Дискусије : Косово и Метохија

 Коментар
Artemije
molika
(strpce)
11. фебруар 2010. у 08.10
Da li je vl.Artemije učinio greh?
Prizren
Sredacka zupa
Urosevac i okolna sela...
Da li je?
Koliki je njegov GREH,
Srpkovic
(zanatlija)
15. фебруар 2010. у 05.38
Cudo jedno kako komunisticki spijuni i dousnici brzo presuđuju bez suda i dokaza, bas sve po kratkom postupku kao sto su i naucili. Prvo ubij i streljaj pa onda trazi dokaze i tako godinama.Koliko pratim dogadjaje ova dvojica iz komisije nekakve izvrsise kompletnu proveru dokumentacije za dva dana, staces ko struka. Pre će biti da se pomenuti Vladika ne uklapa u neke politicke igre. Jadno i zalosno !
neroden
(nemam)
15. фебруар 2010. у 06.32
Jednog dana , kad ova vlast Srbije nestane ,Srtbi će početi iz početka , da traže oprostaj grijehova za u ovim vremenima ubijene i smijenjene od ove vlasti .
Nazalost srbija ne moze bez olosa na celu ,jedni su nas unistavali (srpski komunisti)za racun zajednistva sa slavenima .
Ovi sada nas dokrajcise za zajednistvo sa onima koji nas unistavaju stotinama godina ,zašto ,samo oni znaju ,sve bez suda i pravde ubij i smijeni pa da vidimo reakciju nesposobnig srpskog naroda ,reakcija nikakva ,ko je slijedeci.Tadicu ,dabogda se u zemlji okretao ,od svojih poteza i laži (a okretati se mogu samo živi)naravno da nisi sam.
SVTRIFUN2010
(pravnik)
16. фебруар 2010. у 05.58
Велико је лицемерје и грех: праведника и Богоугодника назвати лоповом.
То може да прође код необавештених али хвала Богу има и оних који знају.
Владика Артемије је велики духовник и борац за веру православну. То знају најбоље монаси и монахиње из његове епархије.
Наравно, као што у сваком житу има кукоља тако и тамо има екумениста(паписта).
Питање је откуда Атанасију Јефтићу хеликоптер да се брзином муње пребаци у Грачаницу одмах по одлуци Синода?
Откуд храброст Теодосију (Дечани) да обије келије монаха који су на путу и усели своје?
Да ли то има везе са нашом владом?
Да ли има везе са масонима који су доскора били тајна организација а сада су добили презентацију на првом програму телевизије?
Како би се изненадили многи када би видели ко је све у том друштву?
Оно што сви треба да знају то је да ова организација слави АНТИХРИСТА и чека његов долазак.
Колико добра сте осетили са овим променама?Размислите сами и изведите закључке.
Покајте се људи док још има времена!

Држите се Христа јер нам је он сва сила и снага!
Не могу нам ништа они што убијају тело!
Србија неће пропасти све док има Богоугодника као што је владика Артемије.А има их још много.
Читајте форуме јер влада медијски мрак
pecinoce
(pretrazivac)
16. фебруар 2010. у 13.18
ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ

Г-Н БОРИС ТАДИЋ

Б Е О Г Р А Д

ОТВОРЕНО ПИСМО

Поштовани г-не Председниче,

На сусрету у Руској Амбасади 28. јула 2009. године, упитали сте ме: „Када ћете ме поново критиковати”? Одговорио сам: „Првом приликом”, схватајући тај дијалог као духовиту шалу.

Нажалост, то није била шала него збиља. Та „прва прилика” се показала као стварност ових дана.

Г-не Председниче, немамо ништа против да свако, па и Ви, посећује наше манастире ради духовне потребе. Али је непримерено да Ви, као Председник Државе, то чините (ево већ по други пут) без информисања, најаве, питања Нас као Домаћина свих манастира у Епархији рашко-призренској. Учинили сте то за Ускрс (на Велики Петак) и сада за Божић.

То, опростите, није државнички мудро. Тиме уносите раздор у канонски поредак Цркве Православне, јер се обраћате Нашем Викару и са њим правите договор, а Нас као надлежног Епископа (Домаћина) заобилазите. На Ваш пример се угледао и Ваш гост г-н Бајден у мају месецу прошле године.

У таквом контексту и Ваша „порука мира”, потребе измирења, пружања руке, губи смисао и претвара се у фразеологију.

Да сте нам се обратили званично и изразили своју жељу да посетите Дечане, сигурно је да Вам то не бисмо ускратили. Тада бих Вас Ја, као домаћин, тамо и дочекао као што доликује. То је, ипак, Наша кућа, у коју улазите, а да домаћин и не зна. Још најављујете да ћете тако и убудуће чинити.

Верујемо да ћете убудуће, ипак, мудрије поступати.

