Дискусије : Емиграција


Коментарисање на овој теми је искључено.
Rusija napala Ukrajinu
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
24. фебруар 2022. у 01.12
Gde je sada NATO Seeb?

Nisam verovao da će napasti.
prekodrinski
(Å¡loser)
24. фебруар 2022. у 01.52
Verovatno opet kriva interpretacija. Koliko vidim, polupali im radare.Valjda su mislili da se mogu igrati s njima kao pre sa ovim dvema pokrajinama.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
24. фебруар 2022. у 04.48
pa nisu ih napali. -sve je to nato false flag preneseno kroz nato medije :)
pravda_i_istina
24. фебруар 2022. у 09.48
biće da su rusi planirali blickrig, ali potrajace ovo, dok se nato konsoliduje, i spreme zemlje koje će da ratuju

naravno neće ulaziti u ukrajinu, jer je poruka odaslata, ali žrtveni jarac se sprema

ekonomija, berza, nafta, akcije, sve ide u propast... neće ovo skoro da se zavrsi

ostajte zdravi, makar u glavama vasim, ne podlezite propagandi, i ojoj je vreme isteklo, prazne reci se više ne racunaju, već samo dela i nedela.
sirchulle
(CAD Designer)
24. фебруар 2022. у 10.28
Da Rusima nije nuklearnog oruzja Ameri bi ih izuli iz cipela za sedam dana. Ovako ne možeš ništa protiv budale koja nema šta da izgubi. Sada će morati polako okolo dok okupator ne napusti Ukrajinu...Nikada nisam imao lepo mišljenje o Putinu a sada je stvarno odvratno preterao. Mora da su mu nasli neku bolest koja salje u vecna lovista pa da se covek izivi do kraja. Mislim lako je sirotinji i srednjima da odu sa ovoga sveta ali kako pobogu mocni i bogati isto kao i sirotinja da imaju vek trajanja? Pored toga mnogo volim ove zapadne Putinofile. Ono su mi najjači likovi u ovom serijalu...
pravda_i_istina
24. фебруар 2022. у 10.55
ma, vazi se sukrija, teraj ti svoje, a mi ćemo svoje... jednog dana ćeš valjda uykapirat šta se radi, evo ti za citanje pred spavanajac:

Out of Russia Will Come Hope

https://www.edgarcayce.org/about-us/blog/blog-posts/out-of-russia-will-come-hope/
pravda_i_istina
24. фебруар 2022. у 11.07
uzmite se u pamet, nema vise zayebancije,posle nuklearne anihilcaije neće niko da živi, osim možda udaljebnih nacija, kao sto su kinezi:

Edgar Cayce did predict World War II, but the readings do not suggest that there will be a third World War. In 1935, he warned a 29-year-old freight agent of catastrophic events that were building within the international community:

…unless there is interference from what may be called by many the supernatural forces and influences, that are active in the affairs of nations and peoples, the whole world-as it were-will be set on fire by the militaristic groups and those that are „for” power and expansion in such associations... (416-7)
zlatiborac
24. фебруар 2022. у 14.31
BREAKING NEWS - CNN :„Rusija napala Ukrajinu” !

Nasuprot tome iz Moskve javljaju:„Rusija vratila Ukrajinu u svoje krilo”

Citat: „Ko nema kanala za dovodjenje fluida mrtvih u sebi, ko nema toga
tkanja blagorodnih mrtvih u sebi, treba ga se bojati. Taj lakse poteze noz i organizuje rat sviju protivu svih.
To tkanje koje su istorija i njena snaga sacinili u coveku,mora da bude zivo u njemu, čak i onda kad odrice vrednost onima koji su ga stvorili.
Može biti covek ko je u sukobu sa svojim roditeljima - ali ne može biti
covek koji zaboravi svoje roditelje. Apstraktni,bioloski, ekonomski covek je opasan kao barut ili beznacajan kao prasina. Ko god je samo svoj, nije ničiji.”

P.s. ono sto je Jerusalim za Jevreje & Kosovo za Srbe - to je i Kijev za Ruse...
pravda_i_istina
24. фебруар 2022. у 15.26
ma ne radi se ovde o emocijama, nego o pragmaticnosti - sutra bi ukronacisti mogli da gadjaju moskow sa nukl, raketama - https://srbin.info/svet/rusija-zauzela-elektranu-u-cernobilju-kažu-ukrajinski-zvanicnici/
zoxthegreat
24. фебруар 2022. у 19.21
sule ti imaš iskrivljen pogled na svet

drugo, ja imam pistolj ti imaš pistolj, u cemu je problem
ti bi rukama da se bijes :)
DarkBlue
(istrazivac)
25. фебруар 2022. у 03.08
„Da Rusima nije nuklearnog oruzja Ameri bi ih izuli iz cipela za sedam dana.”
----------------------------------------------------------------------
U pravu si. Tako su 'izuli iz cipela' one u sandalama po raznim
ganistanima.

