Дискусије : Неплодност

 Коментар
Process za FET (frozen embryo transfer)
sarajka033
27. новембар 2012. у 16.51
Drage moje, evo da vam se javim. Rodila sam sina putem IVF/ICSI koji sada ima 3 mjeseca i uspjeli smo iz prvog pokusaja.

Sad me brine nešto drugo..posto imamo 2 blasta koja su zamrznuta, a saznala sam da moja klinika radi „slow freezing” a ne neki novi proces koji se zove vitrification, bojim se da će to ostetiti ove ebrione koje imam i da ću morati raditi IVF sve jovo nanovo. Ima li iko od vas kome je uspjela trudnoća iz FET, a da znate da klinika zamrzava embrione na tradicionalni način a ne putem vitrifikacije?

Hvala velika, i želim svima puno sreće!!
Sanduche2010
27. новембар 2012. у 18.07
Cao Sarajka i čestitam! Nisi se javljala, ali sam pretpostavljala da je sve dobro prošlo.
Ja lično sam dobila cerku iz FET procesa, mislim da moja klinika to radi na tradicionalni način. Nakon odmrzavanja ostao od 8-celijkog embriona ostao je samo 4-celijski koji se bez problema primio i rodila se zdrava i predivna djevocica. Hoću reci nema to veze, ako je embrion kvalitetan prezivjece odmrzavanje, i sve ostalo, i nemoj da mozgas mnogo oko toga koji je proces koristen. Kako ide sa bebom? Navikavas li se na ulogu roditelja? Veliki pozdrav...
sarajka033
27. новембар 2012. у 20.58
cao sanduche, hvala na odgovoru. bas kad sam se naviknula na majcinstvo moram krenuti na posao ali šta ćeš tako je to u americi...bas nemilosrdno..
drago mi je cuti da je tebi FET tako uspio. znam da nekad kažu da je FET i bolji od fresh ciklusa sto me i ne cudi, jer ja sam imala onu hiperstimulaciju i krvarenje i cste tako da me ne cudi...samo sam se bila prepala kad sam saznala da moja klinika radi taj slow freeze jer čitam na netu ta se tako pojavljuju kristali na celijama koje unistavaju embrion...
nadam se za koju godinicu isprobati pa šta bog da..

puno pozdrava.
Sanduche2010
28. новембар 2012. у 14.22
Sarajka, zao mi je sto moras na posao, ja ne bih mogla da se odvojim apsolutno od moje cerke u ovoj prvoj njenoj godini zivota toliko mi je jak „anxiety” jer ne bih mogla nikome da povjerim da mi hendluje bebu dok sam ja na poslu i da bi to iko mogao bolje od mene:-)Bar dok ne prohoda i dok ne stane na svoje noge:-) Mislim da bih svako pet minuta zvala kuci da vidim da li je beba dobro:-)S te strane toliko sam zahvalna kanadskoj državi sto omogućuje majkama koje rade, punu godinu dana placenog odsustvovanja sa posla da mogu da se posvete svom djetetu. Ali dobro, ako si nasla nekog pouzdanog kao sto su tvoji ili muzevljevi roditelji napr da budu sa djetetom, ili neko drugi u koga imaš puno povjerenje, to je takođe ok... Sve najbolje javi se nekad, i ne brini se za FET, to ti je na neki način prirodna selekcija, samo najkvalitetniji embrioni mogu da prezive proces zamrzavanja i odmrzavanja i to je vise vezano za kvalitet samog embriona nego postupak koristen. I na neki način je bolje da je tako, jer su onda zaista i velike vjerovatnoce da će sve da bude ok sa djetetom. Veliki pozdrav!
sarajka033
28. новембар 2012. у 21.45
sanduche, znam da je u kanadi puno bolje. nazalost, ja sam i za ova tri mjeseca morala da se izborim jer je hr imao hiljadu nekih pravila, jer je kod nas inače 6 sedmica samo dozvoljeno..uzas..

sin mi je sa bakom i dedom tako da bar nije u jaslicama pa se mentalo bolje osjecam.
hvala ti na rijecima potpore. bas si fino rekla, kao da su embrioni u daycare. ja kad prođem pored svoje klinike gdje su zamrznuti uvijek im masem.

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.