Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Carski u srbiji
Nana101
09. новембар 2014. у 10.04
Da li u srbiji, I u kojim bolnicama, muž može biti prisutan tokom carskog Reza?
Snezana
09. новембар 2014. у 14.12
Ne bih znala odgovor na tvoje pitanje. Ali i ako dozvole to sigurno zavisi i od toga koja vrsta carskog reza je u pitanju. Npr jel hitan ili planiran,koja vrsta anestezije se koristi itd.
tamara
09. новембар 2014. у 14.46
Šta je poenta da bude stobom u op.sali otac? Iako dobije dozvolu biće dok ne zaspes i gledaće u zeleno platno ili cekati ispred a bebu će videti tek kad oni obave šta trebaju, ne dobijes bebu odmat kao kod normalnog porodjaja.
Zavisi i od anestezije koju dobijas.ako se nešto iskomplikuje on mora izaci, tebi daju još malo da se uspavas i to nije zavidna situacija za oca.MM je dva puta bio dok ne zaspem jednom bio sve vreme vani ali je bio kod mene dok sam se budila ili čim me prebace u drugu sobu a bebu mu posle oko 5min daju i on je bio snjima dok se ja ne probudim.
Zovi alternativna porodilista i recice ti.u privatnim klinikama u srbiji verovatno može(sve je na prodaju).
skoljka
(student)
09. новембар 2014. у 15.58
Ne znam za Srbiju, samo ovdje u Kanadi za carski rijetko ide totalna anestezija, nego spinalna i tata može biti prisutan od monenta kad tebi daju anesteziju i razvuku platno, beba se kao i kod prirodnog porodjaja daje odmah vama ( tati) ( naravno posle provjere da je sve ok). I onda tebe odvezu na oporavak od sat vremena i posle se pridržiš tati i bebi u vasoj sobi. Eto, tako je nama bilo dva puta. Možda i u Srbiji uvode ovo jer u stvari je ovo lakse za med osoblje, tata tu preuzima dosta obaveza.
Nana101
09. новембар 2014. у 21.42
Ovo bi mi bio treci carski, naravno zakazan. Anestezija bi bila spinalna kao I u prethodnima, tako da od spavanja ništa. Bebu sum I Dali Odmah. nije prisustvovao drugom (druga država), jer nije bilo dozvoljeno, I želi po svaku cenu da bude prisutan na sledećem. A I meni je lepse da je on Tu. Tako da gledamo da li da Se ovo treće rodi u bolnici gde I prvo dete, ali bi nam iz nekih drugih razlog a srbija odgovarala.

BEHEPA
09. новембар 2014. у 22.49
Nisam sigurna da u Srbiji otac može da prisustvuje carskom rezu. Moj brat je pre mesec dana dobio sina i žena mu se porodila u Narodnog Fronta na carski rez. Imam sliku gde je on sa bebom i nosi masku na licu, ali mislim da nije smeo da prisustvuje. U Srbiji, koliko ja znam, nema zelenog platna kao paravana jer nije predvidjeno da muž prisustvuje. Ali mogu da pitam detalje.
Snezana
10. новембар 2014. у 05.50
Bilo bi lepo da može pogotovo kad već želi. Ali u Srbiji je tek pocelo da se dozvoljava prisustvo na prirodnom, tako da cisto sumnjam da su i za carski poceli popustati.

Ovde je prisustvo na carskom najnormalnija stvar, čak i poželjno da dete odmah uzme roditelj, tj u tom slučaju tata. Ako je anestezija totalna on ne ide u salu ali je ispred i opet je prisutan kod deteta od prvog trenutka.
tamara
10. новембар 2014. у 06.16
Meni je bolje totalna anestezija koju sam imala 2x, sa prvim sam dobila epidural i mnogo komlikacija posle imala (zadnji put anesteziolog je rekao da polako izbacuju iz upotrebe)a i budna bila pa gledala u lampu na plafonu koja je ogromna i kao ogledalo, videla kako me seku i to mi je grozno bilo, uhvatila me panika i odmah su me uspavali.iskreno sam ljubomorna na supruga da je on prvi snjima bio.