A ti pobeze u Svedsku bese? Mudro!
sirchulle
(CAD Designer)
25. фебруар 2022. у 03.16
Selo hvalim al' u gradu živim ili ti Rusiju hvalim al' u Americi živim...Tipicno srpsko licemerje.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
25. фебруар 2022. у 03.31
Eh.. da nije... - ali jeste. dakle cinjenicno stanje je da ameri sa sve pljackom i lovom koju ulazu u vojsku, u principu mogu rujama da popljugaju karundzelu onako diptrot bas brutalan - iako su u svemu sem u nuklearnom programu verovatno superiorni. Mislim, to ne znam, ali pretpostavljam.
Ako se dobro secam, top gan su osnovali posto su u korejskom ratu imali otprilike vise gubitaka nego u drugom svetskom ratu, a sever je imao podrsku soviet junion. -znaci na obe strane combat-trained drugari - samo sto su se ruje krljali sa nešto malo bolje organizovanim i promišljenim belim nemcima, a ameri sa japancima-azijatima - i rezultat je bio prilično porazavajuci po amere.
Ukratko, nas drug santa, pa kad ovde dodje da palamudi i polemise - to ti je tipican primer americkog nacina razmišljanja - dakle skolski bully, koji se nikada ne kaci čak ni sa nešto slabijim, a kamo li sa ravnim. -iskljucivo lema one krzljave, one koji nemaju starijeg buraza/sestru, iskljucivo se druzi sa hijenama - i po potrebi ih gurne napred da se krljaju sa lavovima -ali fazon kada pred tobom stoji brutalno jači (dobro, od amera još uvek nema niko jači, realno) - floskula „evo ja sam prvi, aj' svi za/sa mnom” - to se ne desava u praksi.
mada, kao sto rekoh vise puta, i ovde - i glupost, i ignorance - jbg - kosta. -ukraina upravo placa i placace cenu svoje gluposti, a videcemo da li će ruje, ili zapad placati cenu svojih ignorance.
u svakom slučaju, kapiram da mi je ipak malo zao, unapred, sve one neduzne raje koja će da izgine, koja će da izgubi sve sto ima, koji će da budu izbeglice, i tako dalje. i naravo, nemam nikakvih sumnji da oni koji su u ukraini najodgovorniji - će i dalje sasvim lepo da se druže i sa zapadnjacima, pa i sa rujama, uz koks, kurve, kavijar, i tako dalje. njima se, u principu, nikom ništa loše neće desiti.
*evo čitam sad neku de-be-istorija plasiranu herojsku pricu iz ukraine - navodno neko ostrvce, granicari su tu - ruje dosle brodom, pozvali ih radiolom i rekli drugari, aj' sedite na gumenjak, i skoknite do nas da vas zarobimo, glupo je da vas pobijemo, a ako to ne uradite, zapucacemo po vama - i kao ukrainci su im rekli fak ju, ruje opalile verovatno plotin, i poravnali ostrvce. i sad onaj zelenski kao odlikovace ih posthumno sve ordenom heroja ukraine. - pa super - jako će im to pomoći da nastave svoje zivote na zemlji, a i njihovim porodicama, i iznad svega - ukraini.
naravno, neki tamo general, pa vertikala nadole - koja nije izvrsila dobru procenu situacije, i povukla ljude, nego ih evidentno ostavila/žrtvovala - za pet redova u novinama i na netu - nikada neće odgovarati ni za šta. kao ni komandant ruskog vazduhoplovstva u siriji ono onda kad su im turci odlomili onaj avion - koji je dakle poslao bmobarder u akciju bez lovacke zastite. piloti su heroji i tu je tacka. -odgovornost, koja je evidentna - opustimo se, ti neće (nikad) nahebati.
ukratko - nek' im je bog u pomoći tamo svima. stvarno nisam nešto empatican covek prema mnogokome, stvarno me (kao i sve ljude na zemlji, al' eto barem kažem naglas) boli paja za mnogo toga, i mnogo koga - al' stvarno mi je zao :(
sirchulle
(CAD Designer)
25. фебруар 2022. у 03.41
U pravu si Sale. Prava sramota što se Ukrajinci brane pa još od toga prave i DB price. Ej, zamisli brane se od Rusije i Putina? Jednostavno trebaju kao Srbi da željno iscekuju rusku invaziju u kojoj će 75 posto Srblja da predje na stranu Rusa i da skrsi i ono malo otpora sto bismo pruzili. Ja sam mislio da je Ducic promasio narod kada je rekao da su Hrvati najhrabriji narod na svetu zato što se ničeg ne stide a ne zato što se ne plase. On je zapravo opisivao Srbe. Ne vredi Srbi ostaju mali Rusi i niko to ne može nikada promeniti. Ono čak nemaju ni srpsku samosvest. Taj patrljak od samosvesti je samo iscasena varijanta rusofilije. Ne vole deklarativno Srbi ovaj rat ali kada se svetla pogase onanisu na rusku okupaciju Ukrajine.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
25. фебруар 2022. у 05.44
Pa...
meni ovde izgleda da je njima rusija dala konkretan, i potpuno prihavljiv predlog - da odustanu od clanstva nato, i da prestanu da smaraju ruse. (na primer da ne bude ilegalno - protivzakonito, da koristis ruski jezik). - znaci nisu ih stavili po horizontali u mentele, a vertikalno ispod nakovanj, iznad cekic - kao nato nas svojevremeno - cisto da bi nas odlomili, pod izgovorom prava siptara kod nas. (a realno, puca im paja, i za nama, i za kosovskim albancima, rudnici na kosovu su im recimo zanimljiviji).
e sad, kao sto raja ovde fakat se pipa dole pri pomisli na ruje (zanimljivo, svi koji su tamo radili, i nemaju bas tako sjajno mišljenje o njima...) - tako se verovatno dobar deo ukrainaca pipa dole kad pogleda holivudski film, ne shvatajuci da holivud u ukraini zanima jedino da proda ulaznicu za bioskop, sto bukvalno, sto figurativno. -i sada će, kako izgleda, platiti izuzetno skupu cenu tog pogresnog izbora tj cinjenice da su ih ovi navukli na volejcinu samo tako. u krajnjoj liniji, kada se sssr raspao, dil je bio - budite nezavisna zemlja, sav nuklearni arsenal, tada otprilike treci nuklearni plotun po snazi na planeti - u rusiju, i vi ne mozete da budete u vojnom dilu sa zapadom. - i ovi sad mali zeeeercovi okruzeni velikim medjedom, uz dil „klopamo samo sargarepice” - idu da skakucu kod drugog medjeda koji im kaže - evo dam vam ja repu - iako znaju da je dil između medjeda - samo sargarepice, ništa repa ovim zeercovima - i sad ponekom ponesto nije jasno. jbg, nezainteresovanost i glupost, ponovicu, jako su skupe pojave.
Upoznao sam u zivotu mnogo i pametnih i glupih ljudi. glupani, ekskluzivno, i bez izuzetka, skuplje rade bilo koji posao - naprosto - pametni isti posao zavrse kvalitetnije, uz manji utrosak i para i vremena. -dakle, glupani placaju skuplje - vise love, i vise zivota. skupa je glupost.
uzgred, mislim da je jako jako mudro za ukrainu da njihova vojska prestane da pruza otpor rujama. mislim da će na taj način total-damage-score biti mnogo manji na kraju.
mislim, vojni ishod sukoba se naravno zna već. a videcemo kako će se sve na kraju zavrsiti.
**inače nije losa situacija za namirivanje malih ličnih pravdi između ukrainaca gde god ruje budu dosle sad ovih dana. -ono, deknes komsu zbog medje, i posle kažeš - ruje ga deknule -eno vidite da su bile caure od tetejca, tetejac je ruski :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
25. фебруар 2022. у 05.48
ukratko - ne bi tamo nikom bio u kozurici, a zivo se nadam da i ovaj vode nas neće biti doveden i od strane eu i od ruja pred izbor - mi ili oni? -a ako se i to ipak desi - čak ni njemu ne bi bio u kozi, posto nisam pametan koja je mogućnost losija po nas, a ako budemo priterani u cosak da moramo da se izrazimo na tu temu jasno i glasno.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
25. фебруар 2022. у 05.50
p.s. -možda nas sve globalno zahebavaju - kao sto su nas ameri zahebavali sa amstrongom na mesecu, ili who sa pandemijom kouvida od koje je pola sveta pomrlo, al je total score globalne populacije ipak veci danas nego pre 2 godine, iako nas je pandemija kosila grdje nego rajacki momci planinsku travu prilikom kosidba-na-rajcu manifestacije :)
ne'm pojma. odo malo na bajs, i odo da izglodjem frezerom onaj ram za ogledalo sto sam isekao letve...
da je dobro - nije.
Seeb-VN1700
25. фебруар 2022. у 07.59

