Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Pojacano bljuckanje za vreme i posle podoja
d77
(dipl.pravnik)
02. фебруар 2015. у 04.33
Drage,
odavno me nije bilo ovde, jer ne stizem da bilo šta pišem. Naime, mama sam jedne bebe koja za 2-3dana puni 2 meseca, lepo napreduje, ali imamo problema sa strasnim bljuckanjem, čak i povracanjem za vreme i nakon podoja. Sve sam pokusala, ali ništa ne pomaze. Dr odbijaju da bilo šta učine, jer beba lepo napreduje.
Meni je vise muka od silnog povracanja, jer je beba vecito mokra oko vrata iako je non stop je presvlacim. Da li je neka imala sl.problem?
tamara
02. фебруар 2015. у 06.07
Moj veliki sin je tako radio.on je bio velika beba i mnogo jeo za uzrast ali polaod tog izbaci.rekli su mi da je samo halapljiva beba(mislim da se tako kaže)i da mu dajemcesto ali malo i to je vremenom pomoglo.ako nisi već probala možda ti pomogne.
d77
(dipl.pravnik)
02. фебруар 2015. у 06.20
Tamara, hvala na savetu...pokusala sam i to, ali ona je tako halapljiva i tako vuce, da mleko siklja u mlazu, a ona se davi pokusavajuci da sve to izguta.
svirena
(teaser)
02. фебруар 2015. у 08.18
koliko često prekidas podoj da beba podrigne i izbaci vazduh?
d77
(dipl.pravnik)
02. фебруар 2015. у 10.25
Svirena, u početku nisam prekidala podoj, ali se desi da beba u toku podoja ispusti dojku i krene da povraca. Sada praktikujem da podrigne pri promeni dojke. I opet se javi povracanje...
Danas sam krenula sa dojenjem u lezecem polozaju i bude sve ok, ali negde pri kraju(bar se meni tako čini) samo krene da joj se sliva iz usta. Da li je to visak ili ne, ne znam?!
svirena
(teaser)
02. фебруар 2015. у 11.13
pitam te jer ja dojim dve takve bebe- moji su manji, tri nedelje stari ali sa istim problemom. Meni se problem značajno smanjio čestim prekidanjem podoja i izbacivanjem vazduha-podrigivanjem svaki put kad ih dignem. Imaju li problema sa reflux? Trebalo bi uskoro to sve da se ustabili alo je bebi dva mjeseca-samo treba strpljen docekati:-)
Bettina
02. фебруар 2015. у 11.16
Mene je moje namjladje djete izludilo zbog svog jela dok je bio te dobi.On se tusio dok jede, povracao , ma nema šta nije .Kud ćeš dalje kad smo ga nosili na vakcine sa 4 mjeseca kod doktora u sobi, htio je da jede i tu se zadavio, ostao bez zraka ,oci mu stale, ma grozno sva sreća na pravom mjestu smo bili pa su svi pritrcalu u pomoć!
Ja sam njemu davala prvo jednu stranu , pa pustim da podrigne , pa onda drugu. Kad zavrsi i tu stranu, podrignem ga i onda stavim da lezi na jastuk . Znaci jastuk(nizak) dodje mu do pola ledja, tako da je malo odignut. To nam je dosta pomoglu da ne povraca poslije jela. Pomoć gravitacije :))
Takođe , ja sam imala puno mlijeka, ni to nije pomoglo, onda mi je med.sestra pokazala kako da ga hranim, tako da ga mlijeko ne„zalijeva” dok jede i dok se on ne nauci kulturno jesti :).
Uzmes jastuk i stavi sebi sa strane dok si ti u sjedecem polozaju, zatim , bebu stavis na jastuk, da ti dodje ispod pazuha. Podvuci ruku ispod jastuka i podigni ih malo a ti se nagni nazad, da su ti ledja nasloljena na sofu , fotelju. Opet pomoć gravitacije.
Nadam se da sam ti malo pomogla, proćiće i to :))
Pozdrav
d77
(dipl.pravnik)
02. фебруар 2015. у 11.19
Što se tiče refluxa, ne znam...niko zvanicno nije dao tu dijagnozu, ali cinjenica je da taj sfinkter na prelzau jednjaka uu zeludac nije dovoljno razvijen. U početku mije bilo mucno to povracanje, ali bila je mala beba i kolicinski je to bilo malo...sada je to kolicinski bas puno.
