Дискусије : Православље

 Коментар
Patriajrh ne želi da ide u Pec
boaz
(neradnik)
11. март 2018. у 14.00
U Maju se održava crkveni Sabor u Beogradu gde nam unapred kažu da će nasa pravoslavna crkva promeni ime tj. dodati nešto uz dosadanje.Biće I govora , možda I odluke da se Patrijarsija premesti na Kosovo I Metohiju u Pec. Patrijarh je već unapred izjavio da on ne želi da se seli sa svojim kancelarijama među siptare u Pec. Navikla nasa svetenicka oligarhija na luksuz, skupe automobile,vile,apartmane, pozlacene kade ...pa im se ne prelazi u divljinu da dele sudbinu sa preostalim Srbima na Kosovu. Ipak najviše se citalo kako će rešiti da kaznjavaju svestenike koji preneplacaju narodu za krstenja,sahrnae pa cek I za vodice koje stavljaju sebi u dzep. Cudno da se to tek sada desava prvo kao diskusija na Sabora iako su naše crkvene mudonje I glavesine znale za tu narodnu muku jer zalbi je bilo o tome već godinama. Ali valjda Dara prevrsila meru?!
Možda je Patrijarh I u pravu što ne želi da živi na Kosovu jer kada je Crnojevic sa tolikim narodom otisao sa Kosova sto bi se on sada vracao posle toliko vekova. Tim vise jer Patrijarh I nasa crkva su javno podrzali Vucica koji će najverovatnije da preostalo Kosovo gde žive Srbi predate siptarima.
Bas nam je Patrijarh I crkva vidoviti!
boaz
(neradnik)
11. март 2018. у 14.06
Niko ništa ne kaže da li će pored naših popova biti reci I o nevaljalim vladikama? Znamo da je Kacavenda samo „kaznjen” sa penzijom ,a sada je poceo da I dalje sluzi I pojavljuje po crkvama I manastirima u Bosni,a Pahamije,e njemu ama bas ništa ne fali sto je silovao decu. Država sve odugovlacila sa sudom pa kao sada je sve zastarelo. Znaci za popve I vladike postoje dva razlicita arsina?!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.