https://www.youtube.com/watch?v=HbmZrzN3WFE&t=7s

ukrajinski predsjednik svira kujcom klavir..

-
zlatiborac
25. фебруар 2022. у 09.07
„ukrajinski predsjednik svira kujcom klavir..”

He he he, svirao je nama mnogo duže bravar - pod dirigentskom palicom
iz Londona i Vasingtona...pa smo svi 'obrali zelen bostan'.

Kako je krenulo, taj isti predsjednik svrsava sa kresendom a la Kazacok.
Seeb-VN1700
25. фебруар 2022. у 14.39
Gde je sada NATO Seeb?
-

Obično kad se kaže Nato, misli se na Ameriku.
Kad se kaže Amerika, misli se na imperiju.

Recimo Obama je dobio nobelovu nagradu za mir, a bombardovo je 7 država.
Ovo šta Putin radi nije dobro ni za Ruse, ni za Ukrajinu, ni za EU.. jedino koristi imaju Amerikanci.

-
Tubby
25. фебруар 2022. у 18.36
vreme je da i bajden dobije nagradu ako ništa onda bar za MINULI rad:
https://www.youtube.com/watch?v=ncoMloG-fT4&ab_channel=StephaneTeodore
https://tinyurl.com/2p8pxznr
Power12345
25. фебруар 2022. у 19.05
sirchulle
(CAD Designer)

koliko si ti upoznat sa Rusima Rusijom i njihovom istorijom se vidi...
Ljubi ti guzicu zapadu i dalje
sirchulle
(CAD Designer)
25. фебруар 2022. у 20.05
Srbi se najviše razumeju u ono o cemu pojma nemaju. Rusa su videli na slici i to je uglavnom ono sto znaju o njima.
Pa da ponovim:
Selo hvalim al' u gradu živim ili ti Rusiju hvalim al' u Americi živim...Tipicno srpsko licemerje.

@zoki: Ja sam mislio da malo bolje rasudjujes i da umes da napravis bolju paralelu nego ovu detinjariju sa pistoljima. Putin nema pistolj jer drugi imaju veci i jači pistolj. Putin je taliban koji se nalazi u jednoj prostoriji sa mnogo jačim od sebe, opasao se bombom i lupa redom samare svima. Ako ne pristanu na samare on će da aktivira bombu jer je kukavica. Kada bi skinuo bombu dobio bi i te kako po tintari. On zapravo nema šta da brani i zato je opasan. Verujem i da je ima neku neizlecivu boljku pa kad on ide onda neka idu sa njime i ostali.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
26. фебруар 2022. у 02.57
pa da, ali tako je to. lav, iako zafrkan batica, u principu ne !@#$ one male mungose gotovo nikad. -jer je kao i svaki predator, pomalo i pi*kica, pa ga i ugriz malog srcanog mungosa barem u njegovoj glavi, boli mnogo vise nego kad on odlomi i smaze tog istog mungosa.
a one bradavicave svinje recimo krlja strucno, bez pardona - jer svinja lavu nikad ne staje u gard, iako je jača od mungosa recimo.
rusija je, u svojoj komunikaciji sa zapadom (a pomalo i sa istokom), ocigledno dobro naucila svoju lekciju - a to je - da je bolje da ulazes u vojsku, bukvalno, nego u poljoprivredu - posto u slučaju a -apsolutno sigurno ćeš preziveti i proćidalje na evolucionoj lestvici, a u slučaju be - dodje ti neko ko je ulagao u vojsku - i pojede tvoje paprike i jabuke.
a u realnim resursima, dakle ne u jedinicama i nulama na racunarima i pamucnim papirima - rusija je ubedljivo najbogatija zemlja - dakle vrlo zeljena meta za pljacku celokupne zapadne civilizacije, jer da bi kapitalizam as-is funkcionisao, mora da ima nei resurs, realni, koji će da zahvata. ruje, ko treba, su toga kolko vidim vrlo svesni.
*da li mislis da bi nas izlomili 99' da smo mi imali taj prsluk sa trotilom i zagrlili ih sve jednom rukom, a u drugoj drzali detonator? - meni se javlja da im ne bi palo na pamet da nas cackaju.
-kapiram da ne ocekujes da rusi eventualno se izvine zapadu sto ih burgija od kada postoji (jer je rusija recimo starija od tog zapada trenutnog), i da odu da iznajme pustinju gobi, i da sprže tamo svoje plutonijumske petarde, i da zakite malo potez od kaliningrada do crnog mora i kažu dobro nam dosli dragi zapadni prijatelji. naravno uz prigodan kulturno-umetnicki program.
tako da 'nuf'z'nuf, ipak neka granica mora da se zna. zapad je gurao (i nastavice), i vrlo dobro je verovatno i znao dokle može da gura - i gurao je dotle dokle u ovom momentu može.
opcija be: rade bre zajedno, mi se lozimo, a ukrainci i rusi tamo će da placaju i na svojim ledjima da iznesu njihovo zahebavanje.
zoxthegreat
26. фебруар 2022. у 04.10
naravno sulle da amerika nema 10-12 nosaca aviona kinezi bi ih razvalili
na pacifiku po tvojoj logici