Imam utisak da moja beba definitivno ne zna koliko joj je dosta i da taj visak mora da izbaci napolje, jer vidim je da se bas muci i kad bljucne, smiri se i nastavi sa spavanjem.
d77
(dipl.pravnik)
02. фебруар 2015. у 11.22
Bettina, hvala na savetu...a koliko ovo stanje traje?
Gala06
(......)
02. фебруар 2015. у 12.26
I moja se tako ponasala u tom uzrastu, kod nas je bio dijagnostikovan reflux. Pomogla nam je promena tehnike dojenja, drzala sam je uspravno u toku dojenja, i još 20 minuta posle dojenja. Ako povraca, davala sam joj opet da sisa da ne bih dehidrirala.

Ako si zabrinuta, ti proveri sa pedijatrom ili ko vam već kontrolise bebin rast i razvoj.
tamara
02. фебруар 2015. у 13.38
Ako mislis da je to preterano idi kod babice ili pedijatra opet.ja sam isla za svaku sitnicu za sve troje.nije to blam niti si ti smotana mamma.moj sin tek kad je naucio gutati poceo da napreduje mada je vaga dobro pokazivala i u tom periodu ali posle bilo bas vidljivo.može ih zeludac zaboliti od tog ptejedanja pa povracanja.
d77
(dipl.pravnik)
02. фебруар 2015. у 14.25
Bila sam vise puta u savetovalistu kod raz.pedijatara, ali svi su me otkacili uz obrazlozenje da nema mesta panici, beba lepo napreduje.
Razmišljala sam i ja da mi beba ne dehidrira, ali zanimljivo je da ona strasno puno piski i ima poveci broj mokrih pelena-to ipak znači da joj ostane dovoljno u zelucu.
Snezana
02. фебруар 2015. у 15.26
To ti je sasvim normalna pojava i ako ti beba fino napreduje i zadovoljna je neće ti niko ni pomoći. To bi svakako trebalo da se sredi samo po sebi u vreme kad se pocne uvodit cvrsca hrana. Tad je i taj misici sto zatvara zeludac bolje sazreo.

Bettina
02. фебруар 2015. у 18.36
Kad sam ga pocela stavljati na jastuk poslije jela, bljuckanje je skoro pa odmah stalo. Ni meni doktori nisu znali pomoći i ako sam se zalila na to .Isto su mi rekli kao i vama , beba napreduje, zdrav, sretan i da se ne brinem. Tu ideju sa jastukom sam nasla na netu-od mame čija je beba imala reflux . I onda sam krenula stvljati ispod njega dekice i jastuke i pomoglo je. Tada je on imao 3 mjeseca a za drugi način dojenja saznala sam taj dan kad je isao na vakcinu od med.sestre , jer je i ona imala problema sa svojim djetetom, hlapljivo jeo.Predlozila je uspravno dojenje ili sa jastukom(football style) . I to mi je pomoglo takođe odmah.Nakon par nedelja sve se nekako stabiliziralo,znaci .Kad bih ga poslije dojila sve je bilo opusteno i relaksno a ne kao prija, on doji a ja cekam da se zagrca i planiram kako da ga spasim .
On mi nije prva beba, ali sa njim sam najviše pitanja imala :))))
Pokusaj te tehnike i vidjet ćeš da li su i vama efektne kao i nama sto su bile!
Sve najbolje
tamara
03. фебруар 2015. у 03.07
Mi smo jastuk syabljali ali ispod duseka da im dignemo malo,strah me uvek bilo da leze na jastuku
d77
(dipl.pravnik)
03. фебруар 2015. у 04.01
I ja sam stavila tanji jastuk ispod duseka, ali nešto ne pomaze. A najgori momenat je kada krene dojenje i onda razmišljam šta uraditi a da ne povrati. Bas je mucno...mnogi dr mi kažu da ubacuje previse mleka nego sto je njoj potrebno, pa izbacuje visak...ali, ne iskljucuju mogućnost da zajedno sa tim viskom ode i onaj drugi deo.
Pokusala sinoć polozaj fudb.lopte, ali nam nije islo...onaj beluga jastuk nas je zezao i prekinuli smo u tom polozaju.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.