Дискусије : Емиграција

 Коментар
Kaže najveca greška sto je napustio Ameriku
Seeb-VN1700
28. март 2022. у 13.33
Seeb-VN1700
28. март 2022. у 14.28
Kako sam razumio covjek je gradjevinski ing. i u svojoj struci radio je u nekoliko država, jedino u struci nije mogao u Americi.
Pa je u Americi kao mnogi vozio kamion.
Kaže da kad je kasnije radio u drugim državama kao ing., da je vozac kamiona u USA ipak bilo najbolje.
Zašto kao gradjevinski ing. nije mogao raditi u Americi a htio je?

-
Simo
28. март 2022. у 15.45
Nisi dobro čuo rekao je dok je bio u USA nije bio inzinjer, izgleda da ima rusku diplomu.
Inače u USA nije problem sa gradjevinskom diplomom mada ima da se potrudis da dobijes inzinjerski pecat, posto standardi su poprilično razliciti.
Ovde je gradjevinski inzinjer iznad opstinske inspekcije, kad inzinjer kaže tako treba i lupi svoj zig, to je bozije slovo.
Ovde kod mene ima naših gr. ing.
U svim poslovima možeš da radis, znam slučaj žene sudija u Bosni, dosla ovde kao izbeglica, ulozila silnu energiju i eno je sudi u visem sudu.
Isto tako znam njenog kolegu sudiju koji još uvek vozi kamion.
sirchulle
(CAD Designer)
29. март 2022. у 06.35
Cudna zemlja ta Amerika. Svi je nešto kao mrze i slično ali kažu da su tamo najviše sansi imali za bilo šta. Ko zna gde je istina.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
29. март 2022. у 08.34
Kako bre ko zna? - pa zna pusac, onaj iz skali i moldera :) -taj batica sve zna.
Zna gde svemirac svemirski brod priveze kraj kraljevicevog markovog sharca, kad skoknu u mehanu da se napoje vina rujna s markom i musom, i ovnujskoga mesa nasite.
Ova moja najboljija drugarica kaže da što se tiče tih, da tako kažem ekonomskih mogućnosti, ono sljaka/itd - u tripu je da je kao i kod germanaca - fazon, klosari su samo oni koji neće da rade. -mada, kapiram da bi se na pola zivotnog standarda koji ima tamo - da može da ga ostvari ovde - istog momenta vratila. -naprosto, sistem, u smislu sistema vrednosti, mentaliteta, i tako dalje - nije na istoj frekvenciji kao ona (dakle ne tvrdi da je bolja ili losija - naprosto da nije kompatibilna sa tim, iskljucivo $$i$temom vredno$ti. -fazon, jbmusunce - pa ima valjda i nešto sem $?).

problem sa nama ljudima je sto jako kratko živimo, i ne možemo vreme da vratimo. i onda se ispostavi da gde god je neko bio, prakticno, i kada je, a u zoni svojih klasnih/kastinskih mogućnosti pritis'o - na kraju je i to nešto, ma šta to bilo i isterao.
e sad, ispostavi se, neretko, kada neko najzad to nešto istera do kraja - zakljuci da možda i nije bilo vredno utroska tolike kolicine zivota (vremena dakle) -ali vreme nekako ne može da se kupi unazad, može pomalo unapred, al' da se vrati - ne može.
i onda covek umre jadan, bedan, i nesrecan, jer skonta da je zivot sprtzao uludo/na pogresan cilj, a vremena za neki novi - naprosto vise nema dovoljno.
a neko pak skonta još kao mlad - da nešto sto nam namecu kao ciljeve, ma koliki autoriteti bili, ne mora nužno da bude ni dobro generalno, a naročito - da bude dobro po nas/njih - i onda postavi neke svoje ciljeve, ili ni ne grebe rukama i nogama za te neke deklarisane ciljeve, nego se lepo zeza ceo zivot, i bude srećan, a i ljudi oko njega.
pa sad - ko se gde nadje, je l'.
lično sam evo recimo jedan veliki nesretnik, evo stavio sam na vitransfer neke fotografije sto sam slikao svirku pre 2 dana tom nekom za koga sam slikao (neka rokenrol deca / muzicka skolica, super su klinci, čak su i dobro poneki svirali :) ), i sa' ću da sednem na bajs, i ponecu aparat da kliknem jedno 15 slika rozog cveca (nešto mi treba na temu pink), i onda ću da odem na adu da popijem dva piva, i kao pravi klosar, vraticu se tim istim bajsom (pivo sam već kupio u prodavnici :) ) - umesto da lepo k'o dingospo covek sednem u tajfun, odem na adu u kafanu, pijem loše pivo uz malo bucnu muziku sa kafanskog ozvucenja (i pogresnog genre - naravno :) ) - i onda posle da se lepo tajfunom vratim kuci (i razmišljam - gde sam ja bre ovo bio danas, i da l' meni ovo treba u zivotu, i da l' vredi truda?).
mada, da imam tu će i e kategoriju... eh... ma u australiju bi bre otisao da vozim one njihove kamio-vozove :)
dobro, za'ebavam se. ne bih otisao.
zlatiborac
29. март 2022. у 09.46