Znaš da imaš mogućnost da ako si zavrsila sa decom srede da više ne možeš biti trudna(ne znam na srpskom pravu reč)
Nana101
10. новембар 2014. у 11.09
I ja koliko sam čula ne moze muž da bude prisutan, ali ne znam Kakva je situacija u prvatnim bolnicama, ne znam ni ime ni jedne od tih bolnica.
Tamara, o kod zahvatu pricas? Ne znam ništa o tome. Zainteresovana sam, moja trudnjacka karijera je got ova posle ove Bebe. Možeš na engleskom, ako znaš, nemoj na norveskom, to mi slabo Znaci.
tamara
10. новембар 2014. у 11.35
Pitala sam supruga pa bi trebalo da zna tačno:-) reč je o sterilizaciji.ovde kad odes na dogovor kod anesteziologa dobijes nekoliko papira da ispises i vratis kad ides na CR.tipa da li imaš alergije, koristis neki lek, prethodni cr-ovi.sve to mi predjemo usmeno ali verovatno i zbog njihove sigurnosti.na kraju pitaju da li želiš da se sterilises jer to mogu odraditi .ja nisam alli se sad kajem.pitaj da li ima ta opcija mada ja verujem da u srbiji ima sve isto ako ne i bolje.nadam se da sad malo jasnije.
Barilli
(bez_izuvanja)
10. новембар 2014. у 11.40
U Srbiji se, koliko znam, sve vise radi CR u spinalnoj analgeziji. Mnoge majke se „plase”, i traže da ih ipak uspavaju. Ne verujem da dozvoljavaju muzevima u operacionu salu, a i mislim da nasi muskarci slabo i žele da prisustvuju porodjaju, i da nije na carski rez.

Ipak, treba pitati.

Mislim da je super mogućnost da majka bude budna kad joj dete dolazi na svet, ima nekih neprijatnosti oko CR, ali sve se to brzo zaboravi kad cujete i vidite svoju bebu. Meni su odmah dali bebu na grudi, tako da smo se upoznali. Muž je bio tu oba puta i rekao je da to iskustvo ne bi menjao nizasta u zivotu.

Mogu da ti povezu jajovode, da ne zatrudnis, ali ja to lično nikad ne bih uradila. Pisali smo ovde o tome na jednoj temi, postoje indicije da se brze udje u menopauzu zbog toga. Uostalom ne volim ta „konacna” rešenja.

Uostalom što ne uradi muskarac vazektomiju, to je jednostavnija procedura. E to bi volela da vidim, koliko bi njih to uradilo, a ženama se namece
tamara
10. новембар 2014. у 12.24
Ja poznajem mnogo oceva sa naših prostora i svi su bili na porodjajima semm jednog koji pada unesvest kad krv vidi, on je bio ispred vrata.

Verovatno ni mnoge žene koje urade to vezivanje kako kažeš ne bi inače uradile ali ako znaš da si gotov sa decom zašto ne.kakve veze ima da li je musko ili zensko, glupo razmišljanje po meni.već si na hirurskom zahvatu i to ti dodje kao bonus.

moja poznanica je to uradila i nije nikakve komplikacoje niti poremecaj ubrxanje menopauze imala.
Nana101
10. новембар 2014. у 12.41
To bi dobro trebalo istraziti - govorim o Tom „povezivanju” jajovoda. Ja sam planirala spiralu poslee poroda, Ali nisam ni to proucilia. Pricacu sa ginekologom o opcijama.
DakleN, niko ne zna za bolnicu koja dozvoljava prisustvo oca?
tamara
10. новембар 2014. у 14.21
Za bolnicu moras cekati još malo:-)
Gala obično zna takve stvarin ali je nema.
Tajci
(...)
10. новембар 2014. у 15.37
U državnim bolnicama koliko ja znam nema mogućnosti sa otac prisustvuje carskom rezu. Privatnu imaš bolnicu jevremova tamo sigurno može. Možeš da ih kontaktiras mailom i da pitas detalje. E sad cena je sigurno ozbiljna ali je i tretman koji dobijes mnogo bolji nego u državnoj.http://www.jevremova.rs/porodiliste-porodjaj.php
Nana101
11. новембар 2014. у 10.23
Tajci, Hvala najlepse za info. Dozvoljavaju u jevremovoj, naravno uz novcanu nadoknadu.
safira
(.)
12. новембар 2014. у 02.50
ja sam se porodila sa spinalnom, paravan stoji od grudi na gore, tako da je jedina mogućnost da otac sedi pored glave da ne bi gledao celu operaciju. Kad izvade bebu prinesu je, verujem da u privatnim klinikama majka i otac mogu i da je pridrže
Republica
(®)
12. новембар 2014. у 05.03
Da, dozvoljavaju u Jevremovoj. Nano u Bgd porodilishtima naplacuju i prisustvo oca i pri karlicnom porodjaju. Ne znam koliko je carski u Jevremovoj . Karlicni je oko €3500. E sada morash isto da proverish sa aviokompanijom do kog meseca trudnoće mozhesh da koristish njihove usluge. ;)
tamara
12. новембар 2014. у 07.01
3.500,- za prisustvo oca!!! Ovo nije normalno za Srbiju, to je nekone godisnja plata.
Ovde je sve besplatno od kad se ustanovi trudnoća pa sve dok neobavis sve preglede posle porodjaja.jedino ako tata isto spava u bolnici dok je mama i beba tamo nešto sitno platis.ko želi vise uz to kod orivatnika ali nije puno.
Znaci ko ima može ko nema cuti i trpi.
Nana101
12. новембар 2014. у 09.56
Prisustvo oca 15,000 din. 3500 ZA karlicni. Sigurno mnogo vise ZA carski.
Nana101
12. новембар 2014. у 10.36
Može da se putuje do 35e nedelje, Ali ne bih cekala do tada, prošli put poceli trudovi na jutro leta.
svirena
(teaser)
12. новембар 2014. у 11.46
nije prisustvo oca 3,500 evra već toliko kosta porodjaj u privatnoj klinici koja je spomenuta.
tamara
12. новембар 2014. у 13.47
Pa i za porodjaj je puno u srbiji, previse.
shargarepa
12. новембар 2014. у 13.51
Ovo je u privatnoj zar ne? U regularnoj državnoj bolnici je pretpostavljam besplatno uz validnu zdravstvenu knjizicu ???
kriska
(*)
13. новембар 2014. у 08.52
U državnim bolnicama u Srbiji porođaj je besplatan, u privatnim porodilistima se plaća.
Ne znam da li u nekim državnim bolnicama muž može prisustvovati porođaju, znam da u Narodnom Frontu to još uvek nije moguće, ali imam prijateljicu babicu koja radi u NF i kaže mi da rade na donošenju novog pravilnika i da će uskoro muž moći prisustvovati porođaju.