lupis neki uopsteni zakljucak po logici koja tebi odgovara i onda
zakljucujes dalje.

da li si ti znaš da rusi moraju da paz na civile u ukrajini
a se umesaju us/evroA video bi šta bi se desilo
jednostavno celi nato ne moze da pobedi ruse u ukrajini
ima mnogo faktora zašto. da li bi rusi izginuli masovno,pa naravno
ali krajni ishd se zna

Power12345
26. фебруар 2022. у 04.34
čitajuć vaš komentare sam šokiran...

Nije Rusija napala Ukrainu iz čistog milja, pura ili što ih ne voli ...
Jestel vi normalni Ljudi...
Godinama Putin ide priča moli, moli , pišu govore i ko ga razume od Nemaca (Gisi,Sara) mala šačica ljudi..drugi niko..
u Evropi ima dosta političara koji vide šta znači taj prokleti gir i nezajazljivo širenje ili daj više...
niko ništa na zapadu nesme da pisne..a pričaju o demokratiji i pravima ljudi, čovjeka..


kao i ovo danas sa Corona
reci nešto na ulici protiv nesmeš..a smeš na ulicu izać i demonstrirat protiv Rusa

drugo pr zapada
u USA kad kaže nešto Tramp ...
da mu veruješ ??
A Amerika, Engleska su te i koje diktirajui kakav će ton muzike biti..

mašinerija Natovska i koja je raširena protiv koga je tu..Rusi su izašli iz DDR a, Madjarske, Češke ...Varšavskog pakta i šta oće od Rusije još..
Kapital Evropa USA ... bol i gledanje Kapitalista
napredak Kine, Rusije i zemljice koje su do juče puka sirotinja njihovih emgarga i politike bila .
pr Srbija

Tačno je da u zemljama nekim i kad sistem strune kao Udsssr da puknu...
onda ih pusti , ne podrźavaj i ne zavadjaj ljude braću..snaći će se oni i nez Amera, Nijemaca, Engleza , Nata kao i Rusa

Pr Švajcarske

Narod Poljske, Rumunije, Bugarske, Albanije CGore ...ko je njih dirao ??? i šta imaju tražiti u Natu
Vojska tenkovi, avioni ,rakete šta i gdje su danas i na čijoj granici..
Njemačka da se brani iz Rumunije??
Amerikanci Englezi iz Poljske ili baltičkih zemalja...??
Pa onda koga ovde j1e6.be i da je oper Rus
Moskva ili Beograd kriv

Srbi, Hrvati,Muslimani na prostoru ex Yu
otvorite oči..ruku pod ruku i ne čikajte čovjeka Putina
koji i kad priča uzdiše i vidno iskazuje bol..
Taj bol nepravda i svetska gramežljivost może predsudna za čovečanstvo biti.
Iskreno mi je žao naroda Slovenske braće i onih koji život daju a da svesni nisu hunte, nacista i onih i onako sličnih iz 2 sv rata.

Primjera

******
Stepan Bandera

je bio ukrajinski ekstremni nacionalist, terorist, kvisling i na kraju agent zapadnih tajnih službi MI6, CIA, BND

Stanovništvo zapadne Ukrajine ga smatra herojom koji se borio za ukrajinsku nezavisnost dok je za stanovnike istočne Ukrajine, Rusije, Poljske, zapadne evrope i jevrejske organizacije on bio ratni zločinac koji je organizirao etničko čišćenje i masovna ubojstva Poljaka i Jevreja.
...*****
Rat kad počne iz sv Ratova malih na ter.Sfrj

