Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Zima, zatvoren prostor, malo dete
mynyclife
(Nista)
02. фебруар 2015. у 13.58
Kao i sve mamice koje žive u sjevernoj Americi,i ja se ovih dana suocavam sa dilemom oko ovog ledenog vremena i šta raditi sa malim djetetom u kuci... još od decembra smo bili sa virusima a da nigdje posteno nismo ni izasli pa da ''zakacimo'' te viruse,jednostavno se tako zaredjalo,malecka od godinu i po je zavrsila na antibioticima,pa sam ja uhvatila prehladu a trudna sam,usla sam u 7. mjesec pa onda neki stomacni virus pa opet prehlada...sve u svemu bila sam na kraju zivaca a toliko je bilo hladno napolju da nigdje izlazili nismo... sad moje je pitanje sledeće... znam da mojoj cerkici smeta zatvoren prostor jer smeta i meni i ista rutina,svaki dan u kuci i tako sam primjetila da se njena rutina i ponasanje dosta promijenilo... budi se nocu,nekad se probudi i zna tako da ''prica'' po sat dva,onda je prebacim kod nas jer nemam snage da ustajem vise,pa onda zaspe ponovo ali sjutradan vidim da se nije naspavala i da to nije to... od virusa i prehlada joj se i apetit pokvario tako da i slabije jede i vidim da je nekako smrsala (ili ja preuvelicavam u glavi jer sam opsjednuta njenom tezinom) i sva se osjecam krivom i kao da ne znam šta da radim jer jednostavno je prehladno a mi nemamo gdje izaci da se posteno izigra... ako neko ima ikakav savjet šta da radim,molim vas da podijelite... meni je trebalo i mjesto da se malo ispraznim jer mi se bas nekako skupilo posle ovih prehlada i virusa i svega,sva sam kao u nekom grcu... hvala vam...
LeeLu
02. фебруар 2015. у 14.27
Za Severnu ameriku jedino rešenje su igraonice... plus moje dete je pretvorilo naše krevete i trosede u trambuline :0
Snezana
02. фебруар 2015. у 15.22
A koliko je to hladno?
Kod nas je cesce loše vreme nego direktno hladno i tad vikendom ili idemo na bazen,igraonica ili ponekad kino.

Ali to je nešto sasvim drugo jer on ide u vrtic i tamo su svaki dan napolju bez obzira na vreme,ako je -12 ili vise tj manje onda ne idu.
ciba
(brrrrr)
02. фебруар 2015. у 15.50
Biblioteke su zgodne u americi za tako malu decu. Obično imaju mali deo sa igrackama plus programe za decu (story time itd). Takođe imaš i muzeje, decije ili one druge. To su obično veliki prostori gde dete može da se istrci zimi. Ili velike zatvorene shopping centre koji obično imaju i neku deciju zezanciju.
skoljka
(student)
02. фебруар 2015. у 16.53
Joj pa kako da negdje ne Odete malo, pa ne mora napolju. Ja bih pukla totalno, mogu zamisliti kako je tebi i njoj same po cijele dane u kuci. Mora da imate mol, a tu često imaju igraonice. Mi smo isli po community centrima, imaju drop in programe u dzimu, tu se djeca posteno istrce. Isle smo ponekad u biblioteku. Mada kod nas i nije hladno, al kad kisa udari na isto ti dodje. Uglavom u kola pa furaj. E, da često smo isle u ikeu, onako bzvz odemo pa se one igraju u tim sobama, pa odemo na rucak tamo, sve je kid friendly. Sad zavisi šta imaš tu gdje si. Ja bih čini mi se vozila na kraj svijeta samo u kuci da ne budem. Nadam se da nisi bez kola, jer to je onda zezancija u ovom kraju svijeta.
hana-banana
(.)
02. фебруар 2015. у 20.34
Gdje živis ti tačno?

