Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Kako spasiti koznu tasnu?
Vanderbilt
(whatever)
29. децембар 2014. у 21.38
Ah kakav sam kreten, to nema nigde. Osetim danas nešto mi smrdi u ormaru gde držimo jakne i sve preturim, da bih na kraju nasla moju koznu tasnu natopljenu usirenim, pokvarenim mlekom. Pre nedelju dana kad smo isli negde kupili smo to mleko u bocici i valjda nisam dobro zatvorila nakon što su deca pila, stavila u tasnu, zaboravila, mleko se prosulo, ja tasnu odlozila u orman i nedelju dana kasnije imam šta i da vidim. Ne samo da se usmrdela tasna, nego i tasna ispod nje, decije zimske pantalone, ma cudo... Sve sto je moglo u masinu ja sam stavila, ali ne znam šta da radim sa koznom tasnom ? Jedino sto mi pada na pamet je da i nju stavim u masinu pa šta joj bog da. Ovako je ionako neupotrebljiva. Hemijsko ciscenje nema sanse da izvadi ovaj smrad, ovo je uslo u sve pore koze. Ima li neko ideju, pre nego sto je stavim u masinu ? Ili je neko probao već u masini da pere kozne tasne ? Cisto sumnjam...

svirena
(teaser)
29. децембар 2014. у 22.05
kakva crna masina, onda možeš odmah da bacis, ne trosi struju i vodu. Zašto ne odneses na hemijsko gdje su specijalizovani za ciscenje koze? Trebalo bi da ako ništa značajno ublazi i ukloni mrlje.
mia55
29. децембар 2014. у 23.01
Ne znam gdje se nalazis, ja prije par mjeseci odnijela tasnu na ciscenje u hemijsko ( u Torontu), oni nisu mogli da mi kažu tacnu cijenu koliko bi mi naplatili, jer je salju u specijalne radnje sto ciste kozu, ali bi bilo od 80$ i vise. Ja se nisam usudila da je posaljem, jer sam imala fleku od vina, vise mi se isplati da kupim novu torbu, i bacila sam je. Ali bas mi je bilo zao. Masinu nisam probala :)
fizikela
(prevodilac)
30. децембар 2014. у 03.13
Ako je već upropastena, nemas šta da izgubis. Potopi je prvo sa npr dosta sode bikarbone, koja uspesno izvlaci mirise. Eksperimentisi. Ja sam u carpisi kupila crvenu tasnu, vestacka koza. Kad sam dosla kuci, zaprepastila sam se koliko se osecala kao da sam je kupila u kineskoj radnji sa krs robom, ne znam kako to nisam primetila u radnji. Oprala sam je rucno, jer nisam bila sigurna da li će pustiti boju. I ništa joj se nije desilo. To su ti potezi očajnika koji nema šta da izgubi, pre nego sto je bacis u smece isprobaj šta god želiš.
I nemoj da se brines, svima nama se desavaju takve i slične stvari. Uvek vise gledam decu i šta oni rade, nego bilo koju materijalnu stvar. To su ionako samo stvari.
tamara
30. децембар 2014. у 08.23
Ako je operes rucno sa vodom i dircetom trebalo bi pomoći i posle stavis kaffe u nju to izvuce smrad.ona kesica kaffe za filter samo iglom izbodes mnogo rupice, kafa neće se prosuti a izvuce smrad.možeš i siirce natopiti na vatu i u neku kesicu staviti u tasnu da neispadne.
tamara
30. децембар 2014. у 08.26
Sirce=dirce
kriska
(*)
30. децембар 2014. у 10.09
Kako si Svirena? U kojoj si nedelji trudnoće? Sve najbolje, pa da nam se uskoro javiš sa novorođenim bebicama.

Vanderbilt, natopi veći komad vate alkoholom i time detaljno prebriši tašnu, zatim je stavi u najlon kesu, pa u zamrzivač da odstoji 6-8 sati.
Kad je izvadiš iz zamrzivača, prebriši je suvom mekanom krpom, a zatim nekom kremom za negu kože, može i hidratantna krema za lice, pa je onda izglancaj sa nekom masnijom kremom.
Zvuči šašavo, ali spasićeš kožnu tašnu.
Hobbit
30. децембар 2014. у 15.18
Nikako u masinu, operes rucno sa blagim sapunom, dobro osusis ali ne na izvoru toplote i dok je još vlazna utrljas u kozu losion za negu tela. To sa losionom može i nekoliko puta i kada je suva.
svirena
(teaser)
30. децембар 2014. у 15.36
cao kriska, hvala na pitanju, sitno brojim, 35 nedelja. svaki dan mogu da nam dodju prinove:-)