primjer Hrvata
Ustaše, Četnici , Partizani i šta se dobilo sa tim i time..
Samo gubitnici..
Rat ratovi pogotovu gradjanski su djelo nacizma, šovinizma, rasizma i mržnje kooja kroz istoriju se samo obnavlja i novi korenovi, pupoljci rastu..
Svima je jasno da upravo ti novi pupoljci i permanentni problemi se mogu samo na jedan način iskorenut..
i svima treba da bude jasno da onda pobednika nema..
sirchulle
(CAD Designer)
26. фебруар 2022. у 05.53
Srbi su uvek na strani slabijih protiv jakih i silnih osim ako to nije Rusija ili Kina. Branili su Irak od Amera, Afganistan od Amera (ali nisu od Rusa), Vijetnam od Amera, itd...itd...međutim kada je Ukrajina na redu e onda se odjednom pojavljuju razne teorije o svemu i svačemu samo da se opravda da eto Rusi imaju potpuno pravo. Ovo sam ocekivao od Rusa ali bogami i od nas. Mislim da ovim stavom opravdavamo bombardovanje od strane NATO-a i dajemo mu puni legitimitet. Mi nikada ne propustimo sansu da propustimo sansu. Nama izgleda bombardovanje nije teško palo jedino boli sto je to bio NATO a ne Rusi...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
26. фебруар 2022. у 06.09
E jbga sad...
Pa ovo je jasno kao dan da nije rusija protiv ukraine, nego rusija protiv zapada - doduse preko ledja ukraine.
Jasno je kao dan da je ukrainska vlast dovedena i postavljena od strane zapada (doduse, ona prethodna, bila je čini mi se opet od rusa... -al' realno nemam pojma, kažem kako mi se čini), i jasno je da je ovo sukob tih istih amera koje si nabrojao i one ekipice koja je nas odlamala - i rusa.
I jasno je zašto (iako pogresno doduse) masa naše raje navija za ruje. Sad, jes' malo tuzno sto raja ne vidi da neka tamo raja, ista k'o i nasa ovde će zapravo da prima udarce po svojim ledjima, ali opet - svi su gledali šta nama rade, i šta su uradili - pa ako su dovoljno glupi da ne mogu da izvuku pouke, onda - jbg...
doduse, polako - videcemo kako će na kraju ispasti - sto hiljada ljudi, ma kako naoruzani bili, nije dovoljno da porobi i drzi državu od 40 milki, pri tom, ukraina za razliku od nas 99 nije bukvalno sama na planeti. ovi će da im posalju (i fakturisu verovatno po 200 posto većim cenama nego inače) i oruzje, sigurno će da im daju obavestajne podatke koje imaju itd.
'ocu ti ka'em, da iako ima sličnosti, nije ni slična situacija sa onom nasom.
u svakom slučaju, prilično sam siguran da ukrainski zapadni saveznici sasvim lepo trljaju rukice uz kez od uva do uva. fazon - biće paricaaa, ijooooojjj... -posto ono sto sigurno znamo jeste da ih za sve sem njih samih, prilično zabolese usi, što se njih tiče rat može (i oni bi verovatno i voleli) da traje do poslednjeg i ukrainca i rusa zivog - oni bi to podrzali sigurno.
ps, sem onih koji su u sns-u, pa po partijskoj duznosti moraju, NISAM još upoznao nekog našeg coveka koji je iz fazona da je super sto nas kinezi kolonizuju, a naročito na način na koji to rade. ne kažem da ih nema, kažem da lično ne upoznah ni jednog.
Simo
26. фебруар 2022. у 07.37
sirchulle sve sto kažeš je poprilično tačno, samo kako bi opisao situaciju nakon dvadeset minuta gledanja golog samog sebe u ogledalu.
zoxthegreat
26. фебруар 2022. у 08.43
gledanje u ogledalo: pa ostarilo se mnogo a i mozak sporije radi kao
i djokica.

@sulle to što ti pricas je utopija jer to što si sve naveo samo zameni srbe
na primer sa nekim zapadnim narodom i rusiju sa tetka natom
Seeb-VN1700
26. фебруар 2022. у 11.59
sirchulle
„da se opravda da eto Rusi imaju potpuno pravo”
-

Ovo sto kaže sirchulle za Putina da mu nisu sve ovce na broju je 100% tačno.
Kako inače opravdat ovu ludost da objavi rat državi koja neće u zajednicu sa Rusima?
Ustvari nije ni objavio rat već ko Hitler rano ujutro jednostavno poceo bombardovanje.

Nato jeste jedno veliko sranje, ali sa ovim ratom Putin je samo još ucvrstio Nato.
Radi jedne nepromišljene budale čitava Evropa se sad trese da se rat ne proširi na ostatak Evrope.
Uradio je tačno ono šta Amerikanci žele, a žele da se ratuje bilo gdje, i bilo ko sa bilo kime.. samo da je daleko od Amerike.
A da Rusi zapocnu rat u Evropi i okrenu tolike narode protiv Rusije.. je san za Amerikance i mnoge druge.

Teško će sad iz tog blata da izadje..

Sto nije te yebene ruske raketa instaliso na Kubi i Venecueli?
Ne možeš silom Ukrajinu natjerat da ti bude ratni štit, niti bilo koga..
Hoće Putin politicku situaciju kao na dan pada berlinskog zida?
Ne može shvatit da SSSR-a nema, i nikakove rakete neće moći natjerat ponovo u savez sa Rusima.
Mala mu Rusija?
Pa da Amerikanci i ispale te rakete iz Ukrajine na Moskvu za 10 min. ali do Urala treba još dosta.
I Napoleon i Hitler lako i brzo su dosli do Moskve, ali ruska sila se stvarala u Uralu.

Sve u svemu najveci istoriski fijasko Rusije.
Isto kao Srbi, uz Milosevica, Vucica i Seselja.. prodali Kosovo i istoriju za tepsiju ribe.

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
26. фебруар 2022. у 12.04
Ne postoji opcija da naprave veci fijasko od (nametnute) oktobarske revolucije.
sssr ne postoji vise, ali rusija je tačno tamo gde je bila i pre tog sssr-a
videcemo kad pocnu kovcezi da dolaze u rusiju, a oni pozovu dodatnu kolicinu raje na mobilizaciju šta će da bude, eventualno.
posto sto soma ljudi nije ni u ludilu dovoljno da pregazis 40+milionsku državu koja je veca od francuske i germanije, pa makar bila i ravna sva.
Simo
26. фебруар 2022. у 12.47
Rat bez pobednika, ukrajinsko ruska krv se proliva na zadovoljstvo
Amerike koja uvek ima alternativno rešenje.
zlatiborac
26. фебруар 2022. у 13.23
„Isto kao Srbi, uz Milosevica, Vucica i Seselja.. prodali Kosovo i istoriju za tepsiju ribe.”

