Дискусије : Италија

 Коментар
Reddito annuale
Baster
07. јул 2012. у 05.13
Imam jedno pitanje. Radim kao privatnik, a žena kao dipendente. Imamo jedno dete i oni imaju familiajrni,a ja radni permeso. Da bi produzili permese sledeće godine, ja sam moram imati dovoljne reddite 11300 za nas troje, zenin prihod se ne racuna jer su oni na mom kariku.

Šta se desava ako ne ostvarim dovoljno prihoda i da li ja nekako mogu da naduvam prihod tj da prijavim i vise prihoda nego sto fakticki imam da bih prosao taj zahtev ?
Hobbit
08. јул 2012. у 03.35
Jeli žena dipendente kod tebe? Ne razumem zašto se inače ne bi racunali njeni prihodi? Pretpostavljam da je dobila radne papire preko tvojih i da od tada rezultira „a carico tuo”, ali od trenutka kad pocne da radi (pod uslovom da ne radi za recimo samo 200 eura mesecno), taj status joj se menja, bez obzira na to što ima i dalje porodicna dokumenta. Racuna se prihod od „nucleo familiare” a ne pojedinca, posto i žena radi.
Da bi ti bruto, tj. to što fakturises bio veci, moras da izdas još neku fakturu. To znači da bi platio malo veci porez, jer ti je i prihod malo veci. Tvoj komercijalista sigurno može da ti da savet oko ovoga.
Ako je tvoj prihod zaista mali, u Questuri mogu da prave probleme zato što je jedan od uslova za produzenje dokumenata dovoljan prihod.
Srećno!
Baster
08. јул 2012. у 16.54
Ja imam permeso za lavoro autonomo. I žena je familijare i maloletno dete naravnoa. E sad moja žena ima pravo da radi sa familijarnim i radi i ona ima platu 1000 evra pa joj CUD bude oko 12000 sto bi bilo dovoljno za nas troje ali avaj kad sam ja capo familija i oni traže da moj reddito bude +11500 za trocalnu porodicu, a meni su poslovi pali i ako se ovako nastavi neću ispuniti uslove imacu recimo oko 8000. Znaci kao porodica imamo 20000 sto je ok ali oni traže DA JA IMAM. Šta da radim ?
Baster
08. јул 2012. у 17.02
žena ne radi kod mene
Hobbit
09. јул 2012. у 00.51
Ma to uopste nije po zakonu, vi ste nucleo familiare. Otidji u neki patronat ili u Caritas, dace ti besplatan pravni savet i ako treba, poći će neko sa tobom u Questuru kad obnavljas dokumenta. Na šta to lici, imate dovoljno prihoda a neko sad treba još i da propise koliko ko treba da zaradjuje i da ti eto, silom, moras vise da zaradjujes. Ko ti je uopste rekao da moras da imaš tih 11500 ako i žena radi?
Baster
09. јул 2012. у 13.13
pa tako piše na onoj listi dokumenata. Jer oni smatraju da je osoba koja je na familijarnom permesu može da radi sve ali je nosioc tog permesa onaj koji mora da ispuni sve uslove. U svakom slučaju pitacu, nadam se da si ti u pravu pogotovo ako si već čuo za neki takav slučaj.
Hobbit
10. јул 2012. у 02.28
Gde ti živis?
Jesam čula za slučaj, u Trstu, gde sam ranije živela.
Ako živis u Trstu, u Caritasu radi jedna prilično nadrn... Hrvatica koja prica nas jezik, naravno, i zna problematiku.
Ona radi isto u Patronatu Acli.
Baster
10. јул 2012. у 04.54
u redu je sad sam pitao za Padovu. Ovako su rekli. Reddito za jednu osobu je oko 5700, ako upisujes jedno dete na kariko, a ne ženu svejedno moras imati redito za svo troje. Ali, onda se i racuna i redito od cele porodice znaci potrebno je oko 11400 i ti si zaradio 2000 kao kapo familija, a žena 10000 to je zajedno 12000 i prošli ste.

Treba samo videti koji je to zajednicki papir ISEE tj to bi trebao biti zbir dva CUD-a.

Najgore je ta igra gluvih telefona u Italiji. Prvo ti kažu može, ti doneses dokumente oni kažu e ne može to sad ovo, a tebi već prosao voz. Uvek treba dvaput pitati a svaka provincija tera po svome.
Baster
10. јул 2012. у 05.42
treba napraviti 730.
Hobbit
10. јул 2012. у 05.51
Ma šta će ti ISEE, to je indikator ekonomske moći porodice? Tu ti od reditta odbiju affitto recimo, vrtic koji placas za decu i prakticno ti racunaju šta ti cisto ostane kad platis sve fiksne troskove (bez hrane). ISEE se nosi recimo kada se dete treba prima u vrtic i na osnovu njega ti dodeljuju bodove, nikad čula da ga Questura trazi.
Ono sto ti traže je Modulo 730 za Nucleo familiare. Mada, posto si ti privatnik, ti nemas CUD nego Modulo Unico, zar ne? Tako da ako ti imaš Modulo Unico a žena CUD, kao zbirni prihod ne znam dali vam daju opet neki CUD ili neki zajednicki Modulo Unico.
U svakom slučaju, zakazi u nekom Patronatu u tvojoj zoni i oni će ti napraviti te papire. To se placa, ali mislim da suma nije preko 100 eura.
U Italiji moras da pitas sugurno uvek bar dva puta i bar na dva razlicita mesta :-))
Srećno i nemoj da odustajes, vrlo, vrlo često daju ljudima odgovore tek da ih otkace.
Baster
10. јул 2012. у 07.06
ne za prošlu godinu imam CUD jer sam cele godine 2011 radio kod privatnika pa je CUD 2012 ok i sa prihodima i sve. Onda sma primao pomoć za disocupazione a sad sam otvorio firmu (dita individuale) i ne verujem da ću imati vise od 6-7 profita, ali dobro je da vazi i zenini prihodi.

Meni je to isto bilo logicno, ali nisu mi dali dobru informaciju. I sve tako nešto u krug sa ovom italijanskom administracijom. može-ne može...

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.