Дискусије : Женски кутак

 Коментар
Bariatric surgery
kolac
28. јул 2018. у 22.07
Da li je neko imao ovaj zahvat I kakvi su rezultati poslije,molim vas ako neko zna neka mi napise da li se isplati dati ogromne novce za ovu operaciju
Laramii
(Laramii)
31. јул 2018. у 16.03
Sigurno da se isplati,spasavas svoj zivot covece!
Ne pitaj nikoga,slusaj doktore i hrabro!!
JV
(☆)
01. август 2018. у 06.51

Prvo smanji kolaciće pa onda pribegavaj hirurškim zahvatila.
nniki
(Nanotech)
01. август 2018. у 11.53

Kolac,
Bariatric surgery (BS) nije tako jednostavan koliko zvuci. Osobe koje to žele trerbaju biti veoma ozbiljno svesne svih PROs i CONs, naročito side effects, pre nego što se odluce za takav poduhvat.

Sugestiram ti da pre konacne odluke za ili protiv BS prisustvijes nekom seminaru koji specificno daje sva potrebna objašnjenja ukljucujuci i cenu za operacij, moguće side effects i psycological aspects. 
Doktor, pre svega, treba da  u detalje sve objasni, sto verovatno mnogi i cine ali vecina doktora ne obracaju toliku atenciju na psiholoske aspekte koji su BTW među najvaznijim. Imaj u vidu da je za kontemporarni doktore biznis vazniji od etickih normi. U Americi, vecina insurance companies ne pokrivaju troskove za med. poduhvate u vezi problema sa tezinom a pogotovu za GS. Gastriatic bypass poduhvat kosta između $16,000 i 40,000. Adjustable gastriatic banding with lap band je negde između $15,000 i 32,000.  Sleeve gastrectomy surgery kosta nešto kao kao i predhodna. U Srbiji je verovatno 4 do 7 puta manje. U EU i Kanadi za sigurno znatno manje nego u Americi jer tamosnja osiguranja pokrivaju vise a i cene medical operacija a naročito lekova i profesionalne post nege su nize. 
 Kad sam vozio jednu koleginicu od oko 115 kilograma, koja nije uspesno mogla da sledi upustava od strane diateicara i od mene, kod doktora za moguću BS, onda sam saznao mnogo čega, naročito iz naučnih aspekata. Kao npr. zašto BS nisu rešenje za svakog i da je glavni razlog psiholoski.
Statistika indicira da  za oko 30% takvih pacijenata, bar u Americi, BS ne resava probleme ili minimalno pomaze.
BS  se sada većinom čini laparoscopically.
 
kolac
01. август 2018. у 23.47
Hvala na pomoći.
madonna_bella
02. август 2018. у 15.41
napravila ali nije pomoglo dugorocno gledano ...ništa:(
JV
(☆)
03. август 2018. у 04.12

A šta si sve pokušavala pre nego što si se podvrgla operaciji.
car_hodologomor
05. август 2018. у 01.26
uz to mora da se drži dijeta.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
08. август 2018. у 20.56
Ne znam odakle se javljaš kolac. (U mnogim zemljama je to besplatno, t.j. pokriveno zdravstvenim osiguranjem).
Moj kolega je to uradio, pre svega zbog zdravlja a onda zbog žene kojom se oženio. Za godinu dana je skresao težinu od 155 kg. na 85 kg.
Bariatric surgery mu je pomogao da NE MOŽE da jede koliko hoće.
Želudac mu ne prima. Jednostavno, pozli mu ako uzme više hrane.
Jedino što je pogrešio je da uz dijetu nije radio nikakve vežbe, pa ga sada čeka plastična operacija viška kože koja se opustila.
Bariatric surgery nije lak zahvat i treba to ozbiljno uzeti kao novi početak i šansu za život.
JV
(☆)
11. август 2018. у 08.41

kolac, što si postavio temu kada za nju nemaš vremena?
nnikiПорука негативно оцењена. Покажи

nniki
(Nanotech)
12. август 2018. у 12.50
JV,
Izgleda da je kolac, pre svog posta,prikupio dovoljno informacije u vezi svoje moguće Bariatric Surgery (BS). Verovatno je zeleo da od ovog foruma dobije nešto više ili možda da mu neko postira svoje lično ili nečije znano iskustvo i obrazlozi mu podosta poucnog.
Jedno je za sigurno; Kolac ne zarezuje minuse, kao sto to ucestalo desetak njih cine sa ovog foruma, samo zato što im se ne svidaju nečiji odgovori/sugestije ili sto ih tako nešto pogadja.

