Дискусије : Религија

 Коментар
Skandali u katolickoj crkvi
Viko
(Diplsp)
24. јануар 2022. у 18.35
Svjedoci smo ovih dana raznih izvjestaja o seksualnom zlostavljanju djece u Minhenskoj biskupiji. Komisija je ustanovila da je od strane svestenika i drugih crkvenih sluzbenika bilo u proslosti oko 500 zlostavljana djece. Nedavno smo čuli da je u Parizu bilo takođe u proslosti oko 3500 zlostavljanja. Sam Papa Benedikt je danas priznao da je bio neaktivan u razrjesavanju ovog problema.
Prisjetimo se, prije petnaestak godina na SC često je o ovoj temi pisao izvjesni „DIV IZ NIZE” koji je upozorovao na ovo. Istina, on je bio radikalan u svojim osudama. Upozoravao je na masovni „pederluk i pedofiliju” u zapadnoj katolickoj crkvi. Mnogi mu nisu vjerovali i napadali su ga. Među njima sam bio i ja, jer nisam mogao zamisliti o cemu taj covjek govori.Kako vidimo ispostavilo se da je covjek bio u pravu.
Da li će katolicka crkva i poslije ovakvih skandala moći ostati cvrsta u odbrani cilibata?
Bazorilo
27. јануар 2022. у 17.49
Nedavno su poceli i sudski procesi u Vatikanu na tu temu.Jedna frakcija je drugu optuzila upravo na ovu temu.Nisam upoznat u kom pravcu sudjenje tece.Znam samo da su čitav proces novinari nazvali„sudjenje stoleca”.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.