Uf uf sogore - tebi se Srbi nešto grdno zamjerili?
velebitV
26. фебруар 2022. у 14.45
Nema amerloque alternativno rešenje.

Manipulacija ukrajinske vlasti da isprovcira do kraja rusko strpljenje_to su samo udarci zveri koja je blizu smrti.

velebitV
26. фебруар 2022. у 14.50
„Sve u svemu najveci istoriski fijasko Rusije.”

Hahaha

Idi malo na logicno.com; ljudi koji pišu tamo znaju malo vise geopolitiku nego ti i tvoj zemljak po pecalbi
sirchulle
(CAD Designer)
26. фебруар 2022. у 15.00
Kada se stvari stvarno uproste ovde je sledeće na delu. Politicki sistem slobodne trzisne ekonomije (koja to i nije) protiv sistema tajkunsko rodjacke ekonomije. Zapad protiv Istoka. Oba sistema su losa, prvi manje a drugi vise je los. Prvi prodaje mit o snu uspesnosti i mogućnosti koga ima samo u tragovima a drugi ništa ne prodaje nego je otvorena otimacina. Međutim ideoloski jedni prodaju slobodu i demokratiju drugi nacion i istorijske mitove. Opet obe ideologije prilično loše. E sad nastaje problem sto ljudi vise veruju u prvu ideologiju nego u drugu. Da Rusija ima bilo šta da ponudi bolje od USA svi bi tamo trcali bez rata i sukoba. Sa Rusijom ćeš sigurno biti opljackan a sa Zapadaom neko se i provuce. Niko nema iluzija oko toga. Ljudi i dalje veruju (sto je možda i tačno) da je Amerika manje zlo od Rusije ali tu dobra nema.
velebitV
26. фебруар 2022. у 15.09
Za one koji misle kako nato može nauditi Rusima, evo podsecanja:

Lord Montgomery of Alamein 1887–1976
British field marshal

Rule 1, on page 1 of the book of war, is: ‘Do not march on Moscow’…[Rule 2] is: ‘Do not go fighting with your land armies in China.’
speech, House of Lords, 30 May 1962
sirchulle
(CAD Designer)
26. фебруар 2022. у 15.17
Putin nije bas inteligentan. Ako zauzme Ukrajinu neće stici NATO na granice Rusije nego će Rusija stici na granice NATO-a i šta je onda uradio, osim naravno ako ne želi da koristi Ukrajince kao stit protiv NATO-a.
pravda_i_istina
26. фебруар 2022. у 15.20
Selo hvalim al' u gradu živim ili ti Rusiju hvalim al' u Americi živim...Tipicno srpsko licemerje.

=========
suki, porucuje bajden iz amerike, ako je malo sto im lupamo sankcije, možemo da pocnemo i sa IZUVANJEM

lako je tebi da palamudis uz svedske, norveske, vi ste neutralni a imate i naftu, ali šta će jadne svabe, šta će balkan vez gasa?

a niste lusali teampa kada vam je lepo rekao da nađetedtuge izvotre snabdevanja...

isipali smo svu votku iz liker radnji u znak protesta

nadamo se da ste proverili nuklearna sklonista
pravda_i_istina
26. фебруар 2022. у 15.24
iz poverljivh izvora čujemo da je putn napunio gace od sankcija, evo sada će da poslusa i napravi od sibira benzisku pumpu za kileri, a svabe će da dobiju gas besplatno posto nema vise svifta placanja
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
26. фебруар 2022. у 18.11
Nema ko iz Evrope da se bori sa Rusima.

Price o NATO su prenaduvane.

Nemaju ljudstvo a tehnika zaostala.

Trenutno je informativni rat u toku.

Sankcije, medijska propaganda,

nećemo da igramo fudbal sa vama,

nećemo Formula F1 u Rusiji da vozimo,

klasika već vidjena.

To je maksimalni dolet NATO.

Evropa rizikuje da bude napadnuta.

NATO da ima kapacitete, već bi napao

Rusiju.

Bajden je glavni krivac, znalo se da

će cackati oko Rusije.