Takvima kao sto je Kolac ja bih uvek pomogao u granicama svojih mogućnosti.
JV
(☆)
13. август 2018. у 04.16

Ko o čemu baba o uštipcima...;)
kolac
15. август 2018. у 18.04
izvinite što se nisam javila na vase komentare,proćiće još dosta vremena dok ja odem na prvi pregled ier imam apojtment tek u oktobru pa ću vam pisati šta ima novo,zasada moj fam.doktor mi je rekao da je predlozio da se ugradi prsten koji će smanjiti kolicinu unosehja hrane I samim tim omogućiti mrsavljenje.Iskreno lijepo zvuci dok prica a vidjecu šta će reci taj glavni doctor u oktobru.Sada sam na dijeti pokusavam bar koji kilogram oslabiti.Pozdrav za sve
JV
(☆)
15. август 2018. у 19.19
lavandal
(perpetumobile)
15. август 2018. у 22.59
Imaš nedostatak samopouzdanja.

Svako jutro stani pred ogledalo.
Da li to hoću?
Ne!
Zašto?
Zato sto zasluzujem bolje.

I zasluzujes.

Tako radi u podne i uvece.
Pred ogledalom.
Gledaj sebe kako bi htela da budes.
I bićeš!
skoljka
(student)
16. август 2018. у 00.01
Moras hranu zamijeniti drugim uživanjem, sad razmisli šta će to biti. Meni je kafa uz jednu kockicu čokolade. Ili kupim latte/kapuccino kad sam na putu i to mi instant suzbije apetit. Bjezim od slatkog i tijesta ko od djav'la i super izgledam u posljednje vrijeme😉😎 Hleb i sve iz pekare gledam ko najveći otrov. sama sam sebi rekla jednog sasvim običnog oktobarskog jutra, posle večeri provedene jeduci rolne sa cimetom, e nećeš više. I od tad, ništa burek, ništa pite, ništa zuzu:)
Uh ta hrana, ni s njom ni bez nje.
I još nešto, ne moraš ni mnogo vjezbati da bi dobro izgledala, samo nemoj jesti tijesto i slatko, it really really works:)
JV
(☆)
16. август 2018. у 18.21
školjko šta jedeš umesto hleba? Pirinač, možda krompir?
kolac
16. август 2018. у 18.37
Dragi moji prijatelji već duže vrijeme se borim sa prekomjernom teztnom pokusavala sam na vise nacina ali tad skinem par kilograma I onda stane ni makac a izmucana I onda vise nemam volje I samo malo ako popustim I ono sto sam izmrsala se vrati I tako u krug,a zdravlje svaki dan sve losije bolovi u ledjima I u koljenima I tako da ne nabrajam vise pokusat ću još I ovu BS pa nadam se nekim boljim rezultatima.
skoljka
(student)
17. август 2018. у 01.51
Glavne kalorije su mi sjemenke, badem, bundeva, suncokret, hemp...i onda avokado (s parcetom tosta ili smoothie) pojedem cirka 1kg badema svakih 10 dana i avokado na dan.
jedem i rizu, krompir, quinoa, puno raznih corbica i dva put nedeljni nekog mesa (piletina najčešće). Jedem i sireve, mada sam kravlje mlijeko zamijenila bademovom/cashew.
Al od slatkog samo to parče čokolade uz kafu jednom na dan.
Glavno je prevazići adikciju na 'kabaste' karbohidrate (treba 2,3 mjeseca kriziranja, Al bukvalno). To su ti što se direktno slažu u salo oko struka ( ja vizualizujem da mi burek/muffins/ hleb/kroasani/kifle direktno lijepe na struk kako ih jedem i to mi je na početku mnogo pomagalo, sad samo znam koliko se bolje osjecam bez njih i to je dovoljno. Kad vidim ljude oko sebe kako ih bjesomucno gutaju, a već imaju viska, nešto mi dođje da im ih izbijem iz ruku:) Haha, to mi je sad kao neka misija, da ljudima otvaram oči:, širim svoju novu religiju:) znam isto da je Teško dok nisi spreman, meni je trebalo 30+ god:(

JV
(☆)
17. август 2018. у 13.11
Ako širiš „religiju ” ne počinji od semenki, već recimo kreni od avokada. Samo pokušaj da zamisliš šta prođe kroz glavu kad neko ko voli da jede čuje semenke...;)

Ja volim sve sa tvoje liste, naročito bademe koji me uvek zasite, pa ću da probam da ih jedem na uštrb hleba.
skoljka
(student)
17. август 2018. у 17.47
Da JV, to Sam I ja na kraju primjetila za sjemenke, Al mi se nije dalo ponovo pisati...btw, kao sto primjećujes i ti, sjemeke su mnogo ukusne, ja volim pumpkin seed i bademe najviše. Cashew isto , Al su mi malo premasni.
Hleb ni jednom obroku ne treba, samo oduzme na uživanju u raznim ukusima hrane. Možda parče tosta ( ja sam nasla neki mini francuski, bas je ukusan, Al 2, 3 parčeta pojedem i to je, dok hleb recimo nisam znala stati.

