Дискусије : Италија

 Коментар
Zamena dozvole-vise od 4 godina rezidence
qpqp
(Half a man-Half amazing)
19. јул 2013. у 10.47
Ukoliko imate 4 i vise godina rezidence u Italiji,a još uvek posedujete vozacku dozvolu izdatu u Srbiji,evo malog uputstva kako je mozete zameniti za italijansku.Naravno to podrazumeva polaganje ispita,teorije i prakse tj voznje. Dobra stvar,je što ne morate ići u auto skolu,pohadjati casove,već se mozete spremati sami,resavajuci testove onlajn koji su identicni onima na polaganju. Praksu polazete istog dana,po polaganju teorije uz uslov da polizte,i to na sopstvenom automobilu.

Potrebno je prikupiti dokumenta koja su neophodna za zamenu,potvrdu iz ambasade o verodostojnosti dozvole,koju naknadno morate overiti u prefeturi,zatim lekarsko uverenje,fotokopije ličnih dokumenata,uplatnice i naravno upopunjeni formular-zahtev za konverziju. Sve to se preda,zajedno sa originalom koji ostaje kod njih,a oni vam izdaju privremenu dozvolu koja uz ličnu kartu vazi 4 meseca na teritoriji Italije.U međuvremenu,će vam biti urucen original italijanske dozvole,i tom prilikom će vam zakazati termin polaganja. Od trenutka preuzimanja italijanske dozvole,rok za polaganje ispita je dva meseca,u suprotnom dozvola se ponistava. Za sve vreme,mocicete slobodno da upravljate vozilom.

Ukoliko posedujete vise kategorija,za svaku ćete morati da polazete ispite,a ukoliko želite da zadržite samo jednu,moracete da napisete izjavu kojom se odricete ostalih kategorija.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.