Дискусије : Косово и Метохија

 Коментар
Jauci sa Kosmeta-Alesandro di Meo
TROFAZNI-3
(Penzioner)
24. август 2010. у 10.58
Jauci sa Kosmeta-Alesandro di Meo

Jauci sa Kosmeta

Piše: Milica Ostojić • 19. avgust 2010

Svi smo obavešteni o stravičnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, i oteškim uslovima života naših sunarodnika na tom prostoru.

Međutim, malo ko od nas je zašao u svaki kutak južne pokrajine, gde, na ivici egzistencije, obitavaju brojne srpske porodice. To je učinio Italijan Alesandro di Meo koji je svoje iskustvo zabeležio na stranicama knjige „Jauk s Kosova”, potvrđujući na taj način iznova bolnu činjenicu da se za opstanak našeg naroda sa Kosmeta, mogu izboriti samo oni koji su na tom prostoru prisutni.

Nastavak :
http://www.pecatmagazin.com/2010/08/19/jauci-sa-kosmeta/

Oj siftarijo neka neka ...
TROFAZNI-3
(Penzioner)
24. август 2010. у 11.14
.. А КиМ ће бити наше онолико колико ми будемо у стању да се за њега на терену изборимо. А тај терен се зове Србија, а не Њујорк.

Тај терен су наша конкретна дела, наша срца и наши медији. А на њему, поштено говорећи, данас стојимо неупоредиво горе него у Њујорку и УН.

Баш тако.

Држава је та која мора највише да помаже људима на Космету. Такође, држава мора да се максимално потруди да издвоји новац за обнову манастира. Ми смо ти који не смемо да заборавимо на наше људе који су доле. Ми морамо кроз хуманитарне организације да помажемо. Као што пише у тексту, не можемо се борити за Космет у Њујорку већ то морамо чинити на Космету, јер тамо је највећа борба.

Мора се људима на Космету показати да нису заборављени. Имате организације које раде све јавно, и у сваком тренутку преко њихових интернет страна можете проверити коме је помогао ваш динар.

Ако их заборављају политичари, немојте ви браћо Срби!

Докле год свест о неправедној отимачини буде у свести иједног Србина, КиМ није никако изгубљено. Привремено је недоступно, то стоји, али ово стање неће трајати вечито, нити може. Они ће остати вечито у предворју УН/ЕУ, као парије које служе за поткусуривање САД и дела ЕУ. Они први неће издржати то стање у бескрај. Почеће озбиљније да се крве између себе, и да бесне на своје туторе.

Једина велика брига је (знајући на шта су све шиптари спремни) припремити народ доле на отпор.

Нама треба времена, јер време ради за нас...
vikoca
(vaspitacica)
02. октобар 2010. у 16.44
sve ste u pravu...
politicari su nas sve prevarili i obmanuli a narod kao da spava zimskim snom...
možemo mnogo vise ali mi kao da cekamo da dodju još teza vremena...
da li je moguće kupiti knjigu i gde???
sajt se ne otvara...
pozdrav

pompeja
(muzicar)
21. октобар 2011. у 09.23
Kako pomoći narodu na Kosmetu kad je ocigledno svima da ih je ova sadasnja„demokratska”vlast izdala?!.Ko će to da organizuje srpski narod da ustane na bunu protiv dahija?Svi nasi generali su sramno izdati i isporuceni.Mnogi na njihovu sreću su sada pokojni.Jedini iskreni patriota koji je pravi Srbin, jeste dr.Vojislav Seselj.Nazalost i on je zatocen.
Na koji način bi Srbija branila KOsovo?Golim rukama?
Gde nam je vojska i naoruzanje?
Sve je rasformirano.Ali sa svrhom i namerom.
Sve sto je do sada uradjeno jeste od dolaska demokrata na vlast,I TO PLANSKI I SMišljENO.
Treba se dobro zamisliti o sledećim potencijalnim favoritima na izborima.
Po meni bi kraci mandat bio rešenje,dok ne dokazu da stvarno rade za interese Srbije i njenog naroda.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.