Kao sto ti je skoljka rekla, imaš trzne centre, biblioteke, community centre, igraonice, early years centre... Drugo, bilo rijeci o playdates i vecina kao nešto to ih smara, nemaju vremena... Za dijete koje ne ide u skolu play dates su spas, a i za mame bogami. Jednom nedeljno idi u early years (dzabe), jedno prijepodne se prosetajte trznim centrom, sjedite negdje i podijelite toplu cokoladu i neko pecivo, ugostite nekoga ili idite negdje i prođe nedelja. Tek kad dobijes drugo vidjeces koliko si vremena imala i kako si sve mogla da ga iskoristis,a nisi. To 1:1 vrijeme sa cerkicom ti je dragocjeno i nikada ga nećeš imati vise nego sada.
Vjerujem da sad nemas energije i da te prehlade i virusi smaraju, ali ja bar sve lakse podnosim kada ima neki raspored, kad se negdje ide, nešto radi, sa nekim se vidjamo, a ne samo jedno te isto.
Bettina
02. фебруар 2015. у 22.54
Ja sam sa svojom cerkom isla u Early years programe i YMCA. Ponedeljak i srijeda-play groups, to je ona obozavala a petkom je imala art class.Između toga znale smo otici do trgovina,pottery painting i u setnju ,skoro pa svaki dan. Obucemo se dobro i na van! Nekad je trajalo samo 10 min a nekad i po sat vremena(zavisno od temperature) a znale smo otici i na kafu :) ja kafu a ona toplo mlijeko i keksic, sjednemo ko prave cure i uzivamo 10-15 minuta.
Nekad je nezgodno i nije mi po volji bilo, ali kad se sjetim koliko sam ja vremena provodila na vani a koliko ona, odmah bi se trznula. Kuca i samoca znaju biti jako opasne!! Dok druga beba nije stigla(tada se opet sve mjenja) učini i sebi i njoj uslugu i bjezi bilo gdje iz kuce i uzivajte skupa dok još mozete :))))
Pozdrav
tamara
03. фебруар 2015. у 03.04
Danas ima tolikodobre opreme za kolica i decu da je nepotrebno sedeti kuvi.ja sam sa svakim detetom poslenedeljufana od rođenje isla vani.ništa njima nije bolje nego vist vazduh.kodnas deca idu vani i po kisi snegu ako bi cekali lepo vreme uvrli bi kao biljke.do -15 u vrci za kolica nedetu neće biti hladno.tako i spavaju vani u vrticu.granica je -10 alivrece su tople i nepustaju vetar tako da funka.
I tebi je bolje prosetatipola sata nego sedeti u zatvorenom.
shargarepa
03. фебруар 2015. у 10.07
Evo kod nas već danima -35 do -25, da poludis, ali se mrdamo.
Ukucaj u google ime grada I aktivnosti za djecu, iznenadices se šta sve ima a masa toga je I besplatna. Raspitaj se u obliznjoj biblioteci koje imaju aktivnosti. Vecina biblioteka ima poklon paket kad maloj djeci izvadis karticu, eto vam jednog izlaska. Odvedi je, dobice poklon, pokupite par slikovnica I super.
Pogledaj aktivnosti preko grada tipa gimnastika za klince, plesovi, joga, plivanje. Sve je to super zezanje ništa ozbiljno ali dovoljno da ona istrosi malo energije I da promjenite atmosferu.
Ma samo do starbucksa na kolacic I toplu cokoladu pa ste ubile monotoniju.

Pogledaj muzeje, vecina njih ima aktivnosti za klince.
Sto Hana rece, iskoristi to još malo dok ne dodje bebac, to vrijeme zlata vrijedi I tebi I njoj.
Teogopa
(HECTBAPHA)
03. фебруар 2015. у 11.49
DObila si dosta zanimljivih predloga, a ja ustvari ne vidim veliki problem, da se i ti i dete dobro obucete i provedete 30 min pa i sat vremena napolju. Sva ova nabrojana mesta su super, ali takođe i mesta koja vrve od virusa. Ne kažem sad, da se ne treba ići tamo, ali posto je tebi najveca briga da dete ne pokupi virus, eh pa vece su sanse da ga dobije u igraonici nego od skakanja napolju.
