Дискусије : Политика

 Коментар
Crkva, vlast, slika stvarnosti. .
Tehnicar
(Tehnicar)
15. јун 2021. у 09.43
Danko Vasovic,

Za mene veoma dobra kritika vlasti i pogubne sadasnjosti:

https://www.youtube.com/watch?v=fq6tf7JRy2I
geriatrikus
(zvakac karamela)
15. јун 2021. у 15.18
Православци, за разлику од католика, у поглавару своје цркве не виде божанство, већ човјека са манама и врлинама, те ће обзиром на однос тих поглавара према светој дужности, своме стаду, духовности градити и свој однос према њему. Имали смо ми разних патријарха, сјећам се Германа, па наовамо, ту је дивни благопочивши патријарх Павле...има ту више епископа, пароха и сви они су дјеловали на овај или онај начин и на основу тога заслуживали и однос парохијана према њиховим дјелима и личностима.
Давно сам рекао да, ако бих своју вјеру и однос према православљу градио да основу понашања НАЖАЛОСТ МНОГИХ црквених великодостојника и нижег свештенства, да бих се вјероватно и поколебао у својој вјери. Али Бог ме, слава му и милост, наградио способности критичког размишљања, те сам у стању да уз сво дужно поштовање црквених и других ауторитета одлуке доносим самостално, те се надам да, уз Божију укрепу и уразумијевање, испуњавам Његову свету вољу.
Није непознато да су многи свештеници врбовани у разне тајне службе, да су шпијуни, агенти...ево рецимо некима је и познато да је агент „Рашка”(тајно име, није тајна ни стварно), преносио „органима” оно што јер слушао на исповијести.
Па „Митар”, па „Озрен”, па „Зенон”...(свима се и имена и парохије знају).
Православни Срби у Америци, а конкретно у Њујорку, иако је постојала предивна црква Свети Сава, су масовно ишли у руске цркве, а све због неповјерења у духовност и добре намјере свештенства(да не улазимо у детаље) .
Мене је наша црква дебело разочарала и у вези са короном, њихово понашање и јавни наступи су били више него хипокризија, част изузецима, али генерално су ишли линијом да се не замјере.
Не могу ништа рећи о горе поменутом одликовању Вучића, ни не бавим се њиме претјерано, али ме не изненађује однос цркве. А јако бих волио да је другачије.
Tehnicar
(Tehnicar)
15. јун 2021. у 21.10
Hvala Geri, što se tiče lične vjere i crkve, koja kolaborira sa vlascu i zbjegava sukobe, pa i kada su dovedene u pitanje osnovni postulati pravoslavlja, slazem se sa tobom. Crkva, ovakva kakva je, ne može poljuljati moj odnos prema Bogu.

Ovaj intervju, naime, je mnogo opsirniji i odnosi se na kompletnu situaciju u državi, odnosno nevjerivatne proporcije uvodjenja satanizma, izdaje i unistavanja naroda i države, a sve pred našim sirom otvorenim ocima.
Ko se ne slaze, neka navede šta nije istina u ovome nterviju starog i postenog srpskog novinara.
CEKAC
15. јун 2021. у 22.03
Nije ništa istina. Najobičnije trabunjanje...
Tehnicar
(Tehnicar)
16. јун 2021. у 11.17
Cekac,
Šta nije tačno navedi, a šta jeste po tebi?
Jel' se zakleo na ustav I Miroslavovo Jevandjelje, da će cuvati suverenitet I granice države? Dal' je obecao ponistavanje započetih briselskih pregovora? Da li je nudio teritorije juzne Srbije za djelove sjevernog Kosova? Da li je predao Gazivode I čitavo sjeverno Kosovo, koji je bilo pod nasom upravom I kontrolom, potpisom na briselskim i vasingtinskim sporazumima?
Ko mu je dao mandat za to? Referendum?Skupstina? Brnaba? Strani savjetnici?

Zašto insistira da mjenja ustav?
Ko stoji iza uvodjenja „rodne ravnopravnosti”, legalizacije homosexualnih bracnih zajednica?
Šta je sa Rio Tintom? Ko tu ekolosku katastrofu namece Srbiji?
CEKAC
16. јун 2021. у 11.34
Tehnicau

Još su stari Rimljani znali da je (ars est summa re publica currere )
najveca umjetnost upravljati državom. Ili u prenesenom smislu voditi politiku države.
Mi kada ovdje diskutiramo, zasnivamo svoje diskusije na saznanjima koje posjedujemo. I ne samo mi. Svaki covjek se ponasa u skladu sa svojim saznanjima.
Kakve su naše informacije o politickim zbivanjima? Jesu li originalne?
Odnosno jesu li naše informacije identicne sa cinjenicnim stanjem?
Veoma rijetko.
S obzirom da nemamo originalnih informacija mi pretpostavljamo „što se tamo dogadjalo”. Ali samo pretpostavljamo i te svoje pretpostavke plasiramo kao istine.
Vidis Vucic je shvatio. Srbija nije stanju ništa učiniti siulom. Zato se prihvatio dvoboja istim oruzjem...
geriatrikus
(zvakac karamela)
16. јун 2021. у 12.27
Техничар, мене је привукао наслов теме, већ рекох колико сам разочаран у наше свештенство, па сам отворио линк. Када сам видио да је ту више од сат разговора погледао сам почетак и ту је било оно што ме занимало. Остатак нисам гледао. Погледаћу неком другом приликом.
Да сам на твом мјесту не бих насједао на провокације дискутанта са више надимака, типичног провокатора који, мора се признати, успијева да увуче појединце у разговор са њим и његовим клоновима. Најчешће се користи методом „добар дрот, лош дрот” и та метода му најбоље резултате даје у увлачењу непажљивог саговорника у његову мрежу, а тиме и обезврјеђивању било каквог смисленог разговора.
CEKAC
16. јун 2021. у 13.53
geri

Ti bi bio dobar recimo da pišes dozivljaje s jednog izleta u pustinju.
I to bi bio zenit tvog intelektualnog stvaralastva.

Eto pokusao sam najkrace da opisem tvoj intelektualni nivo i tvoje mogućnosti. Geri, geri ti se u politiku razumijes kao krava u sarena vratas. čak i kada si upoznat s cinjenicnim stanjem, nisi sposoban
razumno zakljuciti.
Mani se politike. Jeste da u politici možeš lupetati svasta, ali ti si i tu granicu prekardasio...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.