Дискусије : Уради сам

 Коментар
Da bacim i ja jedno pitanje o frizideru:))
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
30. септембар 2012. у 09.30
Ne bitno vise, novi je na putu, al' me kopka zagonetka koja je u sledećem opisu.

Dvokrilni frizider, jedna strana zamrzivac, druga frizider. Celi sistem hladjenja je iza poledjine zamrzivaca. Zamrzivac radi, zamrzava, al' frizider ne hladi! Zamenjen je defrost timer pre dve sedmice i sve je funkcionisalo bez problema do pre 3 dana. Uradim nasilni defrosting, i opet se ništa nije promenilo.
Gledajuci šta bi moglo biti, ustanovim da vrata zamrzivaca kad su zatvorena, a frizidera otvorena ne duva hladni zrak kroz otvor koji hladi frizider. Čim otvorim vrata zamrzivaca hladni zrak duva u frizider kroz otvor!
rešenje dok ne stigne drugi sam nasao da sam stavio običnu olovku između vrata zamrzivaca, tj. gume diftunga i stoka vrata zamrzivaca tako da vrata nisu bas zatvorena al' zbog gume oko vrata ne duva oko vrata osim malo gde je olovka. Još ću zameniti termostat pa videti dal' će se ista promeniti.
Zice koje se nalaze na baglami vrata izpod poklopca na vrhu zamrzivaca/frizidera su ok. Imam osecaj da je neki relej u pitanju koji salje signal procesoru...al' kakav kad su vrata zatvorena ne duva, čim su za debljinu olovke otvorena duva!!!

Da spomenem, frizider je levelisan.

PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
01. октобар 2012. у 12.59
-Sve ukazuje na prekidac za vrata,moguće da se samo razlabavio...nagadjam.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
03. октобар 2012. у 23.20
Kako doći do tog prekidaca?! Na gornjoj baglami ispod poklopca nema ništa sto lici na prekidac osim zica koje su spojene plasticnim utikacem. Nisam proveravao dal' ima ista na donjoj baglami.
KnowHow
(slobodan strelac)
06. децембар 2012. у 18.43
Imported, jesi li nasao odgovor... ja bih ti opisao o cemu se radi ali ako vise nije važno onda nema veze :)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.