„Kako sam razumio covjek je gradjevinski ing. i u svojoj struci radio je u nekoliko država, jedino u struci nije mogao u Americi.
Pa je u Americi kao mnogi vozio kamion.”

Da je to usamljen slučaj, tj. pojava, ni po jada, međutim takvih slučajeva ima na pretek. Prema tome; sa doticnima je tkr. svaki dijalog
'jalova rabota'. Naravno da ih nije jednostavno ignorisati,jer to mogu
biti i oni iz bliznjeg okruzenja koje srećemo povodom okupljanja koje
potrazuju tradicija i obicaji.
Docim ovde, mogu se povremeno ili zauvek ignorisati. Drugim rečima;
njihovi zivotni promasaji pripadaju drugim vremenima, a s` time nacinu
i vrsti druzenja.
prekodrinski
(Å¡loser)
01. април 2022. у 05.20
Ma da americki san , u holivudskim filmovima. A realnost je ipak malo vuce na sivo. :))))))
Problem je u Holivudu.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
01. април 2022. у 06.11
malo su sminkerica i momak na rasveti got high, pa ona prosula malo vise pudera, a ovaj mali jače odrapio svetlo - i jbg - sve sljasti sa ekrana. -ne mo'z covek nikom ni one anemicne, bezbojne, redhead pegice da vidi i onu providnu kozuricu. -mada, čak i to as-is, i da nije nasminkano tako kako jeste na holivudskim filmovima, i dalje je pojam svega za mnoge druge zemlje i narode.
ok - pljackaju pola sveta od kad postoje - tačno.
me-dju-tim - gomila doseljenika koji danas pristizu tamo su iz zemalja koje su statisticki bogatije od amerike sa sve pljackom uracunatom, ili u svakom slučaju u indeksu „nacionalno bogatstvo/realni resursi / stanovnik zemlje” - pa ipak idu tamo (srbi - lep primer. ne znam da li smo bogatiji od njih, ali smo dovoljno ne-sahara da bismo morali živeti mnogo bolje čak i od tih naših koji odu tamo, pa zahvaljujuci sistemu žive tako kako žive. - ali to eto nije slučaj. ili eto danas aktuelni ukrainci - slično kao i mi, ko nije tamo u korumpiranim lopovima, a ima dva grama mozga u glavi (da koristi internet recimo) - rado bi zbrisao odande i mimo rata. -pri tom, koliko se secam i ukrainski klinci na matematickim olimpijadama kidaju, mislim da su u prvih deset nacija na svetu (daleko ispred recimo indije, koja je druga po broju stanovnika). a prosecnog ukrainca i prosecnog kineza (tj bilo kog regular-joe-a zapadnog sveta) ne bih poredio.
pravda_i_istina
09. април 2022. у 03.47
Zašto kao gradjevinski ing. nije mogao raditi u Americi a htio je?
=======================

pa, eto sada radi u rusiji, a zali za windijevim zivotom u americi - ocigledno se radi o parama, i sam kaže da ide za njima

da se ne lažemo: da mi ameri imamo u nekretnini po milionce kao kanadjani, isto bi gledali da se vratimo, kao i ovaj lik...

posle se deca amerikanizuju, a nama postane svejedno gledajuci hulja vucic šta radi, kako je beograd zagadjen itd
pravda_i_istina
09. април 2022. у 03.52
sirchulle

istina je samo u nekretninama, to je znao i nas santa
i kome se odvajao dobar % pa ima ustedjeno i oplodjeno na berzi

milione + milionce
pravda_i_istina
09. април 2022. у 03.54
i naravno trebalo je nekih 20 godina, a kada to vreme prođe, opet si postao amer, osim ako ga nisi proveo u kabini
Power12345
05. мај 2022. у 15.01
kakve veze ima AV sa vazdušnom zagadjenosti..ko ti koči da aut9 goziš na vodik ...ili da smeće odlažeš u reku
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.