Дискусије : Штутгарт

 Коментар
Kupovina nekretnina u Nemackoj
undergrounder
(menadyer)
23. новембар 2012. у 23.29
Pozdrav svima. Interesuje me dali stranci mogu kupovati i biti vlasnici nekretnina u Nemackoj. Takođe,koji delovi Nemacke su interesantni,gde će cene po vama rasti a gde je dobar povracaj kroz rentu.Svako iskustvo i mišljenje je dragoceno.Hvala puno
Hobbit
31. мај 2013. у 05.42
Kada kažeš stranci, na koje konkretno mislis? Van EU ili one sa državljanstvom EU? Sa radnom i boravisnom vizom ili ne?
Interesantne regije su veliki gradovi i gradovi sa puno studenata. Tübingen u blizini koga mi živimo je veoma interesantan, recimo; grad ima jedva 50000 stanovnika, ali na taj broj treba dodati 30000 studenata koji svi iznajmljuju nešto. Nekretnine su skupe i priblizavaju se cenama Minhena, ali posto Tübingen ima odlične fakultete i po rečima studenata je vodeci centar za medicinske fakultete, broj studenata se stalno povecava. Ima puno stanih studenata na Phd-u koji dobiju stipendije i placaju garsonjere po 500€. Interesantan je još i Frajburg, isto zbog studenata. Minhen, naravno, Studgart isto tako. Studgart mi se uopste ne svidja, palanka ziva, ali da stan kosta 500000 eura, kao dobar dan.
Nemacki zakon o iznajmljivanju stanova je prilično restriktivan, tako da kada nekome izdas stan zaboravi da možeš da ga iselis kad ti hoćeš. Ako stan tebi lično treba, treba da ides u sud i dokazujes to. Nekretninu treba kupovati zato sa prilično jasnim idejama dali se želi tu stanovati ili je u pitanju investicija.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.