Дискусије : Труднице и мамице

 Коментар
Dupla rerna - iskustva?
Vanderbilt
(whatever)
12. октобар 2014. у 11.20
Renovacija kuhinje nam nije u izgledu tako da nema sanse ništa da se ugradjuje, znaci moram da kupim novi sporet i to hoću sa duplom rernom jer mi je ovo spremanje hrane jedno po jedno nemoguća misija kad dodju praznici, a i često i inače mi zatreba odjednom dve rerne i uvek se nerviram i budem u guzvi sa vremenom.

E sad, ja ne volim sporete na plin, znaci elektricni.

Vidim da ima sa dve jednake rerne i onda sa jednom manjom jednom vecom. Zanima me prvo, u smanjenoj rerni gde ne možeš da spustis sud na donju policu pa da imaš dobar razmak između hrane i gorenjeg grejnog elementa - da li zagoreva hrana, da li ste imale neke zamerke tog tipa? Onda, da li je prakticnije imati dve jednako male, ili jednu veću a jednu manju rernu? Nisam sigurna koliko je ta mala prakticna buduci da su moji sudovi od kovanog gvozdja koje koristim za rernu prilično veliki. Dobro peku se kolaci koji su niski u tepsijama... ne znam ni sama, ne bih da se kajem.

neko mi je rekao da nikako ne kupim sporet koji ima touch kontrole već obavezno one na okretanje, jer ove sto su touch ne reaguju ako ti je mokra ruka, a dok se kuva, zna se već kako je...

Interesuju me iskustva mama koje imaju duplu rernu, za i protiv, i koju marku bi preporucile ?

hvala:)
skoljka
(student)
12. октобар 2014. у 13.05
http://www.electroluxappliances.ca/Kitchen-Appliances/Ranges/Induction-Range/
Ovo je nasa, prezadovoljna, mada ja nisam neka kuvarica, da napomenem.
Donju rernicu nisam ni probala. Gornja ima naravno convection opciju, donja limitirane, bake, broil i keep warm ja mislim.
Ja sad ne bi kupila ništa sto nema induction top, posle iskustva sa elekticnim i gasom, ovo ti he toliko brzo i prosto maintenace free. Nema ribanja, uvijek cisto. Ako šta pokipi samo obrises, ništa se ne zalijepi, ne zagorijeva. A brzo, da brze biti ne može.
Ima taj touch activation sto ti kažeš da ti se ne svidja. Mada mi stalno pristkamo s mokrim prstima i nema taj problem sto kažeš, a konzola se lako cisti. Samo prebrises, nema da se masnoca zavlaci iza i po tim 'dials'. Plus mnogo modernije izgleda ovako.
Ajde sretno ti, mi smo mnogo istrazivali prije nego sto smo kupili.
maja3s
(diskutant)
12. октобар 2014. у 16.54
kod mene je rerna ovojena od ploce...zato što sam ja tako htjela...rerna mi je u mojoj visini da se ne saginjem a kad su djeca bila mala nisu mogli rukicama da se oprže...

nije mi ploca ondukciona...bilo je to i tad ali ja nisam kupila :((
nisam ni razmišljala koliko je to brze...sve je na struju dakle el...

rerna je samo jedna...to tad nije ni bilo kod nas ovdje...ali ima vruc zrak na kojem ja pecem po dvije tepsije hrane ako je potrebno i samo mi je potrebno za jedno od to dvoje jedno 10 min ekstra...

to sa dvije rerne sam vidjela u svedskoj...i to mala rernica i velika...a velika je bas velika...kod mene je standard a ona je ko jedna ipo moja...nije to loše ako ćeš recimo samo hljeb pa upalis malu rernicu...

ova na slici gore je obe iste velicine...za razliku od onoga sto sam ja vidjela...