nisam znala za te fore sa alkoholom, ali ni sa kremom, mada mislim da ne znamo o kakvoj kozi se radi- je li lak koza, antilop (suede), šta je u pitanju. kontam da zavisi i od toga način ciscenja. vanderbilt javi rezulat da znamo šta 'sljaka':-)
magenta
30. децембар 2014. у 18.37
meni je jednom iscurja hemijska na narandzasku koznu tasnu i dok sam ja nakupovala sredsva za skidanje( nešto za kozni namjestaj ako se posara) i ne znam šta još, mogla sam kupiti novu tasnu.
zato bih ja to koliko može rucno oprala, mada koza ne voli vodu nego trazi zastitu od vode. da je PVC tasna bilo bi lakse. to malo properi pa stavi na balkon da se izluftira
Snezana
30. децембар 2014. у 18.59
Postoji sampon/sapun namenjen za pranje koze . Obično ga ima u buticima cipela,ovde se zove sampon za cipele. Možda može pomoći ili to ili sampon za kozni namestaj. Potopis i rucno operes.
tamara
30. децембар 2014. у 19.41
Sumnjam ja da voda i sampon može mleko oprati.to smrdi i verovatno se uvuklo iznutra.
Neko spomenu fleku od vina, to se skida sa soli bez pranja, so izvuce sve ako se odmah stavi.
hana-banana
(.)
31. децембар 2014. у 04.47
Nemam savjet, javljam se samo malo da „comiserate” (i da pozdravim Svirenu, jeeej 35 nedelja, pa ti si na konju! još 2 i full term bebice, svaka cast!)

Ja sam tako zaboravila kesicu sa mrkvicama u tasni, iscuro sok od ubudjalih mrkvica, pravo, ali pravo u novcanik. Ja gori smrad u zivotu nisam osjetila, nema šta nisam probala i na kraju ga bacila, a butik u kome kupujem te novcanike više ne narucuje takve. Novi imam već par mjeseci ali nikako da se naviknem. a onaj smradac mi se uvukao u mozak, sjetim ga se kad god pomislim na novcanik.
Vanderbilt
(whatever)
01. јануар 2015. у 14.18
Evo da vam javim možda nekom zatreba nekad... Ja sam nju na kraju strpala u masinu i hladnom vodom prala 3 puta, sa sve detrdzentom i omeksivacem. Treci put je smrad konacno izasao. Izgledala je kao mokra vreca posle svega toga, čak sam je i centrifugirala, ali kad se osusila (okacila sam je na strik) bila je kao i pre, malo kruca. Pitala sam se da li da je namazem necim, znam da se mazu voskom ali to nemam. Znaci može bilo koji masniji krem ?

Ovo nije bilo nešto sto je moglo hemijskim da se izvadi, ovo je bukvalno bilo za baciti, tako da sam srećna jer sad mogu da nastavim da je koristim. Inače to je obična koza, nije antilop ili lakirano, i ja tu tasnu obozavam jer je taman dovoljno velika da mi stane sve sto treba kad idem sa decom, a posto je lepa boja koze izgleda lepo, nije kao da vucem diaper bag za sobom svugde :)

Eto, za nauk. Može da se opere :)
magenta
02. јануар 2015. у 08.36
Srećna ti Nova oprana tasna!!!
kriska
(*)
02. јануар 2015. у 08.45
Super Vanderbilt! Baš mi je drago da si spasila svoju kožnu tašnu.

Drugi put da vodimo računa i da ne dozvolimo da nam se stvari ubuđave :)

Bravo Svirena, vi baš lepo napredujete!

svirena
(teaser)
02. јануар 2015. у 21.15
ko bi rekao da može u masini, ajde da naucim i nešto novo. Ja nemam puno torbi i svaku sam bas papreno platila, ne znam bi li se usudila, ali kad sljaka sto da ne.

Kriska, guramo dobro, tj bebe guraju, svaka po 2.5 kg već, kose na glavi kao u prici, pa umirem od kiseline, dosla sam do lijekova na recept, ništa zivo ne pomaze:-). Spavam malo ili nikako i jedva cekam da se porodim, na izmaku snage.
tamara
03. јануар 2015. у 07.13
Svirena-riza pomaze za kiselinu.blesavo zvuci ali meni je pomoglo, zvaces i ispljunes.probaj, možda ti pomogne.
Vanderbilt
(whatever)
04. јануар 2015. у 13.02
Svirena pa čestitam - i to blizanci :))) Super !

Što se tiče tasni, ni ja se ne bih usudila nego je ovo stvarno bilo sve ili ništa. Toliko je smrdela i bila sva natopljena da bih je svakako bacila a ako uspem da je operem - super. Sad još samo da nađemneki dobar vosak da je navoskiram :)

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.