Дискусије : Образовање

 Коментар
Malo o jezicima -kopija emeila poslata mom drugu.
Udbas_Chica
(dip elektroinzinjer)
11. новембар 2011. у 12.08
„ Iz ovoga sto si mi napisao vidi se da te cela prica interesuje. Ja sam pisao na tu temu dosta po internetu i verovatno je obradzivana na odredzenom nivou ali vi moji drugari ste pravi istrazivaci jer i sama istorija je pisana od ljudi na odredzenim nivoima pa valjda malo iz straha da neizgube posao malo zbog opranih mozgova nije bas adekvatna istini.
Vi ste uvek bili sa narodom I u narodu.
Elem nasa kultura je po meni najstarija na svetu kao organizovana kultura na bazi jezika i pisma. Nedavno su u Vinci nasli staro pisanje oko 5000 godina pa ga sad prekrstavaju kao Evropsko pismo umesto Vincansko pismo. Mi smo izgleda bili dominantni u Evropi a izgleda smo potekli sa ovih podrucja i proširili se po Evropi tako da smo drzali pretke od Nemaca i Engleza kao radnu stoku tj robove. Kasnije je ta stoka ili robovi bezala i prikljucivala se slobodnim divljim plemenima i podizala njihovu kulturu. moguća je taka verzija mada neverujem jer je kultura pobeglih robova preovladala jer su reci dosle od stoke iz obora. Nije ni bitno uglavnom Saksonci tj Nemci su otisli u Englesku i odneli staro nemacki i od nega je nastao staro Engleski pa moderni engleski.
Reci koje su vezane za simboliku kuce vatre hrane i kresanja su ostale iste tj veoma stare reci.
Pošto su te reci stare simbolike i korena nisu se promenile tokom vremena pa u nasem jeziku i drugim jezicima imamo stare reci koje se govore isto al imaju druga znacenja.
Iz tih drugih znacenja možemo da vidimo odnose izmedzu naroda. Vrlo prosto i svatljivo.
Posle 12 veka Srbi su masovno asimilirani od strane Nemaca zato valjda i Nemice vole Srbe i mi iako ratujemo imamo uvek dobre odnose jer Nemci imaju Slovensku krv i dosta lice na nas po ponasanju i sl.
Istorija je napisala nešto drugo sto nije ni bitno za ovu pricu.
Naprimer reci : PLOT, GOST, GO, itd itd su iste za Stpski i Engleski.
Kad razbijes ove reci na slogove npr GOST tj GO ST šta te asocira GO pa znaš valjda u stara vremena dodze putnik u kucu prvo se nahrani pa se skine go pa mu se da STarija a ne mladza neiskusna koja će da ga obradi i dobro ga izmori pa od njega napravi prijatelja plemena , kuce i sl.
Ako još vise analiziras reč npr GO u nasem pismu G su kao vesala a O je simbol za rupu. Pa ako zenska nezaqdovolji musko sledi joj vesanje a zašto vesanje jer je to nauk za svaku zensku jer svi mogu da vide pa samim tim zenske nisu pametovale ko ove danas nego sirile noge i slusale muske tj dosli smo iz patrijahalnog drustva.
Slovo G tj vesala su direktno dosla iz prirode. Npr za nekog lošeg kažeš GOVNO tj slede mu vesala i sl.
Sve je povezano u celinu i direktno povezano sa prirodom pa se mozak nemuci mnogo da poveze pojmove i kad se pojavi neki novi pojam lako ga obradi.
Memoriska mapa tj neuronska mreza je visestruko povezana i zauzima manji prostor sto omogućuje ostalom delu mozga da se bavi drugim stvarima i sl.
Kad uzmes Engleski jezik nema te povezanosti zato i oni memorisu reci sa slikom tj mnogo vece zauzece rada mozga jer ne mogu da vezuju za osnovne pojmove sto im onemogućuje da se bave visokim intelektualnim stvarima kao npr Telsa , Mileva žena od Ajnstajna itd.
Ima još mnogo drugih stvari povezanih za buku , sumove i sl o kojima nebi ovako kroz meil koji može da se lako cita od nezeeljenih ociju.
Najlaksi način da se nadzu iste reci je da se neopterecujes time nego onako ko razbibriga usputno. Idealno je u Microsoft Word.
Kucas reci pa onda kliknes na Check Speling tj na ikonucu na vrhu ispod TOOLS koja je kao striktiranje simbol sa ABC i onda ti program podvuce sa crvenim sve reci koje nisu sa Engleskim spelingom. Nepodvucene reci su znaci iste u Engleskom i Srpskom.
Ako bas oćeš da malo dublje bas istrazujes onda nadzes tekst npr na Internetu sa vebsajtova naših novina otkucan na Srpskom pa uzmes kopi and paste u microsoft word pa speling.
Ako se bas stvarno interesujes onda možeš da ... da to ostavimo za naše profesionalce.
A zašto ti to sve treba pa mi smo njima pravili genetiku kad nam dodze gost da nemoramo da ih jurimo po oboru ogradzenom PLOTom nego samo izvocemo KAMu pa oni sami pridzu jer je to za njih KAM i posle su tu u oboru al nevidljivi tj postali su GOST.
Za nas je gost gost koga treba ugostiti i napuniti mu krevet sa nasom iskusnom za stoku u plotu je nevidljiv duh koji je do juče bio ziv.
Ništa se nije mnogo promenilo u obicajima i obicajnom pravu od tih pradavnih vremena.
Vrlo prosto zar ne
Ajd da nelupam vise pozdrav Misko


PS Izvinjavam se lepsem polu ako nadzu nešto negativno al to je moje vidzenje pradavnih vremena. Danas smo svi ravnopravni u svakom pogledu.
Lepi pozdravi iz Toropnta
Chica Udbas
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.