muž samo kuka sto nije kupio gasni sporet..misli oboje i plocu i rernu...ja opet ne volim malo mi to opasno..iako sam imala gasni sporet kod mame kao djevojka :)
Oli1
12. октобар 2014. у 17.04
Izvinjavam se ako proširujem temu ali pitanje za Skoljku. Kako odmah izbrišeš ako pokipi? Sve je jako vruće moraš sačekati da se ohladi. Dok se ohladi sve to prosy to se fino zapeče. Ako krenes čisti ti onako vruće sve se lepi, krpa, sundjer, papir... I ne možeš ocistiti. Da napomenem da jako puno kuvam I staklo keramička ploča me izluđuje. Da li ima veze sa markom, moj je Samsung. Možda se neke druge lakše čiste?
tamara
12. октобар 2014. у 17.31
Ja mislim da je ta sa dve rerne bzv.istina moje koristenje kuhinje je slabo ali moja mamma nedavno menjala kuhinju i kupila to sa dve rerne.to je malo.ja to nebih kupila, rerna odvojena ili zajedno nebitno sa toplim vazduhom je ok.može se dve tepsije peci, malo duže traje ali zavrsi posao.

Oli-slazem se da ravna ploca ne može da se cisti dok je vruca, samo gore bude.ali kad se ohladi obični jif sa mokrom spuzvicom sve ocisti.meni jednom mleko iskipelo i bas se zapeklo, tad sam malo vode stavila i sacekala par minuta i sve se ocistilo.ima neka plafstika koju sam dobila sa plocom ali ja to ne koristim, ima i neka tecnost za to ali meni je jif bolji.za marke toplo preporucujem Miele.
Oli1
12. октобар 2014. у 18.19
Ja čistim sa Vimom to je valjda isto kao Jiff ali slaba vajda, treba trajati, trajati I trljati...moram skidati sa onim za struganje. Sve mi je to previše za održavanje, mora da je do marke sporeta koji usput rečeno nije uopšte bio jeftin.
Volela bi da se javi neko ko puno kuva da da čujem iskustva. Trudim se svi uredjaji u koje imam ne zahtevaju puno paznje ali kao što rekoh šporet moram čisti ti posle svakog kuvanja.
tweety_m
(?)
12. октобар 2014. у 19.47
Meni i ova jedna postala visak,u zadnje vrijeme je koristim samo za hljeb iz zamrzivaca :),nego ja sam uvijek za jednu veliku rernu nego 2 manje,brat bratu u ove naše velike USA rerne ladno mogu stati 2 tepsije jedna do druge,a u Evropi mi sve nešto minijaturno.Kod mene je onaj haiku sporet sa spiralama,lako se održava,ako mi se bas zaprlja katastorfalno tj ako ne ocistim odmah,uzmem u Walmart one 4 posudice nove za $10 i rijesen problem.Samo sto je kod mog sporeta nebulozno otvor na jednoj ringli vodi u rernu,i par puta sam koristila tu ringlu, jednom mi i kafa iskipi,sve otislo u rernu.Plin sam imala u Cikagu,navikla na ravnu plocu prije toga,pola ruckova mi pogorilo dok nisam navikla na plin.Meni se svidja isto kad je odvojeno,pogotovo da se ne saginjem.Isto mi je nebulozno da mi je dole frizider a gore zamrzivac,svaki dan se saginjes za nešto,a zamrzivac bas i ne otvaram ionako svaki dan.
skoljka
(student)
12. октобар 2014. у 20.47
Neko gore imao pitanje za mene. Pa u tom je fora indukcije da kad sklonis serpu ringla se instant hladi, jeste bude toplo al ne toliko da ne možeš da obrises i ne može da zapece jer je već dovoljno hladno.
Moja gornja rerna je ogromna, prava americka. Kamo sreće da sam vise zainteresovana za kuvanje, još bi mogla i uzivati. Mi smo prije 2 god potpuno renovirali kuhinju, za naše potrebe. Kupili najvecu panasonic mikrotalasnu, napravili da je built in u elemente, em super izgleda, em je na dohvat ruke, a to mnogo vise koristim od rerne.
skoljka
(student)
12. октобар 2014. у 23.32
Usput, ako nekom treba mikrotalasna, mi imamo ovu, i ja sam prezadovoljna.
http://www.panasonic.com/ca/consumer/home-appliances/microwave-ovens/countertop/nn-sd973.html
tweety_m
(?)
13. октобар 2014. у 00.18
Ja sam mikrotalasnu uredno iskljucila čim smo uselili i nemam namjeru da je koristim,bleji prazna,a posto nije moja ne mogu da je izbacim.
Ragdall
(Live and let live!)
13. октобар 2014. у 20.33
Mi imamo Samsungov sporet sa Flex Duo rernom i prezadovoljni smo.
Rernu možeš da koristis kao jednu veliku ili dve manje, super stvar.
Obe rerne su convection sto je za nas bilo vrlo bitno.