JV
(☆)
18. август 2018. у 05.25

Evo školjko doručkovala sam badem, mada moram priznati da mi nije prvi put...;)
U svakom slučaju, drago mi je da si izlistala sve jer si mi olakšala da ne moram sama da istražujem, since I see you as a trustworthy source of information...;)
skoljka
(student)
18. август 2018. у 10.35
JV ja sam ti lijena da pratim ikakve dijete, brojim kalorije i sl ma nema šanse. A tek da kuvam nešto novo sad, ma uopšte da kuvam mrzi me (znaš mene:) Al ovo moje je lako. I dalje pravim moje pasulje, kupuse,punjene paprike (sve expres lonac), pohovane šnicle, i onda sve normalno jedem samo bez hleba. Jedino tjesteninu isto izbjegavam sto sam se ranije davila u tome. I kad izadjem da jedemo u restoranima ja opet sve normalno mogu da jedem (samo narucujem jela sa proteinom i salatom i to je, umjesto sandvica narucim wrap). Preskacem desert obavezno, samo možda gric uzmem od muža/djece/ drugarica čisto uz kafu bar nešto slatko:)
Još jedna ideja za doručak: oatmeal sa bademovom lijekom, sitno izrezes pola jabuke/banane/jagoda pospes preko i naravno sjemenke, super zasiti. To mi je vjerovatno omiljeni doručak.
JV
(☆)
18. август 2018. у 16.50
Pre bih rekla da si nezainteresovana nego lenja...;)

To je doručak za mog dragog, ali ne i za mene jer nikada u životu nisam jela oatmeal or any other breakfast cereal.
Jedino slično čega se sećam iz detinjstva su bili čokolino i medolino i to povremeno, ali nikada ništa drugo ni slično. Organski ne podnosim mleko, mada volim sve mlečne proizvode, a prema bademovom, kokosovom, pirinčanom, sojinom, lešnikovom i svakom sledećem koje će da izmisle, imam veliku odbojnost i ne volim čak ni da ih pomirišem.
JV
(☆)
18. август 2018. у 16.50
kolač, šta ti jedeš za doručak
skoljka
(student)
18. август 2018. у 18.24
A ja sam cereale jela od kad znam za sebe, kad niko kod nas i nije.
Mada JV ja sam već ovdje pisala, ja nisam gurman, ja jedem mozgom a ne stomakom i tako oduvijek, tako da sto ja jedem neko može pomisliti, pa kako samo možeš, haha, eto moj muž prvi😁
skoljka
(student)
18. август 2018. у 18.26
A za kuvanje, to što sam nabrojila sve kuvam zbog djece i još štošta, kad nismo imali djecu kuvala sam dva put nedeljno eventualno, sad moram ubi me krivica da djeca ne jedu kući kuvanu hranu.
JV
(☆)
18. август 2018. у 19.23
Kad već ne voliš, uradi to na najbezbolniji način i kuvaj nekoliko jela istovremeno pa stavi u frižider ili friz...ili kuvaj duplo

Meni su ovakve šerpe u kuhinji nezamenljive a najbolje su mi za prženje ribe.
Moje su obično sa providnim poklopcem da bih mogla da vidim šta se dešava unutra a da ga ni ne podižem ako nije neophodno.

https://tinyurl.com/y8g3j76g
skoljka
(student)
19. август 2018. у 09.38
Definitivno kuhinjske šerpe moram malo da 'update', neke su mi bas stare, ova tvoja mi se svidja sto nema dugačke ručke, pa može i da se posluzi u tome. Taj non-srick me plaši zbog teflona, Al ne spominju da u opisu. Vidim i vi imate wayfair u uk. Koliko meni samo vremena ode gledajući po to tom websitu, to bi se moglo u danima ako ne i nedeljama racunati. Al sve sto sam kupila na osovu opisa, poredjenja i reviews, mi se svidjelo.
JV
(☆)
19. август 2018. у 10.13
Imaš i keramičkih ali ja volim da mi se malo zapeče.