Simo
26. фебруар 2022. у 19.16
Tokom presednicke kampanje bilo je pitanja koliko će se cekati na rat ako Biden pobedi. Nakon pobede i povlacenja iz Afganistana neizbezno je usledelo pitanje ko je sledeći.
Za razliku od SRJ gde je NATO demonstrirao ratovanje modernom tehnologijom, žrtve samo na napadnutoj strani, Putin je otpoceo staromodni način ratovanja uz obostrane žrtve u areni. Šta možemo ocekivati u finalu pre poraza bilo koje strane?
Sa ili bez ukrajisko ruskog rata, na americkom kontinentu prisutan je ekonoski inflatorni tornado koji svakodnevno regrutuje armiju nove siriotinje. Kakv će doprinus svemu dati nova baba roga Putin ostaje da sacekamo, verovatno ne tako dug kao sto je Irak Afganistan i Sirija.
Ako je to neki normalan rok onda je meni svejedno... sto rece nas Santa videcemo se tamo gore...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
27. фебруар 2022. у 02.57
marko, jasno ti je da je direktni sukob nato i rusije = nuklearni rat.
a mnogo je veliki posao da potrazis stotinak i kusur miliona ljudi po ne preterano naseljenoj rusiji vs vice-versa.
u hipotetickom sukobu, već znamo šta i kako bi bilo, u smislu morala ljudi koji se bore - posto je to, pored strategije i taktike presudan faktor u borbi. već smo dva puta imali ujedinjenu evropu u pokusaju osvajanja i pljacke rusije. naravno, nisu uspeli. -posto ruje i onoliki koliki su, nemaju gde iza sebe da se okrenu - iza njih je, u principu more (i pomalo kina mongolija i kazahstan :) ).
sa druge strane poljak kada pogleda iza sebe - tu su nemci, ovi kad pogledaju iza, tu je francuska, ovi - tu je ostrvce. a to sve slabi moral. -a kada imaš mentalnu sliku - ispred su ovi, iza je 'ladno more (ili 'ladni tibetanski plato) - onda nema stajanja, i znaš da nema odstupanja -a to je naravno svakome u nato-u jasno.
dakle, ovi su gurali dokle su mogli, ruje su pustali dokle su mogli, i sad su i jedni i drugi naleteli na tvrdo - i cenu će platiti pre svega decaci / momci iz rusije, i tu i tamo iz ukraine, a zapad će, ponovo, to najviše naplatiti, najverovatnije. videcemo.
opcija be: rade bre zajedno, da se mi obična raja lozimo i glozimo, !@#$ im materina.
Simo
27. фебруар 2022. у 08.29
Oglasio se Bajden: Alternativa je Treći svetski rat„
-----
Šta bi Biden dao za moje godine.
Verujem mu da se on ne plasi tog III rata.
Obavio je on kao i ja skoro sve ovozemaljske zadatke.”
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
27. фебруар 2022. у 10.34
Meni palo na pamet i da car vladimir ima neku neizlecivu terminalnu bolest.
Seeb-VN1700
27. фебруар 2022. у 12.29
„Bajden je glavni krivac, znalo se da će cackati oko Rusije”
-

Pa ne cackaju debeli Ameri samo oko Rusije.
Šta je sa Njemackom?..Italijom, Francuskom, Madjarskom, Poljskom, Hrvatskom, Slovenijom, Kanadom, Arapima..
koga Ameri danas nisu stavili u džep? .. osim ludog Kima i Putina.

Ameri još davnih dana dopreme rakete na Poljsko-Rusko granicu, i kažu Putinu da rakete nisu tu radi Rusa nego radi Irana.
Ista stvar sa baltickim drzvama.. a od granice Letvanije do Moskve nekih 600 km.

Ko od Nato država osim Engleza može Amerima da proturjeci?
Onaj njemacki vice admiral samo malo pokazao razumjevanja za Putina još prije nego sto je napao Ukrajinu, i po hitnom postupku morao sam dati ostavku.
Njemac ako ista stavlja na vijesti a da je riječ o Americi ili Englezima, tri puta treba da preispita dal će se to svidjet Amerima i Englezima.

Šta kad se u Kineskom moru Ameri zarate sa Kinezima?
Po pravilima Nato-a sve clanice Nato moraju sa Amerima sudjelovat u ratu koji se tiče samo Amera?!
Nato je danas najveca nakarada gdje je Srbija pomogla da je ta glupost od organizacije produzila postojanje.. istu stvar su sad napravili Rusi.

Taman kad je Nato navrat-nanos glavom bez obzira pobjegao iz Avganistana i kad se trebalo postavit pitanje šta su tamo radili 20 godina.. Putin napade Ukrajinu i sad niko ni ne pita Amere za Avganistan?

moguće rade zajedno.. jer jedini ko će nayebat su Ukrajinci i EU.

Možda Putinu dat nobelovu nagradu za medicinu jer oslobodio svijet korone za dva dana..

-
zlatiborac
27. фебруар 2022. у 13.12
„Taman kad je Nato navrat-nanos glavom bez obzira pobjegao iz Avganistana i kad se trebalo postavit pitanje šta su tamo radili 20 godina.. Putin napade Ukrajinu i sad niko ni ne pita Amere za Avganistan?”

Šta je pisac sa ovijem iznad htio reč`?

Zahvaljujuci Putinu izbjegli ponovno otvaranje 'Raselovog suda' za pocinjene zločine? Ne samo u Avganistanu već sirom planete...
Simo
27. фебруар 2022. у 13.23
Ukrajina mora da razmisli od koga će potrazivati ratnu odstetu.
sirchulle
(CAD Designer)
27. фебруар 2022. у 13.24
Svasta smo pisali ali cinjenica ostaje da je Rusija napala Ukrajinu.
Seeb-VN1700
27. фебруар 2022. у 14.09
Šta je pisac sa ovijem iznad htio reč`?
-

Zlatiborac Amerikanci su radi Bin Ladena napali Avganistan, tako kazali.
Bin Ladena su likvidirali 2011. god.
Dakle šta su Amerikanci radili u Avganistanu još 10 godina nakon nestanka Bin Ladena?

Naravno da okupacija Avganistana nema veze sa Talibanima, nego sa strateskom blizinom Rusije i Irana.
Samo debeli prasci Ameri pretjerali kao i uvijek kad se razaraju tudje države.. pa ih Avganistanci u sandalama ispasili napolje.
Čitav svijet je vidio kakova sramotna bezanija je to bila, ostavili sve naoruzanje i bjez koliko ih noge nose..

Bagra je to neopevana..

-

zlatiborac
27. фебруар 2022. у 14.42
„Amerikanci su radi Bin Ladena napali Avganistan, tako kazali.
Bin Ladena su likvidirali 2011. god.”

Kužim kužim sogore, Irak radi Sadama zbog 'genocida' nad Kurdima,Srbe
u 'bratskoj' nam YU 'genocida' radi nad manjinskim narodima,Libijce
'oslobodili od terorizma' Gase i da ne nabrajam-o...

