Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Thassos
scatha
(student)
28. јануар 2015. у 10.26
pozdrav.
zima još nije gotova, a mi trazimo već gde ćemo na more. znam da je dosta vas bilo na thassosu. bila bih zahvalna ako biste podelili iskustva. kod nas je najveci problem to što idemo u konvoju, 3 porodice, 6 odraslih i 6 dece. trebaju nam 3 velika apartmana, mislim da su male sanse da svi budemo smesteni na jednom mestu. ali, nije nam to ni bitno toliko. ono sto me najviše zanima je koji deo ostrva je najlepsi, najtopliji, najmirniji. nama su deca već relativno velika, svi su plivaci, ali ne bas dobri, pa nam ipak treba plicak . svakako planiramo da putujemo, istrazujemo, obilazimo plaze i uvalice, ali obzirom da niko od nas nije bio ranije na ovom ostrvu, ne znam odakle da pocnem sa trazenjem smestaja. ne volimo urbanu sredinu, noćnizivot i sl. nama je najbolje kad uvece popijemo koje pivo dok se deca jure po kuci i dvoristu. i da, bitno je da je more cisto i toplo, ostrva mogu da budu nezgodna jer zavisi dosta toga od vetra i struja, pa nije isto biti na juznoj i severnoj strani.
mi smo, poslednje 3/4 godine, letovali na skopelosu( mama mia ostrvo). ako nekome treba recenzija, neka se javi, sjajno je.
hvala unapred
Republica
(®)
29. јануар 2015. у 06.30
Tassos pravi dragulj od ostrva.Pun borovine,Platana & maslina.
Po meni je najbolji severni deo ostrva,severoistocni,istocni i jugoistocni. :)

Golden Beach je za decu mali raj.Tu deca koja puze se ne mogu udaviti.Sitan pesak na plazhi i u vodi.Voda je topla i cista.
Poshto je ostrvo malo u obimo nekoh 100km lako je prebaciti se sa jedne na drugu plazhu.
Mi smo bili u Tassos gradu Limenas.Pa bi se uputili prvo na Makryammos beach.Mala mermerna plazha.Poshto Thassos ima dosta mermera oni su fino izdrobili taj mermer u sitne sitne kuglice i posuli po plazhi u dobar deo u vodi.Plazha je nestvarno cista i igra prelamanja svetlosti je učinila svoje da imash utisak da si negde na Karibima. :)

Ispod ove plaze je pomenuta Golden.Sledeća je Skala Potamia. Istod nje je Paradise Beach. Pa ide Alyki.

Na severnom delu ostrva imash manje plazhice na svakom coshku kd se uputish od Limenas do Skala Prinou.
Mi smo bili s početkom septembra.Idealna temperatura vode & vazduha. Nije bilo ich guzhve. Čula sam da je u sezoni bash puno.Isto tako se prica ko jednom dodje sa decom na ovo ostrvo posecivace ga godinama. Velike su guzhve na jugu ostrva jer je jeftinije.Mada meni tamo plazhe nisu neshto. Sve je stvar ukusa i potreba. Manastir Sv.Arh. Mihajla vredi videti zbog neverovatnog pogleda isto sa te litice. Isto tako unutrashnjosht ostrva je predivna. Deo oko mesta Kastro. E da od Potos-a pa do Kastra ima put do isto njihovog muzeja.Isto taj deo ima prelepe primerke starih platana.

Eto toliko za sada. :)

tamara
29. јануар 2015. у 11.20
Ako imaš preporuku za dobar hotel ili apartman za mama mia ostrbo ostavi ako te ne mrzi.imamza ovu godinu rezervisano letovanje ali dogodine će vetovatno biti red na grcku opet.
scatha
(student)
29. јануар 2015. у 11.58
hvala
mi smo na skopelosu bili u privatnom smestaju, u mestu koje se zove neo klima. apartmani su prelepi u toj kuci, pogled sa terase na prelepu plazu hovolo, miris je nezaboravan...a najviše poena osvajaju gazde. jako su pedantni, apartmani su sređeni sa velikom paznjom, ali ne opterecujuce. gazda je pedijatar, radi na skiatosu, njegova privatna kuca je odmah ispod ove za izdavanje. covek engleski govori perfektno, u americi je zavrsio fax i radio, tako da nema izgubljenog u prevodu. a meni je to bilo vrlo bitno, obzirom da smo na malom ostrvu,ipak u pm lepoj, sa 4 do 6 dece, zavisi kako koje godine. pedijatar u kuci je...ODMOR. Ako ti bude trebao kontakt, samo javi. necete se pokajati ako odete. ostrvo je zeleno, mirisljavo i bajkovito
tamara
29. јануар 2015. у 14.21
Ako ima neki njihova stranica rado bih je pogledala.cuvam sve tako prepiruke hotela apartmana i super dodje.
Nada33
06. фебруар 2015. у 07.31
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.