Дискусије : Емиграција

 Коментар
Na danasnji dan
Simo
24. јануар 2024. у 09.42
Jan 24 1994 u SR Jugoslaiji desilo se cudo.
Nezapamcenju hiper inflaciju preko noćizaustavio je Deda Avramov konvertibilni dinar. 1 Novi Dinar vredeo je 1 DM i Stamoarija u Topcideru je presla u rad sa jednom smenom.
Iako sam u to vreme bio u procesu dobijanja islejenicke vize i danas se secam kako je to bilo konacno nešto za predah u turbulentnim ratnim godinama.
Tubby
24. јануар 2024. у 13.04
simo, ne mi se sekiraj UVEK može jače i bolje: https://www.usdebtclock.org/
Registrovan
(Я люблю запад)
25. јануар 2024. у 12.27
Nije inflaciju zaustavio deda Avram već Milosevic, isto onaj koji ju je proizveo. Dovoljan je jedan poziv do Topcidera, da se prestane sa stampanjem novca. Niko ne spori Avramu da je bio veliki strucnjak, ali on je tu bio da odradi tehnicki deo posla i da se narodu predstavi kao neki cudotvorac koji je kao zauzdao inflaciju. Jer da je Sloba to uradio, možda bi neko u narodu upitao zašto to nije uradjeno ranije.
Inflacija je bila pljacka naroda, da se finansira rat i da se odradi akumulacija kapitala posle pada komunizma
Simo
25. јануар 2024. у 12.49
Što se tiče Avrama tu si u pravu, ali što se tiče pljacke naroda e to je već malo veca filozofija.
Iz moglo bi se reci cudotvorne ekonomske države pod premierom Ante Markovic izvesna stabilnost je presla u brzi ratni haos kada je doslo do međusobne pljacke između naroda i države.
Inflacija je omogućila rasturanje bankovnog sistema u kojem su otpisani svi dugovi pojedinaca bankama.
Drustveni stanovi su presli u ruke privatnih korisnika u bescenje.
Bilo je samo pitanje ko koliko umije. Kao i obično najviše strada sirotinja a svedoci smo bogami kako su i mnogi iz vlasti zavrsili u kazamatima sto bas i nije povijesno iznenadjenje.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
26. јануар 2024. у 02.18
Simo nije u pravu, Registrovan je u pravu.
...koji crni „deda avram”... -deda avram je mogao nešto da uradi (sam) podjednako koliko mogu ja. -a to je -da odem do pijace do kasapina da vidim jel' ima kosti govedje da napravim bone broth, i da kupim par rebara da napravim juhicu, i tako to... ...da provoza bajs, da se proseta po savi i tako. -da tako kažemo - sirok spektar samostalnog dejstva. sluzba je organizovala inflaciju, sluzba je organizovala i slobu, sluzba je organizovala jezdu i dafinu, sluzba je organizovala rat, sluzba je organizovala i mir kad su odlucili da je dovoljno.
Drustvni stanovi su već postojali, je l' tako? - ono, slazemo se da su fizicki postojali, izgradjeni su? -ako su izgradjeni, neko ih je izgradio. Real value. -taj real value je već postojao i u finansijskom iskazu - jer je to isto drustvo izdvajalo i deo para za te namene.
S tim sto je poneko, ko je bio blize vatri, se malo bolje i ogrejao (dakle - protuve -eskaju, bagra oko slobe, i tako dalje-isti oni koji su pljackali narod i od jeseni 1944.srbiju, i 1945 ostatak.
Inflacija je jedan od nacina da taj neko kod koga je „banka”, ko stampa i kompjuterski kucka lovu -a to je uvek onaj ko zaista vlada i državom, u nasem slučaju sluzba/e, dodatno oporezuje celokupnu populaciju koja ima kes kod sebe ili lovu na racunu. Jer i finansijski clearance radi na kraju centralna banka (i sdk koja je postojala kod nas, kao najsavrseniji sistem toga tipa na svetu - u kome je prostor za mahinacije bio najmanji, i koji je, naravno, ekspresno ukinula od zapada dovedena djindjiceva vlada a posto je sloba skinut tihim državnim udarom.)
abvgd
(Morski)
26. јануар 2024. у 17.29
Мудријаш, много знаш украшће те Руси. Све фигуре које видимо на ТВ су марионете. Шоу.
zlatiborac
26. јануар 2024. у 18.41
'Jan 24 1994 u SR Jugoslaiji desilo se cudo.'

Ih sogore, `bem mu zmare` - 'svako cudo za tri dana' pa tako i ovo.

Kad videh naslov pomislih; nešto novo-taze, kad ono; jopet Slobo & co ...

P.s. u mojem slučaju na danasnji dan leta Gospodnjeg 1982-e uselio u
novu (drugu po redu)'bajtu' ; a vreme suncano - ki naruceno...
Seeb-VN1700
26. јануар 2024. у 20.07
„Мудријаш, много знаш украшће те Руси”
-

Da su Milosevici neke pare izneli u Rusiju nije sporno, samo se ne može odredit dal 4 ili 14 milijardi dolara?

Englezi su natjerali kralja da vrati zlato, možda i Rusi vrate milijarde Srbiji.

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
27. јануар 2024. у 02.23
rusi i englesi, kao jedine dve stvarne imperije sa imperijalnom tradicijom na planeti - nikada nisu, niti će ikada ikome vratiti ista sto su opljackali, ili sto je neko dobrovoljno doneo kod njih.
ne zaboravimo da je deo našeg de-bea ipak celog svog postojanja bio ekspozitura ka-ge-be-a, tako da ako su i izneli neku lovicu tamo - vratiti je sigurno niko nikad neće (kao ni ono sto je oteto i odneto u zapadne zemlje koje prakticno kontrolise uk imperija).
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.