je ušao u istoriju kao jedan od najmilosrdnijih osvajača svih vremena. Njegova vladavina se smatra jednim od najranijih primera pluralizma i tolerancije.

Njegov najpoznatiji milosni čin, međutim, verovatno je bio oslobođenje Jevreja, koje je kralj Navuhodonosor II posle osvajanja Jerusalima prognao u Vavilon. Kir im je dozvolio da se vrate u svoju obećanu zemlju. Jevreji su u svojim spisima hvalili persijskog vladara kao spasitelja, kome je Bog dao vlast nad drugim kraljevstvima kako bi im omoguć́io povratak u Jerusalim, gde su mogli da obnove svoj hram.
https://tinyurl.com/4knuyytf

P.S. Duleeeeeee...

Popaj
16. јун 2021. у 08.15
Paradoks, danas su potomci Jevreja i Perzijanaca najveci neprijatelji?
D-Man
(Analyst)
16. јун 2021. у 10.55
А зашто би то био парадокс? Па Кир Велики је био изузетак а не правило.
Popaj
16. јун 2021. у 13.21
Svi ti „Veliki” imaju bez izuzeca krvave ruke, neki vise, neki manje.
CEKAC
16. јун 2021. у 16.08
Imaju Popaje i mali samo glume nevinasca...
dulebgПорука негативно оцењена. Покажи

dulebg
(posmatrach)
16. јун 2021. у 16.50
Шиа-ислам раликује се од сунитског. И обухвата отприлике Иран и „полумесец” преко Ирака и Сирије до Либана, плус југ Арапског полуострва. Могуће да утицај аријевске вере чини да он не може да се изједначи са сунитским исламом.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.