Дискусије : Православље

 Коментар
Zvizduk
Efemeris
13. мај 2016. у 14.31
Pozdrav svima. Koliko je meni poznato, ne postoji ništa od Svetih otaca napisano o zvizduku. Skoro sam čuo da u engleskom jeziku postoji fraza gde se pominje zvizduk u kontekstu Luciferovih sluga. Oni naime zvizde, i ako čujemo zvizduh necasni pokusava da nas regrutuje. Da li je vama poznato ista od Pravoslavnog ucenja o zvizduku?
Od sličnih stvari, Lucifer se naziva andjelom muzike u prici/filmu Fantom opere.
Decenijama mi se javlja zvizduk u snu, pogotovu kada zaspim posle kasne vecere. Sa tim zvizdukom naidje i strah, i onda kako zvizduk biva sve napetiji tako strah raste. Od kako sam se poceo Gospodu Bogu moliti, ja recitujem Oce nas u ovakvim situacijama i posle nekoliko trenutaka zvizduk kao i strah nestanu a ja se propudim u miru.
dragans
(србИН)
24. мај 2016. у 09.59
Pa vidi brate ili sestro ja sam se u Pravoslavnim krugovima toliko naslušao priča o djavolima i luciferima da sam se smorio a to najviše od ljudi koji veruju u Boga. 95% priče o luciferu i djavolima a onih 5% a i manje o Bogu. Pa onda automatski se postavlja pitanje kome i u koga verujete u lucifera ili u Boga? pokušajte se malo opustiti sa pesmom Djordja Marjanovića Ko nekad u osam, lep a je a i nema šurovanj asa djavolom.
Efemeris
25. мај 2016. у 10.31
brate, stvarno bi me zacudilo da si ti ikada u crkvu krocio... onako, sem na duže od 15 minuta... u Crkvi, a pogotovu nasoj, teško da ćeš ikada cuti o tome, već o ucenjima Hrista, Spasitelja jer njegova ucenja znamo i prenosimo... a o tome sto ti pricas, malo znamo... ovo pitanje sto postavljam i jeste posledica toga... onako, iz radoznalosti, da vidim da li je neko nekad čuo o ovome...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.