U Srbiji trudnica i koja nema zdravstveno osiguranje ima pravo na besplatne preglede i na bolničko lečenje ako zatreba, u bilo kom mestu u Srbiji, gde god se zatekne.
Takođe trudnicama u Srbiji je besplatan gradski prevoz.
Republica
(®)
14. новембар 2014. у 03.30
Da u pitanju je privatna klinika koja ima program i za osiguranike u Srbiji . To je za npr usluge VTO iz programa besplatne VTO. Za porodjaj ipak ima cenovnik. U Frontu je ranije bilo omogućeno prisustvo oca uz nadoknadu od oko €170. Kako je trenutno nisam upoznata. Nano zovi porodilishte Dragishe Mishovica. Mislim da i kod njih imash shanse. :)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
15. новембар 2014. у 15.01
Kriska,

U Srbiji trudnica i koja nema zdravstveno osiguranje ima pravo na besplatne preglede i na bolničko lečenje ako zatreba, u bilo kom mestu u Srbiji, gde god se zatekne.

_____________________________

Ne znam iz kog je ovo filma, ali ovo definitivno nije tačno. Možda na papiru bi trebalo da je tako ali u praksi sigurno nije. Znam lično trudnicu iz Banje Luke koja sa nesredjenim statusom u Srbiji ništa nije mogla dzabe da dobije.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
15. новембар 2014. у 15.03
Inače, što se same teme tiče, iznenadila bih se da ocevi u Srbiji mogu da prisustvuju na carskom rezu obzirom da je i za vaginalni porodjaj guravo.
tamara
15. новембар 2014. у 15.34
Pusta pa nije mogla jer je iz bl, imap je to druga država ili? ddaje imala osiguranje iz bl ako to i ima tamo mogla je.
Ja sa u dve trudnoće bila kod lekara dole jednom u vrnjackoj banji pa u bg sa osiguranjem ovim i ovim pasosem ništa mi nisu naplatili a mislila sam da će me 'oderati'nisam bila kod privatnika tad.
kriska
(*)
15. новембар 2014. у 16.03
Željka, moja ćerka je trudnica ima Srpsko državljanstvo i na celoj teritoriji Srbije ima pravo na besplatne preglede u državnim bolnicama, a radila je neke preglede i na privatnoj klinici, platila je ali taj novac joj je refundiran, tj. vraćen.
Gradski prevoz u Srbiji za trudnice je besplatan!
PustaZelja
(i posle mene - ja)
15. новембар 2014. у 17.35
Izvinjavam se, na brzaka sam citala pa sam shvatila da se misli na trudnicu nevažno sa kojim državljanstvom a sve dok je na teritoriji države Srbije.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.