Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Pedijatar u Etobicoke/Toronto
mazina_mama
29. децембар 2014. у 11.18
Pozdrav svim mamicama i trudnicama.

U potrazi smo za novim pedijatrom jer nas sadasnji pedijatar uskoro odlazi u penziju. Zvala sam već nekoliko pedijatara i niko ne prima nove pacijente. Molim vas ako znate dobrog pedijatra koji prima nove pacijente da javite. Nalazimo se u Etobicoke-u.

Hvala unapred.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
29. децембар 2014. у 13.47
A ko vam je trenutno pedijatar?
Oli1
30. децембар 2014. у 06.35
Neke ti je sa srećom. Mi nismo uspeli naći pedijatra, jedva nadjosmo i porodicnog lekara.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
30. децембар 2014. у 09.13
Ja bih da pitam nešto ovu sto me minusirala, pa ako može da se javi. :)

Oli, je li još uvijek trazite pedijatra ili ste odustali?
jedna_izmedju
30. децембар 2014. у 16.53
Ja sam u North York i nemamo pedijatra. Idemo kod porodičnog ljekara za vakcine i preglede. Više puta smo išli u After hours childrens clinic. Oni rade 6-9 radnim danima i 10-1 vikendom. Rade pedijatri koji su u penziji ili tek počinju. Mala tamo ima karton i pregleda je ko stigne. Mislim da ima još jedna lokacija.
jedna_izmedju
30. децембар 2014. у 16.57
Mi idemo na Leslie/sheppard, a ima i klinika na Danforth/Broadview. Možeš i njih da pitaš za pedijatra.
Oli1
30. децембар 2014. у 18.48
Odustali smo od traženja pedijatra, posle godinu dana traženja. Onda smo naleteli na doktoricu koja radi u St. Joseph's bolnici a ima i svoju ordinaciju. Svidela mi se jer sve sto kaže ima smisla i verujem joj. Isto tako kad dodjemo na godišnji pregled ona je spremna, pregledala sve šta se desavalo sa decomu toku godine, kad i zašto smo išli hitnu. Sve to dobije elektronski. Naravno ne samo ona, valjda svi lekari tako dobijaju informacije ali ona se time detaljnije bavi. Recimo posle teže upale uha(lekove dobili u hitnoj) poslala nas je kod ušnog da proverimo sluh.
Tačno je da an Danfortu ima dečija klinika i dosta pedijatara, ali kad smo se preselili, bilo nam je predaleko da idemo tamo.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
30. децембар 2014. у 19.38
Nas pedijatar je Dr. Lester. On je u Misisagi blizo Trillium bolnice. Znam da je ranije primao pacijente a za sada nisam sigurna jer je i on star i možda će brzo u penziju. Kod njega nema cekanja već tačno te prime kad si zakazan. Međutim i zavrsis za 5 min jer sve zbrzi tako da nije bas doktor za nove roditelje koji su puni pitanja jer on za to nema strpljenja.
hana-banana
(.)
31. децембар 2014. у 04.41
Ne znam da li vam je daleko da dolazite do Danforta svaki put, ali pokusajte makar zovnuti Danforth Pediatric Clinic, sastoji se od 3-4 doktora pedijatra tako da možda ima vise sanse da neko prima pacijente. Mi smo kod Dr. Perlmutter, on ne da ne prima nego mislim da jedva ceka kad neko dostigne punoljetstvo i prestane biti pacijent.

Tu su i Dr. Rosenthal, Dr. Danayan I Dr. Khadar, pitaj za njih.
Klinika je bas, bas packed i rijetko kada te prime na vrijeme. MM ima obicaj reći da možemo otici sat vremena posle zakazanog vremena i taman doći na vrijeme. Moram priznati da to uglavnom ovaj nas koci, on kad se rasprica kao da predaje studentima medicine, a ne prica sa roditeljima. Meni lično ne smeta jer je odličan ljekar, dijagnosticar i jako dobar sa djecom. Dr. Rosenthal je isto odlicna, nju kad bi dobili bilo bi super.

