Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Prvačići, srećan vam polazak u školu!
Komunikativna
(($))
01. септембар 2015. у 16.31


Srećan polazak u prvi razred! Da vidimo čija su dečica stasala za školsku klupu. Dali su nervozniji roditelji ili dečica?
tamara
03. септембар 2015. у 03.01
Moj malisa je krenuo u skolu :-) bili smo nervozni jer je 45 u razredu ali super su organizovali.ovde nije bas velika razlika između vrtica i prvog razreda, sve je opusteno, nemaju puno zadace.do 13h je skola sa 90minuta odmora vani.jedan dan idu samo vani u sumu, plazu ili oko skole.produzeni boravak je samo igra, opusteno je.u istu skolu sam isla i ja i dvoje starije dece tako da je lakse jer poznajemo skoro sve ucitelje a to mi mnogo znaci.
Srećan početak svima!
shargarepa
03. септембар 2015. у 09.32
Evo I ja sam ispratila starijeg sina u predskolsko. Za sada ok, vidjecemo za dalje.
Snezana
04. септембар 2015. у 02.07
Srećno prvacima a i ostalima.
Mi idemo već 3 nedelje u skolu. Da je stasao za skolu,ha nije nikako,daleko je od toga. Ima 5,5 godina i još uz to je mnogo nezreo za svoje godine pa ćemo tek da vidimo kako će da bude.

Ima ih 27,dele se u dva razreda kad rade nešto konkretno. Imaju 2 glavne uciteljice i dve pomoć ne. Izgledaju mi mnogo ok za sad. Inače je isto kako je Tamara opisala. Zadacu ovde imaju samo 2 dana nedeljno u prvom razredu. Uce iz norveskog slova iz matematike brojeve , zivotinje i drvece iz prirode i drustva,imaju fizocko 2 puta nedeljno i uce engleski. To je za sad to.
svirena
(teaser)
04. септембар 2015. у 10.47
i ja prvacica za trku imam:-). U americi se kreće sa 5 godina u kindergarten, tako da nam je ovo već druga godina skolovanja- ipak, prvi razred nije sala:-). U prvom razredu nema zadace, samo da roditelji čitaju djeci 20 minuta svaki dan. uciteljica je strogo protiv zadace i tjeranja djece da se bave bilo čim akademskim posle skole- kaže da je od pola 9 do 3 svaki dan sasvim dovoljno stimulacije za sestogodisnjake, i ja se slazem. takođe promjena u odnosu na prošlu godinu je i broj velikih odmora- umjesto dosadasnjeg jednog, sada imaju dva, jedan ujutru i jedan popopdne plus pauza za rucak od 30 minuta, sto je ukupno oko 2 sata 'nerada'. kaže uciteljica da je veliko olaksanje jer je nemoguće bilo raditi sa djecom koja traže fizicku aktivnost. ucitelj nam je prošle godine bio super, a uciteljucu ove godine obozavam, stara garda 32 godine predaje. od posebnih predmeta ili 'resource' kako ih ovde zovu ima art, fizicko, muzicko, geografija, spanski, social studies, science, i enrichment studies 2x sedmicno za nadarenu djecu. malo li je. sve je to kroz igru, i razbije im dan jer idu u posebne kabinete pa djeca vole. sve u svemu, zadovoljna sam nasom skolom i kvalitetom nastave ove godine.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.