Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Putovanje u Francusku
skoljka
(student)
15. март 2015. у 12.30
Caos ljudi, u procesu smo planiranja godisnjeg za ljeto. Hoćemo da bude nezaboravno ko i uvijek, al na budzetu. Zbog toga kao smhestaj gledamo campsites po Evropi. E, sad to i ne izgleda toliko budzet, mislim ima tu svasta. Naletila sam na eurocamps i to specificno sam gledala za azurnu obalu. To je ljetovanje tpa resorts, sa kids clubs, restoranima i ostalo. Nije loše, al minimum $1000 evra nedelja za smjestaj samo ( to je kao neki bugalov/ cottage) što se dobije. Pitanj: jel neko kampovao na ovaj luksuzniji način ili bilo kako po Francuskoj ili po evropi i kako vam se čini. Jel imate neke prijedloge za dobra mjesta ( da je blizu mora po mogućnosti). Nama je stalo da bude autenticnije sto he moguće, zato i hoćemo u Evropu, da djeca pogotvo budu pomjesana sa francuskim djecom, zato bi u francusku jer obje uce francuski ( a i mi stari uzimamo casove). Bićemo bar nedelju u Parizu a obda bi još 2 po azurnoj obali.
Hajde javite ako imate iskustva. Ja sam prvo gledala skolice za njih tamo, al nema to bas za malu djecu ispadne skupo, a njima u stvari treba samo igra uz Jezik. Pa smo onda dosli do tog kampovanja gdje imaju aktivnosti za djecu sto je super kao igra i casovi. I vidjela sam za stariju djecu imaju super ljetne kampove, to već planiram za jedno 5 god. Skupo, ali mislim da je neponovljivo iskustvo, druga kultura/ priroda/ druzenje. Ajde pozdrav zenske!
tamara
15. март 2015. у 13.51
Ako ćeš u reancusku već moczes produziti te dve nedelje u spaniju? U okolini alicante možeš naći stan sa dve spavace plus sce ostalo za 200-300 evra nedeljno ako ćeš privatni smestaj(moji matori idu tako sledeće nedelje) a po plazama ima francuza uvek jer im je relativno blizu.u francuskoj sambila samo u parizu isveje jako skupo ali ako rentas auto vangrada sigurno jeftinije.
tamara
15. март 2015. у 13.56
Možeš dva dana odvojiti i otici u Andoru, malo je specificna ništa specijalno ali planine okolo, ostavi lep utisak a sve bez poreza.u zivotu nisam vise ferarija i boljih motora videla na manjem prostoru.tamo je sve jeftino.
skoljka
(student)
15. март 2015. у 17.46
Tamara vidis ni to ne bi bilo loše, gledala sam i kampove blize Spanije pa bi možda mogli nedelju u spaniji, nedelju u francuskoj da smanjimo troskove. Samo moram vidjeti za prevoz i sve jer mi smo mislili bez kola sve to. Vozom do Nice i onda autobusom do kampa, tako da i gledam kampove koji su dobro povezani prevozom.
tamara
16. март 2015. у 03.58
U spaniji je jako jeftino sve, u prodavnicama je jeftinije nego u srbiji.verujem da na samom ulazu u spaniju smestaj jeftiniji još a i vise francuza ima.mi uvek autom idemo pa sam videla mnogo francuskih auta na putu za spaniju.
Teogopa
(HECTBAPHA)
16. март 2015. у 08.59
Mi isto idemo u Spaniju ove godine i nasli smo hotel 100 m od plaze za oko 900 doll za nas 4. Ja sam se iznenandila da je bilo tako povoljno. Za 7 dana naravno. Mi planiramo ići svojim autom, i provesti 3-4 dana u putu tamo. Stati i nociti u raznim gradovima uz put (Venecija, DJenova, Nica, San Remo...) i tako isto uraditi na putu nazad (Barcelona, Milano...)U svakom gradu smo nasli hotele do otprilike 150 doll za noć.
Nama se sve super uklopilo u budzet, i godisnji, i izaslo me manje, nego 7 dana all inclusive u nekom resortu u Mexicu. Sada pravim plan šta sve da vidim, i gde za taj jedan dan. Onih 7 spaniji koristim iskljucivo za goozu u pesak i kuliranje :).
tamara
16. март 2015. у 09.42
I to je puno, mi ćemo za 3 nedelje platiti stan100m2 sa bazenom 1300e.ima i jeftinije upola ali nije blizu plaze.spanija je super, opusteno.
tamara
16. март 2015. у 10.08
Teodora spremi male novcanice za putarinu kroz francusku, svako malo naplata a prošle godine na nekim nije moglo karticom platiti, valjda kvar jer je pre moglo ali glupa situacija bude.
NIKIKIKI
(mama)
16. март 2015. у 11.50
Moraira mesto na moru 150 km od Valensije, mesto u spaniji gde se odmaraju francuzi. Lepse more i jeftinija varijanta od Azurne obale, mi živimo u Spaniji, Prošle godine smo bili Villefanche sur mer, ok je bilo ali more bezveze i dosta je skupo
Šta znam možda Korzika ja nisam bila ali kažu da može da se organizuje za ok pare
skoljka
(student)
16. март 2015. у 12.57
Niki hvala, takve informacije su mi dragocjene. Mi razmatramo bas tu eriju oko Nice , villfranche sam mislila da bi bilo dobro. Gledam i Antibe gdje ima pjescana plaza.