Nego sogore, dali si zamjetio te iste Amerikance u Deutschland-u gdje
je još uvijek na snazi 'marshalov plan'?
Seeb-VN1700
27. фебруар 2022. у 15.06
Deutschland je ostao okupirana dražava, bilo je pokusaja Njemca da izadju iz americke sjene ali ostalo na pokusaju.
Putin je trabao radit savez sa Njemcima i Francuzima.. i na taj način pokusat spasit Evropu.
Problem sa USA je da su Ameri uvijek 2 koraka ispred svih.
Osim toga moguće je pronaći ima zapisano..negdje 1871.god. kada su Amerikanci rekli da moraju radit na tome da između Rusa i Njemca nikad ne dodje do razumjevanja.
Što se tiče Ukrajine, stari strateski plan za Amerikance kako Rusiju odvojit od Evrope.
Nakon Ukrajine vjerovatno sledi Gruzija.
Ukrajinci nisu smjeli odabrat ijednu stranu, a najmanje Americku.
Svrstavanje na bilo ciju stranu kostat će ih mnogo.

Amerika je imperija na zalasku.
Izdvajat svake godine 740 milijardi dolara za vojsku je malo previse i za Ameriku.
Nemoguće je to na duzi rok izdrzat.
Iza svake imperije dolazi druga, pa tako sledi dolazak Kine kao ekonomske sile i Rusija svojim geopolitickim polozajem.
Ustvari ova dogadjanja imaju veze sa time.. zauzumanje pozicija.

-

-
Simo
27. фебруар 2022. у 15.42
„Svasta smo pisali ali cinjenica ostaje da je Rusija napala Ukrajinu.”
---
Apsolutna istina.
... iz Zenice vraticu se ja,
... sa mezara se niko ne vraca...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
27. фебруар 2022. у 16.24
Pa ono, ides po ulici svojim poslom i putem, i iskoce tri dripca pred tebe, ti se pomeris za korak da ih zaobidjes - oni opet pred tebe - tebi je jasno šta sledi - i pripalis jednog sto jače možeš odozdo u bradu - i on, jbg - padne. - za sud, ti si prvi poc'o. To sto bi te ovi ulemali (ili sto će preostala dvojica da te ulemaju) - bole ih piton bas.
mada kapiram da rade zajedno - posto ovo sto je sib rek'o ima smisla. a i nije sad bas da su svi rusi odusevljeni drugom carem vladimirom, i klikom oko njega - ne znam koliko mu / im se fotelje ljuljaju, al' to je jedan od oprobanih recepata kad se klima - napravis predstavu za raju zvanu rat. -i ovde je to win win situacija, em je car u prilici da svakom u svom carstvu zapusi usta ako ista pita - fazon , šta ti grakces, a nasi momci ginu... (tamo gde ih je car poslao da ginu), nato urla - eto, jel' vidite zašto mi postojimo - i nastavi ekipa po briselu da dobija platice koju prosecan eu gradjanin može samo da sanja, oni tamo u ukraini dripci - isto - „šta vam ne valja o gladni narode, i šta se bunite - jel' vidite da nas zli rusi gaze” - dakle tripl-vin situacija. uz ponekog poginulog ruskog i ukrainskog vojaka, i ponesto mizerije i patnje za ponekog ukrainskog civila, i nešto malo radosti za ukrainski basibozluk - koji će sigurno da iznikne svugde gde ruje shebu ukrainski sistem državne sile/muriju/vojsku - a ne uspostave ga. -dakle - javlja mi se da će total score bede ukrainaca, pa onaj fizicki deo, biti najviše pocinjen od strane ukrainaca.
slično kao sto smo imali i u eks ju u ratovima je l'.
sirchulle
(CAD Designer)
27. фебруар 2022. у 16.38
Nemacka i treba da ostane okupirana zamlja. Bolje za njih a i zaostale oko nje, posebno za nas...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
27. фебруар 2022. у 17.27
Realno. Lično sam mišljenja da bi svi narodi morali prema nemcima da imaju predrasudni nastup - bas onakav kakav oni imaju prema drugima - dakle prepotentno, sa visine, uz sve kulturno bite i ensuldigum - i da prvo dokazu da su civilizacijski dorasli da pricaju uopste sa ljudima. bukvalno mislim da ih je trebalo generacijama j..ti u mozak na te teme - iako sam siguran da oni zapravo i nisu bili glavni krivci, nego samo glavni instrument drugog svetskog rata.
Da tako kažem - treba svaku stoku staviti na njeno mesto. - pa sad ko gde pripada, ker u svoju kucicu, svinja u svinjac, krupna stoka u stalu, živina u kokosinjac i tako to...
zlatiborac
27. фебруар 2022. у 18.28
„Putin je trabao radit savez sa Njemcima i Francuzima.. i na taj način pokusat spasit Evropu.”

Na tome (reklo ni se) Putin upravo i radi, sto je sasvim jasno i ocigledno. U potvrdu recenog, Njemci i Francuzi pojedinacno dolaze u Moskvu mimo volje i saglasnosti Nato-a čije su clanice.
Uostalom i logicno je da kao najmocniji na istom kontinentu saradjuju,
umjesto da vode besmislene ratove.U 18-om vjeku pokusao Bonaparta, pa ga
Rusi ispratili do Pariza. U sledećem vijeku Njemci-'saveznici' stigli do pred Moskvu, te budu ispraceni do Berlina. Nije bilo davno kad su Njemci
i Francuzi bili vjekovni neprijatelji, dok nisu dosli do spoznanja da to vodi samounistenju. Uostalom Njemacka kao država je nastala pre vijek i po sa teznjama za ujedinjenjem istog naroda u jednu celinu,i u tom je uspjela.
moderator
27. фебруар 2022. у 19.50
Za teme u vezi politike izvolite na diskusiju Politika.
Hvala.
Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.