Све најбоље жели Вам од Богомладенца Христа, Ваш доброжелатељ

Епископ рашко-призренски

и косовско-метохијски

+АРТЕМИЈЕ
----------------------------------------------------------

Evo dokaza da mu se sve ovo odavno spremalo,
ovo pismo sve govori ko stoji iza svega.
Mislim da je svaki komentar posle ovoga suvisan...
tocilo
16. фебруар 2010. у 18.35
Braco i Sestre zalosno ali Vladika Artemije je morao da prođe ovako. Jer je on prepreka podmuklog priznavanja nezavisnog Kosova. Vi koji ste sa Kosova najbolje znate koliko i kako se vladika Artemije bori za Kosovo. VL Artemije je dosao u Kanadu da prica, objasni i moli za Kosovo. Njemu sadasnji VL Georgije Djokic NIJE DOZVOLIO da poseti ni jednu Srpsku crkvu. Nije ga ni primio niti je zeleo da se vidi sa njime. Taj isti VL Georgije je uhvacen na aerodrumu da svercuje dolare u stapu i niko iz patrijarsije ne pita ništa. Taj isti VL Georgije sudi se sa Srbima u Kanadi gubi sud i opet ništa iz patrijarsije. Taj isti VJ Georgije zatvara crkvu u Niagari, uzima novac oko 700,000 dolara iz crkve u Hamiltonu i opet ništa iz patrijarsije. Poreske vlasti u Kanadi su uhvatile u dve crkve nepravilnosti/ mucke oko novca i placene su velike kazne i opet ništa iz patrijarsije.Pisane su dokumentanove zalbe mnogo puta u patrijarsiju bez ikakvog odgovora. Ima još dosta dase piše ali i ovo bi bilo dosta za smenu VL Georgije. On neće bit smenjen jer se ne bori za kosovo i danasnja vlast u Srbiji se ne interesuje za njega.
molika
(strpce)
17. фебруар 2010. у 05.20
Pecinoce,
Pitaj nekog iz Strpca, šta je vl.Artemije rakao 1999.god, kada je Sredacka zupa krenula...
SVTRIFUN2010
(pravnik)
26. фебруар 2010. у 04.33
Дошло је време да се пастир затвори да би се разјурило стадо!? То је случај Владике Артемија.
Пре неколико дана рече нам Хашим Тачи да је само ствар процедуре и папирологије па да се „анархија” на северу Косова оконча и заведе ред.
Видели смо маневре, чули смо овога а све остало је да се смути јадни народ и да у тренутку кад се крене у одлучујући напад - Шиптари и међународна заједница доврше посао.
Е сада да ли ће отићи и Бујановац, Прешево и Медвеђа то ћемо видети и то врло брзо.
Све то на душу српских издајника и световних и верских. Нама хришћа нима православцима остаје плач и припрема за страдања. Пошто више немамо чиме да се бранимо сем молитвом : ПОМОЗИ НАМ БоЖЕ
molika
(strpce)
26. фебруар 2010. у 05.28
O, GOSPODE-- POMOZI NAM!
tocilo
26. фебруар 2010. у 22.30
Srbi samo znaju da kažu: Pomozi nam Boze. Siptari ne govore već pomazu sami sebi. Nama niko više ne moze pomoći, jer ovi na pozicijama i na vlasti rade šta žele i to protiv Srba i Srbije. Zašto patrijarsija MORA da bude u Beogradu? Zašto Patrijarh, I njegova svita nisu na Kosovu? Oni žive izvan Kosova i samo poneki put pricaju o Kosovu. Ne mogu bez asvalta, blagodeti velikog grada , skupih vila i skupih kola
speedfire
(Student)
10. март 2010. у 21.50
Vrlo interesantno??//?
Obratite paznju na ovaj deo pisma.

Г-не Председниче, немамо ништа против да свако, па и Ви, посећује наше манастире ради духовне потребе. Али је непримерено да Ви, као Председник Државе, то чините (ево већ по други пут) без информисања, најаве, питања Нас као Домаћина свих манастира у Епархији рашко-призренској. Учинили сте то за Ускрс (на Велики Петак) и сада за Божић.

Ljudi urazumite se.Nemam nameru da branim Tadica ali,zar on nije posetio manastir kao vernik a, ne kao Predsednik Srbije i zašto bi mu u tom slučaju trebala neka najava ili bilo šta drugo.
Pa molim vas lepo nisu to Artemijevi manastiri.
I zar stvarno necete da pogledate istini u oci da nema novca od akcije -jedan SMS jedan obrok za decu Kosova i Metohije-
SVTRIFUN2010
(pravnik)
13. март 2010. у 07.11
Кога треба бранити то сада сви видимо и зашто је наш председник имао духовне потребе које је само „духовник” Теодосије могао да задовољи у Дечанима - и то је сада јасно.
Ти „папски ” марифетлуци више не пролазе код народа.
Оставите Епископа Артемија, манастир Црну Реку , монаха Антонија да се моле за нас грешне док нас није прогутао ватикански демон - пре него га „изгони” њихов егзорциста како сам рече пре неки дан.
Господ на крају свима даје по делима!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.