Nismo ni znali za Flex Duo tehnologiju dok nismo slučajno nabasali
na sporet u nekoj trgovini. Meni se nikako nisu svideli sporeti sa dve
zasebne rerne jer je ona donja malte ne na podu, nekako mi nije prakticno...

Mislim da ih Samsung pravi na gas, struju i induction.

Evo linka jednog modela:
http://www.samsung.com/ca/consumer/home-appliances/ranges/ranges/FE710DRS/XAC

Vanderbilt
(whatever)
14. октобар 2014. у 16.55
Ragdall, ni ja nisam znala za ovo, deluje super.
E sad zanima me - nema grejace gore i dole, zar ne ? Kako onda radis „broil” kada treba odgore nešto da se zapece ? Da li propusta mirise, na primer dole kolac gore meso - jesi radila to, da li je ok ?
Ragdall
(Live and let live!)
14. октобар 2014. у 19.49
Gornja rerna ima i convection i grejace tako da možeš da
radis broil bez problema.

Rerna je pregradjena jednom kao tacnom koju izvuces kad želiš da koristis
celu rernu i kad radis „self clean”. Ne znam tačno od kakvog materijala
je ta tacna napravljena, ali prilično dobro izoluje jednu od druge
rerne, i od mirisa a i od temperature.
Znaci ako pecem nešto u gornjoj na 250F a u donjoj na 400F rerna
dobro održava tu temperaturu i nema nikakvih problema.
Ekstra brzo se zagreje i posto je convection pece se na manjoj
temperaturi nego u običnoj rerni.

Moja rerna ima četiri resetke tako da istovremeno mogu da
pecem četiri razlicita jela na dve razlicite temperature. U donju
mogu najviše tri resetke da stavim ili dve u obe sto najcesce radim.
Nisam još nikad koristila celu rernu jer mi je donja dovoljno velika
kad recimo stavim 'roaster' mada sam to jednom radila od kad je imam.
Najviše mi se svidja sto 4 tacne pite ispecem za 30 min:-)Pre mi je
to uzimalo celo popodne!

Ringle su mi malo problem jer su dve jako male i blizu su kontrolnoj
tabli pa malo veca serpa ne može da stane. Ali dobro, snadjem se:-)

Drugi sporeti sa dve rerne su uglavnom imali samo jednu rernu convection
a druga je imala grejace. Meni se to nije svidjalo jer sam zelela
da mi obe rade na convection.
Mi smo prezadovoljni rernom, stvano nemam nikakvih zamerki.

Gala06
(......)
15. октобар 2014. у 12.25
I kod mene je, kao kod Maje, rerna odvojena od polce, rerna je u mojoj visini.
Oli, ne kuvam bas često, mi se hranimo na poslu/vrticu, ali desavalo mi se da mi nešto iskipi. Ja koristim Frosch-ovo sredstvo namenjeno bas za ravne ploce.

http://www.frosch.de/index_en.htm
jelkac
(student)
18. октобар 2014. у 00.18
ja imam SAMSUNG duplu rernu. Odnosno, jedna rerna, standardno velika, ali ima opciju, kad se ubaci specijalni „ tray” u sredinu, da onda budu dve manje rerne posebno. I ima posebne kontrole za „upper” i „lower” ...Bas am zadovoljna. SUper pomaze kad spremas vise jela, Slavu...Dole jedna temperaura, gore druga. super. Jedino je malo „tricky” da izbegnes da otvaras vrata od rerne često, jer gubis temeraturu svaki put kad otvoris, ali sve je to stvar dobrog tajmiranja .

Takodjer ima dole i onaj „warming drawer” ako moras nešto da održavas toplo, ili samo ugrejes. SUper je.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.