Imaju recepcionistkinju koja mi se u početku po strogoci cinila da može da radi u zatvoru, a u stvari je jedno jako sposobna i fina dusica, Kad god sam zovnula i ostavila poruku da je hitno, da hoću da nekog od djece neko pregleda isti dan, uvijek je nasla termin za nas.

Ta ista lokacija se posle 5 pretvara u After Hours Children's Clinic i to je walk in, mozete je koristiti u međuvremenu dok ne nađetenekog stalnog.
mazina_mama
31. децембар 2014. у 10.02
Hvala vam svima puno na informacijama. Nismo blizu Danforta, ali ako ne budemo imali izbora moracemo da probamo kod njih ako primaju. Nas sadasnji pedijatar je dr. Manson, ali nazalost uskoro odlazi u penziju. Mi smo sa njim bili prezadovoljni. Kad god nam je trebao pregled isti dan, uvek smo dobili termin.
Gala06
(......)
31. децембар 2014. у 11.14
Izvinjavam se na upadu, ali ne mogu da verujem da je u Kanadi toliko teško dobiti termin kod pedijatra. Šta radite kad vam dete gori, ima upalu pluca, uha, itd... Nije rešenje otici u hitnu, treba neko dete stalnovda prati. Ja bih dobila napad panike.
hana-banana
(.)
31. децембар 2014. у 12.34
Gala, jako je teško naći pedijatra, doktora uopste koji prima nove pacijente. Mi recimo trazimo novog dr. nas stari em se već 20 godina penzionise, em je preselio praksu u neku walk-in kliniku, uopste mi se ne svidja taj koncept.
Ko nema dr/ped kome redovno ide, taj ide u walk-in klinike, after hours ped. klinike, imaju i neki teleheath # koji kad zovnes možeš da se konsultujes sam med. sestrom o svojoj zdravstvenoj nedoumici, mislim za mene smijesno. Za sve te salju u emerg. - ako ne možeš nekog da dobijes na tel. a mislis da ti dijete ima ozbiljan problem - emerg., ako ne rade - emerg, itd.

Ja sam imala ludu sreću da sam odmah posle porodjaja u bolnici naletila na mog pedijatra i direktno ga pitala da li može da bude nas pedijatar. Valjda nije mogao da me gleda u oci i odbije, pa je pristao, a vecina ima pravilo da braca/sestre pacijenta automatski i samo postaju pacijenti, tako da smo zbrinuti dok se ne penzionise.
Oli1
02. јануар 2015. у 12.32
Ne znam kako sada funkcioniše u Srbiji, ali meni je ovde logično kako funkcioniše. Ako je situacija hitna, dete slomilo ruku, ima temperaturu, bolove u stomaku, ideš direktno u hitnu gde rade pedijatri. Ako je potrebno oni obavljaju sve analize, krvi, mokrace, snimke, rentgen, ultrazvuk. Znači sve se obavi za par sati. Čekaš dok nalazi ne budu završeni i odmah znaš na čemu si. Znači ako je potrebno da dete ostane u bolnici odmah ostaje. Sve nalaze nas doktor dobija elektronski i kasnije možemo otići da pratimo situaciju ako je potrebno.
Većina pedijatara i porodicni lekari imaju ordinacije nevezane za bolnice. Recimo kad dobijemo uput za krv ili neko snimanje to traje nekoliko dana dok idemo sa mesta na mesto da sve to obavimo, pa onda snimci dodju do našeg doktora. Znači to je za nešto što ne zahteva hitnu intervenciju. Čak i ako dodješ do lekara a situacija zahteva nešto više od antibiotika oni te šalju u hitnu. E sad jedino što smo mi navikli da lekar za dete treba da bude pedijatar a to je teško naći. Vidim da se Kanadjani sa time ne opterećuju. Mi imamo dobrog porodičnog lekara i to mi odgovara.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.