Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Ljetnji kampovi
skoljka
(student)
28. мај 2015. у 14.13
Al mi ide sa temama ovih dana:)
Jel stavljate djecu u kampove preko ljeta i šta preferirate ( ucenje, sport, igranje napolju)?
Meni su ove godine roditelji tu, al mislim da bi djeci bilo malo dosadno svaki dan po kuci i oko kuce, pa upisah ovu stariju na razne stvari i to s drugaricama iz razreda, pa mislim biće joj interesatno a nešto će i da nauci.
Sad pricah s jednom mamom koja ima 3 djevojcice i kaže, one uzimaju summer off, ona radi part-time i ide s njima na jezera, bazen itd, a ostale dane s bakom i dedom. To mi zvuci romanticno ko mi nekad, al za nas kad to zamislim pomislim kako bi me djeca maltretirala posle posla da ih vodim svuda a meni energija na 0 i nekad i ispod.
Ovako mi ova starija ide u ljetnu skolu , 3 sata na dan, taman da se malo druzi i nešto nauci i posle s bakom i onda 3 nedelje ide full time na francuski kamp gdje ih svuda vode po gradu, tu ima fino da istrosi energiju da dobro spava:)
A 2 nedelje idemo na godisnji i to nam je ljeto.
Kako se vi snalazite?
Tashka
28. мај 2015. у 15.23
Prošlo ljeto smo ih stavili u ljetni program u vrticu, to je bilo svaki dan od 8 do 1 i nisu bile bas odusevljene. Za ovo ljeto rekle su da hoće da ljencare i budu kod kuce. Upisali smo ih u neki dance camp, 3 dana u sedmici po 3 sata idu da plesu. Onda odemo u teretanu, nekad mi nekad odu sa bakom (baka ide na casove joge) i tu imaju super igraonicu. Cesto budu i djeca koju znaju iz skole. U toj istoj teretani imaju svaki dan kamp za djecu od 9 do 12, razne igrice, vjezbe, nekad gledaju filmove, nekad crtaju itd.
Muž često ima radne dane slobodne pa su sa njim, par dana sa bakom i dedom, malo na godisnji, po neki play date i rođendan i biće vrijeme za skolu.
Gala06
(......)
28. мај 2015. у 15.28
Ja ne znam šta je to da li toga ima kod nas?
Moja sada u junu ide sa vrticem na put, na planinu, 7 dana.
maja3s
(diskutant)
28. мај 2015. у 16.24
Интезивно учење пливања... 2 седмице сваки дан по сат времена... Ове раније сам водила исто на пливање јер ми лакше него да их водим цјелу сезону по пола сата сваки дан седмично...
Старији син је ишао на јахање и тимарио коње...

Ове године иду код моје маме све троје да одморим а баби фино... А онда годишњи..
Слала сам их и за Србију раније тј. Чим заврше школу...

Ишли су и на неки трчање одбојку грил све организовано овдје код нас... И поред свега су се досађивали...
Читају књиге љети играју игрице и гледају омиљене серије на тв или са цд-а имамо неке купљене...

tamara
28. мај 2015. у 16.49
Moji veliki će spavati do 11 oko 13 ili kod nas dodje punooo dece ili oni idu kod nekog,videcemo šta će smisliti ali du najavili da neće obaveza, umorni su.malisa ide u vrtic do našeg godisnjeg i onda nedelja u francusku i 3 u spaniu.
neobavestena
29. мај 2015. у 07.22
Gala,
ima svašta i kod nas, samo je potrebno imati pare :)

Evo, npr. nešto ovako:

http://www.avanturija.com/

Ili ovako:

http://www.mouzenidis.rs/hotel/skouras-camp-

http://skourascamp.com/el/
Gala06
(......)
29. мај 2015. у 10.09
Pogledala sam linkove, nije ništa skuplje nego ova rekreativna nastava na koju ide sada u junu.

Stvarno sam se iznenadila kad sam čula kako se kod nas krecu cene rekreativne 7 dana na planini i to još za malu decu, pa za te pare ladno mogu da je posaljem u Spaniju. Čak su se i vaspitacice bunile zbog cene.
Ali šta je tu je, deca se raduju i hoće da idu.
tamara
29. мај 2015. у 12.05
Sobzirom na plate u srbiji i to da nerade oba roditelja dece u srbiji cene su cista pljacka naroda.moji su isli kad su bili 6-ti razred nedelju skole u prirodi, imali su super program i ništa se nije placalo, to opstina placa.
Inače ovde sve stoskola organizuje je besplatno aima ponuda za svasta kadsu mali.
Mayche
(ǝɥɔʎɐɯ)
05. јун 2015. у 07.10
Moj sin ide par nedelja u summer camp - prije je isao u karate camp a sada u college for kids (igra pomjesana sa nekim edukativnim aktivnostima). Par nedelja sa bakom i dedom, ja ću uzeti godisnji nedelju ili dvije i tako prođe ljeto. Ove godine prvi put ide kod bake i dede na tri nedelje i jako mi je drago zbog toga jer neće morati da ustaje i sprema se za camp i da osjeti pravi raspust. Hoću da ljencari i da se odmori od svakodnevne strukture koju imamo u toku skolske godine.

Ovdje ima milion programa za ljeto samo se mora budget uskladiti :-).
skoljka
(student)
06. јун 2015. у 17.07
Majche, gdje ste vi?
Ma ovdje nema šta nema. To s bakom i dedom super. Al mi čim rodbinu ubacimo oko djece to ispadne na krivo. Uvijek neka svadja izmdju mene i muza.
Mayche
(ǝɥɔʎɐɯ)
09. јун 2015. у 07.38
Skoljka, mi smo na Floridi a baka i deda su na sjeveru USA.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.