Ja znam da biblioteke, a i Barnes and Nobles imaju citanje prica, predstave, male deo kao igraonicu, tako da možeš i to da pogledas, a istina je da tamo, na zalost ima mnogo manje ljudi nego u samin igraonicama.
Mi se većinom dobro obucemo, izigramo se, i onda u kucu na caj i kolace :). Taj deo sa kolacima nekako najviše vole :)
mynyclife
(Nista)
03. фебруар 2015. у 15.06
Da,zaista ima super predloga,recimo nikad mi ne bi palo na pamet da u biblioteci mogu imati neki program za djecu ili igraonicu... sa svim ostalim je problem sto ništa od toga nemamo blizu... živimo na pola sata voznje od tog cuvenog menhetna ali je ipak sve tako daleko... blizu nemamo kafica,samo običnih deli prodavnica,mcdonalds ili eventualno burger king... znam da ima biblioteka tako da ću sigurno da pogledam... stvar je u tome Teodora sto bih ja izlazila sa njom,zabundamo se i sve ali kao sto sam rekla,pokosili su nas bili virusi koji su trajali skoro mjesec dana i sve me je to bacilo bilo u takav bedak... kraj u kojem živimo nije bas kids friendly,sad su velike hladnoce,mi izadjemo i ja vidim da njoj jednostavno nije zanimljivo jer napolju nema nikog,i onda se ja osjecam kao krivom jer ne znam kako da joj stvorim zabavu napolju... uskoro ćemo seliti tako da će sve biti mnogo bolje...hvala vam mnogo za ideje i primjere,sigurna sam kad preselimo u bolji kraj da će nam sve ovo biti mnogo dostupnije: i mama-cura kafice u starbucks i zatvoreni mall-ovi i sve...za sada ovuda imamo samo jedan otvoreni mall blizu,često je tu odvedem,ona se istrci ali nakon pola sata postane hladno...kad smo kuci,trudim se da je u pokretu,da ne gleda crtane toliko ali jednostavno svakom dosadi,nama odraslima a naročito djeci... još nekih 6 nedelja zime i biće bolje :))
tamara
04. фебруар 2015. у 05.47
Nemoj da se osecas krivom, dobro je njoj a mi roditelji uvek imamo neku griznju savest.te radimo pa nismo snjima ili smo kuci pa mislimo nismo se dovoljno potrudili, to je nešto sto nas uvek prati koliko god se trudili.
Kupi te hranu za ptice i prosetajte malo, okacitena neko drvo pa sutra će joj biti zanimljivo da vidi da li du ptice jele.uzmes one med.rukavice i naspes vode i bojeza crtanje i zavezes pa i tookacote na neko drvo, sutra to bude led u raznim bojama, njima je tozanimljivo.
Uzmes balon, naduvas i preko namazes lepkom za papir i komadice novine preko pa kad se osusi ofarbate, isecete oci, usta, gore zalepite lepkomza papir vunicu i budu neke njene „lutke”ili nešto.možeš je zabaviti samo se oslobodi tog osecaja da si ti kriva, dok su deca mazena i pazena radis dobar posao.
mynyclife
(Nista)
04. фебруар 2015. у 19.06
Hvala Tamara na predlozima,svaki mi se veoma dopada,posebno ovo sa balonima u boji :) to je jednostavno stalno prisutno u mojim mislima,taj osjecaj ''da li sve radim kako treba'' i ponekad zaista i previse brinem i stvaram sebi taj osjecaj krivice... nadam se da ću sa drugim biti mnogo opustenija :)
tamara
05. фебруар 2015. у 02.46
Naravno da će biti bolje.ja sam uvek nešto tripovala dok su stariji bili mali i otvoreno pricala sa tetama u vrticu jer ih ipak oni dobro poznaju dok mi jedna teta nije rekla,:„problem nije sa decom, njima je dobro, problem pravetraže roditelji i kad ga nema”.upravu žena bila, tad sam popustila i svima je bolje bilo.sad je treće u vrticu i slusam po hodniku roditelje ptve dece iste price pricaju, prepoznamse i smesno mi bude na sto sam trosila energiju.
Opusti se i uzivaj.srećno!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.