Mada, kako mislis more bzvze, hladno, nije dobra plaza za djecu? Jeste bili u privatnom smjestaju ili kampu?
skoljka
(student)
16. март 2015. у 13.05
Tea znam tako i ja stalno poredim koliko bi nas u all incl ovdje blize kostalo. Al kolko kostalo da kostalo meni se nešto više ne ide u te siromasne zemlje gdje si u resortu u izolaciji i ako izadjes okolo ima samo bijedu da vidis. Već smo dosta puta bili i nema šta drugacije da vidimo. Amozda sto su nam i djeca malo veca pa možemo i drugacije.
Gala06
(......)
16. март 2015. у 14.07
Ne kontam o kakvim kampovima pricas? Mislis na one sa prikolicama, posto za druge ne znam?

Ja sam letovala u Nici i u Kanu, i uopste nije bilo toliko skupo, mislim nije ni jeftino kao u Spaniji, ali hotel sigurno nisam placala 1000 eura nedeljno. Imaš mekolilo finih hotela u Kanu i Nici a i privatnih stanova, sve možeš naći preko intetneta.
skoljka
(student)
16. март 2015. у 15.00
Hej Gala, ima svakakvih kampova. Ove sto sam ja gledala su resorts, znaci imaju sve sto ti treba ( restorani, spa,bazeni, jakuzzi, aktivnosti), ako nekog interesuje nek pogleda pod eurocamps. Iznajmljuju vile/ bungalove, a ima i mjesta za satore. Mi ne bi sator jer ne možemo da nosimo svu tu opremu. E, sad te vile ima raznoraznih, neke su super luksuzne, nove, neke su mobilne kuce ( kontejneri). Sve imaju spavacu, dnevnu sobu, kupatilo i kuhinju sa opremom. U avgustu ćeš teško naći ispod 600 evra za 4 ljudi. Meni je kao sto rekoh ovo zvucalo kao bolja opcija nego hotel/ stan zbog svih aktivnosti koje nude i koje su ukljucene u tu cijenu, a i negdje sam procitala da tako najcesce ljetuju middle class francuzi, pa sam pomislila da bi to bio dobar izbor za nas ( jer smo ovako planirali placati casove za djecu, drop in programe i sl).
Nama bi erija Nice odgovarala jer planiramo da letimo nazad iz Nice ( povoljna je cijena).
skoljka
(student)
16. март 2015. у 15.39
http://www.eurocamp.co.uk/destinations/france/south
To je jedan od luksuznijih i naravno skupih, ali ima manjih, independent sto gledam jer smo mi putnici na budzetu.
Gala06
(......)
16. март 2015. у 16.03
A to, ok nije loše. Juzna Francuska mi je lepa, ali iskreno ne svidjaju mi se plaze. Mnogo su lepse u Spaniji, pa možda ne bi bilo loše da skoknes i tamo.
tamara
16. март 2015. у 17.17
Ako ti je tako važno francusko govorno podrucje možeš traxiti stanove ili hotele u spaniji koji drže francuzi tu sigurno ima francuza a deca će sebi naći drustvo spontano i može biti ok.moja cerka govori spanski i uvek nadje sebi drustvo a decaci opet nadju nekog iz skandinavskih zemlje.spontano najbolje ispadne.to namerno kad ides zbog jezika ne ispadne uvek kako se ocekuje ako nisi siguran šta ćeš dobiti.nedelja ti nije dovoljna za to ocekivanje.
Gala06
(......)
16. март 2015. у 17.40
Teodora, kad već idete tim putem posetite obavezno i Monako i Monte Karlo. Uz put od Kana prema Monaku imate fabriku parfema( zabotavila sam kako se zove), ali super je.
NIKIKIKI
(mama)
17. март 2015. у 10.34
Mi smo bili u stanu od sestra mog Muza , ali mi se nije svidelo more plaze su pune I nije mi neka voda iskreno, verovatno me Spanija razmazila :) Mi idemo svake god na ibizu I za mene nema boljih plaza za decu raj na zemlji :) na nasoj plazi imaju dva para iz Francuske ali oni dolaze bas da deca nauce spanski
Nica I Kan su ok ali to su gradovi I nemas osecaj da si na letnjem odmoru
-Layla-
17. март 2015. у 16.09
Gala, jel mislis na Grasse?
Meni je Francuska prelepa, ali plaze stvarno nisu toliko lepe. Bar ne u Kanu i Nici, možda u nekim manjim mestima jesu. Sve ostalo jeste, priroda, istorijska zdanja, vina, hrana:-) Mi nismo bili u kampu, ali čula sam od prijatelja da je super za decu, a ako nadjes dobru ekipu super je i za velike.
Teodora, super vam je plan. Takve vrstu odmora najviše volim.
Gala06
(......)
18. март 2015. у 04.14
Da na Grasse mesto gde se nalazi ta fabrika. Samo ne mogu da se setim imena te fabrike. Kad budem na lsp topu, gde su mi slike, pogledacu ih, mislim da sam se slikala pored natpisa.
Teogopa
(HECTBAPHA)
18. март 2015. у 11.29
Gala u planu je, sad videcemo šta ćemo još ugurati u tih par dana. Sto vise to bolje. OVaj godisnji nije imao „odmor” u planu svakako :)
tamara
18. март 2015. у 13.40
Uguraj Andoru, tamo sve bez poreza, sfecificno mesto rade u dva puta kao po selima kod nas.divne planine okolo, ako malo istrazis pre ima mesta zanimljivih usput videti.malo cudan kontrast francuske i andore, nebo i zemlja.mi se volimo zavuci svugde, već kad toliko km predjemo da vidimo sto vise.
Gala06
(......)
19. март 2015. у 06.57
Nasla sam , zove se Parfumerie Galimard.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.