My first choice je Cast Iron ali su šerpe od njega teške pa se borim...;)

Ima još jedna vrsta materijala koji sam otktrila u Australiji ali mi ta šerpa nije momentalno pri ruci. Staviću ti link sledeće nedelje.
nniki
(Nanotech)
19. август 2018. у 17.04
Samo da vas podseti, najzdravije kuvanje je u keramickim, Cast Iron(CI) i Stainless Steel (SS) posudama. Najopsanije po zdravlje su Aluminumske  i „Non Stiick” posude koje su uglavnom oblozene sa teflonom i sličnim materijalima. Teflon je toxic na visokim teperaturama pecenja (toxic gasovi se oslobadaju u vazduh a hemikalije u jelima) ali i aluminium ispod teflona takođe postaje stetan ako se teflon zagrebe ili ozulja. 
 Keramicke posude su teze ali , pored toga sto su zdrave, lako se peru i ciste.
 CI je veoma tezak ali henmiski very safe. Gvozdje koje može da se u mikrogramima rastvara prilikom kuvanja i pecenja u CI posudama nije stetno i čak je OK zbog rastvorljivog gvozdja,  naročito za  žene koje nisu presle svoje MS cikluse.
 SS je takođe bezopasn za  kuvanja  pecenja u njima ali ne i kisele hrane (Sour Krout- kiseo kupus, svinjetina, govedina, razni seceri, paradajz sos, lasagna,  itd). Kiseline mogu reagovati sa SS i omogućiti oslobadjanje toksickog hroma iz te legure, naravno u veoma malim kolicinama ali ne i zanemarljivim.
Kao sto verovatno znate, postoje i SS posude oblozene sa keramikom (obično 3 sloja tanke keramike) koje su veoma otporne, hemislki bezopasne i lako se peru/ciste. Veoma su skupe- Set od 12 Zwilling (Nemacki) $499;  Xex Clad- Set  7 pieces : $499;  Ja sam kupio mami ovaj poslednji od Bed, Bath and Bitches... pardon me  Bed, Bath and Beyond. Hex Clad tiganji  su otporni na svim pecima, ukljucujuci i indukcione. Može po njima da se struse viljuskama, kasikam, nozevima, itd. Takpodje, između 2 sloja SS je built in an aluminum layer koii je efikasan conductor toplote.

CI i SS posude se teze peru ali ako se posle pranja pomazu ti sudovi sa uljem, koje se na nizoj temperaturi peci osusi (nebi smelo se dimi) onda se nakon sledećeg kuvanja/pecenja lakse peru... How about them apples JV, dear!...Can I cook or can't I!
JV
(☆)
19. август 2018. у 18.36

nniki you nailed it...:)

Ti ono beše voliš da kuvaš.
kolac
22. август 2018. у 23.09
(jv) za dorucak sam jela jaja,sir,kobasice,ponekad i slanine dok sam bila mlada nisam bila debela,kretala sam se vise a sada imam 49 god. ne jedem ni u polovinu od onog sto sam nekad jela al ne vrijedi kilogrami se samo nizu,zaboravila sam navest da već nekoliko godina pijem levitroksin za stitnu zlijezdu,sada doruckujem zobenu kasu i bananu,za rucak jedem kuvanu hranu koju ja spremam(povrce sa piletinom ili ribom)rijetko jedem drugu vrstu mesa,za veceru malo voca i to je sve,imam još jedan veliki problem koji mi se desio prije 3 mjeseca sam imala ugrusak u plucima to mi se desilo na poslu ali eto sreća bozija da sam brzo stigla u hitnu u bolnici sam bila 7 dana i sad pijem tablete za razredjivanje krvi tako da nesmjem jesti mnogo zeleno povrce koje zgusnjava krv ,tako je to kad krene jedan problem nikad nije sam uvijek se nizu jedan za drugim,izvinite ako sam vas zamarala svojim problemom,pišite svoje komentare rado vase komentare procitam pozzz...
JV
(☆)
23. август 2018. у 05.48
Kolač, iz ovoga što pišeš očigledno je da problem nije u hrani ,pa s obzirom da ne preteruješ u jelu, mislim da je bespotrebno podvrgavati se operaciji.

Da sam na tvom mestu ja bih razloge tražila u crevnoj flori.

https://www.express.co.uk/life-style/health/681095/gut-bacteria-controls-weight-gain-The-Diet-Myth-twins-Lisa- Alana
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.