Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Kontracepcija
Nana101
12. јул 2015. у 15.27
Šta koristile? Troje male dece I vreme je da zatvorim radnju. Razmišljam o spirali. Koliko je neugodna ugradnja? Još uvek dojim bebice od 4 meseca.
kayleen
(bankar)
13. јул 2015. у 18.19
Moja sestra je pre dve god ugradila spiralu,isto rodila troje dece...posle 4-5 meseci bas ke kod mene u gostima bila kad joj je ispala u wc...i to ne bi ni znala,imala je sreću pa ga ugledala na ulosku...da nije videla tj.da je kojim slučajem zavrsila u wc solji rodilo bi se i 4.još bi mislila da je „preko” spirale ostala trudna.Ginekolog je reko da nema svrhe ponovo da ugradjuje jer kad jednom organizam odbaci i sledeći put.tj.znači da tom organizmu ne odgovara..od tad samo kondomi...to iz njenog iskustva.
Ja iskustva što se kontracepcije nemam.mi smo pomoću vantelesne dobili devojcicu.i pre nje i od kad se rodila nismo se nikad „cuvali” i nikad da se „omakne”(los spermogram kod supruga)...
Tebi sve naj naj nek su ti živi i zdravi maleni...kiss
Bettina
13. јул 2015. у 19.03
A sto muž svoju ne zatvori? Ili je kao moj, boji se :))))
fizikela
(prevodilac)
14. јул 2015. у 03.33
Kondomi su dobra zastita. Nisam prostalica bilo kakvih hormonskih uticaja na moje telo.
fizikela
(prevodilac)
14. јул 2015. у 03.34
pristalica*
Snezana
14. јул 2015. у 03.59
Što se mene tiče ništa sto ima veze sa hormonima. Probala i nikad vise. Imam bakrenu spiralu i funkcionise super. Kondome jednostavno ne mogu u braku mi to bas onako bzvz.
Komunikativna
(($))
14. јул 2015. у 04.42
Nana, čestitke od srca! Neka su ti živi, zdravi i pametni! Nisam samo ukapirala jel decak ili devojcica.

Što se kontracepcije tiče, imam sreće da muž o svemu tome vodi racuna. Ja bih sada, posle treće trudnoće uvela još jedan vid rezervnog sprečavanja trudnoće i mislila sam na spiralu ali koliko sam upucena, tu dolazi do oplodjenja ali ne i do trudnoće sto mi je skroz bzv. Nisam pristalica hormonskih terapija iskljucivo zbog nus pojava a sama sam čak razmišljala o podvezivanju jajnika. Ima li ikakvih posledica po zdravlje žene? Bila bih zahvalna ako je neko upucen u tematiku da napise nešto više o tome.

A što se vazektomije muzeva tiče, hahaha! Samo se 0,1% njih odluci na taj korak. Uostalom, nebih nikada ni insistirala na tome jer možda pozeli još dece, sa nekom drugom zenom. Ja znam da sam sa time zavrsila a njemu prepustam izbor.
maja3s
(diskutant)
14. јул 2015. у 06.46
Колико ја знам подвезицање код мушкараца је исто не здраво
Tashka
14. јул 2015. у 09.38
Ja nakon ove treće radim neku permanentnu soluciju, so je sigurno sigurno je da se slučajno ne omakne.
Mila_
(prevodilac)
14. јул 2015. у 10.27
mi posle treceg isto pazimo aktivno, spirala nikako da dodje na red..mada je u planu.
nekad sam flastere koristila, ali nema ih vise, ja imam za pilule neku kontraindikaciju, dobijem sve simptome rane trudnoće i ne mogu da funkcionisem, tako da il kondom, il spirala, il uzdržavanje :D
hana-banana
(.)
14. јул 2015. у 17.48
Hahahaha, good luck sa uzdržavanjem.

Ja ugradila spiralu, postoji hormonska i nehormonska, nikad nikakvih poteskoca ni komplikacija, a sama procedura je maltene bezbolna. Ja sam to odradila na sestonedeljnom pregledu nakon porodjaja, a ako se nekim cudom predomislimo pa krenemo sa radovima na četvrtom, lakse je izvaditi spiralu, nego razvezati jajnike ili reverse vasectomy.

Sa srećom!
Nana101
15. јул 2015. у 16.08
Bebana je devojcica, ima sestru od 4,5 God I brata od 2. Što se kondoma tiče, muž nije „ljubimac”, a kod sebe on „ništa tu ne bi dirao”. Hormonska, ne hormonska zastita, meni je sad neophodna, jer jedva izdrzala mI sa ovo troje. A tek sad, sa skoro 4 banke se informisem na temu, posto mi nije trebalo, posto sam imala problema da ostanem trudnA. Posle prve kcerke ni je bilo vrlo Lako da ostanem trudna.

Ja ipak želim još jednu bebu , ali znam da to ne možemo da izdržimo
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.